Ko sve ima licencu za Fashion Week?

Da li ste se pitali ko sve može da organizuje manifesraciju pod nazivom Fashion Week u nekom gradu, republici?

Bukvalno može svaka modna agencija, jer ne postoji licenca od republike ili nekog drugog ko izdaje licence za manifestacije pod tim nazivom.

Agencija SNOB je u Nišu, napravila prvu manifestaciju pod nazivom Fashion Week Serbia sada već daleke 2011-te u aprilu mesecu. Tako smo pravili narednih nekoliko godina, a u Beogradu smo pravili pod imenom Fashion Provocation, kako ne bi zbunili građane i učesnike, obzirom da već postoji manifestacija Fashion Week Belgrade, koja to radi već 25 punih godina, u organizaciji druge modne agencije.

Malo posle našeg Fashion Week Serbia u Nišu, javila se ideja i u Novom Sadu, koji su uzeli sličan naziv kao mi, samim tim zbunjujući građane, i nazvali ga Serbia Fashion Week, naravno u organizaciji druge modne agencije, koja čak i nema svoje manekenke i manekene, već pravi kastinge pred manifestacije, tako da im modeli rade uglavnom bez honorara.

Navedene manifestacije, kako im piše na zvaničnim portalima, pomažu republika, pokrajina, odnosno grad u kojem se dešava manifestacija.

Našu manifestaciju u Nišu nije pomagala gradska vlast, a ni republika. Imali smo nameru da konkurišemo za projekte, ali znamo da je Niš siromašniji, tako da čekamo neka bolja vremena.

Pored Fashion Week-ova, postoje i druge manifestacije u Srbiji, doduše ne mnogo njih, a zapaženije su Fashion Selection i Magic Night.

Naravno, u svakoj ex-Yu republici postoji i Fashion Week u glavnom gradu.

Ove manifestacije su od velikog značaja jer se na njima promovišu mladi dizajneri, kao i oni poznatiji.

Ako i Vi želite da napravite sličnu manifestaciju, registrujte modnu manifestaciju, i treba Vam samo još manekenke, manekeni, voditelji programa, hostese, modni dizajner i modni brendovi, stilista, šminkeri, frizeri, publika, marketing, mediji, ozvučenje, osvetljenje, didžej, pista ili staza, sponzori, hrana i piće za učesnike … i mislim da nisam ništa zaboravio. Da, treba i dobra volja, upornost, ogranizovanost.

Korisno je napomeuti i da recimo u Parizu postoji Fashion Week, ali eto, možete sve gorenavedeno obezbediti i napraviti Fashion Week u Parizu, i reći da sta tamo napravili, kao što već pravili neki sa Balkana, i onda se njihovi dizajneri hvale da su učestvovali na Fashion Week-u u Parizu, a građani koji nisu baš upoznati sa tim, misliće da su učestvovali na onom čuvenom Fashion Week-u u Parizu gde se predstavljaju najpoznatiji brendovi sveta.

To možete uporediti kao kad čujete da je neki naš trećerazredni pevač nastupio tj imao koncert recimo u Berlinu, a na koncertu u diskoteci su mu bili samo naši gasterbajteri, a ne Nemci koji i ne znaju naš jezik.

Ako želite da učestvujete na modnim revijama, ali ne besplatno, kao maneken ili manekenka, prijavite se, postanite član Agencije SNOB.

Ako želite da radite samo revije i da te fotografije vide Vaši pratioci na društvenim mrežama, i ne treba Vam zarada, već to hoćete samo zbog ljubavi prema fanovima i podizanju svog ega, onda Vam i nije potrebno članstvo u modnoj ageciji.