Organizatorka manifestacije, Andrijana M. Spitzenberg nam se javila 30.09.2023, sa potražnjom 4 učesnica za ovo takmičenje , koje se održava sutradan u Negotinu, jer su joj neke članice otkazale/odustale. Obzirom da nemamo u Negotinskoj krajini zainteresovanih članica, predložili smo da dođu iz Beograda, ako imaju obezbeđen prevoz. Organizatorka je predložila da devojke uzmu rent-a-car, koji bi ona platila, pored dnevnica koje je sama predložila. Nisam se složio da se uzima iznajmljivanje vozila, već da nađemo vozača, mada je to bilo teško jer mora se otići tamo u 14.00, a povratak odatle je posle ponoći, i onda je bio predlog da dođu autobusom, koji bi stigao oko 15.00, ali nije joj odgovaralo tako.

Inače, trebalo je da se održe 4-5 takvih kastinga/takmičenja u Srbiji, i pobednice bi se takmičile u Beogradu, a pobednica iz Beograda bi se takmičila na svetskom takmičenju, gde bi predstavljala Srbiju.

Nakon toga nam je potražila 3-4 članice za Niško takmičenje/kasting (23.10.2023), i na kraju je bilo 8 devojaka, jer su im opet neke otkazale. Tih naših 8 članica su iz Beograda i Niša, i sve imaju manekensku građu i visinu, i iskustvo na domaćim i/ili svetskim takmičenjima. Naravno, i ovog puta su obećane dnevnice.

Što se tiče tog takmičenja, devojke su bile u obavezi da ponesu kupaće kostime, haljine, obuću, i da dođu sa sređenom šminkom i frizurom, o svom trošku, ali dobro, to je od tih obećanih dnevnica, i zato što devojke vole da se takmiče, i eventualno dobiju nagrade ako pobede, a naravno i upoznaju nove prijatejice, i eventualno ih neko zapazi za buduće reklame.

U međuvremenu mi je organizatorka, 19.10.2023, javila da joj otkazao ketering, i da joj prosledik kontakte pekara/picerija, što sam i učinio, kako bi joj sponzorisali manifestaciju. Poslala mi je na mejl i ponudu da ja nađem sponzore, i da dobijem 20% od toga.

Iste večeri mi javlja da je haos na aerodoromu u Nemačkoj, gde inače živi, i da nije sigurno da će doći i održati najavljeni događaj.

Ponudio sam se za pomoć, nesebično, besplatno, jer imam velikog iskustva u tome, obzirom da sam od 2011-te u tom svetu, i da sam organizovao nekoliko modnih manifestacija (FASHION WEEK, FASHION PROVOCATION, FASHION NIGHT…, gde je ucestovalo i po preko 100 osoba u organizaciji (modnih dizajnera, make-up i hair artista, manekenki, manekena, fotografa, stilista, voditelja programa, dj-eva…), kao i nekoliko takmicenja za Miss. Uzgred, nijedno moje takmicenje nije bilo otkazano.

Sutradan nam je javila da otkazuje takmičenje, a glavni razlog je navodno stanje na aerodromu.

Odbila je moju pomoć, mogla je da dođe i automobilom, i otkazala svim osobama ovaj događaj.

Prvo sam poverovao da je to istina, proverio sam, nijedan avionski let nije otkazan.

Potražio sam joj da plati polovinu obećane sume, kako bi naše članice/devojke, koje su već zakazale šminku, frizuru, ili kupile odeću za takmičenje, bile makar malo ispoštovane, ali organizatorka se uvredila, jer navodno je odložila događaj za januar 2024 zbog sigurnosti svih nas, kako je obrazložila.

Ukoliko planirate saradnju sa njom, imajte to u vidu.

Inače, naša Agencija SNOB ima licence za 20-tak svetskih takmičenja, i dodatno sarađuje i sa agencijama CRNOKRAK i PANTER MODELS iz Skoplja, i preko njih šalje predstavnice na svetska takmičenja, tako da nam nije toliko stalo da se reklamiramo preko Andrijanine organizacije, već da pomognemo, jer ona to organizuje prvi put.

Milan Rakić

vlasnik Agencije SNOB