Manifestacija je održana u Bugarskom gradu Plovdiv, u eksluzivnom hotelu IMPERIAL by Radisson. Plovdiv je inače poznat kao najstariji grad u Evropi, osnovao ga je otac Aleksandra Velikog, i nazvan je Philippopolis.

Na manifestaciji od 10 juna, takmičilo se 36 odabranih devojaka u kategoriji MISS. Svaka od njih je predstavljala svoju državu.

Pored ove kategorije, publika je videla i kategorije MISS CLASSIC (dame starosti 30+) i MISTER, tako da je ukupno bilo blizu 100 takmičara.

U žiriju su bili nacionalni direktori i organizatori manifestacije, kao i menadžeri sponzorskih kompanija.

Sve učesnice su imale obezbeđene šminkere i frizere, a u savetima i nastupima im je pomagala koreograf Viktorija Arsova.

Iako je bila žestoka konkurencija na takmičenju, obzirom da su bile devojke iz celog sveta, i svaka je na svoj način lepa, a pritom drugačija, menadžer Milan Rakić nije sumnjao u pobedu naše Lidije.

Drugo mesto je osvojila devojka iz Bugarske, dok je treće mesto osvojila devojka iz Surinama.

Lidija je u toku priprema i na samom finalu dobila brojne internacionalne ponude od menadžera koji su prisustvovali, između ostalog i da bude specijalni gost na sledećem takmičenju ove manifestacije koje će se održati u Indiji, početkom decembra 2025. godine.

Lidijin zadatak je da narednih godinu dana dostojno predstavlja manifestaciju, i naravno našu Srbiju, kao i matičnu modnu Agenciju SNOB.

Naša pobednica Lidija se zahvaljuje svima koji su joj davali podršku tokom takmičenja, i želja joj je da Prokuplje napravi takmičenje Izbora za Miss Toplice, kako bi pokazali da imamo još lepih i zgodnih devojaka. Kako je navela, drago joj je što je predstavljala Srbiju na ovako divnoj manifestaciji, i što je stekla nova poznanstva i novo iskustvo. Pobedu nije očekivala, ali ovo je lepo iznenađenje i priznanje za njen 20-ti rođendan koji je 20.06.2024.

Orgnizator manifestacije je Chavdar Arsov , direktor Petar Todorov.

Prethodni tekstovi

Specijalni video klip sa manfestacije, a u pozadini, specijalna pesma, naš prokupčanin Coby – Odakle sam ja.

Posle manifestacije, proslava je uz vatromet nastavljena u diskoteci.

Inače, Agencija SNOB je vlasnik nekoliko licenci za Evropska i svetska takmičenja u lepoti (za devojke i momke sa prostora Balkana, tj iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Slovenije, Hrvatske i Makedonije). Takmičenja su širom planete, i do sada smo slali takmičarke u Maleziji, Ruminiji, Bugarskoj, Albaniji, Francuskoj, Libanu, Filipinima, Italiji, Turskoj, Kini …, gde su predstavljale svoju republiku, a imamo i ponude i za mnoge druge države, na primer u Meksiku, Spaniji, Japanu, Južnoj Koreji, kao i u mnogim drugim atraktivnim Afričkim i Azijskim državama.

Da bi Vam lakše pojasnili, izbor za Miss na svetskom nivou može se organizovati bilo gde u svetu, i to organizuju modne/marketing agencije, uz podršku uglavnom njihovih Ministarstva turizma i kulture. Predstavnike republika/država šalju modne agencije iz država koje se kandiduju za učešće. Svakoj agenciji je u interesu da pošalje najlepšu i najbolju predstavnicu, koja je slobodna u tom periodu, i koja ispunjava uslove koje zahtevaju organizatori. Predstavnice se biraju online ili na regionalnim/lokalnim takmičenjima, i to tome odlučuje agencija, u ovom slučaju Agencija SNOB za naš Balkan. Naravno, još nekoliko modnih agencija poseduje ovakve licence, i dobro je što je tako, kako bi zajedičkim snagama, pokazali svetu naše lepe Balkanke.

Postanite naša članica – online upis https://agencysnob.com/upis.htm

Kratka foto retrospektiva manifestacije