Telenor Srbija – Novi vlasnik obmanjuje klijente i ne pridrzava se ugovora

Firma u Srbiji, koja još uvek nosi naziv TELENOR, iako ne pripada vise Norveškoj kompaniji, jednostavno ne poštuje već sklopljene ugovore, ali zato ako bi neko hteo da raskine ugovor, onda mora da plati buduće mesečne rate koje neće iskoristiti.

 

Evo jedan primer, u ugovoru glasi NEOGRANIČENI MINUTI I SMS

 

TELENOR-SRBIJA
TELENOR-SRBIJA

Nakon određenog broja poslatih sms-a, ne znam tačno koliko, obzirom da je bez ograničenja tj limita, stigla je obaveštenje, sa fotografije ispod.

Kontaktaktiran je call center 063 9000, opetaror nije upoznat sa tim obaveštenjem, i u fazonu, slobodno nastavi, kraj je meseca.

Sutradan, opet stiže ista poruka, ali pošto je neograničeno, hajde da se nastavi slanje sms-a.

Nakon par minuta novo obaveštenje, i totalna  blokada slanja sms-a.

 

 

 

 

 

 

TELENOR
TELENOR

Opet je pozvan call center 063 9000, u razgovoru sa operaterom, koji je ovog puta imao uvid da je blokada slanja sms-a, navela je da ipak nije neograničeno slanje, ali nije rekla koliko sms-ova se može poslati mesečno, jer ne zna tačan podatak. Na upit da li zna za neograničene minute, da li i tu ima granica/limit, rekla je DA, ali i tu ne zna koliko minuta može mesečno. Zabrana slanja je zbog zaštite korisnika, tj korisnija koji šalje poruke, tako je navela. Na kraju razvogora je kazala da od ponoći može ponovo slanje sms-a, jer počinje novi mesec, tj oktobar.

Da li je realno da je NEOGRANIČENO ustvari OGRANIČENO, ali granica iliti limit se ne zna koji je, čak ni opetaratori nemaju takvu informaciju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *