Pouzdani klijenti: komercijalni, modni i događaji
Postanite model:
Vrste prijava agencija za modeliranje
Šta je važno kada tražite agenciju?
Modeli će moći da rade sa ili bez agencije. Ipak, poželjno je imati ugovor sa dobrom agencijom. Pre svega, agencija se stara da dobijete dobre poslove – ovde naglašavam „dobro“! Kvalitet i kvantitet klijenata se računaju. Agencija za modele takođe vodi računa da radite samo sa renomiranim klijentima i pokazuje vam najbolje što možete, posebno ako želite da radite u inostranstvu. Tada je važna agencija za modeliranje da zaštiti manekenku od đona ili bilo čega sličnog. Podržavaju vas ako imate pitanja, govore vam gde treba da se poboljšate. Vaš model menadžment nudi ekskluzivnu mrežu sa najboljim kontaktima, kastingima i poslovima. Karijera modela treba da počne rano. Ali škola i obrazovanje (kao što sam već rekao) bi i dalje trebali biti vaš prvi prioritet. “Biti model” znači uložiti vreme u izgradnju sebe. U najboljem slučaju, trebalo bi da potražite dobru agenciju za modele sa četrnaest ili petnaest godina i da skupljate iskustvo korak po korak. Uzmi dve godine i radi oboje – modeling i završi školu. Uz pravi menadžment pored vas, sve će biti organizovano. A da bismo pronašli najbolju agenciju za vas, sada tražimo samu agenciju.

Postoji mnogo agencija za modeliranje. Mali, veliki, digitalni, nepoznati i veliki igrači. Ali kako pronaći pravu agenciju? A kada je agencija ugledna? Najverovatnije ćete pogledati na Internetu. Udobno, lako i odlično ako agencija nije predaleko od vas. Uvek razmišljajte o sledećem većem gradu. Što je grad veći, biće više posla za manekenke. Neke velike reklamne agencije i kompanije nalaze se u većim gradovima i predstavljaju prostor za oglašavanje. Zato potražite:

Agencija za modele i dodaj.. Njujork, Pariz, Milano, London, Los Anđeles, Hong Kong, Šangaj, Beograd, Zagreb, Atina, Sofija, Sarajevo, Skoje, Banja Luka, Podgorica, Ljubljana itd.
Napomena> Manji gradovi obično ne važe
Na kraju knjige naći ćete dalje preporuke!
Dobićete neke rezultate sa tom pretragom. Sledeći korak: kako možete saznati da li je agencija ugledna? Postoji jedna mogućnost: na Internetu postoje liste sa svim agencijama za modeliranje i one se ažuriraju. Primer može biti lista Vogue ili Lukins liste. Možete pogledati i jedno i drugo – oni će navesti sve pouzdane i renomirane agencije. Ali pored toga, postoje brojni bukeri i agenti sa dobrim kontaktima koji bi vam mogli pomoći da započnete karijeru. Nije važno, kao namenski model, trebalo bi da sami proverite ove agencije pre podnošenja prijave.

Veb lokacije agencija sa renomiranim agencijama?
Renomirana agencija ima renomiranu veb stranicu. Jednostavan i čist dizajn sa visokokvalitetnim slikama i informacijama o tabli i timu. Samo još nešto: postoje agenti koji imaju sjajne mreže, ali nemaju svoju veb stranicu ili agenciju.

Nivo modela?
Pogledajte model odbora agencije i odvojite vreme da ga uporedite sa drugim agencijama kako biste procenili kvalitet klijenata i poslova. Ovi kriterijumi će pomoći: da li modeli imaju savršene mere i oštro lice? Da li su slike visokog kvaliteta? Nakon što pogledate nekoliko početnih stranica agencija, uskoro ćete videti razliku između manjih i većih i povezanih visokokvalitetnih, ekskluzivnih modela ploča i onih uobičajenih. Samo se zapitajte: “Da li se uklapam?” A onda ćete saznati koja je agencija za tržište visoke mode, a koja za komercijalno tržište.

Pouzdani klijenti: komercijalni, modni i događaji
Na tablici modela ćete naći dobre informacije. Da li poznajete kampanje ili klijente? Brzi pogled na blog agencije ili kanale društvenih mreža takođe će vam pomoći.

Iskustva?
Potražite na internetu recenzije drugih agencija ili klijenata o agenciji da biste stekli bolji utisak o agenciji (trebalo bi da pročitate dovoljno recenzija i ocena agencije). Napomena: Razmotrite ove procene kao beleške, ali formirajte svoje mišljenje. Nije svaka recenzija istinita, a neki jednostavno ne mogu da podnesu da budu odbijeni i ostave loše kritike.

Sumnjive agencije
Evo nekih drugih aspekata koje treba da uzmete u obzir kada prvi put tražite agenciju. U suštini, uvek se možete osloniti na: da li agencija radi sa velikim klijentima i međunarodnim modelima? Ako je odgovor potvrdan, to je dobra agencija. A ono što takođe možete uzeti u obzir, rezimirao sam za vas u sledećem:

Previše modela
Mnogi veb-sajtovi vam nude posao bez agencije. Klijenti će uzeti u obzir kvalitet. Ako ste navedeni na onlajn platformi sa hiljadama poluprofesionalnih modela, vaša tržišna vrednost će se smanjiti.

Nema veb stranice ili skrivene veb stranice
Na prvi pogled nećete naći podatke o timu, adresi ili sedištu agencije, kao ni kontakt podatke kao što je broj telefona. Ukratko, ako ne možete da saznate gde je agencija i ko za nju radi, nije ugledna.

Bez zahteva
Samo odlazak u agenciju bez zahteva ili sastanka. Ugledne agencije će uvek želeti da vas upoznaju

ti. Postoje zvanični kastingi ili skajp sastanci.

Nema posla sa uglednim klijentima
Ako nema dokaza o radu sa klijentima, neće ih biti. Zato obratite pažnju da li je agencija zaista aktivna i da li vam nešto nudi.

Aplikacija: Sada je na vama!
U nekim agencijama se možete prijaviti putem obrasca na veb stranici, druge preferiraju e-poštu. Pre nego što istražimo kako da tražimo agencije, kratko ćemo pogledati šablon koji možete da koristite za sve aplikacije za e-poštu. Već imate svoj prvi set polaroida i svoja merenja. Sada možete napisati sve ove detalje i sačuvati ih. Pošaljite ih zajedno sa merama i slikama. Polaroidi su dovoljni za nova lica. Evo liste za vašu prijavu:

Ime i prezime
Adresa
Email
Broj telefona
Visina
Poprsje, struk, bokovi
Veličina odeće

Veličina obuce
Boja kose
Boja ociju
Sada imate sve – mere, polaroide, aplikaciju i listu sjajnih agencija. Jedinstvenost poput lepih očiju ili usana, jednostavnih oštrih tragova poput rupe od zuba ili mladeža, duga neobojena kosa i vaša harizma. I samopouzdanje i pozitivnost. Ako ispunjavate uslove agencije i onih koji rezervišu poput vas, pozvaće vas na sastanak u agenciji. Ali čekajte – kakve agencije postoje?

Vrste agencija za modeliranje
Hajde da pogledamo različite vrste agencija. Moja apsolutna preporuka za novajlije koje žele da uđu u međunarodni svet visoke mode – potražite dobru, uglednu agenciju za porodilje u velikom gradu.

Agencije za modele
Kao opšti pojam, uglavnom ćete naći agencije za ekspresijsko modeliranje. Agencije se uvek sastoje od jednog ili više vlasnika sa timom oko agencije kako bi stekli nove klijente i postali veći i bolji. Agencija brine o rezervisanju poslova, a sa dovoljno zaposlenih brinu se i o upravljanju i planiranju putovanja, karata i rezervacija hotela. Agencija za modele će kontaktirati fotografe u vezi sa kreiranjem vaše knjige. I zbog svega toga, manekenske agencije su uobičajen način da manekenke dobiju posao. U svetu agencija postoje određene vrste. Dok platforme za modeliranje uzimaju modele nasumično i imaju hiljade modela na svojim veb stranicama, agencije domaćini dobro brinu o svojim modelima i pokušaće da vas smjeste u inostranstvo. Oni su za vas više od “bukera”; oni su vaša kontakt osoba koja će se pobrinuti za vašu karijeru. U velikim gradovima naći ćete i butik agencije i neke nepoznate agencije za modele, koje predstavljaju samo nekoliko modela. Ipak, o svojim modelima će se brinuti kao matična agencija. Da biste stekli uvid u razlike između ovih agencija, pogledajte sledeće stranice:

Model platforme
Model platforme su obično mrežne platforme. Modeli se mogu registrovati bez plaćanja takse. Obećanje ovih platformi: „Uz pomoć naše platforme naći ćete klijente bez potrebe za agencijom! Samo se registrujte“. Jednostavan i lep svet, ali ne ide tako. Naravno, svi se i dalje trude. Ali oni ne nude svoje modele za izradu svoje knjige, bez konsultacija i bez preporuka ili mreže. Oni zarađuju novac od oglasa na svojoj veb stranici i platformama. Platforma se sastoji od hiljada modela i niko neće suditi o kvalitetu. Kao model ne biste trebali imati otpor na ovim platformama.

Majka agencija
Majke agencije su sušta suprotnost. Ove agencije se fokusiraju na postavljanje i rezervaciju modela u međunarodnim, velikim agencijama. Postoje matične agencije koje samo plasiraju modele u druge agencije i uopšte nemaju klijente. Ove agencije obično postoje van velikih zemalja kao što su SAD ili Sjedinjene Države. U većim zemljama i modnim prestonicama, matične agencije su obično obe. Oni plasiraju modele na međunarodno tržište, a takođe aktivno koordiniraju vaš međunarodni plasman sa drugim agencijama. Oni ažuriraju svoje partnere aktuelnim slikama i organizuju vaše prilike i datume. Nadoknada je sasvim jasna – matična agencija prima deset odsto svih vaših uplata, kao i obično rukovodstvo. A u zamenu dobijate pristup mreži i kompletnu uslugu agencije, što je veoma zgodno. Kao model visoke mode koji se može baviti i komercijalnim radom i međunarodnim dizajnerima, vaša majka bi trebalo da bude vaš cilj. Ali matične agencije očekuju ekskluzivnost. Dakle, zaista treba obratiti pažnju na to ko vas predstavlja i ko trenutno upravlja vama. Morate u potpunosti da verujete svojoj agenciji i stoga bi ona trebalo da bude u mogućnosti da vam ponudi ono što vam je potrebno za vašu karijeru. Međunarodni kontakti klijenata i kasting agencija, fotografi, časopisi, jaka model tabla koja predstavlja Vaš izgled.

Butik agencija Butik agencija
naći ćete ih u svim većim gradovima širom sveta. Oni imaju posebnu draž jer rade samo za klijente u dotičnom gradu. Takve agencije možete naći u Njujorku, na primer. Oni i dalje imaju odlične kontakte i ponekad deluju kao roditeljske agencije.

Booker
Na Internetu nećete naći pojedinačne rezervacije. Rade sami, bez veb stranice ili društvene mreže. Oni su menadžeri sa sopstvenom mrežom, koji su uglavnom radili za veće agencije. Vremenom su stekli vredne kontakte i iskustvo u postavljanju modela. To sada rade kao bukeri. Nakon što su nekoliko godina radili za velike agencije, sada žele da rade sami. Ponekad nemaju ni svoju kancelariju. Predstavljaju samo odabrane modele, pet, deset ili petnaest. To je to. Ovi bookeri će vas izviđati na ulici, u kafiću ili fitnes studiju. Neki rade od kuće, drugi lete širom sveta sa svojim modelima. One su i svojevrsna matična agencija i svoje modele širom sveta plasiraju u velike agencije.

To je to!

Ako želite da pročitate više o svetu modelinga, pogledajte ove članke našeg autora pretrage Stephana M. Czajea iz Cocaine Models-a o: Vising Modeling Agencies.

Postanite model – Karijera modela je brza: za mlade manekenke početak manekenstva u agenciji je najsigurniji put do uspeha. Ali postoje kameni spoticanja. Sada ih posmatramo, od reputacije do primene i različitih tipova agencija za modeliranje.

Prva poseta vašoj agenciji za modeliranje
Sada imate sve detalje za svoju savršenu aplikaciju. Nastavimo! Uspeli ste i pozvani ste u agenciju na sastanak? Sjajno! Sada je sve u tome da ostavite odličan prvi utisak. Kako se pripremiti za prvi sastanak biće opisano u sledećem poglavlju. Kao iskusan model, obavezno napravite izbor raznovrsnih slika za svoju knjigu i ponesite ih sa sobom ili stavite na USB. Kao novo lice, ne trebaju vam slike, samo odgovarajuća odeća i dolazak na vreme. Prvo d je dovoljno

ojam i uvežbane oči vlasnika agencije. Sve će uhvatiti. Učinite sebi uslugu i idite rano u krevet uveče pre sastanka. Dovoljno sna će vam pomoći da se na najbolji način predstavite u agenciji. Takođe treba da budete negovani i prirodni. Samo malo šminke i jednostavna, a čista i uska odeća – poput vaših polaroida. Dodatni kriterijumi za odličan prvi utisak: budite pozitivni i srećni! Budite srećni što ste pozvani i možete se predstaviti agenciji, to je dalji korak. Sjajne, pozitivne vibracije, i na pola ste puta, jer će vas booker gledati isto kao budući klijent. Loše ponašanje ili ostavljanje utiska da vam nije stalo ili niste motivisani učiniće da agencija izgleda loše. Booker će vas odvesti do odbora samo ako veruje da ste spremni da upoznate klijente. Za agenciju za modeliranje, vaša posvećenost i motivacija će biti najvažniji kriterijumi. Imajte na umu sledeće: da li zaista želite da se bavite manekenstvom ili vam je to više hobi? Veće agencije će sarađivati sa vama samo ako ste fleksibilni i model vam je prioritet. Za agenciju nema ništa gore od manekenke koja nikada nije dostupna da ide na kastinge ili da radi. Kao buker, ne vidite zašto ulazite u taj model i dobijaćete sve manje upita. Takođe biste trebali razmisliti o svojoj motivaciji za modeliranje. Razmislite o tome: zašto želite da se bavite manekenstvom? Šta je vama važno? Uverite agenciju za rezervacije u vašu motivaciju, a zatim, ako je moguće, u svoje iskustvo. Takođe biste trebali razmisliti o svojoj motivaciji za modeliranje. Razmislite o tome: zašto želite da se bavite manekenstvom? Šta je vama važno? Uverite agenciju za rezervacije u vašu motivaciju, a zatim, ako je moguće, u svoje iskustvo. Takođe biste trebali razmisliti o svojoj motivaciji za modeliranje. Razmislite o tome: zašto želite da se bavite manekenstvom? Šta je vama važno? Uverite agenciju za rezervacije u vašu motivaciju, a zatim, ako je moguće, u svoje iskustvo.

Napomena: Ovo je veoma važno za agente. Postoji samo nekoliko ljudi na koje treba da odgovorite što je pre moguće. Tvoji roditelji, tvoji prijatelji i kao uzor tvoje rezervacije. On ili ona paralelno upravlja mnogim modelima i klijentima. Uključeno je mnogo koraka. Ako ne radite, ne odgovorite na vreme ili bez razloga odbijete poslove, bićete smenjeni. Bukeri koji svojim klijentima preporuče novi model, a zatim zatraže vašu opciju i dobiju “ne” bez razloga, neće dugo raditi sa vama. Otići ćeš svakog trenutka.

Kratka pista: Zapamtite te korake
Na skoro svakom kastingu ili uvodnom sastanku od vas će biti zatraženo da prošetate za agenciju ili žiri. Svaki model razvija svoj stil. Neki modeli hodaju seksi i zamahuju kukovima dok hodaju. Drugi hodaju veoma visokom modom i apsolutno elegantno, ravno, bez ikakvih emocija. Koliko god se stilovi razlikuju, postoje neke osnove koje jednostavno morate da znate kao novo lice kada se predstavljate ili ako ste na pozivu za kasting.

Vaša šetnja se sastoji od pet elemenata:

Hodaj pravo
Slušaj muziku. Pesme se sastoje od taktova. Svaki ritam se može podeliti na dva ili četiri. Broji 1. 2. 3. 4. idi! Hodaćete direktno u ritmu muzike. Kada hodate u vašoj agenciji ili za žiri, morate se fokusirati na jednu tačku na zidu na visini od cca. dva metra. Vaš pogled će ostati u tom fokusu do poslednjeg metra.

Poslednji metar: Uhvatite pogled
Tokom poslednja dva koraka (u zavisnosti od dužine sobe) vaše oči će doći do agenta ili žirija, a kasnije i do fotografa. Koristite ova poslednja dva koraka za traženje fokusa; možda ima mnogo fotografa u uglu? Ako se osobi iz žirija jako sviđate, ili ostali ni ne liče jedni na druge? Tada možete više da se fokusirate kada pozirate.

Poziranje: Prezentacija pred bookerima (kasnije možda i fotografima)
Ovo je ono čemu obično moramo da naučimo modele: mirujte, uživajte u trenutku! Polako broji 21 … 22 … 23 … i onda se vrati. Istovremeno, bićete posmatrani sa leve i desne strane, pravo i ponovo levo i desno. Na reviji, sada je trenutak za dizajnere i medije. Fotografi slikaju odeću za časopise. Da biste napravili dovoljno slika, samo ostanite tu, pozirajte i razmenite poglede.

Okretanje: Uvek u pravu
Morate uzeti u obzir jednu stvar: prvo vam se okreće telo, zatim glava, pa oči. Okrenućete se udesno i poneti glavu i oči sa sobom. Za mali “ulov” možete namignuti pre nego što se okrenete.

Premotavanje: Uspeo si
Ponovo se fokusirajte na tačku u prostoriji i idite pravo tamo. Vaše oči treba da ostanu na tom mestu pribl. na visini od dva metra i vaše držanje treba da bude pravo. Posle toga možete ponovo da hodate opušteno. U zavisnosti od interesovanja zakazanog za vas, izvršiće merenja i snimanja, kao i uvodni video. Uvodni video prati strogu proceduru, kao i šetnja pre. Možda ćete morati da se predstavite na engleskom, kako bi bukeri videli da možete da komunicirate sa međunarodnim klijentima i da vas za to mogu preporučiti. Bukeri vas obično snimaju malom kamerom ili tabletom. Video treba da bude veoma prirodan i urađen u jednom kadru. Polaroidi i video snimci

isi će se izvoditi u bikiniju za ženske modele, tako da dizajneri i agencije mogu da vide vaše telo.

Uvodni video
Uvod: Ovo ćete raditi tokom cele svoje karijere.
Vaš tekst je super kratak i obično ovako: „Zdravo, zovem se Elena, imam 17 godina i visok sam 1,79 m.“

Portret: Lice
Kao što je već opisano u pododeljku “Polaroidi”, prvo će se napraviti portret. Gledaćete pravo u kameru otvorene kose. Nakon toga, kosu ćete povući u rep. Promenite svoj profil (levo), kosa otvorena, kosa uvučena. Promenite svoj profil (desno), kosa otvorena, kosa uvučena. Ukratko: profil, profil (levo), profil (desno).

Celo telo: merenja
Ista procedura kao i za portret, samo morate pokazati zadnju stranu između levog i desnog profila. Za svaki korak morate zapamtiti: prvo spustite kosu, a zatim je uvucite. Detalji: pogled napred, bočni pogled, pogled pozadi, pogled sa strane, pogled spreda.

Šetnja: zapamtite svoju šetnju, gost Booker
on će se povući da ti da prostor za hodanje. Hodaćete tačno onako kako je opisano, bez vraćanja nazad, što znači da idete ka kameri, a ne nazad. Umesto toga, pozirate ispred kamere i pokazujete izraze lica. Dozvoljeno vam je da pozirate, ali ne kao na fotografisanju. Slatka, seksi, arogantna, nervozna … pokažite svoju svestranost. Nakon cca. pet minuta poziranja možete reći: “Hvala i doviđenja”.

Da bude primljen u agenciju
Konačno ste ušli u model odbora agencije. A sada morate čekati! Skoro uvek je isti postupak. Neki modeli odmah potvrđuju rezervaciju i dobiće opcije i ugovor odmah nakon sastanka. O ostalima će se razgovarati u vezi sa polaroidima unutar celog tima. Sa iskusnim modelima, oni će odvojiti i vreme da pogledaju knjigu. Obično, booker tim će vas ostaviti sa rečima “Hvala vam na poseti i vremenu. Javićemo vam se”. A to bi moglo potrajati. Ako se niste javili u roku od dve nedelje, možete ih kontaktirati i zatražiti povratne informacije, samo da biste bili sigurni. Ako je agencija zainteresovana za vas, kontaktiraće vas. Obično je to veoma brz proces i javićete se u roku od dva ili tri dana (ako vas žele).

Kontrolna lista: Pripreme pre posete
žene: farmerke, top, goli donji veš, bikini, visoke potpetice, bez stajlinga
i muškarci: farmerke, košulja, čiste cipele
Slike (izbor vaših najboljih i najsvestranijih) na iPad-u, tabletu, knjizi (ako ga imate)
Budite na vreme. To znači da ste zaista na vreme i da niste tamo pet minuta ranije, ni u kom slučaju pre 15 minuta.
Kontrolna lista: Izgled
Budite skromni, strpljivi i osmehujte se
Gosee agencija
Nema kastinga, kratka prezentacija
Hodanje, poziranje
polaroidValk video
Oprost
To je to! Ako ste pronašli pravu agenciju za modeliranje da postanete model, morate nabaviti moćnu knjigu za svoje kastinge i klijente! Pročitajte sve o savršenoj knjizi modela.

Dobra stara knjiga o modelima, pravi must have kao model. Na audicijama, poslovima i posećivanju agencija, vaša knjiga je vaša podrška. Čak i ako sretnete druge modele, uvek ćete razmenjivati svoje knjige i gledati ih. U svojoj knjizi modela predstavljate izbor svojih najboljih slika sa poslova i probnih snimanja. Klijenti i agencije sada mogu da steknu predstavu o vama kao o modelu: o vašim izrazima lica i poziranju. U svakodnevnom životu nije vam često potrebna knjiga sa šarama, tek kasnije ako ste traženi na međunarodnom nivou ili za veće poslove. Mnoge agencije nude sopstvene šablone knjiga sa brendiranjem. Često morate sami da kupite prvu knjigu. Uvek treba tražiti odličan kvalitet i neke druge karakteristike kao što su prostor za sed kartice i vizit karte. Tada ćete biti dobro pripremljeni za kasting i imati sve u svojoj knjizi: slike, vizit karte i vizit karte vaše agencije. U isto vreme, već povećavate svoje šanse da dobijete posao samo predajom knjige modela. Javite nam detalje vaše knjige. Od broja slika do izbora slika. Nakon toga, vratiću se na probne pokušaje.

Vaš model knjige: Osnove uspeha
Kao što sam već opisao, knjiga će vam pomoći da se zaposlite u kastingima i agencijama. Već na prvi pogled će videti da ste spremni i da ste razmislili o svom poslu. Pravi plus za vas. Često ćete predstaviti svoju knjigu modela ljudima koji ocenjuju vaš izgled. Bez obzira da li je u pitanju direktor agencije, kreativni umetnički direktori, fotografi ili šef marketinga. Vaš je posao da se pripremite i na pola ste puta. Postoje neki standardi koje treba uzeti u obzir pri kupovini knjige modela ako je ne dobijate od svoje agencije. Vaša knjiga treba da bude dobrog kvaliteta. Materijal treba da bude dobro održavan i čist. Kao što sam rekao, mnogo ljudi će videti vašu knjigu i morate da učinite da izgleda sjajno. Međunarodni standard postavili su američki zahtevi, zemlja prvih supermodela.

Mnogi modeli me pitaju na šta se sve svodi da će klijent zapravo pogledati vašu knjigu na kastingu. Posebno su novi modeli veoma zainteresovani da pokažu svoje slike klijentima kako bi povećali svoje šanse da dobiju posao

la. Kako to funkcioniše? Pa, idealno bi bilo da vam je potrebna sopstvena knjiga koja pokazuje koliko ste svestrani kao model. Vaša kampanja se ne razlikuje. Što je veća raznolikost slika koje prikazujete, to ćete biti raznovrsniji prema klijentima i bolje će oni moći da vas angažuju. Vaš klijent zna kako ćete se uklopiti u snimanje i rad na setu. Vaše najbolje slike treba da budu na početku vaše knjige, jer kastingi često postaju užurbani ili ima mnogo modela, a klijent možda neće uvek imati vremena da pogleda celu vašu knjigu modela. dakle,

Da li vam je potrebna cela knjiga kao novo lice?
Ne, dovoljno je samo nekoliko dobrih slika. Oni jednostavno moraju da vam pokažu najbolje što možete. Ne moraju se popuniti sve stranice. Kvalitet je bolji od kvantiteta – kako se to uvek kaže.

Štampe vaših slika
Obično više ljudi sedi za stolom sa tobom Gosee i na kastingima. Međutim, samo jedna osoba će držati knjigu. Da bi ga gledalac mogao da pogleda, slike treba da budu dovoljno velike. Svi znamo format DIN A4, koji je očigledno najbolja veličina. Standardna veličina slike je 9″k12″ inča (što bi bila veličina A4 A4 ako se konvertuje). Gde treba da odštampate svoje slike? U fototeci, prodavnica opšte robe u velikim gradovima, format 20k30cm. To je najveći format za obične pisce slika.

Kvalitet snimanja
Otkako sam počeo da pišem ovu knjigu, ovo je moja omiljena tema: kvalitet! Nikada ne bi trebalo da pokušavate da gradite svoju knjigu na brz način. Važnije je imati izbor odličnih fotografa i sjajnih slika! Klijenti žele samo najbolje za svoj brend ili kupce i to uvek treba da imate na umu. Svako probno snimanje ili posao će vam obezbediti jednu ili dve slike za vašu knjigu. Čim popunite tri ili četiri stranice, možete početi da birate između probnih snimaka, a kvalitet je i dalje ispred kvantiteta. Kao novo lice, možete biti iskreni na audicijama i reći da još uvek gradite svoju knjigu. Čim budete u agenciji i završite prvi test sa dobrim fotografom, dobićete zahteve na Instagramu, Fejsbuku itd. To je kompliment za tebe u tom trenutku.

Drugo, sada ćete morati da budete selektivniji. Koji test je dobar za vašu knjigu? Takođe ćete dobiti neke mogućnosti od svoje agencije. Izgledaćete kao model i sami birate svoje probne snimke. Kao što je opisano za nova lica, ne bih preporučio snimanje sa svakim fotografom. Razumem da je primamljivo slikati mnogo u početku, ali ćete izgubiti ekskluzivnost ako vas stalno vide na Fejsbuku ili Instagramu. Ili za probno snimanje sa fotografima (što znači da nisu plaćeni). Vaša vrednost kao modela će se smanjiti. Trebalo bi da težite da snimate samo sa odabranim fotografima da biste poboljšali svoju knjigu. Na taj način ćete postići bolje rezultate. Samo ako odvojite vreme da knjizi dodate kvalitet, radićete kao model i dugo ćete putovati. dakle,

Kontrolna lista za modele: Knjiga visokog kvaliteta sa debelim tvrdim povezom i zadnjom koricom i dodatnim prostorom za štampane sedkarte (obično DIN A5 format).
Na kastinzima će dizajneri i kasting direktori držati sitnice modela. U vašoj knjizi bi trebalo da bude mesta za štampane sedkarte i to treba da uzmete u obzir prilikom kupovine knjige (neke „knjige o portfoliju“ nemaju ovaj dodatni prostor).
Dvadeset čistih stranica za četrdeset slika (odgovarajući napred i pozadi). Mere klasičnog modela ćete se setiti kada se setite formata DIN A4. Knjiga je samo malo veća. Možete lako da odštampate svoje fotografije na fotografisanju ili u prodavnici.
Vizit karte vaše agencije.
Najbolje slike na naslovnim stranama.
Pokažite svestranost i izaberite svoje najbolje slike – zapamtite kvalitet pre količine.
Obično možete koristiti dve slike svakog uvodnika, inače će postati dosadno. Kao novo lice, moći ćete iskreno da im kažete da vaša knjiga još nije gotova.
Kvalitet testnih snimaka
Trebalo bi da budete selektivni u vezi sa slikama i fotografima i ne radite sa svima. Radite samo sa onima za koje smatrate da su najbolji za vas.

Sada znate sve o svojoj knjizi modela! Ali kako ubediti fotografe da urade probno snimanje? Zapamtite, važan je kvalitet, a ne kvantitet. Pročitajte više o probnim snimanjima i modelima fotografima.

Tražite fotografe koji će dobiti jaku knjigu modela? Kako ćete pronaći dobrog fotografa za probno snimanje? A koliko vam treba? Ako već imate neke dobre agencije, dobićete upite od njih. Ovako možete stupiti u kontakt sa fotografima. Dobićete prve fotografije i prve slike koje će vam pomoći u radu. Nakon što fotografi, agencije ili objavite slike, brzo ćete dobiti nove zahteve od drugih fotografa. Ali sada treba biti oprezan: imajte na umu – kvalitet!

Kvalitet pre kvantiteta! Izaberite različite stilove
Mnogi modeli misle da će im snimanje što više slika pomoći da budu uspešni. Ali da li je to istina? Ako ste mlad model i u početku snimate sa mnogo fotografa da biste kreirali svoju knjigu, na kraju ćete ipak koristiti samo nekoliko snimaka. Vreme za planiranje i snimanje je izgubljeno.

Biće previše vaših slika na društvenim mrežama kada fotografi ili drugi budu objavljivali editorijale. Ako ima puno fotografisanja sa vama, poput neplaćenih testova, zašto bi neko plaćao za vas? Kao model, morate biti selektivni kada je u pitanju fotografisanje za svoju knjigu. Nivo i kvalitet uvek treba povećavati. Takođe bi trebalo da se fokusirate i zadržite svoju ekskluzivnost. Ovo se odnosi i na poslove. Pažljivo birajte svoje poslove, klijente i fotografe. Agencije za modele će se pobrinuti da vaši klijenti budu prikladni kao model. Kao što je objašnjeno, poslovi na sajmovima ili za muzičke spotove obično ne dolaze od agencija. Kao model, od vitalnog je značaja imati svestranu knjigu. Dobar menadžment modela će imati odlične kontakte i fotografe, tako da možete nadograditi svoju knjigu korak po korak i poboljšati je na isti način. Niko neće postati zvezda preko noći, čak su i vrhunski modeli krenuli odozdo i ušli na manekenski Olimp. I ovo je potpuno isti način na koji treba da radite ka svom snu da postanete model. čak su i vrhunski modeli krenuli odozdo i ušli u modeling Olimp. I ovo je potpuno isti način na koji treba da radite ka svom snu da postanete model. čak su i vrhunski modeli krenuli odozdo i ušli u modeling Olimp. I ovo je potpuno isti način na koji treba da radite ka svom snu da postanete model.

Video snimci: Povećajte svoj portfolio vizuelnim video zapisima
Upiti nakon prvog fotografisanja
Želeo bih da ovo malo više objasnim. Kada mladi modeli budu primljeni u agenciju i naprave prve slike, upiti fotografa će se automatski pratiti preko Fejsbuka, Instagrama itd. Naravno, biće vam drago, ali to može biti previše. Uvek bi trebalo da sve upite uputite svojoj agenciji. Oni tačno znaju ko je ugledan, a ko ne. Takođe ćete pokazati da želite da sarađujete sa svojom agencijom, a ne sa agencijom. Dobićete još više upita za posao. Ovi nisu ugledni. Upite za posao preko Instagrama će postavljati samo kompanije koje žele da uštede novac (i koje možda ne uključuju radno vreme, ne koriste ugovore ili otkupe itd.). Posao vašeg menadžera je da vam kaže da budete strpljivi, što je teško, jer su i manji poslovi zanimljivi za nova lica. Ali: upiti će doći i proći. Jednom dobiti najbolje i najisplativije je način da to uradite. Samo uz kvalitet ćete biti uspešan model na duži rok i moći ćete da dobijete dobru isplatu. Ovo se odnosi na klijente, medije i urednike. Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O ovome ćemo više pričati na stranici DOLJE, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). Jednom dobiti najbolje i najisplativije je način da to uradite. Samo uz kvalitet ćete biti uspešan model na duži rok i moći ćete da dobijete dobru isplatu. Ovo se odnosi na klijente, medije i urednike. Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O ovome ćemo više pričati na stranici DOLJE, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). Jednom dobiti najbolje i najisplativije je način da to uradite. Samo uz kvalitet ćete biti uspešan model na duži rok i moći ćete da dobijete dobru isplatu. Ovo se odnosi na klijente, medije i urednike. Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O ovome ćemo više pričati na stranici DOLJE, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). Samo uz kvalitet ćete biti uspešan model na duži rok i moći ćete da dobijete dobru isplatu. Ovo se odnosi na klijente, medije i urednike. Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Onda ćete zaraditi dovoljno

novac da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O tome ćemo više pričati na stranici ISPOD, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). Samo uz kvalitet ćete biti uspešan model na duži rok i moći ćete da dobijete dobru isplatu. Ovo se odnosi na klijente, medije i urednike. Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O tome ćemo više pričati na stranici ISPOD, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O tome ćemo više pričati na stranici ISPOD, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). Previše jedne stvari će smanjiti vašu vrednost, tako da ćete uskoro morati da tražite fotografe koji savršeno odgovaraju vašoj knjizi. Na primer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima specijalnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon što želite da poboljšate svoju knjigu, morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O tome ćemo više pričati na stranici ISPOD, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O tome ćemo više pričati na stranici ISPOD, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima). morate potražiti najpogodnijeg fotografa. Tada ćete zaraditi dovoljno novca da čak razmislite o plaćenom fotografisanju sa vrhunskim fotografima. O tome ćemo više pričati na stranici ISPOD, o plaćenim fotografisanjem (plaćeno fotografisanje sa fotografima).

Probno snimanje vaše knjige sa fotografima
Pre svega: Šta je probni snimak?
Svi probni snimci će se smatrati neplaćenim radom. U Sjedinjenim Državama, probni izbojci se takođe nazivaju TPF (vreme za presovanje). Ovaj termin se uglavnom koristi među hobi fotografima / modelima, a međunarodni termin bi bio test.

Šta to znači?
Fotografi, modeli i šminkeri radiće bez plaćanja. Sve uključene strane koriste slike za svoj portfolio. Fotografi mogu da snimaju sa modelima koji su im potrebni za njihov portfolio. Na primer, slike koje nećete dobiti uz posao. Sa novim slikama dobićete nove klijente.

Diversiti! Probno snimanje je od vitalnog značaja za nova lica jer će to biti vaše prve slike za knjigu. Kasnije ćete čak biti plaćeni kao model za probno snimanje. Na primer, ako fotograf traži određenu vrstu modela za svoj projekat.

Saveti za vaš prvi test
Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći. Prvo, važno je ubediti fotografe da snimaju sa vama. Kao i agencije za modele, fotografi takođe dobijaju mnogo upita od modela. Ako pokažete da ste posvećeni i unapred razmislite o svom probnom snimanju, povećaćete svoje šanse da dobijete dobrog fotografa za svoj test. Što manje vremena moraju da ulože, biće im bolje. S jedne strane, nervozni ste kao novo lice jer vam je ovo prvi probni snimak. U početku ne znaš šta treba da uradiš. Imam nekoliko jednostavnih saveta za vas od modnog fotografa Olivera Rudolfa. On tačno zna šta klijenti žele da vide i koje slike su mu potrebne, koji su izrazi lica dobri, jer je dugo u industriji. Da biste dobili probne snimke,

Kako ubediti fotografe?
Ubedljivim fotografima je potrebno vreme jer TI ste novo lice!
Kao što sam rekao, vaš cilj je da dobijete bolje fotografe za svako snimanje. Bolji fotografi će takođe značiti da morate da poboljšate svaku fotografiju. Portfolio fotografa će biti bolji od vašeg. Već je sarađivao sa klijentima i stekao veliko iskustvo. Što su veća očekivanja od novih slika, bolji je kvalitet fotografa.

Zbog toga morate ubediti fotografa o sebi na fotografisanju. Odlična priprema će vam pomoći da postignete ovaj cilj. Morate da isplanirate celu fotografiju: tip, stil, mesto. Pre nego što počnete da razmišljate o fotografisanju, imajte na umu da se ne radi samo o vama. Upoznaćete fotografa i možda ćete morati malo da se prilagodite tu i tamo. Kako možete da mu ponudite nešto što možda nije radio tako često? Da li će šminker biti na fotografisanju? Ona takođe može imati neke ideje. Provizorno

snimanje uvek treba da uključuje interese svih uključenih strana, čak i kada se planira. Pored toga, trebalo bi da sakupljate slike (raspoloženja) koje su deo vaše pripreme. Ako znate kako da radite sa Photoshop-om, možete sami da napravite malu tablu raspoloženja. Dovoljno je poslati e-mail sa priloženim slikama. Imajte na umu da možete priložiti najviše dve ili tri slike po temi (stil, stil, mesto).

Kontrolna lista za vašu tablu raspoloženja:
Kakve slike su mi potrebne?
Sport, moda, stil života, reklama, porodica…
Koji stajling ću dobiti na snimanju?
Brendovi, boje, odeća…
Koje mesto će biti u blizini?
Životna sredina, svetlo, odobrenja,..
Prikupite raspoloženja
Primeri slika za ono što mislite.
Stupite u kontakt sa fotografima
Prvo ćete napisati kratku, prijateljsku i jasno strukturiranu poruku e-pošte da predstavite svoju ideju. Vaša e-pošta će ukratko sadržati sve vaše misli (stil, stil, mesto).

Ovo će biti dobar šablon za svu vašu e-poštu. Onda bi trebalo da potražite dobre fotografe u blizini svog mesta. Često je dovoljno koristiti Gugl i tražiti „Fotografi Berlin“, „Fotografi Minhen“ itd. Takođe možete pretraživati o modeliranju na Instagramu ili u Facebook grupama. Napišite posebnu poruku svakom fotografu i pokušajte da unesete jednu rečenicu o tome zašto želite da snimate sa njim/njom. Ovo čini e-poštu personalizovanijom. Takođe bi trebalo da pogledate portfolio ili veb stranicu fotografa, Facebook ili Instagram stranicu.

Zašto je ovo toliko važno? Mnogi modeli samo traže nešto za sebe kada traže fotografa. Nijedan fotograf se neće vratiti na neku vrstu automatizovane e-pošte. Ali ako pokažete da ste odvojili vreme da pogledate rad i predstavite strukturirani koncept snimanja, velike su šanse da ćete dobiti pozitivan odgovor od fotografa.

Korišćenje više strategija će vam olakšati pronalaženje boljih fotografa, jer će oni videti da želite da radite sa njima.

Pošaljite e-poruku za kontrolnu listu fotografa:
kratak e-mail sa maks. 100 reči
počinje ličnim uvodom poput “Draga Katarina…”
opišite svoj koncept, stil, mesto,
objasni zašto ste ga izabrali za fotografa koji
pokušava da pronađe raspoloženja na Internetu, što će pomoći fotografu da dobije ideju o tome šta želite da snimite
dodao najviše 3 slike svake teme,
pošaljite svakom fotografu individualnu e-poštu (bez CC ili BCC)
Izrazi lica na fotografiji
Nakon nekoliko fotografisanja sa dobrim fotografima, šanse za poboljšanje će se poboljšati, a sposobnosti će se povećati. Tokom prvih probnih snimanja ili prve posete agenciji, možda ćete biti malo nesigurni kada će vas fotografisati ili snimati sa fotografom. Mnogi modeli su nervozni i razmišljaju samo o poziranju! Ali zaboravljaju na svoje izraze lica. Telo se kreće, ruke se njišu, ruke su u licu, ramena su u vazduhu. Izraz lica, međutim, ostaje isti. Na kraju, svaka slika će izgledati isto. Možda će uspeti sa vašim prvim setom jer izgleda “kul”, ali sa drugim setom će biti dosadno. Zbog toga mnogi klijenti rade kastinge za svoje reklame i kampanje. Videće iz prve ruke da li je model dobar i da li mogu da ih ubedim da li je dosadniji. Mi, kao ljudi, uvek prvo obraćamo pažnju na lice, na prvom sastanku ili kada gledamo modele na velikim bilbordima u gradu. Izrazi lica su sve!

Saveti za izraze lica
Za dobre izraze lica, razgovarao sam sa modnim fotografom Oliverom Rudolfom. Njegov savet će vam pomoći da pokažete da ste svestrani kao novo lice za vaše prvo fotografisanje. Opet, raspoloženja će vam ovde pomoći. Znaćete o čemu će biti snimak. Prikupite raspoloženja za svaki set za svako fotografisanje koje ćete uraditi (u smislu poziranja). Bićete inspirisani onim što možete da uradite sa svojim telom, a takođe i sa svojim izrazima lica. Da biste se razlikovali, kao model možete vežbati poziranje ispred ogledala, kao što to rade glumci ili voditelji. Ali pre poziranja, tu su izrazi lica! Jednom kada imate ova raspoloženja, uvek im se možete vratiti, pogledati ih i dobiti još više. Tokom probnih snimaka i poslova, imaćete promene u zvuku, ponekad čak i na lokaciji. Ako sada imate plan u glavi kako će se sve odvijati i šta fotograf očekuje od vas u pogledu poziranja i izraza lica, slike će ispasti bolje, raznovrsnije i jače. Za svoje prve snimke uvek gledajte raspoloženje i vežbajte različite emocije, uglove i izraze lica koje ćete koristiti tokom samog snimanja.

Kontrolna lista za različite izraze lica:
Spustite glavu, gledajući u tlo, zatim gore i fokusirajte se na kameru. Igrajte se usnama.
Kao broj 1, ali jedan pogled s leva na desno i kamera.
Možete zatvoriti oči i “osećati”.
Zamislite da ljubite svog prijatelja ili jedete najbolju picu koju ste ikada jeli. Stojiš na planini i udišeš svež vazduh. Emocije koje osećate pomoći će vam!
I znajte da možete izgledati “slatko” ili čak “krhko”.
Kontrast od uobičajenih, nervoznih, tvrdih modnih izraza mnogih modela na njihovim prvim fotografisanjem.
Sladak pogled i osmeh.
Ali ne zaboravite: vi se krećete

jelo i koristite kombinaciju različitih poza i izraza. Uvek možete proširiti svoj portfolio izražavanja vežbanjem ispred ogledala.
Investirajte u dobre fotografe
Jednog dana ćete biti savršeni u stotinama različitih izraza. Možda nakon što uradite deset ili petnaest testova ili poslova. Vaša očekivanja u vezi sa probnim snimanjem i poslovima će se takođe povećati. Zaradili ste svoj prvi novac i sada možete birati da li želite da potrošite ili uložite novac. Ako ste prvi novac zaradili kao model, možda biste želeli da razmislite o ulaganju u dobre fotografe. Vrhunski fotografi ne rade testove, kao mnogi vrhunski modeli. Zbog toga bi modeli u određenoj fazi karijere trebalo da ulažu u bolje, novije slike, polaroide i video zapise. Uvek prvo treba da uradite ovaj korak ako ste već zaradili kao model. Osnova za nova lica je sjajan snimak. To je to. Sa odličnim polaroidima, pretvorićete se u odličnu agenciju za modele i dobiti dobre fotografe i klijente da rade sa vama,
Sada ću te odvesti iza scene jedne agencije za modeliranje! Važna podela svake agencije je izviđanje i rezervacija. Glavni posao manekenskih agencija je izgradnja mreže visoke klase od fotografa, časopisa, modela, skauta i klijenata, ali i otkrivanje novih lica!

Iza kulisa manekenskih agencija
meni Svako jutro počinje u kafiću ili kancelariji. Osim mene, tu je i prvi Kapućino i proveravam sve e-mail adrese i sortiram podatke od juče i nove upite. Moj posao je upravljanje modelima. Kao model agent komuniciram sa klijentima i radim pod uslovima i ugovorima ili planiram putovanja za modele. Posle nekog vremena znate svaki model do detalja. Proveo sam dosta vremena sa većinom njih, od njihove prve uloge do obuke modela do njihovih prvih probnih snimanja, poslova i njihove prve kampanje. Fascinantno mi je gledati kako modeli rastu u prvim mesecima i godinama i uz našu pomoć se usavršavaju!

Vaša agencija za modele je vaš najvažniji partner od prvog dana. Zahvaljujući kombinaciji ličnih i delimično ekskluzivnih kontakata, visokoprofesionalne mreže i sopstvenog izbora modela, agencije su presek komercijalnih klijenata i modela. Ako vas kao novog modela predstavlja renomirana agencija, velike su vam šanse da već na početku dobijete veći posao. Mnogi zaposleni u komercijalnim agencijama, produkcijskim kućama ili fotografima uvek gledaju sajtove agencija i traže nove modele.

Upit za rezervaciju: Vaš put do uspeha kao model
Kako izgleda zahtev za rezervaciju? Mnogi upiti za model će doći iz ličnih kontakata agencije, koji su stečeni radom sa poverenjem u roku. Ovi klijenti će obično direktno pozvati vašeg agenta i zatražiti predlog za produkciju. Međutim, mnogi upiti dolaze i od klijenata koji su pregledali veb stranicu na Internetu i pronašli agenciju pretražujući internet. Bez obzira da li su u pitanju lični kontakti ili veb-sajtovi agencija, većina upita će biti u kancelariji putem e-pošte. E-mail adrese su glavno sredstvo komunikacije. Takođe ćete pisati dosta e-mailova kao model. Mnogo prikupljenih podataka može se sortirati u ovom okruženju. Zbog toga klijenti uglavnom šalju upite e-mailom. Mogu da zapišem sve podatke na struktuiran način, kao što su detalji o mestu, datumu ili prilozima kao što su dispozicija, pdf datoteke,
Ako je primljen upit za rezervaciju, on obično uključuje detalje okvira za fotografije ili komercijalne slike. Takođe uključuje tačnu (ili manje detaljnu) sliku o tome kako model treba da izgleda. Sve izjave su različite. Neki klijenti imaju jasnu sliku o svom modelu, drugi daju samo informacije kao što su visina, veličina odeće, ton kože i boja kose.

Manekenske agencije i agenti koriste svoje iskustvo da filtriraju dobre poslove od onih koji nisu tako dobro plaćeni. Što znači, obračunavaju uplatu i upoređuju je sa ponuđenim i upoređuju sa medijskim izlazom (upotrebom) snimanja ili video zapisa. Da li je posao isplativ? Da li su otkupi (prava korišćenja) već uključeni? Da li je klijent dobar za vašu karijeru ili portfolio? Da li će vam ovaj posao pomoći da rezervišete više? Nakon svih ovih razmatranja, podaci o snimanju će biti sumirani. Odabir će izvršiti lično osoba koja vrši rezervaciju i ona će odlučiti ko odgovara poslu, a ko ne. Odabrani modeli će zatim dobiti upit.

Ako se uslovi ne poklapaju pre dogovora, agent će se konsultovati sa klijentom kako bi dogovorio plaćanje. Mnogi modeli samo računaju radno vreme na poslovima, ali ima mnogo više! U stvarnosti, bićete lice jednogodišnje kampanje 365 dana. Svakog dana ćete svojim izgledom predstavljati brend. Dakle, agenti ne vode računa samo o jednom radnom danu, već i o pravima korišćenja!

Kriterijumi za izbor: Stalni konkurs
Kriterijumi za izbor variraju od posla do posla i od novih lica do profesionalnih modela. Iako će nova lica biti rezervisana za „manje” poslove, za veće će se razmatrati samo profesionalni modeli. Tu prednost ima iskusan model, koji će dobiti samo uz kvalitetne slike u knjizi, talenat i iskustvo, a onda će dobiti i rezervaciju. Drugim rečima, klijenti i

oni direktno traže određeni model (direktna rezervacija), a ne selekciju.

Agencije odgovaraju na mejlove što je pre moguće i daju slike ako je potrebno.
Ako agenciji zatrebaju slike na upit što je pre moguće, na primer ručni snimci za novu kozmetičku kampanju, odmah ih prave. Odgovori će biti jasni i bez mnogo pitanja. Ovaj deo profesionalne glume je ono što morate da pružite od prvog dana! Moraš biti takav: lagan, jednostavan, brz i uvek na usluzi. Zašto? Zato što će vam šanse za zaposlenje biti veće!
Modeli, agenti i njihovi klijenti imaju širok izbor novih lica. Ako agent dobije upit, oseća se kao i vi: što brže odgovara i daje predloge, veće su šanse da će klijent doneti pozitivnu odluku. Ako osobu rezerviše komercijalna agencija ili fotograf, razmišljaće o toj produkciji dok traži model. Ako agencija pošalje predlog ranije, proizvođač će već razmisliti o tome. Ako mu se dopadne manekenka, počeće da planira sa tim licem. Velike su šanse da nakon planiranja i razmišljanja bude odlučeno u vašu korist – dakle – sve što je brže moguće!

Budu dostupni? To znači poslovi!
To je takođe veoma važno za vas. Kao što sam malopre rekao, posebno sa novim licima, klijenti i agencije imaju veliki izbor. Nova lica stalno dolaze. Svake godine postoji nova generacija. Ako agent zatraži petnaest modela za posao i deset odgovori u toku prvog sata, predlozi će odmah biti poslati klijentu. Ako sačekate do sledećeg dana da odgovorite, najverovatnije nećete biti uzeti u obzir.
Šanse za dobijanje posla će se smanjiti i zato uvek treba da koristite mobilni telefon kao najvažnije sredstvo komunikacije. Ovo uključuje adresu e-pošte, društvene mreže i servise za slanje poruka kao što su VhatsApp ili Facebook. Pošto uvek nosite mobilni telefon sa sobom, uvek ćete biti obavešteni o najnovijim imejlovima vaše agencije! Čak i ako ne dobijate upite svakih sat vremena, ima smisla da s vremena na vreme pogledate u svoj telefon, samo u slučaju da dobijete nešto da biste brzo reagovali i iskoristili najbolje prilike.

Interno takmičenje u vašoj agenciji za modeliranje
Vaša agencija će ih poštovati kada im se vratite na vreme kada dobijete upite. Na taj način svojim klijentima mogu osigurati visoke standarde kada je u pitanju pružanje savršenog modela za njihovo poslovanje. Ako agencija uvek traje predugo, klijent ih više neće kontaktirati. Isto za modele. Ako vam uvek treba predugo da im se vratite, možda nećete dobiti upite ili će vam ugovor biti raskinut. Pogotovo što se novi ljudi suočavaju sa konkurencijom u agenciji, ona je prilično velika. Agencija ima svoje omiljene modele koje dobro poznaju mesecima ili čak godinama. Kao novi model, i nakon što ste primljeni, samo ste lice mnogih. Novi modeli će stići, a neki će otići! Agent to zna, a zna i agencija. dakle,

Trebali biste biti dostupni za svoju agenciju – idealno sedam dana u nedelji. Tim agencije ne radi ni u redovnom radnom vremenu. Dobre agencije rade i noću ili vikendom, čak i državnim praznicima. Ako je potrebno zameniti model ili primiti novi upit, oni moraju brzo da reaguju. Ako ste odsutni ili na odmoru, obavestite ih unapred i obavestite ih – kako bi mogli da isplaniraju da nećete biti dostupni nekoliko puta. Kao rezultat toga, vaš booker zna da to moraju uzeti u obzir i da možda nećete moći da im se odmah vratite. Bilo bi najbolje da ste i vi na raspolaganju tokom vašeg odmora. Kao model, vi ste odgovorni za sebe, a samim tim i za svoj uspeh! Ako to nemate na umu i ne smatrate da komunikacija nije toliko važna,

Napomena> Da li imate pojma koliko se modela dnevno prijavi dobroj agenciji? Ukoliko je agencija stekla određeni status i status, što bi bio naziv visoke klase za ekskluzivne klijente i poslove, manekenke će svakodnevno podnositi stotine zahteva. Svake godine hiljade mladih devojaka i dečaka žele da postanu modeli. Kao što sam rekao, konkurencija je velika! Veoma visok!

Ko otkriva nove modele? Model scouts!
Otkrivanje novih modela vrši agencija ili izviđač. Zatim će preko pošte pregledati sve prijave, pratiti modele na ulici i aktivno tražiti nova lica. Većina vas zna priče o iznenadnim otkrićima. Postoji samo nekoliko primera poput modela sa oblinama Angeline Kirsch. Otkrivena je kako sedi u kafiću usred Rima. Bilo da je u teretani, tržnom centru ili aerodromu: izviđači modela će pronaći modele na svim različitim mestima kao nova lica za svoje klijente! Ako vam se obratio pouzdan agent agencije, vaše znamenitosti su veoma dobre! Postoji mnogo onlajn aplikacija i obično jedna od stotina dobije poziv i biće dalje razmotrena. Ako ste već položili, mogli biste biti uspešni.

Šta izviđači traže u aplikacijama?
Fokus unutar aplikacija je uglavnom visina vaših slika. Da li ste posebna vrsta momka? Da li biste morali mnogo da uložite u svoju karijeru? Imate li savršene mere? Profesionalni modeli će imati veće šanse da se zaposle od novopridošlica, jer agencija neće morati da ulaže toliko vremena u njih. Treba mnogo raditi na novim licima – na pitanja će se morati odgovoriti

i. Prvo, treba organizovati snimanje, ažurirati knjigu i obaviti obuku za poziranje i pistu. Pravi posao za agenciju i ulaganje vremena, novca i kontakata.

Časopisi i fotografi za vašu knjigu modela
Izviđanje modela prati izrada modela! Za to će biti stručnjaka u dobroj agenciji. Imaju kontakte u važnim časopisima i u kontaktu su sa dobrim fotografima. Ako ste se ikada zapitali kako da uđete u časopis: časopisi, posebno veliki, direktno rezervišite fotografa. Što znači da da biste dobili ove sjajne slike i ušli u časopis, ili čak bili na naslovnoj strani, morate biti u agenciji koja ima visoke kontakte i radi sa ovim fotografima. Prvo ćete imati svoj prvi testni snimak. Što je veći portfolio, bolji fotografi će raditi sa vama. Zato je ovaj deo posla toliko važan i ljudi iz agencije rade posebno na tom delu stvaranja vaše knjige. Želite da saznate više o snimcima testova? Pročitajte ovaj članak o fotografima i testnim snimcima.

Model agencije: Dugoročna mreža
Unutar rezervacije se sve spaja: nove slike modela, ažurirane mere, nove tabele, klijenti i upiti.

Modeli izviđači i bukeri u agenciji zarađuju još više. Oni će umrežiti svoje modele na važnim mestima i događajima i koordinirati saradnju sa stranim agencijama.

Oni su u kontaktu sa modelima i partnerskim agencijama širom sveta! Velike agencije imaju partnere na svim kontinentima, zemljama i važnim svetskim gradovima kako bi modeli mogli da rade na međunarodnom nivou! Svakom velikom medijskom ili modnom kapitalu stalno će biti potrebna nova lica. Stoga partnerske agencije međusobno razmenjuju modele za najbolja tržišta. Modeli su u stanju da kreiraju sopstvene knjige, a agencije za modele će uvek imati novi izgled za svoje klijente.

Ekskluzivni ugovori za brendove
Ekskluzivni ugovor za glavne, vrhunske međunarodne brendove i kampanje je normalan. Pogotovo ako ste dugo njihovo lice. Ekskluzivni ugovor ne povezuje model sa drugim kompanijama. Model će primati visoku platu, a kompanija može da koristi imidž modela kao faktor identifikacije i prepoznatljivosti brenda. Kao što sam rekao, klijenti obično koriste ekskluzivne ugovore za dugoročne rezervacije i za veće poslove. Ovo će kompaniji pružiti sigurnost da model i imidž modela neće biti korišćeni sa konkurentom. Ovi ugovori obično imaju rok od nekoliko godina. Ekskluzivni ugovor će povećati vašu tržišnu vrednost.

Svojoj agenciji za modeliranje dajete opciju, ali koja je opcija? Ako radite kao samozaposleni model, morate sve detaljno isplanirati i pratiti datume jer dajete mogućnosti. Pre nego što vam pruži priliku, agencija će vas pitati da li ste dostupni. To je prvi i neobavezujući upit vaše agencije da sazna da li ste dostupni na određeni datum. Sve ostale informacije možda još nisu podešene, kao što su plaćanje, otkup itd. – i još ne morate da blokirate taj datum.

Međutim, opcija je obavezujući upit. Ovo je poseban zahtev vaše agencije. Postoji konkretan upit ili potvrđen posao i agencija traži vašu prvu priliku. Ako im date „opciju“, bićete u konačnom izboru i obezbedićete svoju dostupnost. Od ovog trenutka agencija, klijent i proizvodnja računaju na vas. Opcija će biti objavljena samo ako vaša agencija to učini ili ako je potvrđena. Nakon prve opcije, možete izdati dalje za dalje upite, što znači drugu i treću opciju. Rezervator i klijent će tada znati da li su već rezervisali drugi posao. Opcije i dostupnost (neobavezujući upiti) će vas svakodnevno pratiti kao model. Daćete opcije za naredne mesece ili nedelje. Sve opcije treba da budu dokumentovane i usklađene sa vašim ličnim danima i datumima putovanja. Naravno, morate da pratite datume sa prijateljima i porodicom, kao i rođendane ili praznike, jer ne možete da otkažete veliku produkciju. Neopravdano otkazivanje rada kao novo lice – to jednostavno ne možete da uradite sa vrhunskom agencijom. Možda ćete propustiti druge poslove i priliku da putujete!

Počevši kao nova osoba, uglavnom ćete raditi za onlajn prodavnice. Ranije je to bio katalog, sada su to onlajn prodavnice. Sve se prodaje na internetu, tako da su nove slike potrebne stalno, za svaku novu sezonu i svaki novi proizvod. Za vas kao modela, savršena slika koju morate da napravite za proizvodnju (kao na fotografijama) nije toliko važna, već broj slika. Uglavnom ćete biti sami ispred kamere i nećete glumiti sa drugim manekenkama. Bićete rezervisani kao modni model. Rezervacije će se kretati od manjih etiketa do većih robnih kuća. Ako se zakažu nova lica, fotografi i produkcije već znaju da ne mogu očekivati velike varijacije u pozama i izrazima. Vaš posao je da uhvatite zadati broj komada / odeće, dodataka i proizvoda. Najverovatnije ćete uvek raditi istu pozu. Ako ste ikada čuli za „manekenke“, ovo bi bio najbolji termin za ovakav posao gde ćete pucati, i to vrlo monotono. Ponekad se snimaju bez prepoznavanja – tada će biti prikazan samo deo vašeg tela.

Iako mnoga nova lica smatraju da su već prilično dobra u izrazu lica i poziranju: do

brate, kratko i slatko, ne! Pogledajte samo neke profesionalne modele na Jutjubu koji su u stanju da rade više od stotinu različitih poza, skokova i tako dalje. Kao novo lice morate mnogo da naučite. Naravno da postoji pritisak! Što je vaša knjiga bolja, bićete bolji, a poslovi će biti sve veći i veći. Ne samo lookbookovi, već i snimanja u onlajn prodavnicama postaće zahtevnija. Može biti da moraju da snimaju sa nekoliko modela na gramofonu. Uđete u studio na platformi od otprilike dva metra koja se sve vreme okreće i predstavljaće odeću. Istovremeno će snimati fotografije i video zapise. Veoma iscrpljujući posao u poređenju sa “manekenstvom”. A ima još zahtevnijih poslova gde ne samo da ste model, već morate i da komunicirate sa drugim ljudima. Za kampanje se uglavnom radi o jednom savršenom snimku. Sada ćemo pogledati koliko velika mogu biti očekivanja od fotografije.

Porodične snimke: Budite srećni … uvek!
Mnogo je iscrpljujućih produkcija. Imali smo i najluđe scenarije i komercijalne produkcije. Od porodičnog čoveka TV reklame za automobile, od osobe koja se spušta helikopterom ili nadrealnih produkcija mirisa. Hajde da pogledamo klasike koje možemo preneti u mnoge situacije. Na primer, morate naučiti kako da se igrate sa decom i da komunicirate sa drugim modelima. Jedna slika se može snimati satima. I svi samo čekaju da modeli pokažu savršene emocije u savršenom trenutku, a sve poze se savršeno slažu. Recimo da otac treba da se igra sa detetom i baca loptu, dok majka radosno plješće rukama, a pas gleda u kameru dok leži na sofi. Otac, majka, dete i pas – i sve to mora biti savršeno u isto vreme. Scena će se ponavljati i ponavljati, iznova i iznova. Veoma iscrpljujuće! Morate ponovo pokazati tu emociju za svaki pojedinačni kadar. Izazov je ostvariti ovaj posao koji zahteva mnogo vežbe i talenta.

Photographic
snimci i odgovornost: Pripada vam kao modelu. Posebno su slike koje su velike na bilbordima uvek povezane sa velikom produkcijom i timom. Imali smo veće produkcije za veće klijente, koje su izgledale tako „male“. TV reklame snimljene manjim kamerama, koje je snimila sama manekenka za kanal brenda na društvenim mrežama. Bez obzira na sve, svaku kampanju, bilo da je proizvedena na „jednostavan” način ili na visokom nivou, komercijalna agencija je planirala da se oglašava mesecima. Nakon toga za snimanje će biti rezervisani fotograf, oprema, lokacija, ketering i još mnogo toga. I sve to samo za jednu sliku.

Dakle, uspeh fotografije je vezan za trenutak, a samim tim i za vas. Vaša izvedba mora biti tačna. Vaš osmeh mora biti savršen, čak i ako ste dan ranije imali dug noćni let. Pa čak i tada, ako nisi toliko spavao ili si bolestan. Zato što ne možete samo da otkažete proizvodnju. Iskusni modeli stoga mnogo vrede na setu, jer daju najbolje performanse na fotografisanju.

Pored mode, za komercijalne manekenke su veoma važne i kampanje za lepotu, kada je reč o „dnevnoj” fotografiji. Proizvodi za negu ženske kože su ogromno tržište koje će uvek biti povezano sa odličnom kožom, lepom kosom i mladalačkim tenom. Za svaku sezonu postoje novi proizvodi. Proleće, leto, jesen i zima – svako godišnje doba ima svoju posebnu negu kože. Da bi bili lepi, mnogi su spremni da ulože mnogo novca, svake nedelje ili svakog meseca. Zbog toga se redovno proizvode nove TV reklame. I zato ćemo sada pogledati modele lepote!

Beauti modeli će redovno raditi na kozmetičkim linijama i linijama za negu kože u okviru zdravstvenog segmenta. Stoga im je važno da dobro neguju svoje lice i telo i neguju ga.
Savršena koža, puna i sjajna kosa, savršena figura. Ovo su uslovi ako želite da počnete kao model lepote i zdravlja. Bez ovih ključnih zahteva, bez obzira koliko vam je lepo lice, koliko sjajne oči ili koliko su vam noge zategnute, nećete imati šanse. Ovo su najviši prioriteti i optimalna osnova za modele lepote. Prava nega kože, lepota za ruke, stopala i kosu. Kasnije ćemo vam dati nekoliko saveta.

Beauti modeli
Takođe će biti rezervisani modeli za ruke i kosu. Ručni modeli su veoma važni u reklamama za negu noktiju ili u TV reklamama i slikama proizvoda koji se mogu koristiti rukama, kao što je korišćenje pametnih telefona ili ispijanje šoljice kapućina. Modele kose ćete naći uglavnom u TV reklamama, onlajn, grafičkim i drugim reklamnim kampanjama proizvoda za negu kose i frizera. Mnoge manekenke koje se prijave žele da postanu manekenke za ruke i kosu, ali samo to nije dovoljno da postanu uspešan model. Svi uglavnom traže „ceo paket“. Za takve poslove rezervisani su uobičajeni modeli koji imaju lepe ruke, punu i prirodnu kosu. Donekle je sličan fitnes i sportskim modelima. Ovde su rezervisani i modeli koji izgledaju veoma fit i bave se sportom.

Ako imate fit i atletsko telo, možda ćete moći da radite kao fitnes i sportski model, pored komercijalnih i modnih. Oni su uzori i njihov sopstveni um predstavlja

proizvodi za telo i dušu i savršeno su prilagođeni klijentima. Kao što je opisano, većina odeće koja će biti predstavljena dolazi u ženskoj veličini 34 (maks. 36). Za muške modele to je uglavnom veličina odeće 48 (maks. 50). Zbog toga mnoge manekenke rade na svojoj zdravoj ishrani, redovno vežbaju i bave se sportom – kako bi dobile savršeno telo.

Fitnes i sportski modeli
Atletsko telo je prednost posebno za muške modele i ako ste tek počeli svoju prvu godinu kao model. Ako ste veoma aktivni i zdravo se hranite, savršeni ste za posao u segmentu fitnesa, sporta i zdravlja. Sportisti vrlo autentično prikazuju kriterijume uspeha i pokazuju ih svojom uvežbanom istrajnošću u telu. To su karakteristike koje potrošači žele sami da steknu. Ako se zabavljate baveći se sportom i imate strast prema tome, postoji način da imate odličnu kombinaciju i jednog i drugog, jer svoju knjigu možete u potpunosti izgraditi tako da postane fitnes i sportski model.

Napomena> Međutim, ako postanete previše mišićavi, klijenti vam neće rezervisati toliko. Tako je i sa ženama, pa morate dobro da razmislite koji sport definiše vaše telo i čime želite da se bavite. Ako su vam kukovi veći, trebalo bi da uradite neke kondicione vežbe da biste trenirali mišiće unutar kukova, ali ih nemojte povećavati.

Šta su sajmovi? Pa, generalno, sajmovi su samo veoma dobro planirani marketinški događaji za proizvođače proizvoda i pružaoce usluga. Oglas za veb lokaciju u realnom vremenu. Svoje proizvode potencijalnim kupcima predstavljaju uz pomoć modela. Njihovi klijenti su kupci i trgovci na malo, štampa i krajnji potrošači. U Sjedinjenim Državama postoje mnogi poznati sajmovi tehničke opreme, automobilske industrije, prehrambene industrije i mode. Od Njujorka do Londona – sajmovi nisu najbolje mesto za modele.

Modne revije i revije biće održane u svim većim gradovima. Generalno, svaka modna revija ima veliki maloprodajni centar. Proizvođači i prodavci izlažu svoje proizvode u krpama, dok kupci i predstavnici medija listaju najnoviju kolekciju i razgledaju različitu odeću. Neki od većih sajmova imaće dizajnerske salone. To je naša ključna reč, revije na pisti na Nedelji mode. Ovde će petnaest do dvadeset modela predstaviti svoje kolekcije pred fotografima, publikom i časopisima i upoznati poznate ličnosti, blogere, urednike i odabrane posetioce. Najmanja i najprivatnija prezentacija biće u prodajnim salonima. Na početku karijere radićete u mnogim salonima kao model visoke mode. Nalaze se u skoro svakom gradu. Neće se svaki uspešan brend ili dizajner automatski preseliti u veći grad, neki ostaju u manjim. Ali ipak, većina ih je u centru, gde se svašta dešava.

Izložba proizvoda: Prvi poslovi za nova lica
Poslovi u salonu su odlična ulazna tačka za modele. Salon bi trebalo da predstavi najnoviju kolekciju dizajnera pred više ili manje ljudi. Izložbeni salon je mala scena, nije baš spektakularna. Ne postoji pista i publika, samo dizajner, tim, neki kupci i vi. Prodavac i kupac su najvažniji ljudi za dizajnera. Kolekcija će biti predstavljena, a odabrani komadi će biti prikazani predstavnicima trgovaca i kupaca iz celog sveta.

Dizajner izlazi u susret kupcu
Uz vašu pomoć, kupac odlučuje da dobije određeni model tokom razgovora sa dizajnerom, a vi ćete mu ga predstaviti uživo. Tada će kupac moći izbliza da pogleda kvalitet i krojenje odeće, kroja i tkanine. Za poslove u salonima, obično i uglavnom, biće rezervisani novi ljudi sa savršenim merama, jer iskustvo i imidž nisu toliko bitni za te poslove. Važno je biti ljubazan i u formi, kao poslovi na sajmovima. Salone ćete naći ne samo na sajmovima, a dizajneri će predstavljati svoje kolekcije tokom cele godine. Ponekad su u zadnjem delu butika / prodavnice ili u dizajnerskom studiju ili maloprodajnom centru – ali ponekad na sajmovima. Plaćanje poslova u izložbenom salonu je nisko jer su prisutni samo modeli i ne snimaju se slike ili video snimci. Još važnije za ove poslove: možda ćete sresti dizajnere kao što je Guido Marija Krečmer ili njihove pomoćnike ili najbliže ljude. Već na početku karijere radićete sa međunarodnim brendovima, a ako ste stariji, možda ćete biti rezervisani za dalji rad. Kao što su: izložbeni saloni u različitim gradovima, lookbook snimci ili čak kampanje. Sajmovi su veoma slični porudžbini. Ako ste obavili svoj prvi posao u izložbenom salonu, najverovatnije ćete dobiti rezervaciju za sajam porudžbina. Ovde je plata veća i radićete nekoliko dana zaredom. Naravno, uz dodatne putne troškove uključujući i hotel. mogli bi da te rezervišu za dalji rad. Kao što su: izložbeni saloni u različitim gradovima, lookbook snimci ili čak kampanje. Sajmovi su veoma slični porudžbini. Ako ste obavili svoj prvi posao u izložbenom salonu, najverovatnije ćete dobiti rezervaciju za sajam porudžbina. Ovde je plata veća i radićete nekoliko dana zaredom. Naravno, uz dodatne putne troškove uključujući i hotel. mogli bi da te rezervišu za dalji rad. Kao: od

frizerski saloni u različitim gradovima, lookbook snimke ili čak kampanje. Sajmovi su veoma slični porudžbini. Ako ste obavili svoj prvi posao u izložbenom salonu, najverovatnije ćete dobiti rezervaciju za sajam porudžbina. Ovde je plata veća i radićete nekoliko dana zaredom. Naravno, uz dodatne putne troškove uključujući i hotel.

Prikažite i naručite
zbirke sajmova za poslednju sezonu. Sajmovi izlagati i naručivati, jednostavno ih poznajemo, čak i one centralne trendove u Parizu, Njujorku i Londonu. Svaka nedelja mode se održava u isto vreme kada i sajam porudžbina ili obrnuto ako želite da to tako vidite.
Tokom dana narudžbine ne održavaju se samo sajmovi za kupce. Svake nove sezone značajni dizajneri predstavljaju svoju najnoviju kolekciju samo pozvanim gostima i fotografima. To su predstavnici medija, poznate ličnosti, muzičari, fotografi – svi gledaju piste. Postoje ekskluzivna mesta koja se održavaju 24 sata tokom dana narudžbine. Naravno, zabave nakon pozvanih gostiju. Ne samo trgovci, već i agenti će moći da se povezuju ovde. Upoznaćete mnoge ljude tokom emisija. Kao model možete raditi ovde ili na odlivcima za velike piste. Kasnije ćemo pogledati kastinge nedelje mode.

Ovde mnogi međunarodni modni brendovi pokazuju svoju novu kolekciju. Postoji mnogo sajmova. Čak i duž piste, brendovi će imati mnogo posla na sajmovima. Istovremeno sa Nedeljom mode u Berlinu održavaju se sajmovi „Hleb i puter”, „Trazim”, „Svijetlo”, „Premijum” i „Panorama”.

Svi modeli sajamskih agencija knjige unapred. Kao iu izložbenim halama, na štandu ćete videti jedan ili dva modela. Usput će biti kupaca koji kupuju, neki iz manjih radnji, neki iz robnih kuća, i želeće da vide uzorke nove sezone. Ukoliko su zainteresovani, predstavićete odabrane delove. Opet, da testiramo kvalitet i sposobnost. Posao je dosta dobro plaćen u odnosu na druge poslove, jer klijent želi srećne modele koji mogu da rade i po nekoliko dana, a da pritom imaju osmeh.

Pista i modne revije
Za mnoge, revije Nedelje mode su vrhunac. Ovde se susreće „ko je ko“. Modni blogeri, predstavnici medija, vlasnici agencija, poznate ličnosti. To je pravo egzibiciono klizanje. Zašto? Zato što oni koji rade u modi provode dosta vremena u kancelariji ili studiju. Četiri-pet dana ćete izaći iz te „svakodnevice“ i moći ćete da upoznate ljude koji su vam slični. Emisija za emisijom, između razgovora u salonu. Sada pogledajmo poslednji deo emisije i redom dane: emisije.

Moda živi od toga što je posebna! Predstava i zabava su deo marketinga svakog velikog brenda. Svake sezone dizajneri iz celog sveta lansiraće nove kolekcije. Ne rade samo tako veliki međunarodni dizajneri i trgovinski lanci, već i manji modni brendovi. Zato što moraju da predstave nove dizajne svojim kupcima kako bi privukli njihovu pažnju. Stoga se dizajneri i moda moraju ponovo osmisliti kako bi ostali privlačni svojim potrošačima. U tržnim centrima se sve vreme održavaju male modne revije, ali Nedelja mode predstavlja remek-dela. U Milanu, Njujorku, Parizu, Hong Kongu i Londonu, svakog proleća, leta, jeseni i zime ljudi traže nove trendove i izgled. Imaćemo sjajan pogled na svet revija i kastinga Nedelje mode. Čak ću posvetiti celo poglavlje Nedelji mode. Pogledaćemo „Veliku četvorku”, „Berlinsku nedelju mode” i daću vam uvid u pripreme, kastinge i revije.

Uslovi za modne revije
Na izložbama ćete raditi samo ako ste mladi i imate savršene mere. Jedna stvar je ista sa svim dizajnerima: oni kreiraju svoje kolekcije za visoke vitke ljude. Odeća je elegantnija, odeća i tkanine lebde i bolje pristaju, tako da izgleda ekskluzivno. Graciozni oblici će učiniti odeću i njenu cenu većom. Iako ne rade svi modni brendovi sa ovom fondacijom, ona je glavni deo industrije. Emisije i prezentacije na pisti su temelj nepisane norme. Za ženske modele, to je stroga odevna veličina 34 (maks. 34/36) i visina 172-182 cm (što je idealno za početak karijere). Vaš kuk je ispod 91 cm. Za muške modele je određena veličina odeće 48 (mak 50/52) i visina 185-192 cm. Ali trebalo bi da budete viši od 187 cm ako ste muški model na Nedelji mode. Posle nekoliko meseci ili tokom prve godine ili dve, videćete sve. Test snimanja, izložbeni saloni, snimanja za onlajn prodavnice i prve velike projekte. Sada je vreme za vašu prvu veliku kampanju ili TV reklamu.

Agencije
Agencije za modele organizuju vašu karijeru od početka. Pomažemo vam da pronađete savršenu agenciju.
Postanite modni
l Imate 15, 17 ili 20 godina i želite da postanete model u jednoj od najboljih agencija? Pored našeg “modelskog” bloga, ovde nam možete postaviti bilo koje pitanje o probnim snimanjima, agencijama ili kastingima.
Castings
Šta treba da znate? Od prvih koraka (prtljaga) do makete i same situacije. Odgovaramo na vaša pitanja!
Probno snimanje
Moćna knjiga modela je najvažnija karakteristika za vas kao modela. Morate ići korak po korak, od prvog probnog snimanja sa fotografima do

plaćeni testovi, ako postanete profesionalni model.
Putovanje i rad
Imate li svoju agenciju? Dobro urađeno! Hajde da putujemo svetom! Gde su najbolji i najjeftiniji smeštaji u Njujorku ili Los Anđelesu? Gde je najbolji veganski restoran u Šangaju?

postanite model – kliknite ovde!

KAKO POSTATI MODEL?

Ako imate manje od 15 godina, donji tekst nije namijenjen vašoj dobi. Naime, bolje je uživati u djetinjstvu, nego recimo davati našoj ili bilo kojoj drugoj agenciji novac za registraciju ili za knjigu fotografija, odnosno profesionalne fotografije. Vaš se izgled mijenja iz godine u godinu, a i češće, što bi značilo da profesionalne fotografije morate snimati svakih 6 mjeseci kako bi menadžeri tvrtki koji traže modele za reklame ili videozapise mogli vidjeti vaš trenutni izgled, a to definitivno košta. Također je vrlo važno znati da dijete rijetko snima reklame, a u našoj republici i regiji ima toliko djece, a najčešći slučaj je da su djeca poznatih glumaca, pjevača, sportaša i drugih javnih osoba ili rođaka menadžeri / vlasnici snimateljskih kuća.
Ako se upišete u bilo koju modnu agenciju, a vjerojatno se necete baviti modelingom, tj. ne ostvarite svoj san, dok dajete novac vlasnicima agencija i fotografima, kad navršite 15-16 godina, izgubit ćete volju za modeliranjem i mržnjom svih modnih agencija , nazivajući da su svi isti i prevaranti, a to nije u interesu naše agencije.
Naša je iskrena preporuka da se usredotočite na školovanje i sportske aktivnosti, a time razvijate i um i tijelo, a ako idete u srednju školu ili na fakultet, ako se i dalje želite baviti modelingom, naša agencija vam stoji na raspolaganju.
Prije nego što se prijavite za bilo koju agenciju, razgovarajte sa roditeljima / skrbnicima i pokažite im ovu našu stranicu.

Postanite model – Karijera modela je brza: za mlade modele pocetak modeliranja u agenciji najsigurniji je nacin za uspjeh. Ali tu ima kamena spoticanja. Sada ih promatramo, od reputacije do aplikacije i razlicitih vrsta agencija za modeliranje.


Trazite najbolju manekensku agenciju?
Pouzdani klijenti: Komercijala, moda i dogadaji
Postanite model:
Vrste aplikacija agencija za modeliranje
Sto je vazno kada trazim agenciju?
Modeli ce moci raditi s agencijom ili bez nje. Ipak je pozeljno imati ugovor s dobrom agencijom. Prije svega, agencija se brine da dobijete dobre poslove – ovdje isticem “dobro”! Kvaliteta i kolicina klijenata se racunaju. Manekenska agencija takoder se brine da radite samo s uglednim klijentima i pokazuje vam najbolje sto mozete, pogotovo ako zelite raditi u inozemstvu. Zatim je agencija za modeliranje vazna kako bi zastitila model od potplata ili bilo cega drugog slicnog. Podrzavaju vas ako imate pitanja, kazu vam gdje se morate poboljsati. Vase upravljanje modelima nudi ekskluzivnu mrezu s najboljim kontaktima, odljevcima i poslovima. Za karijeru modela treba zapoceti rano. Ali skola i obrazovanje (kao sto sam vec rekao) i dalje bi vam trebali biti prvi prioritet. “Biti model” znaci uloziti vrijeme u izgradnju sebe. U najboljem slucaju, trebali biste potraziti dobru agenciju za modele u dobi od cetrnaest ili petnaest godina i skupljati iskustvo korak po korak. Uzmite dvije godine i bavite se objema – modelingom i zavrsite skolu. Uz pravo upravljanje uz vas, sve ce biti organizirano. A kako biste pronasli najbolju agenciju za vas, sada gledamo pretragu same agencije.

Postoji puno agencija za modeliranje. Mali, veliki, digitalni, nepoznati i veliki igraci. Ali kako pronaci odgovarajucu agenciju? A kada je agencija renomirana? Najvjerojatnije cete pogledati na Internetu. Udobno, lako i izvrsno ako vam agencija nije predaleko. Uvijek razmislite o sljedecem vecem gradu. Sto je veci grad, to ce biti vise posla za modele. Neke velike reklamne agencije, tvrtke nalaze se u vecim gradovima i predstavljaju prostor za oglasavanje. Stoga potrazite:

Manekenska agencija i dodaj.. New York, Pariz, Milano, London, Los Angeles, Hong Kong, Sangaj , Beograd, Zagreb, Athens, Sofia, Sarajevo, Skoje, Banja Luka, Podgorica, Ljubljana itd.
Napomena> Manji gradovi se obicno ne vrijede
Na kraju knjige pronaci cete daljnje preporuke!
Imat cete neke rezultate s tim pretrazivanjem. Sljedeci korak: kako mozete saznati je li ta agencija ugledna? Postoji jedna mogucnost: na internetu postoje popisi sa svim agencijama za modeliranje i oni se azuriraju. Primjer bi mogao biti popis Voguea ili Lukinski list. Mozete pogledati oboje – navest ce sve pouzdane i ugledne agencije. No uz to, postoje brojni bookeri i agenti s dobrim kontaktima koji bi vam mogli pomoci u pokretanju karijere. Nije vazno, kao predani model trebali biste sami pogledati ove agencije prije nego sto posaljete prijavu.


Web stranice agencije s uglednim agencijama ?
Ugledna agencija ima uglednu web stranicu. Jednostavan i cist dizajn s visokokvalitetnim slikama i plocom te informacijama o timu. Jos samo jedno: postoje agenti koji imaju sjajne mreze, ali ne i vlastitu web stranicu ili agenciju.

Razina modela?
Pogledajte model odbora agencije i odvojite vrijeme, usporedite ga s drugim agencijama kako biste procijenili kvalitetu klijenata i poslova. Ovi ce kriteriji pomoci: imaju li modeli savrsenih mjera i ostrog lica? Jesu li slike visoke kvalitete? Nakon sto pogledate nekoliko agencijskih pocetnih stranica, uskoro cete vidjeti razliku izmedu manjih i vecih i pripadajucih visokokvalitetnih, ekskluzivnih model ploca i uobicajenih. Samo si postavite pitanje: “Da li se tu uklapam?” A onda cete saznati koja je agencija za trziste visoke mode, a koja jos za komercijalno trziste.

Pouzdani klijenti: Komercijalni, modni i dogadaji
Dobre cete informacije pronaci na ploci modela. Znate li kampanje ili klijente? Pomoci ce vam i brz uvid u blog agencije ili kanala drustvenih mreza.

Iskustva?
Preko Interneta potrazite recenzije drugih agencija ili klijenata o agenciji kako biste stekli bolji dojam o agenciji (trebali biste procitati dovoljno recenzija i ocjena agencije). Napomena: smatrajte ove procjene biljeskama, ali steknite vlastiti dojam. Nije svaka recenzija istina, a neke jednostavno ne mogu podnijeti odbijanje i ostavljanje losih kritika.

Sumnjive agencije
Evo jos nekih aspekata koje biste trebali uzeti u obzir kad prvi put trazite agenciju. U osnovi se uvijek mozete osloniti: radi li agencija s velikim klijentima i medunarodnim modelima? Ako je odgovor da, dobra je agencija. A ono sto takoder mozete uzeti u obzir, sazeo sam za vas u sljedecem:

Previse modela
Mnogo web stranica nudi vam rad bez agencije. Klijenti ce razmotriti kvalitetu. Ako ste navedeni na internetskoj platformi s tisucama poluprofesionalnih modela, vasa ce se trzisna vrijednost smanjiti.

Nema web stranice ili prikrivene web stranice
Na prvi pogled necete pronaci informacije o timu, adresi ili sjedistu agencije, kao ni podatke za kontakt poput telefonskog broja. Ukratko, ako ne mozete saznati gdje se agencija nalazi i tko radi za nju, to nije ugledno.

Bez zahtjeva
Samo odvodenje u agenciju bez zahtjeva ili sastanka. Renomirane agencije uvijek ce vas zeljeti upoznati. Postoje sluzbeni kastingi ili sastanci putem Skypea.

Nema posla s uglednim klijentima
Ako nema dokaza o radu s klijentima, nece ih biti. Stoga obratite paznju je li agencija zapravo aktivna i nudi li vam nesto.

Primjena: Sada je na vama!
U nekim agencijama mozete se prijaviti putem obrasca na web mjestu, drugi preferiraju e-postu. Prije nego sto istrazimo kako traziti agencije, na brzinu cemo pogledati predlozak koji mozete koristiti za sve aplikacije putem e-poste. Vec imate svoj prvi set polaroida i svoja mjerenja. Sada mozete napisati sve ove detalje i spremiti ih. Posaljite ih zajedno s mjerama i slikama. Za nova lica dovoljni su polaroidi. Evo popisa za vasu prijavu:

Ime, prezime
Adresa
E – mail
Telefonski broj
Visina
Poprsje, struk, bokovi
Velicina odjece Velicina
cipele
Boja kose Boja
ociju
Sada imate sve – mjere, polaroide, prijavu i popis sjajnih agencija. Jedinstvenost poput lijepih ociju ili usana, jednostavnih ostrih tragova poput zubnog rupa ili madeza, duge neobojene kose i vase karizme. I samopouzdanje i pozitivnost. Ako ispunjavate zahtjeve agencije i one koji rezerviraju poput vas, pozvat ce vas na sastanak u agenciju. Ali pricekajte – kakve agencije postoje?

Vrste agencija za modeliranje
Pogledajmo razlicite vrste agencija. Moja apsolutna preporuka za nova lica, koja zele uci u medunarodni svijet visoke mode – potrazite dobru renomiranu majcinsku agenciju u velikom gradu.

Manekenske agencije
Kao sveukupni pojam uglavnom cete naci agencije za modeliranje izraza. Agencije se uvijek sastoje od jednog ili vise vlasnika s timom oko agencije kako bi stekli nove klijente i postali veci i bolji. Agencija brine o rezervaciji poslova, a s dovoljno zaposlenih, brinu se i o vasem upravljanju i planiranju putovanja, kartama i rezervacijama hotela. Manekenska agencija stupit ce u kontakt s fotografima u vezi s izradom vase knjige. I zbog svega toga, manekenske agencije uobicajeni su nacin da manekenke dobiju posao. Unutar svijeta agencija postoje odredene vrste. Dok platforme za modeliranje uzimaju modele nasumicno i na njihovim web stranicama imaju tisuce modela, maticne agencije dobro se brinu o svojim modelima i pokusat ce vas smjestiti u inozemstvo. Oni su za vas vise nego puki “bookeri”; oni su vasa kontakt osoba koja ce se pobrinuti za vasu karijeru. U velikim gradovima takoder cete naci butik agencije i neke nepoznate agentice modela, koje predstavljaju samo nekoliko modela. Medutim, oni ce se brinuti o svojim modelima poput majke agencije. Kako biste dobili uvid u razlike ovih agencija, pogledajte sljedece stranice:

Model platforme
Model platforme su obicno mrezne platforme. Modeli se mogu registrirati bez placanja naknade. Obecanje ovih platformi: “Pomocu nase platforme pronaci cete klijente bez potrebe za agencijom! Samo se registriraj “. Jednostavan i lijep svijet, ali to ne ide tako. Naravno, svi se ipak trude. Ali oni ne nude svojim modelima izgradnju svoje knjige, bez savjetovanja i bez preporuka ili mreze. Zaraduju novac od oglasa na svojoj web stranici i platformama. Platforma se sastoji od tisuca modela i nitko nece procijeniti kvalitetu. Kao model ne biste trebali dobiti otpor na ovim platformama.

Majka agencija
Majcinske agencije su potpuno suprotno. Te se agencije fokusiraju na postavljanje i rezerviranje modela u medunarodnim, velikim agencijama. Postoje majke agencije koje modele stavljaju samo u druge agencije i uopce nemaju klijente. Te agencije obicno postoje izvan velikih zemalja poput SAD-a ili Sjedinjenih Drzava. U vecim zemljama i modnim prijestolnicama majcinske su agencije obicno obje. Oni plasiraju modele na medunarodno trziste, a takoder aktivno koordiniraju vas medunarodni plasman s drugim agencijama. Azuriraju svoje partnere trenutnim slikama i organiziraju vase mogucnosti i datume. Kompenzacija je sasvim jasna – maticna agencija dobiva poput uobicajenog menadzmenta deset posto svih vasih placanja. A u zamjenu dobivate pristup mrezi i punu uslugu agencije, sto je vrlo povoljno. Kao model visoke mode, koja se takoder moze baviti komercijalnim poslovima i medunarodnim dizajnerima, majka bi vam trebala biti cilj. Ali maticne agencije ocekuju ekskluzivnost. Stoga biste zaista trebali obratiti paznju tko vas zastupa i tko trenutno upravlja vama. Morate se u potpunosti pouzdati u svoju agenciju i stoga bi vam trebali moci ponuditi ono sto vam treba za vasu karijeru. Medunarodni kontakti klijenata i casting agencija, fotografa, casopisa, jaka ploca modela koja predstavlja vas izgled.

Butik agencija Butik agencije
naci cete u svim velikim gradovima sirom svijeta. Imaju poseban sarm jer rade samo za klijente u doticnom gradu. Takve agencije mozete pronaci u New Yorku, na primjer. Jos uvijek imaju sjajne kontakte, a ponekad djeluju i kao maticne agencije.

Booker
Na Internetu necete pronaci pojedinacne rezervacije . Rade sami, bez web stranice i drustvene mreze. Oni su menadzeri sa vlastitom mrezom, koji su uglavnom radili za vece agencije. Tijekom vremena prikupili su dragocjene kontakte i iskustvo u postavljanju modela. To je ono sto oni sada rade kao bookeri. Nakon sto su nekoliko godina radili za velike agencije, sada zele raditi sami. Ponekad nemaju ni vlastiti ured. Oni predstavljaju samo odabrane modele, pet, deset ili petnaest. To je to. Ovi bookeri izvidat ce vas na ulici, u kaficu ili fitnes studiju. Neki rade od kuce, drugi lete sa svojim modelima sirom svijeta. Oni su takoder vrsta majke agencije i svoje modele plasiraju sirom svijeta u velike agencije.

To je to!

Ako zelite procitati vise o svijetu modelinga, pogledajte ove clanke naseg autora potrage Stephana M. Czaje iz Cocaine Models o: Visting Modeling Agencies.

Postanite model – Karijera modela je brza: za mlade modele pocetak modeliranja u agenciji najsigurniji je nacin za uspjeh. Ali tu ima kamena spoticanja. Sada ih promatramo, od reputacije do aplikacije i razlicitih vrsta agencija za modeliranje.

Prvi posjet u vasoj agenciji za modele
Sada imate sve detalje za svoju savrsenu prijavu. Nastavimo! Uspjeli ste i pozvani ste u agenciju na sastanak? Sjajno! Sada se radi o ostavljanju sjajnog prvog dojma. Kako se pripremiti za prvi sastanak bit ce opisano u sljedecem poglavlju. Kao iskusni model, obavezno napravite izbor svestranih slika svoje knjige i ponesite ih sa sobom ili stavite na USB. Kao novo lice ne trebaju vam slike, samo odgovarajuca odjeca i dolazak na vrijeme. Dovoljan je prvi dojam i istrenirane oci vlasnika agencije. Uhvatit ce sve. Ucini si uslugu i idi spavati rano navecer prije sastanka. Dovoljno sna pomoci ce vam da se najbolje predstavite u agenciji. Takoder biste trebali biti njegovani i prirodni. Samo malo sminke i jednostavna, a opet cista i uska odjeca – poput vasih polaroida. Daljnji kriteriji za sjajan prvi dojam: budite pozitivni i sretni! Budite sretni sto ste pozvani i mozete se predstaviti agenciji, to je daljnji korak. Sjajne, pozitivne vibracije, a vi ste na pola puta, jer ce vas booker gledati jednako kao i buduci klijent. Lose ponasanje ili ako imate dojam da vas nije briga ili niste motivirani, ucinit ce da agencija izgleda lose. Booker ce vas odvesti u plocu samo ako vjeruje da ste spremni za susret s klijentima. Za manekensku agenciju vasa ce predanost i motivacija biti najvazniji kriterij. Budite svjesni sljedeceg: stvarno zelite baviti se modelingom ili vam je to vise hobi? Vece agencije suradivat ce s vama samo ako ste fleksibilni i model vam je prioritet. Za agenciju nema nista gore od modela koji nikada nije dostupan za odlazak na kastinge ili na posao. Kao booker ne vidite zasto ulazete u taj model i dobit cete sve manje upita. Takoder biste trebali razmisliti o svojoj motivaciji za modeliranje. Razmislite o tome: zasto zelite modelirati? Sto je vama vazno? Uvjerite rezervacijsku agenciju u svoju motivaciju, a onda ako je moguce i prema vasem iskustvu. Takoder biste trebali razmisliti o svojoj motivaciji za modeliranje. Razmislite o tome: zasto zelite modelirati? Sto je vama vazno? Uvjerite rezervacijsku agenciju u svoju motivaciju, a onda ako je moguce i prema vasem iskustvu. Takoder biste trebali razmisliti o svojoj motivaciji za modeliranje. Razmislite o tome: zasto zelite modelirati? Sto je vama vazno? Uvjerite rezervacijsku agenciju u svoju motivaciju, a onda ako je moguce i prema vasem iskustvu.

Napomena: ovo je vrlo vazno za agente. Postoji samo nekoliko ljudi na koje morate odgovoriti sto prije. Vasi roditelji, vasi prijatelji i kao model vasa rezervacija. On ili ona upravlja puno modela paralelno i klijentima. Ukljuceni su mnogi koraci. Ako ne radite, nemojte pravovremeno odgovarati ili bez razloga odbijati poslove, bit cete zamijenjeni. Rezervatori koji preporuce novi model svojim klijentima, a zatim zatraze vasu opciju i bez razloga dobiju “ne” nece dugo raditi s vama. Otici cete svakog trenutka.

Kratka modna pista: Zapamtite te korake
Na gotovo svakom kastingu ili uvodnom sastanku od vas ce se traziti da hodate za agenciju ili porotu. Svaki model razvija svoj vlastiti stil. Neki modeli setaju seksi i njisu kukovima tijekom setnje. Drugi hodaju vrlo visoko modno i apsolutno elegantno, ravno, bez ikakvih emocija. Koliko god se stilovi razlikovali, neke osnove jednostavno trebate znati kao novo lice kada se predstavljate ili ako ste na kastingu.

Vasa se setnja sastoji od pet elemenata:

Setnja: ravno
Slusajte glazbu. Pjesme se sastoje od taktova. Svaki otkucaj moze se podijeliti na dva ili cetiri. Broji 1. 2. 3. 4. kreni! Hodat cete izravno u ritmu glazbe. U setnji u vasoj agenciji ili za porotu morate se usredotociti na jednu tocku na zidu na visini od cca. dva metra. Vas ce pogled ostati s tim fokusom do zadnjeg metra.

Posljednji metar: Uhvatite pogled
Tijekom posljednja dva koraka (ovisno o duljini sobe) vas ce pogled doci do agenta ili porote, a kasnije i do fotografa. Upotrijebite ova posljednja dva koraka za trazenje fokusa; mozda ima puno fotografa u kutu? Ako se osobi iz zirija jako svidate, ili drugi niti ne izgledaju? Tada mozete vise fokusirati kad pozirate.

Poziranje: Prezentacija pred bookerima (kasnije mozda i fotografima)
To je ono sto obicno moramo poducavati modele: stanite mirno, uzivajte u trenutku! Polako broji 21 … 22 … 23 … i onda se vrati. Pritom ce vas se gledati slijeva i zdesna, ravno i opet lijevo i desno. Na modnoj reviji sada je trenutak za dizajnere i medije. Fotografi fotografiraju odjecu za casopise. Kako biste napravili dovoljno slika, samo ostanite tamo, pozirajte i razmjenjujte poglede.

Okretanje: Uvijek udesno
Morate uzeti u obzir jedno: prvo se okrene vase tijelo, zatim glava, a zatim oci. Zaokrenut cete udesno i sa sobom ponijeti glavu i oci. Za mali “ulov” mozda cete namignuti prije nego sto se okrenete.

Vracanje unazad: Uspio si
Opet se usredotocite na tocku u sobi i tamo hodajte ravno. Oci bi vam trebale ostati pri toj tocki cca. na visini od dva metra i vase bi drzanje trebalo biti ravno. Nakon toga mozete opet opusteno hodati. Ovisno o interesu rezerviranog za vas, napravit ce vam mjere i snimke te uvodni videozapis. Uvodni video slijedi strogu proceduru, poput setnje prije. Mozda cete se morati predstaviti na engleskom jeziku, tako da rezerviratelji vide da ste u mogucnosti komunicirati s medunarodnim klijentima i da vas oni mogu preporuciti za to. Obicno vas bookeri snimaju malim fotoaparatom ili tabletom. Video bi trebao biti vrlo prirodan i uraden u jednom kadru. Polaroidi i videozapisi bit ce izvedeni u bikinijima za zenske modele, tako da dizajneri i agencije mogu vidjeti vase tijelo.

Uvodni video
Uvod: To cete raditi cijelu karijeru.
Vas je tekst super kratak i obicno ovako: “Bok, moje ime je Elena, imam 17 godina i 1,79 m visok”

Portret: Lice
Kao sto je vec opisano u potpoglavlju “polaroidi”, prvo ce se snimiti portret. Pogledat cete ravno u kameru s otvorenom kosom. Nakon toga kosu cete povuci natrag u rep. Pretvorite se u svoj profil (lijevo), kosu otvorenu, uvucenu kosu. Pretvorite se u svoj profil (desno), kosu otvorenu, uvucenu kosu. Ukratko: profil, profil (lijevo), profil (desno).

Cijelo tijelo: Mjerenja
Isti postupak kao i kod portreta samo da morate pokazati straznju stranu izmedu lijevog i desnog profila. Za svaki korak morate imati na umu: kosu prvo spustiti, a zatim uvuci. Pojedinosti: pogled sprijeda, okretanje na bok, pogled straga, okretanje na bok, pogled sprijeda.

Hodajte: sjetite se vase setnje gosee Rezerviratelj
ce se odmaknuti kako bi vam dao prostora za setnju. Setnju cete obaviti upravo onako kako je opisano, bez ponovnog vracanja natrag, sto znaci da hodate prema kameri, a ne natrag. Umjesto toga pozirate ispred kamere i pokazujete izraze lica. Dozvoljeno vam je poziranje, ali ne kao na fotografiranju. Slatko, seksi, arogantno, nervozno … pokazite svoju svestranost. Nakon cca. pet minuta poziranja mozete reci: “Hvala i zbogom”.

Biti prihvacen u agenciji
Napokon ste usli u model odbora agencije. A sada morate pricekati! Gotovo je uvijek isti postupak. Neki modeli uvjere rezervaciju odmah i dobit ce opcije i ugovor odmah nakon sastanka. O drugima ce se raspravljati u vezi s polaroidima unutar cijelog tima. S iskusnim modelima takoder ce si odvojiti vrijeme i pogledati knjigu. Obicno ce vas booker tim ostaviti s rijecima “Hvala na posjeti i vremenu. Javit cemo vam se “. A to bi moglo potrajati. Ako se niste culi s njima u roku od dva tjedna, mozete im se obratiti i zatraziti povratne informacije, samo da budete sigurni. Ako je agencija zainteresirana za vas, kontaktirat ce vas. Obicno je to vrlo brz proces i cuti cete ih u roku od dva ili tri dana (ako vas zele).

Kontrolni popis: Pripreme prije posjeta
zene: traperice, gornji dio, donje rublje golih boja, bikini, visoke pete, bez stylinga
i muskarci: traperice, kosulja, ciste cipele
Slike (izbor vasih najboljih i svestranih) na iPadu, tabletu, knjizi (ako su imate jedan)
Biti na vrijeme. To znaci stvarno biti na vrijeme i ne biti tamo pet minuta prije, ni u kojem slucaju prije 15 minuta.
Kontrolna lista: Izgled
Budite ponizni, strpljivi i nasmijeseni
Agencija Gosee
Nema kastinga , kratko predstavljanje
Setnja, poziranje
polaroidaWalk video
Oprastanje
To je to! Ako ste pronasli pravu manekensku agenciju koja ce postati model, morate nabaviti snaznu knjigu za svoje kastinge i klijente! Procitajte sve o savrsenoj knjizi modela.

Stara dobra knjiga o uzorima, prava stvar koju morate imati kao model. Na castinzima, poslovima i agencijama za posjete vasa knjiga je vasa podrska. Cak i ako upoznate druge modele, uvijek cete razmijeniti svoje knjige i pogledati ih. U svojoj knjizi modela predstavljate izbor svojih najboljih slika s poslova i probnih snimanja. Klijenti i agencije sada mogu steci predodzbu o vama kao modelu: izrazima vaseg lica i poziranju. U svakodnevnom zivotu knjiga s uzorima ne treba vam cesto, tek kasnije ako vas traze na medunarodnoj razini ili radi vecih poslova. Mnoge agencije nude svoje modele vlastite knjige s brendiranjem. Cesto ipak morate sami kupiti prvu knjigu. Uvijek biste trebali traziti izvrsnu kvalitetu i neke druge znacajke poput prostora za sedcards i posjetnice. Tada cete biti dobro pripremljeni za kastinge i imati sve u svojoj knjizi: slike, posjetnice i posjetnice vase agencije. Pritom vec povecavate sanse za posao samo predajom knjige modela. Javite nam da pogledamo detalje vase knjige. Od broja slika do izbora slika. Nakon toga vratit cu se i na probne izboje.

Vasa knjiga modela: Osnove uspjeha
Kao sto sam vec opisao, knjiga ce vam pomoci da dobijete posao u kastingima i agencijama. Na prvi ce pogled vidjeti da ste spremni i da ste razmisljali o svom poslu. Pravi plus za vas. Cesto cete svoju knjigu modela predstaviti ljudima koji procjenjuju vas izgled. Bez obzira radi li se o sefu agencije, kreativnim direktorima umjetnosti, fotografima ili sefu marketinga. Priprema je vas posao i na pola ste puta. Morate uzeti u obzir neke standarde prilikom kupnje knjige modela ako je ne dobivate od svoje agencije. Vasa bi knjiga trebala biti kvalitetna. Materijal treba biti dobro odrzavan i cist. Kao sto sam rekao, puno ce ljudi vidjeti vasu knjigu i morate je uciniti sjajnom. Medunarodni standard postavljen je americkim zahtjevima, zemljom prvih supermodela.

Mnogo me modela pita sto sve svodi na to da ce klijent na kastingu zapravo pogledati vasu knjigu. Novi su modeli posebno vrlo zainteresirani za prikazivanje svojih slika klijentima kako bi povecali svoje sanse za dobivanje posla. Kako to funkcionira? Pa, u idealnom slucaju trebate vlastitu knjigu koja pokazuje koliko ste svestrani kao model. Vasa kampanja nije nista drugacija. Sto je bolja raznolikost slika koje prikazujete, to cete biti svestraniji prema klijentima i oni ce vas moci bolje ukljuciti. Vas klijent zna kako cete se uklopiti u snimanja i raditi na setu. Vase najbolje slike trebale bi biti na pocetku vase knjige, jer kastingi cesto postaju uzurbani ili je tu puno modela, a klijent mozda nece uvijek imati vremena pogledati cijelu vasu knjigu modela. Stoga,

Treba li vam cijela citava knjiga kao novo lice?
Ne, dovoljno je samo nekoliko dobrih slika. Jednostavno vam moraju pokazati najbolje sto mozete. Ne moraju se popuniti sve stranice. Kvaliteta je bolja od kvantitete – kako to uvijek kazu.

Otisci vasih slika
Obicno vise ljudi sjedi za stolom kod vas Gosee i na kastingima. No, knjigu ce drzati samo jedna osoba. Da bi i ziri to pogledao, slike bi trebale biti dovoljno velike. Svi znamo format DIN A4, koji je ocito najbolja velicina. Standardna velicina slike je 9 “x12” inca (sto bi bila velicina A4 A4 ako je pretvorite). Gdje biste trebali ispisati svoje slike? U fototeci, trgovini mjesovitom robom u velikim gradovima formata 20x30cm. To je najveci format za uobicajene pisace slika.

Kvaliteta snimanja
Otkad sam poceo pisati ovu knjigu, ovo mi je najdraza tema: kvaliteta! Nikada ne biste trebali pokusavati graditi svoju knjigu na brzom putu. Vaznije je imati izbor izvrsnih fotografa i sjajnih slika! Klijenti zele samo najbolje za svoju marku ili kupce i to biste uvijek trebali imati na umu. Svako probno snimanje ili posao dostavit ce vam jednu ili dvije slike za vasu knjigu. Cim napunite tri, cetiri stranice, mozete poceti birati izmedu pokusnih snimanja, a kvaliteta i dalje dolazi prije kolicine. Kao novo lice mozete biti iskreni na castinzima i reci da jos uvijek gradite svoju knjigu. Cim budete u agenciji i obavili prvi test s dobrim fotografom, primat cete zahtjeve na Instagramu, Facebooku itd. To vam je kompliment u tom trenutku.

Kao drugo, sada cete morati biti selektivniji. Koji je test dobar za vasu knjigu? Neke mogucnosti dobit cete i od svoje agencije. Kao model cete izgledati i sami odabrati svoja pokusna snimanja. Kao sto je opisano za nova lica, ne bih preporucio snimanje sa svakim fotografom. Razumijem da je primamljivo snimiti puno slika na pocetku, ali izgubit cete svoju ekskluzivnost ako vas stalno vide na Facebooku ili Instagramu. Ili za probno snimanje s fotografima (sto znaci da su neplaceni). Vasa vrijednost kao modela ce se smanjiti. Trebao bi vam biti cilj snimati samo s odabranim fotografima kako biste poboljsali svoju knjigu. Pritom cete postici bolje rezultate. Samo ako odvojite vrijeme da u knjigu unesete kvalitetu, dugorocno cete raditi kao model i puno putovati. Stoga,


Kontrolni popis knjige modela: visokokvalitetna knjiga s debelim uvezom na tvrdoj korici i poledinom te dodatnim prostorom za tiskane sedcards (obicno format DIN A5).
Na odljevcima ce dizajneri i redatelji castinga drzati sitnice modela. U vasoj bi knjizi trebalo biti mjesta za tiskane sedcards i to morate uzeti u obzir prilikom kupnje knjige (neke “knjige s portfeljem” nemaju taj dodatni prostor).
Dvadeset jasnih stranica za cetrdeset slika (odgovarajuca prednja i straznja strana). Mjerenja klasicnog modela sjetit cete se kad se sjetite DIN A4 formata. Knjiga je samo malo veca. Svoje fotografije mozete jednostavno ispisati u fotoshoot-u ili u trgovini.
Vizitke vase agencije.
Najbolje slike na naslovnim stranicama.
Pokazite svestranost i izbor svojih najboljih slika – sjetite se kvalitete prije kolicine.
Obicno mozete koristiti dvije slike svakog uvodnika, inace ce postati dosadno. Kao novo lice, moci cete im iskreno reci da vasa knjiga jos nije dovrsena.
Kvaliteta testnih snimanja
Trebali biste biti selektivni prema slikama i fotografima i ne raditi sa svima. Radite samo s onima za koje smatrate da su najbolji za vas.

Sada znate sve o svojoj knjizi modela! Ali, kako uvjeriti fotografe za probno snimanje? Zapamtite, vazna je kvaliteta, a ne kolicina. Procitajte vise o testnim snimanjima i fotografima za modele.

Trazite fotografe koji ce dobiti snaznu knjigu modela? Kako cete pronaci dobrog fotografa za pokusno snimanje? A koliko ih treba? Ako vec imate neke dobre agencije, dobit cete upite od njih. Tako stupite u kontakt s fotografima. Dobit cete prve fotografije i prve slike koje ce vam pomoci u radu. Nakon sto fotografi, agencije ili vi sami objavite slike, brzo cete dobiti nove zahtjeve od drugih fotografa. Ali sada biste trebali biti oprezni: imajte na umu – kvaliteta!

Kvaliteta prije kolicine! Odaberite razlicite stilove
Mnogi modeli misle da ce im snimanje sto vise slika pomoci da budu uspjesni. No je li to istina? Ako ste mladi model i na pocetku fotografirate s puno fotografa kako biste izradili svoju knjigu, ipak cete na kraju upotrijebiti samo nekoliko snimaka. Vrijeme za planiranje i snimanje je izgubljeno. Na drustvenim mrezama bit ce previse vasih slika kad fotografi ili drugi objave uvodnike. Ako je s vama puno foto snimanja, poput neplacenih testova, zasto bi netko trebao platiti za vas? Kao model morate biti selektivni kada je rijec o fotografiranju za vasu knjigu. Razina i kvaliteta uvijek se trebaju povecavati. Takoder biste se trebali usredotociti i zadrzati svoju ekskluzivnost. To se odnosi i na poslove. Trebali biste pazljivo odabrati svoje poslove, klijente i fotografe. Agencije za modelarstvo pobrinut ce se da vam klijenti odgovaraju kao model. Kao sto je objasnjeno, poslovi na sajmovima ili za glazbene spotove obicno ne dolaze iz agencija. Kao model, vitalno je imati svestranu knjigu. Dobar menadzment modela imat ce izvrsne kontakte i fotografe, tako da svoju knjigu mozete korak po korak nadogradivati ??i na isti nacin poboljsavati. Nitko nece biti zvijezda preko noci, cak su i top modeli krenuli odozdo i usli u modeling Olymp. I to je upravo isti nacin na koji biste trebali raditi na svom snu da postanete model. cak su i top modeli zapoceli odozdo i usli u modeling Olymp. I to je upravo isti nacin na koji biste trebali raditi na svom snu da postanete model. cak su i top modeli zapoceli odozdo i usli u modeling Olymp. I to je upravo isti nacin na koji biste trebali raditi na svom snu da postanete model.

Videozapisi: Povecajte svoj portfelj slikovnim videozapisima
Upiti nakon prvih fotografiranja
Htio bih ovo objasniti jos malo. Jednom kad mlade manekenke prime u agenciju i naprave prve slike, upiti fotografa automatski ce slijediti putem Facebooka, Instagram itd. Naravno, bit cete sretni zbog toga, ali moglo bi biti previse. Uvijek trebate proslijediti sve upite svojoj agenciji. Oni tocno znaju tko je ugledan, a tko ne. Pokazat cete i da zelite suradivati ??sa svojom agencijom, a ne uz agenciju. Dobit cete jos vise upita za posao. To nisu ugledni. Upite za posao putem Instagrama postavljat ce samo tvrtke koje zele ustedjeti novac (a koje mozda ne ukljucuju radno vrijeme, ne koriste ugovore ili otkupe itd.). Posao vaseg menadzera je da vam kaze da budete strpljivi, sto je tesko, jer su i manji poslovi zanimljivi za nova lica. Ali: upiti ce dolaziti i odlaziti. Dobiti najbolje i najisplativije jednom je nacin da to ucinite. Samo kvalitetom dugorocno cete biti uspjesan model i moci cete dobiti dobru uplatu. To se odnosi na klijente, medije i uvodnike. Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). Dobiti najbolje i najisplativije jednom je nacin da to ucinite. Samo kvalitetom dugorocno cete biti uspjesan model i moci cete dobiti dobru uplatu. To se odnosi na klijente, medije i uvodnike. Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). Dobiti najbolje i najisplativije jednom je nacin da to ucinite. Samo kvalitetom dugorocno cete biti uspjesan model i moci cete dobiti dobru uplatu. To se odnosi na klijente, medije i uvodnike. Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). Samo kvalitetom dugorocno cete biti uspjesan model i moci cete dobiti dobru uplatu. To se odnosi na klijente, medije i uvodnike. Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). Samo kvalitetom dugorocno cete biti uspjesan model i moci cete dobiti dobru uplatu. To se odnosi na klijente, medije i uvodnike. Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). Previse jedne stvari smanjit ce vam vrijednost, pa cete zato uskoro morati potraziti fotografe koji sami savrseno odgovaraju vasoj knjizi. Na primjer, ako su vam potrebne komercijalne ili sportske slike. Svaki fotograf ima posebnost u kojoj je najbolji. I kao model, nakon sto pozelite poboljsati svoju knjigu, morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima). morate potraziti najprikladnijeg fotografa. Tada cete zaraditi dovoljno novca da uopce razmislite o placenim fotografiranjima s vrhunskim fotografima. O tome cemo vise na stranici DOLJE, o placenim fotoshootingima (placenim fotoshootingima s fotografima).

Probno snimanje s fotografima za vasu knjigu
Prije svega: Sto je probno snimanje?
Sva pokusna snimanja smatrat ce se neplacenim radom. U Sjedinjenim Drzavama probni izbojci nazivaju se i TPF (vrijeme za tisak). Ovaj se izraz uglavnom koristi medu hobi fotografima / modelima, a medunarodni izraz bio bi test.

Sto to znaci?
Fotografi, modeli i vizazisti radit ce bez placanja. Sve ukljucene strane koriste slike za vlastiti portfelj. Fotografi mogu fotografirati s modelima koji su im potrebni za njihov portfelj. Na primjer, slike koje nece dobiti s poslom. S novim slikama dobit cete nove klijente.

Raznolikost! Testna snimanja vitalna su za nova lica jer ce to biti vase prve slike za knjigu. Kasnije cete cak biti placeni kao model za probno snimanje. Na primjer, ako fotograf trazi odredenu vrstu modela za svoj projekt.

Savjeti za vas prvi test
Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji ce vam pomoci. Prvo je vazno uvjeriti fotografe da snimaju s vama. Kao i agencije za modeliranje, i fotografi dobivaju mnostvo upita od modela. Ako pokazete da ste predani i unaprijed razmislite o svom probnom snimanju, povecat ce se sanse da dobijete dobrog fotografa za svoj test. Sto manje vremena moraju uloziti, to ce im biti bolje. S jedne ste strane nervozni kao novo lice jer vam je ovo prvo pokusno snimanje. Na pocetku zapravo ne znate sto morate uciniti. Za vas imam nekoliko jednostavnih savjeta modnog fotografa Olivera Rudolpha. Zna tocno sto klijenti zele vidjeti i koje su slike potrebne, koji su izrazi lica dobri, jer je u industriji vec dosta dugo. Da bismo dobili probne izbojke,

Kako uvjeriti fotografe?
Uvjerljivi fotografi trebaju vremena jer VI ste novo lice!
Kao sto sam rekao, cilj vam je da za svako snimanje dobijete bolje fotografe. Bolji fotografi za vas znace i da morate poboljsati svaku fotografiju. Portfelj fotografa bit ce bolji od vaseg. Vec je suradivao s klijentima i stekao puno iskustva. Sto su veca ocekivanja od novih slika, to je bolja kvaliteta fotografa.

Stoga na fotografiranju morate uvjeriti fotografa u sebe. Izvrsna priprema pomoci ce vam u postizanju ovog cilja. Morate planirati cijelu fotografiju: vrstu, stil, mjesto. Prije nego sto pocnete razmisljati o fotografiranju, imajte na umu da se ne radi samo o vama. Upoznate fotografa i mozda cete tu i tamo morati malo prilagoditi. Kako mu mozete ponuditi nesto sto mozda toliko cesto nije radio? Hoce li sminker biti na fotografiranju? Mogla bi imati i neke ideje. Probno snimanje uvijek treba ukljucivati ??interese svih ukljucenih strana, cak i kad se planira. Uz to biste trebali sakupljati slike (raspolozenja) koja su dio vase pripreme. Ako znate raditi s Photoshopom, mozete sami stvoriti malu plocu raspolozenja. Dovoljno je ipak poslati e-mail s prilozenim slikama. Imajte na umu da mozete priloziti najvise dvije ili tri slike po temi (stil, stil, mjesto).

Kontrolni popis za vasu tablu raspolozenja:
Kakve slike trebam?
Sportski, modni, zivotni, komercijalni, obiteljski..
Koji cu styling dobiti na setu?
Marke, boje, odjeca …
Koje ce mjesto biti u blizini?
Okolina, svjetlo, odobrenja,..
Skupljajte raspolozenja
Uzorci slika za ono sto mislite.
Stupite u kontakt s fotografima
Prvo cete napisati kratki, prijateljski i jasno strukturirani e-mail s raspolozenjima kako biste predstavili svoju ideju. Vasa ce e-posta ukratko sadrzavati sve vase misli (stil, stil, mjesto).

Ovo ce biti dobar predlozak za svu vasu e-postu. Tada biste trebali potraziti dobre fotografe u blizini vaseg mjesta. Cesto je dovoljno koristiti Google i potraziti “Photographers Berlin”, “Photographers Munich” itd. O modeliranju takoder mozete potraziti na Instagramu ili u Facebook grupama. Napisite zasebnu poruku svakom fotografu i pokusajte unijeti pojedinacnu recenicu o tome zasto zelite snimati s njim / njom. To cini e-postu personaliziranijom. Trebali biste pogledati i portfelj fotografa ili web stranicu, Facebook ili Instagram stranicu.

Zasto je ovo tako vazno? Mnogi modeli samo traze stvar za sebe kad traze fotografa. Nijedan se fotograf nece vratiti na neku vrstu automatizirane e-poste. Ali ako pokazete da ste odvojili vrijeme i pogledali rad te predstavite strukturirani koncept snimanja, velike su sanse da cete dobiti pozitivan odgovor od fotografa.

Koristenjem vise strategija lakse cete dobiti bolje fotografe, jer ce oni vidjeti da zelite raditi s njima.

Kontrolni popis za e-postu fotografima:
kratka e-posta s maks. 100 rijeci
zapocinje osobnim uvodom poput “Draga Katharina …”
opisuju vas koncept, stil, mjesto,
objasnjavaju zasto ga odaberete kao fotografa koji
pokusava pronaci raspolozenja na internetu, sto ce pomoci fotografu da stekne predodzbu o tome sto zelite da biste
dodali najvise 3 slike svake teme,
posaljite svakom fotografu pojedinacnu e-postu (bez CC ili BCC)
Izrazi lica na fotografiranju
Nakon nekoliko fotografiranja s dobrim fotografima, sanse za poboljsanje poboljsati ce se, a sposobnosti povecati. Unutar prvih probnih snimanja ili prvog posjeta agencije mozda cete biti pomalo nesigurni kad snimaju vase fotografije ili snimaju s fotografom. Mnogi su modeli nervozni i razmisljaju samo o poziranju! Ali zaboravljaju na svoje izraze lica. Tijelo se krece, ruke se njisu, ruke u lice, ramena u zraku. Izraz lica medutim ostaje isti. Na kraju ce svaka slika izgledati jednako. Mozda ce to uspjeti s vasim prvim setom, jer izgleda “cool”, ali s drugim ce setom biti dosadno. Zbog toga mnogi klijenti rade kastinge za svoje reklame i kampanje. Vidjet ce uzivo je li model dobar i mogu li ih uvjeriti je li dosadniji. Mi, kao ljudi, uvijek prvo obratite paznju na lice, na prvom sastanku ili kada gledate modele na velikim panoima u gradu. Izrazi lica su sve!

Savjeti za izraze lica
Za dobre izraze lica razgovarao sam s modnim fotografom Oliverom Rudolphom. Njegovi savjeti pomoci ce vam da kao novo lice za prvo fotografiranje pokazete da ste svestrani. Opet ce vam raspolozenja ovdje pomoci. Znat cete o cemu ce biti snimanje. Prikupite raspolozenja za svaki set za svako fotografiranje koje cete napraviti (s obzirom na poziranje). Nadahnut cete se onim sto mozete uciniti sa svojim tijelom, a takoder i svojim izrazima lica. Da biste se razlikovali, kao model mozete vjezbati poziranje pred ogledalom, kao sto to rade glumci ili voditelji. Ali prije poziranja, tu su izrazi lica! Jednom kad imate ova raspolozenja, uvijek im se mozete vratiti, pogledati ih i dobiti jos vise. Tijekom probnih snimanja i poslova imat cete promjene u odjeci, ponekad cak i na lokaciji. Ako sada u glavi imate plan kako ce sve proteci i sto fotograf ocekuje od vas u okviru ovih izgleda kao poziranje i izrazi lica, slike ce ispasti bolje, svestranije i jace. Za svoja prva snimanja uvijek gledajte raspolozenja i uvjezbavajte razlicite emocije, kutove i izraze lica koje cete koristiti tijekom stvarnog fotografiranja.

Kontrolni popis za razlicite izraze lica:
Spustite glavu, gledajuci u zemlju, a zatim prema gore i usredotocite se na kameru. Poigrajte se usnama.
Poput broja 1, ali jedan pogled slijeva udesno i kamera.
Mozete zatvoriti oci i “osjetiti”.
Zamislite da se ljubite s prijateljem ili jedete najbolju pizzu koju ste ikad imali. Stojite na planini i udisete svjezi zrak. Emocije koje se osjecaju pomoci ce vam!
I znajte da mozete izgledati “slatko” ili cak “krhko”.
Kontrast uobicajenim, nervoznim, tvrdim modnim izrazima mnogih modela na njihovim prvim fotografiranjima.
Slatki pogled i osmijeh.
Ali ne zaboravite: pomaknite tijelo i koristite kombinaciju razlicitih poza i izraza. Uvijek mozete prosiriti svoj portfelj izrazavanja vjezbanjem ispred zrcala.
Ulozite u dobre fotografe
Jednog cete dana biti savrseni u stotinama razlicitih izraza. Mozda nakon sto obavite deset ili petnaest testova ili poslova. I vasa ce se ocekivanja u vezi s pokusnim snimanjima i poslovima takoder povecati. Prvi novac ste zaradili i sada mozete birati hocete li novac potrositi ili uloziti. Ako ste svoj prvi novac zaradili kao model, mozda biste trebali razmisliti o ulaganju novca u dobre fotografe. Vrhunski fotografi ne rade testove, poput mnogih vrhunskih modela. Stoga bi modeli u odredenoj fazi svoje karijere trebali investirati u bolje, novije slike, polaroide i video zapise. Ovaj korak uvijek trebate uciniti prvo ako ste vec zaradili novac kao model. Osnova za nova lica su sjajni snimci. To je to. S izvrsnim polaroidima pretvorit cete se u sjajnu manekensku agenciju i dobiti dobre fotografe i klijente koji ce raditi s vama,

Sad cu vas odvesti iza kulisa manekenske agencije! Vazna podjela svake agencije je izvidanje i rezervacija. Glavni posao agencija za modeliranje je izgradnja visokoklasne mreze fotografa, casopisa, modela, izvidaca i klijenata, ali i otkrivanje novih lica!

Iza kulisa manekenskih agencija po
meni Svako jutro zapocinje u kaficu ili uredu. Osim mene, tu je prvi Cappuccino i provjeravam sve e-adrese i sortiram podatke od jucer i nove upite. Moj posao je upravljanje modelima. Kao agent modela komuniciram s klijentima i radim pod uvjetima i ugovorima ili planiram putovanja za modele. Nakon nekog vremena svaki model znate do detalja. Proveo sam prilicno vremena s vecinom njih, od njihovog prvog uloga do treniranja modela do prvih probnih snimanja, poslova i prve kampanje. Fascinantno mi je vidjeti kako modeli rastu u prvim mjesecima i godinama i uz nasu pomoc poboljsavaju se!

Vasa manekenska agencija vas je najvazniji partner od prvog dana. Zahvaljujuci kombinaciji osobnih i djelomicno ekskluzivnih kontakata te visoko profesionalnoj mrezi i vlastitom odabiru modela, agencije su sjeciste komercijalnih klijenata i modela. Ako vas kao novog modela zastupa renomirana agencija, sanse su vam prilicno velike da dobijete veci posao cak i na pocetku. Mnogi zaposlenici komercijalnih agencija, producentskih kuca ili fotografi uvijek pogledaju web stranice agencija i traze nove modele.

Upit za rezervaciju: Vas put do uspjeha kao model
Kako izgleda upit za rezervaciju? Mnogi upiti za model proizici ce iz osobnih kontakata agencije, koji su steceni radom s povjerenjem u roku. Ti ce klijenti uglavnom izravno nazvati vaseg agenta i traziti prijedlog za produkcije. Medutim, mnogi upiti dolaze i od klijenata koji su pregledali web stranicu na internetu i pronasli agenciju pregledavajuci Internet. Bez obzira na to jesu li osobni kontakti ili web stranice agencija, vecina upita bit ce u uredu putem e-poste. E-adrese su glavno sredstvo komunikacije. Takoder cete napisati puno e-mailova kao model. Mnogo prikupljenih podataka moze se sortirati s tom sredinom. Stoga klijenti upite uglavnom salju e-postom. Sve podatke mogu zapisati na strukturiran nacin, poput detalja o mjestu, datumu ili privitcima poput raspolaganja, pdf datoteka,
Ako je zaprimljen upit za rezervaciju, on obicno sadrzi detalje okvira za fotografiranje ili komercijalne slike. Ukljucuje i tocnu (ili manje detaljnu) sliku kako bi model trebao izgledati. Sve se izjave razlikuju. Neki klijenti imaju jasnu sliku o svom modelu, drugi pruzaju samo podatke poput visine, velicine odjece, tona koze i boje kose.

Manekenske agencije i agenti svojim iskustvom filtriraju dobre poslove od ne tako dobro placenih. Sto znaci, izracunavaju placanje i usporeduju s ponudenim i usporeduju s medijskim izlazom (upotrebom) snimanja ili video snimanja. Je li taj posao isplativ? Jesu li otkupi (prava koristenja) vec ukljuceni? Je li klijent dobar za vasu karijeru ili vas portfelj? Hoce li vam taj posao pomoci da rezervirate vise? Nakon svih ovih razmatranja, sazet ce se podaci o snimanju. Odabir ce izvrsiti osobno koji rezervira i on / ona ce odluciti tko odgovara poslu, a tko ne. Odabrani modeli tada ce primiti upit.

Ako se uvjeti ne uklapaju prije posla, agent ce se savjetovati s klijentom kako bi dogovorio isplatu. Mnogi modeli izracunavaju samo radno vrijeme na poslovima, ali ima jos puno toga! U stvarnosti cete predstavljati svoje lice za jednogodisnju kampanju tijekom 365 dana. Svaki dan predstavljat cete marku svojim izgledom. Stoga agenti ne uzimaju u obzir samo jedan radni dan, vec i prava koristenja!

Kriteriji za odabir: Stalno natjecanje
Kriteriji za odabir razlikuju se od posla do posla i od novih lica do profesionalnih modela. Iako ce se nova lica rezervirati za “manje” poslove, za vece ce se uzeti u obzir samo profesionalni modeli. Iskusni model ovdje ima prednost koju ce dobiti samo visokokvalitetnim slikama u knjizi, talentom i iskustvom, a zatim ce dobiti rezervaciju. Drugim rijecima, klijenti izravno traze odredeni model (izravna rezervacija), a ne odabir.

Agencije reagiraju na mailove sto prije i po potrebi pruzaju slike.
Ako agenciji trebaju slike za upit sto prije, na primjer snimke rukom za novu beauty kampanju, odmah ih naprave. Odgovori ce biti jasni i bez puno pitanja. Ovaj dio profesionalne glume ono je sto morate pruziti od prvog dana! Morate biti takvi: lagani, ne komplicirani, brzi i uvijek dezurni. Zasto? Jer ce vam sanse za zaposljavanje biti vece!
Manekenke, agenti i njihovi klijenti imaju sirok izbor novih lica. Ako agent primi upit, osjeca se prilicno poput vas: sto brze odgovara i daje prijedloge, vece su sanse da ce klijent donijeti pozitivnu odluku. Ako osobu rezervira komercijalna agencija ili fotograf, ona ce razmisliti o toj produkciji dok trazi model. Ako agencija posalje prijedlog rano, producent ce vec razmisliti o tome. Ako mu se svida model, pocet ce planirati s tim licem. Velike su sanse da ce se nakon planiranja i razmisljanja odluciti u vasu korist – dakle – sve sto je brze moguce!

Biti dostupan? To znaci radna mjesta!
To je takoder vrlo vazno za vas. Kao sto sam maloprije rekao, posebno s novim licima, klijenti i agencije imaju velik izbor. Stalno dolaze nova lica. Svake godine postoji nova generacija. Ako agent zatrazi petnaest modela za posao i deset odgovori u roku od prvog sata, prijedlozi ce se odmah poslati klijentu. Ako pricekate do sljedeceg dana da odgovorite, najvjerojatnije necete biti uzeti u obzir.
Sanse za dobivanje posla ce opadati i zbog toga biste uvijek trebali koristiti svoj mobilni telefon kao najvaznije sredstvo komunikacije. To podrazumijeva adresu e-poste, drustvene mreze i messenger usluge poput WhatsAppa ili Facebooka. Buduci da svoj mobilni telefon stalno nosite sa sobom, uvijek cete biti obavijesteni o najnovijim mailovima vase agencije! Cak i ako ne primate upite svaki sat, ima smisla s vremena na vrijeme pogledati telefon, samo u slucaju da nesto dobijete kako biste mogli brzo reagirati i dobiti najbolje mogucnosti.

Interno natjecanje u vasoj agenciji za modele
Vasa ce ih agencija postovati kad im se vratite na vrijeme kad primite upite. Pritom mogu svojim klijentima osigurati visoke standarde kada je u pitanju pruzanje savrsenog modela za njihov posao. Ako agencija uvijek predugo traje, klijent im se vise nece javiti. Isto za modele. Ako vam uvijek treba predugo da biste im se vratili, mozda necete dobiti upite ili ce vam ugovor biti raskinut. Osobito kako se nova lica suocavaju s konkurencijom u agenciji, prilicno je velika. Agencija ima svoje omiljene modele koje vrlo dobro poznaju mjesecima ili cak godinama. Kao novi model, cak i nakon sto ste prihvaceni, samo ste lice mnogih. Dolazit ce novi modeli, a neki odlaze! Agent to zna, a i agencija to zna. Stoga,

Za svoju agenciju trebali biste biti dostupni – idealno bi bilo sedam dana u tjednu. Ni tim agencije ne radi tijekom redovnog radnog vremena. Dobre agencije rade i nocu ili vikendom, cak i za drzavne praznike. Ako model treba zamijeniti ili se primi novi upit, oni moraju brzo djelovati. Ako ste odsutni ili ste na odmoru, unaprijed ih obavijestite i obavijestite ih – kako bi mogli planirati da necete biti dostupni nekoliko puta. Kao rezultat toga, vas booker zna da to moraju razmotriti i da im se mozda necete moci odmah javiti. Najbolje bi bilo da ste i tijekom odmora dostupni. Kao model odgovorni ste za sebe, a time i za svoj uspjeh! Ako to nemate na umu i ne smatrate komunikaciju ne tako vaznom,

Obavijest> Imate li ideju koliko se modela prijavi u dobroj agenciji svaki dan? Ako je agencija postigla odredeni status i status, sto bi bilo visokoklasno ime za ekskluzivne klijente i radna mjesta, modeli ce svakodnevno podnositi stotine zahtjeva. Svake godine tisuce mladih djevojaka i djecaka zele postati modeli. Kao sto sam rekao, konkurencija je velika! Vrlo visoko!

Tko otkriva nove modele? Model izvidaci!
Otkrivanje novih modela vrsi agencija ili izvidac. Zatim ce pogledati sve aplikacije putem poste, paziti na modele na ulici i aktivno traziti nova lica. Vecina vas zna price o iznenadnim otkricima. Postoji samo nekoliko primjera poput zakrivljene manekenke Angeline Kirsch. Otkrivena je kako sjedi u kavani usred Rima. Bez obzira nalazi li se u teretani, trgovackom centru ili zracnoj luci: izvidaci modela naci ce modele na svim razlicitim mjestima kao nova lica za svoje klijente! Ako vam se obratio pouzdan agent agencije, vase su znamenitosti vrlo dobre! Postoji puno internetskih prijava i obicno jedan od stotine dobiva poziv i bit ce dalje razmotren. Ako ste vec polozili da biste mogli biti uspjesni.

Sto izvidaci traze u aplikacijama?
Fokus unutar aplikacija uglavnom je visina i vase slike. Jeste li posebna vrsta tipa? Bi li morali puno uloziti u vasu karijeru? Imate li savrsena mjerenja? Profesionalni modeli imat ce vece sanse za posao nego nova lica, jer agencija u njih nece morati ulagati toliko vremena. Na novim licima treba puno raditi – na pitanja ce se trebati odgovoriti. Prvo treba organizirati snimanja, knjigu treba nadograditi i trenirati poziranje i pistu. Pravi posao za agenciju i ulaganje vremena, novca i kontakata.

Casopisi i fotografi za vas model knjige
Nakon izvidanja modela slijedi izgradnja modela! Za to ce biti strucnjaci u dobroj agenciji. Imaju kontakte u vaznim casopisima i u kontaktu su s dobrim fotografima. Ako ste se ikad pitali kako cete uci u casopis: casopisi, posebno oni veliki, rezervirajte fotografa izravno. Sto znaci da biste mogli dobiti ove sjajne slike i uci u casopis, ili cak biti na naslovnici, morat cete biti u agenciji koja ima kontakt visoke klase i radi s tim fotografima. Prvo cete imati svoje prvo probno snimanje. Cim se portfelj poveca, bolji ce fotografi raditi s vama. Stoga je ovaj dio posla toliko vazan i ljudi iz agencije posebno rade na onom dijelu izrade vase knjige. Zelite znati vise o testnim snimanjima? Procitajte ovaj clanak o fotografima i testnim snimanjima.

Agencije za modele: Dugorocna mreza
Unutar rezervacije sve se spaja: nove slike modela, azuriranje mjerenja, nove tabele, klijenti i upiti.

Model izvidaci i bookeri u agenciji cine jos vise. Umrezit ce svoje modele na vaznim mjestima i dogadajima te koordinirati suradnju s inozemnim agencijama.

U kontaktu su s modelima i partnerskim agencijama po cijelom svijetu! Velike agencije imaju partnere na svim kontinentima, zemljama i vaznim svjetskim gradovima kako bi modeli mogli raditi na medunarodnoj razini! Svaki veci medijski ili modni kapital stalno ce trebati nova lica. Stoga partnerske agencije izmedu sebe razmjenjuju modele za najbolja trzista. Modeli su u stanju stvoriti svoje knjige, a agencije za modeliranje uvijek ce imati novi izgled za svoje klijente.

Ekskluzivni ugovori za robne marke
Ekskluzivni ugovor za vece, vrhunske medunarodne marke i kampanje je normalan. Pogotovo ako ste njihovo lice dulje vrijeme. Ekskluzivnim ugovorom model se ne povezuje s drugim tvrtkama. Model ce dobiti visoku placu, a tvrtka moze koristiti sliku modela kao faktor identifikacije i prepoznavanja marke. Kao sto sam rekao, klijenti obicno koriste ekskluzivne ugovore za dugorocne rezervacije i za vece poslove. To ce tvrtki pruziti sigurnost da se model i slika modela nece koristiti s konkurentom. Ti ugovori obicno imaju rok od nekoliko godina. Ekskluzivni ugovor povecat ce vasu trzisnu vrijednost.

Dajete mogucnost svojoj agenciji za modele za posao, ali sto je opcija? Ako radite kao samozaposleni model, morate sve detaljno isplanirati i pratiti datume jer dajete mogucnosti. Prije davanja mogucnosti, agencija ce vas pitati jeste li dostupni. To je prvi i neobvezujuci upit vase agencije kako biste saznali jeste li dostupni na odredeni datum. Sve ostale informacije mozda jos nisu postavljene, poput placanja, otkupa itd. – i jos ne morate blokirati taj datum.

Medutim, opcija je obvezujuci upit. To je konkretan upit vase agencije. Postoji odredeni upit ili potvrdeni posao i agencija trazi vasu prvu mogucnost. Ako im date “opciju”, bit cete u konacnom odabiru i osigurat cete im svoju dostupnost. Od ovog trenutka agencija, klijent i produkcija racunaju na vas. Opcija ce biti objavljena samo ako to ucini vasa agencija ili ako je potvrdena. Nakon prve opcije, mozete izdati daljnje za daljnje upite, sto znaci drugu i trecu opciju. Booker i klijent tada ce znati jesu li mozda vec rezervirali neki drugi posao. Opcije i dostupnost (neobvezujuci upiti) svakodnevno ce vas pratiti kao model. Dat cete opcije za sljedecih mjeseci ili tjedana. Sve opcije trebaju biti dokumentirane i uskladene s vasim osobnim danima i datumima putovanja. Naravno, morate pratiti datume s prijateljima i obitelji, kao i rodendane ili praznike, jer ne mozete otkazati veliku produkciju. Neopravdano otkazivanje posla kao novo lice – to jednostavno ne mozete uciniti s vrhunskom agencijom. Mozda cete propustiti druge poslove i priliku za putovanje!

Pocevsi od novog lica, uglavnom cete raditi za internetske trgovine. Prije je to bio katalog, a sada su to internetske trgovine. Sve se prodaje putem interneta, stoga su nove slike potrebne cijelo vrijeme, za svaku novu sezonu i svaki novi proizvod. Za vas kao model nije toliko bitna savrsena slika koju morate proizvesti za produkciju (kao na fotografijama), vec kolicina slika. Uglavnom cete biti sami pred kamerama i necete glumiti s drugim modelima. Bit cete rezervirani kao modni model. Rezervacije ce se kretati od manjih etiketa do vecih robnih kuca. Ako se rezerviraju nova lica, fotografi i produkcije vec znaju da ne mogu ocekivati ??velike varijacije poza i izraza. Vas je posao snimiti zadani broj komada / odjevnih predmeta, dodataka i proizvoda. Najvjerojatnije cete uvijek raditi istu pozu. Ako ste ikada culi za “manekene”, ovo bi bio najbolji izraz za ovakav posao u kojem cete pucati, vrlo monotono. Ponekad se izbojci rade i bez prepoznavanja – tada ce biti prikazan samo dio vaseg tijela.

Iako mnostvo novih lica misli da su vec prilicno dobre u izrazu lica i poziranju: dobro, kratko i slatko, ne! Pogledajte samo neke profesionalne modele na YouTubeu koji su u stanju napraviti vise od stotinu razlicitih poza, skokova i tako jednog. Kao novo lice morate puno nauciti. Naravno da je pritisak prisutan! Sto vasa knjiga bude bolja, to cete i vi biti bolji, a poslovi bolji i veci. Ne samo lookbookovi, vec i snimanja u internetskim trgovinama postat ce zahtjevnija. Moglo bi biti da moraju snimati s nekoliko modela na platformi za okretanje. Hodate u studiju otprilike dva metra velika platforma koja se cijelo vrijeme okrece i predstavljat ce odjecu. Istovremeno ce fotografirati i videozapise. Vrlo iscrpljujuci posao u usporedbi s “manekenkom”. A jos su zahtjevniji poslovi na kojima niste samo model, ali takoder moraju komunicirati s drugim ljudima. Za kampanje se uglavnom radi o jednom savrsenom kadru. Sada cemo pogledati koliko velika mogu biti ocekivanja od fotografiranja.

Obiteljska snimanja: Budite sretni … uvijek!
Mnogo je iscrpljujucih produkcija. Imali smo i najvise ludih storyboarda i komercijalne produkcije. Od obiteljskog oca TV reklame za automobile, od osobe koja se spusta helikopterom ili nadrealnim produkcijama mirisa. Pogledajmo klasiku koju mozemo prenijeti u mnoge situacije. Na primjer, morate nauciti kako se igrati s djecom i komunicirati s drugim modelima. Jedna slika mozda snimljena satima. I svi samo cekaju da modeli u savrsenom trenutku prikazu savrsene emocije, a sve poziranje savrseno se slaze. Recimo da bi se otac trebao igrati sa svojim djetetom i bacati loptu, dok majka veselo pljesce rukama, a pas gleda u kameru dok lezi na sofi. Otac, majka, dijete i pas – i sve to mora biti istovremeno savrseno u jednom trenutku. Prizor ce se ponavljati i ponavljati, iznova i iznova. Jako iscrpljujuce! Za svaki pojedinacni kadar morate ponovno prikazati tu emociju. Izazov je ostvariti ovaj posao koji zahtijeva puno vjezbe i talenta.

Fotografske
snimke i odgovornost: Vama pripada kao model Posebice su slike koje su velike na reklamnim panoima uvijek povezane s velikom produkcijom i timom. Imali smo vece produkcije za vece klijente, koje su izgledale tako “male”. TV reklame koje se snimaju manjim kamerama, a snimila ih je sama manekenka za kanal brenda na drustvenim mrezama. Bez obzira na sve, svaka kampanja, bilo da je proizvedena na “jednostavan” nacin ili na visokoj razini, komercijalna agencija planirala je tijekom mjeseci oglasavati. Nakon toga, za snimanje ce biti rezervirani fotograf, oprema, lokacija, ugostiteljstvo i jos mnogo toga. I sve to samo za jednu sliku.

Dakle, uspjeh fotografiranja povezan je s trenutkom, a time i s vama. Vasa izvedba mora biti na mjestu. Vas osmijeh mora biti savrsen, cak i ako ste dan prije imali dugi nocni let. Pa cak i tada, ako niste toliko spavali ili ste bolesni. Jer ne mozete samo otkazati proizvodnju. Iskusni modeli stoga puno vrijede na setu, jer daju najbolje performanse na fotoshootingima.

Osim mode, beauty kampanje su vrlo vazne i za komercijalne modele, kada se radi o “dnevnom” fotografiranju. Zenski proizvodi za njegu koze ogromno su trziste koje ce uvijek biti povezano s izvrsnom kozom, lijepom kosom i mladenackom bojom. Za svaku sezonu postoje novi proizvodi. Proljece, ljeto, jesen i zima – svako godisnje doba ima svoju posebnu njegu koze. Da bi bili lijepi, mnogi su spremni uloziti puno novca, svaki tjedan ili svaki mjesec. Stoga se redovito proizvode nove TV reklame. I zato cemo sada pogledati beauty modele!

Beauty modeli redovito ce raditi na kozmetickim linijama i linijama za njegu koze unutar zdravstvenog segmenta. Stoga im je vazno dobro paziti na svoje lice i tijelo i njegovati ga.
Savrsena koza, puna i sjajna kosa, savrsena figura. To su zahtjevi ako zelite zapoceti kao model ljepote i wellnessa. Bez ovih kljucnih zahtjeva, bez obzira koliko vam je lijepo lice, niti koliko sjajne oci sjaje ili koliko su vam noge stegnute, necete imati sanse. To su najveci prioriteti i optimalna osnova za beauty modele. Prava njega koze, ljepota za ruke, stopala i kosu. Kasnije cemo vam dati i nekoliko savjeta.

Modeli ljepote
Rezervirat ce se i modeli ruku i kose. Rucni modeli prilicno su vazni u reklami za njegu noktiju ili u TV reklamama i slikama proizvoda koji se mogu koristiti rukama, poput upotrebe pametnih telefona ili ispijanja salice cappuccina. Modele za kosu naci cete uglavnom u TV reklamama, na mrezi, grafikama i drugim reklamnim kampanjama za proizvode za njegu kose i frizere. Mnogi modeli koji se prijave zele postati modeli ruku i kose, ali samo to nije dovoljno da bi postali uspjesan model. Svi uglavnom traze “cijeli paket”. Uobicajeni modeli rezervirani su za ovakve poslove koji imaju lijepe ruke, punu i prirodnu kosu. Nekako je slican kondicijskim i sportskim modelima. Ovdje su rezervirani i modeli koji izgledaju vrlo fit i bave se sportom.

Ako imate kondiciju i atletsko tijelo, mozda cete moci raditi i kao kondicijski i sportski model, osim komercijalnog i modnog. Oni su uzori i vlastitim umom predstavljaju proizvode za tijelo i dusu i savrseno odgovaraju klijentima. Kao sto je opisano, vecina odjece koja ce biti predstavljena dolazi u odjeci velicine 34 (maks. 36) za zene. Za muske modele to je uglavnom velicina odjece 48 (max. 50). Zbog toga mnogi modeli rade na svojoj zdravoj prehrani, redovito vjezbaju i bave se sportom – kako bi dobili to savrseno tijelo.

Fitnes i sportski modeli
Atletsko tijelo prednost je posebno za muske modele i ako ste tek zapoceli prve godine kao model. Ako ste vrlo aktivni i hranite se zdravo, savrseni ste za posao u segmentu fitnessa, sporta i zdravlja. Sportasi vrlo autenticno prikazuju kriterije uspjesnosti i pokazuju ih svojim treniranim upornoscu u tijelu. To su karakteristike koje potrosaci zele sami steci. Ako se zabavljate baveci se sportom i imate strast prema njemu, postoji nacin za izvrsnu kombinaciju i jednog i drugog, jer svoju knjigu mozete u potpunosti izgraditi da postane fitnes i sportski model.

Napomena> Medutim, ako postanete previse misicavi, klijenti vas nece rezervirati toliko. Isto je i sa zenama, pa morate dobro razmisliti koji sport definira vase tijelo i cime se zelite baviti. Ako su vam kukovi veci, trebali biste odraditi neke kondicijske vjezbe kojima trenirate misice unutar kukova, ali ih ne povecavajte.

Sto su zapravo sajmovi? Pa opcenito, sajmovi su samo vrlo dobro planirani marketinski dogadaji za proizvodaca proizvoda i pruzatelja usluga. Oglas na web mjestu u stvarnom vremenu. Svoje proizvode potencijalnim kupcima predstavljaju uz pomoc modela. Njihovi su klijenti kupac i trgovac na malo, tisak i krajnji potrosaci. U Sjedinjenim Drzavama postoje mnogi poznati sajmovi tehnicke opreme, automobilske industrije, prehrambene industrije, mode. Od New Yorka do Londona – sajmovi ipak nisu najbolje mjesto za modele.

Modne revije i revije odrzat ce se u svim velikim gradovima. Opcenito, svaka modna izlozba ima veliki maloprodajni centar. Proizvodac i prodavac svoje proizvode pokazuju u krpama, dok kupci i predstavnici medija pregledavaju najnoviju kolekciju i gledaju razlicite odjece. Neki od vecih sajmova narudzbi imati ce dizajnerske salone. To je nasa kljucna rijec, revije pista na Tjednu mode. Ovdje ce petnaest do dvadeset modela predstaviti kolekcije pred fotografima, publikom i casopisima te upoznati poznate osobe, blogere, urednike i odabrane posjetitelje. Najmanja i najprivatnija prezentacija bit ce u izlozbenim salonima. Na pocetku karijere radit cete u mnogim salonima kao model visoke mode. Smjesteni su u gotovo svakom gradu. Nece se svaki uspjesni brend ili dizajner automatski preseliti u veci grad, neki ostaju u manjim. Ali ipak, vecina ih je u sredistu, gdje se svasta dogada.

Izlozba proizvoda: Prvi poslovi za nova lica
Poslovi u salonu sjajan su ulaz za modele. Izlozbeni salon trebao bi pred manje ili manje ljudi predstaviti najnoviju kolekciju dizajnera. Izlozbeni salon je mala pozornica, ne bas spektakularna. Ne postoje pista i publika, samo dizajner, tim, neki kupci i vi. Trgovac i kupac najvazniji su ljudi za dizajnera. Kolekcija ce biti predstavljena, a odabrani dijelovi bit ce prikazani predstavnicima trgovaca i kupcima iz cijelog svijeta.

Dizajner upoznaje kupca
Uz vasu pomoc kupac tijekom razgovora s dizajnerom odluci dobiti odredeni model, vi cete mu ga predstaviti uzivo. Tada ce kupac moci poblize pogledati kvalitetu i krojenje odjece, pristajanje i tkaninu. Za poslove u izlozbenim salonima, obicno i uglavnom, rezervirat ce se nova lica sa savrsenim mjerama, jer iskustvo i slika nisu toliko vazni za ove poslove. Vazno je biti pristojan i u formi, poput poslova na sajmovima. Salone cete naci ne samo na sajmovima, a dizajneri ce svoju kolekciju predstavljati tijekom cijele godine. Ponekad su u straznjem dijelu butika / trgovine ili u ateljeu dizajnera ili maloprodajnog centra – ali ponekad na sajmovima. Placanje poslova u izlozbenom salonu nize je jer su prisutni samo modeli i ne snimaju se slike ili videozapisi. Jos vaznije za ove poslove: mozda cete upoznati dizajnere poput Guida Marije Kretschmera ili njihove pomocnike ili najblize osobe. Cak i na pocetku svoje karijere radit cete s medunarodnim brandovima, a ako ste stariji, mozda ce vas rezervirati za daljnje poslove. Kao: izlozbeni saloni u razlicitim gradovima, lookbook snimke ili cak kampanje. Vrlo su slicni sajmovi narudzbi. Ako ste odradili prvi posao u izlozbenom salonu, najvjerojatnije cete dobiti rezervaciju za sajam narudzbi. Ovdje je placanje vece i radit cete nekoliko dana zaredom. Naravno, uz dodatne putne troskove i ukljucujuci hotel. mogli bi vas rezervirati za daljnje poslove. Kao: izlozbeni saloni u razlicitim gradovima, lookbook snimke ili cak kampanje. Vrlo su slicni sajmovi narudzbi. Ako ste odradili prvi posao u izlozbenom salonu, najvjerojatnije cete dobiti rezervaciju za sajam narudzbi. Ovdje je placanje vece i radit cete nekoliko dana zaredom. Naravno, uz dodatne putne troskove i ukljucujuci hotel. mogli bi vas rezervirati za daljnje poslove. Kao: izlozbeni saloni u razlicitim gradovima, lookbook snimke ili cak kampanje. Vrlo su slicni sajmovi narudzbi. Ako ste odradili prvi posao u izlozbenom salonu, najvjerojatnije cete dobiti rezervaciju za sajam narudzbi. Ovdje je placanje vece i radit cete nekoliko dana zaredom. Naravno, uz dodatne putne troskove i ukljucujuci hotel.

Izlozite i narucite
kolekcije sajmova za najnoviju sezonu. Izlozite i narucite sajmove, mi ih jednostavno znamo, cak i one sredisnje trendove u Parizu, New Yorku i Londonu. Svaki se modni tjedan odrzava u isto vrijeme kad i sajam narudzbi ili obrnuto ako ga zelite tako vidjeti.
Tijekom dana narudzbe ne odrzavaju se samo sajmovi za kupce. Vazni dizajneri svake nove sezone predstavljaju svoju najnoviju kolekciju samo za pozvane goste i fotografe. To su predstavnici medija, poznate osobe, glazbenici, fotografi – svi gledaju piste. Postoje ekskluzivna mjesta koja se odrzavaju danonocno tijekom dana narudzbe. Naravno, i zabave nakon pozvanih gostiju. Ovdje ce se moci umreziti ne samo trgovac nego i agenti. Tijekom emisija upoznat cete mnogo ljudi. Kao model mozete raditi ovdje ili na odljevcima za velike piste. Kasnije cemo pogledati kastinge za tjedan mode.

Ovdje mnogi medunarodni modni brendovi pokazuju svoju novu kolekciju. Postoji mnogo sajmova narudzbi. Cak i uz pistu, marke ce imati puno poslova na sajmovima narudzbi. Istodobno s modnim tjednom u Berlinu, odrzavaju se sajmovi “Kruh i maslac”, “Trazim”, “Svijetlo”, “Premium” i “Panorama”.

Svi modeli sajamskih knjiga agencija unaprijed. Kao u izlozbenim salonima, na standu cete vidjeti jedan ili dva modela. Bit ce kupaca koji usput kupuju, neki iz manjih trgovina, neki iz robnih kuca, a oni ce htjeti vidjeti uzorke nove sezone. Ako su zainteresirani, predstavit cete odabrane dijelove. Opet, za ispitivanje kvalitete i sposobnosti. Posao je prilicno dobro placen u odnosu na druge poslove, jer klijent zeli sretne modele koji su sposobni raditi nekoliko dana i jos uvijek su nasmijani.

Revije modnih pista i pista
Za mnoge su revije pista Tjedna mode vrhunac. Ovdje se susrece “tko je tko”. Modni blogeri, predstavnici medija, vlasnici agencija, poznate osobe. To je pravo izlozbeno klizanje. Zasto? Jer oni koji rade u modi puno vremena provode u uredu ili studiju. Cetiri ili pet dana izlazit cete iz te “svakodnevice” i moci cete upoznati ljude koji su slicni vama. Predstava za emisijom, izmedu razgovora u salonu. Pogledajmo sada zadnji dio emisije i narucimo dane: emisije.

Moda zivi od toga da je posebna! Emisija i zabava dio su marketinga svake velike marke. Svake sezone dizajneri iz cijelog svijeta lansirat ce nove kolekcije. Ne rade samo tako veliki medunarodni dizajneri i trgovacki lanci, vec i manje modne marke. Buduci da svojim kupcima moraju predstaviti nove dizajne kako bi im privukli paznju. Stoga se dizajneri i moda moraju ponovno izmisliti kako bi ostali atraktivni za svoje potrosace. U trgovackim se centrima cijelo vrijeme odrzavaju manje revije, ali Tjedan mode predstavlja remek-djela. U Milanu, New Yorku, Parizu, Hong Kongu i Londonu, svakog proljeca, ljeta, jeseni i zime ljudi traze nove trendove i izgled. Izvrsno cemo pogledati svijet revija i kastinga Tjedna mode. Cak cu cijelo poglavlje posvetiti Tjednu mode. Pogledat cemo “Veliku cetvorku”, “Berlinski tjedan mode” i dat cu vam uvid u pripreme, kastinge i revije.

Zahtjevi za modne revije
Na izlozbama cete raditi samo ako ste mladi i ako imate savrsena mjerenja. Jedno je isto sa svim dizajnerima: oni stvaraju svoje kolekcije za visoke vitke ljude. Odjeca je elegantnija, odjeca i tkanine lebde i bolje pristaju, a tako izgleda ekskluzivno. Graciozni oblici ucinit ce odjecu i njezinu cijenu visom. Iako sve modne marke ne rade s tom osnovom, to je glavni dio industrije. Emisije i prezentacije pista temelj su nepisane norme. Za zenske modele to je stroga velicina odjece od 34 (maks. 34/36) i visina od 172-182 cm (sto je idealno za pocetak vase karijere). Kuk vam mjeri ispod 91 cm. Za muske modele postavlja se velicina odjece od 48 (max 50/52) i visina od 185-192 cm. Ali trebali biste biti visi od 187 cm ako ste muski model na Tjednu mode. Nakon nekoliko mjeseci ili tijekom prve jedne ili dvije godine, vidjet cete sve. Testna snimanja, izlozbeni saloni, snimanja za internetske trgovine i prve vece projekte. Sada je vrijeme za vasu prvu veliku kampanju ili TV reklamu.

Agencije
Modelarske agencije organiziraju vasu karijeru od pocetka. Pomazemo vam da pronadete savrsenu agenciju.
Postanite modom
l Imate 15, 17 ili 20 godina i zeljeli biste postati model u jednoj od najboljih agencija? Pored naseg bloga o “modeliranju”, ovdje nam mozete postaviti bilo koje pitanje za probno snimanje, agencije ili kastinge.
Kastingi
Sto trebate znati? Od prvih koraka (prtljage) do knjige modela i same situacije. Odgovaramo na vasa pitanja!
Probno snimanje
Snazna knjiga o modelima najvaznija je karakteristika za vas kao modela. Morate ici korak po korak, od prvog probnog snimanja s fotografima do placenih testova, ako postanete profesionalni model.
Putovanje i posao
Imate svoju agenciju? Dobro napravljeno! Putujmo u svijet! Gdje su najbolji i najjeftiniji smjestaji u New Yorku ili Los Angelesu? Gdje je najbolji veganski restoran u Sangaju?

postanite model – kliknite ovde!

Pogledajte spisak poznatijih agencija u svetu:

Shenzhen