Želite li biti ručni model?

Moglo bi vas iznenaditi kad saznate da to rade milioni ljudi ručno modeliranje za život. Međutim, oni izvan industrije možda neće znati šta je potrebno da bi to postali.

Pročitajte kako biste saznali više o tome kako postati ručni model.

Šta je Ručno modeliranje?

Ručno modeliranje je kategorija komercijalnog modeliranja poznatog kao modeliranje dijelova tijela koje koristi samo ruke. Ručni modeli su takođe potrebni za visoku modu i uredništvo puca.

Ručni modeli redovito se pojavljuju na fotografijama izbliza za marke koje prodaju stvari poput nakit, njegu kože i lak za nokte. Takođe se koriste za držanje proizvoda poput maskara ili krema for šminka i reklame za njegu kože.

Također se često koriste za zamjenu ruku koje se ne smatraju sasvim lijepim izbliza; na primjer, ruke Christine Hendrick nalaze se na trbuhu drugog modela za filmski poster American Beauty.

Svatko s natprosječnim dio tijela može se baviti modeliranjem dijelova tijela, pa je to dobra niša za one koji ne ispunjavaju stroge zahtjeve visoke mode ili za one koji imaju posebno estetski izgled dio tijela.

Većina modeli dijelova tijela radite skraćeno radno vrijeme jer je to teško naći puno vrijeme posao. Međutim, to može biti unosna karijera, ovisno o brendovima i rezerviranim poslovima.

Da li ste zainteresirani da budete ručni model? Registrujte se kod nas već danas da biste započeli!

Šta je potrebno biti Ručni model?

Očito, ručni modeli mora imati prelijepe ruke! To znači čistu, neokaljanu kožu i ujednačenost boja kože, uredan i dobro održavan nokti i nokat kreveti, glatki dlanovi, ravne prste i ne ožiljci ili ogrebotine. Poželjno je da ručni modeli nemaju vidljive madeži, pjege, pore, vene, dlake, ožiljci ili druge oznake. Morate izbjegavati i izgradnju mišića na rukama.

Ručni modeli takođe moraju biti graciozni sa svojim pokretima i biti sposobni da repliciraju iste tačne poze. Moraju i imati mirne ruke.

Postoji veća potražnja za ženama ručni modeli, mada muško ručni modeli su takođe potrebni.

Kako paziti na svoje ruke kao Ručni model

Biti a ručni model, morate se žrtvovati da biste održali ruke u najboljem stanju. Modrica ili ogrebotina mogu značiti gubitak posla i novca, pa ručni modeli moraju učiniti sve napore da zaštite svoje ruke. Mnogi spavaju sa rukavice za zaštitu kože, a dobra je ideja nositi SPF losion svakodnevno na rukama kako biste se zaštitili od oštećenja na suncu koje vode do sunčevih pjega i bora.

Ručni modeli imaju tendenciju da imaju odlične rutine njege koje uključuju stalno vlaženje i podmazivanje ruku kako bi zadržali kožu i nokti/zanoktice zdravo. Većina ručni modeli izbjegavajte obavljati manikuru negdje drugdje jer ona može naštetiti zanoktice i nokti, pa nauče sami izvoditi manikir.

Ručni modeli izbjegavajte nošenje nakit poput prstenova koje si ne mogu priuštiti nakit tragovi na njihovoj koži.

Ručni modeli moraju izbjegavati sve što može oštetiti njihovu kožu, posebno ako dovodi do trajnih tragova. To uključuje vježbe poput dizanja utega (koje mogu uzrokovati žuljeve) i boksa, ili zadatke koji zahtijevaju rad rukama, kao što su poljoprivreda, drvenarija i vrtlarstvo. Ogrebotine, modrice, posjekotine i tragovi bilo koje vrste – čak i maleni ulošci – mogli bi zaustaviti ručni model od posla.

Ručni modeli takođe mora dobro jesti i piti puno vode.

Biti a ručni model mogu se osjećati kao puno vrijeme posao i često može biti nezgodan za svakodnevni život.

Koliko rade Ručni modeli Zaraditi?

Ručni modeli nisu poznati po zaradi mnogo novca poput vrhunskih supermodela, ali zasigurno mogu zaraditi puno u odnosu na sate provedene u radu, pogotovo ako ih angažira premium marka. Modeli mogu zaraditi između nekoliko stotina i nekoliko hiljada funti po fotografiji pucaj ovisno o lokaciji, marki i koliko je model tražen.

Kako ući Ručno modeliranje

Ručno modeliranje je dio tijela niša za modeliranje, tako da svi koji se žele baviti ručno modeliranje treba potražiti agenciju za modele koja sarađuje konkretno modeli dijelova tijela.

Možete se prijaviti za onoliko agencija koliko želite koliko god puta želite. Trebat će vam jak portfolio koji pokazuje vaše ruke u dobrom osvjetljenju. Ako ih nemate profesionalni iskustvo modeliranja, dobra je ideja rezervirati fotografiju kako biste mogli dobiti kvalitetan fotografije svojih ruku koje zatim možete dodati u svoj portfelj za modeliranje i z-kartice. To je također dobar način vježbanja poziranja i položaja ruku ispred kamera.

Nemojte biti obeshrabreni ako doživite odbijanje u početku; većina modela se prvo odbije. Morate ostati odlučni i nastaviti pokušavati.

Šta je potrebno biti Uspješan model ruke?

Da biste bili uspješni kao ručni model, mora se podnijeti puno žrtava kako bi ruke uvijek bile u najboljem stanju.

Kao i svi modeli, ručni modeli moraju se pobrinuti da prisustvuju kastingima i intervjuima na koje su pozvani. Iako onaj neobični može propustiti, nije dobra ideja stvoriti naviku iz propuštenih intervjua, jer će vas smatrati otkačenim i nepouzdanim.

Mnogi ručni modeli su potpisani za agencije, iako neki radije rade kao slobodnjaci.

Tipičan dan rada uvijek će izgledati drugačije za a ručni model jer bi se od njih moglo tražiti da rade bilo gdje, za bilo koga.

Poznata Ručni modeli

Adele Uddo je poznat ručni model poznat po radu sa vrhunskim brendovima. Ona sebe smatra svojom supermodel od ručno modeliranje svijet. Često je dio tijela double for slavne ličnosti uključujući Katy Perry, Natalie Portman i Penelope Cruz.

Nina Taylor je još jedno dobro poznato ručni model, mislila je da svojim radom zaradi hiljade funti dnevno. Nina tvrdi da većina ljudi to ne razumije količina posla to ide u ručno modeliranje. Njezin najveći savjet za težnju ručni modeli je uvijek se staviti na raspolaganje kad se pojavi posao. Kaže da definitivno postoje genetske komponente biti ručni model, ali takođe vam je potreban širok skup vještina.

Jeste li spremni za karijeru bavljenja manekenstvom? Registrujte se kod nas danas – potrebno je samo nekoliko sekundi!