KAKO POSTATI MODEL?

Ako ste mlađi od 15 godina, tekst ispod nije namenjen vašim godinama. Naime, bolje je uživati u detinjstvu nego, recimo, našoj ili bilo kojoj drugoj agenciji dati novac za registraciju ili za knjigu fotografija, ili profesionalne fotografije. Vaš izgled se menja iz godine u godinu i sve češće, što bi značilo da se profesionalne fotografije snimaju svakih 6 meseci kako bi menadžeri kompanija koji traže modele za reklame ili video snimke mogli da vide vaš trenutni izgled, a to svakako košta. Takođe je veoma važno znati da dete retko snima reklame, a u našoj republici i regionu ima toliko dece, a najčešći je slučaj da su deca poznatih glumaca, pevača, sportista i drugih javnih ličnosti ili rođaka menadžeri. / vlasnici diskografskih kuća.
Ako se upišete u bilo koju modnu agenciju, a verovatno se nećete baviti manekenstvom, odnosno nećete ostvariti svoj san, dok dajući novac vlasnicima agencija i fotografima, sa 15-16 godina izgubićete volju da manekenke i mrze sve modne agencije, nazivajući da su svi isti i prevaranti, a to nije u interesu naše agencije.
Iskrena vam je preporuka da se fokusirate na obrazovanje i sportske aktivnosti, razvijajući i duh i telo, a ako idete u srednju školu ili fakultet, ako ipak želite da se bavite manekenstvom, naša agencija vam stoji na raspolaganju.
Pre nego što se prijavite za bilo koju agenciju, razgovarajte sa svojim roditeljima/starateljima i pokažite im ovu našu stranicu.

Postanite manekenka – Karijera modela je brza: za mlade manekenke početak manekenstva u agenciji je najsigurniji put do uspeha. Ali postoje kameni spoticanja. Sada ih posmatramo, od reputacije do primene i različitih tipova agencija za modeliranje.