fbfbfb

 

SAJMOVI

SAJMOVI - Hostese za sajam su nezaobilazan deo svih sajmova automobila, a česta su pojava i na drugim vrstama sajamskih izložbi, kao što su sajmovi tehnike i dr. Hostese moraju ispunjavati vrlo visoke kriterijume koji se tiču fizičkog izgleda kada se radi o angažovanju na sajmu automobila u Beogradu. Gotovo je nezamislivo da sajam automobila u Beogradu, kao i svugde na svetu, prođe bez hostesa, koje su postale njegov svojevrstan dekor i deo tradicije. Hostese za sajam imaju zadatak da vrše animaciju posetilaca sajamske izložbe. Svojom pojavom i šarmom, sajamske hostese igraju zapaženu ulogu na privlačenju posetilaca i gostiju do štanda, i, naravno, na njihovom zadržavanju na samom štandu. Pored prijatne spoljašnosti, hostese za sajam moraju da imaju profesionalno držanje, i da budu spremne na razne vrste verbalnih komunikacija sa posetiocima sajma. Osnovno poznavanje karakteristika i cena izloženih modela na štandu je neophodno, kako bi hostese mogle da odgovaraju na pitanja zainteresovanih koja se odnose na izložene modele. Iz tog razloga, uobičajena je obuka hostese za sajam od strane izlagača.

Pogledajte gradove u menu-ju iznad i javite nam se.

BEOGRAD - BELGRADEAGRO BELGRADE 2020 Agro Belgrade 2020 je vodeći sajamsko – konferencijski događaj za region Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, kao i većinu poljoprivrednih zadruga iz Srbije.
30. JAN. – 1. FEB. 2020. http://sajam.rs/kalendar-2020/drzavni-pcelarski-sajam/ 12. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.
1 – 2. FEBRUAR 2020.
42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.
20 – 23. FEBRUAR 2020. Horeca 16. HORECA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…
20 – 23. FEBRUAR 2020. beowine logo 200 11. SAJAM VINA – BEOWINE Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine. Pored domaćih vinara, učesnici su i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.
20 – 23. FEBRUAR 2020. Sajam tekstila SAJAM TEKSTILA Poslovna manifestacija koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.
5 – 7. MART 2020. Cacib 66. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.
8. MART 2020. BG CAR SHOW DDOR BG CAR SHOW 07 Izložbeno-prodajna priredba – Sajam automobila pod nazivom „DDOR BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila.
Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.
19 – 25 MART 2020. Motopassion 14. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.
19 – 25. MART 2020. Sajam nautike, lova i ribolova 42. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.
2 – 6. APRIL 2020. Deciji sajam 25. DEČIJI SAJAM Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.
3 – 5. APRIL 2020. Dodir Pariza 35. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“ „Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.
4 – 5. APRIL 2020. Sajam srednjih strucnih i umetnickih skola 6. SAJAM SREDNJIH STRUČNIH I UMETNIČKIH ŠKOLA Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, pred kojima se nalazi jedna od najvažnijih životnih odluka, a to je odabir srednje škole. Tokom trajanja Sajma, pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“, učenici, kao i njihovi roditelji, u prilici su da saznaju sve informacije o srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, vannastavnim aktivnostima, kao i o mogućnostima za zapošljavanje u određenom zanimanju.
10. APRIL 2020. SEEBBE 46. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.
22 – 25. APRIL 2020. Beoplant 25. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR, 23. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA “DAROVI PRIRODE”, 8. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO, 4. IZLOŽBA ORGANSKE PROIZVODNJE “ORGANIC FEST” “Bašta u srcu grada” sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.
22 – 25. APRIL 2020. Sajam tehnike 64. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI) Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.
19 – 22. MAJ 2020. Total Future Gaming Belgrade 13. BELGRADE FUTURE GAMING Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.
2 – 3. JUN 2020. Grafima 42. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.
23 – 26. SEPTEMBAR 2020. Biroexpo 28. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.
23 – 26. SEPTEMBAR 2020. iSEC BELFIS 2020. Belfis je jedinstveni sajam ove vrste u regionu, a rezultat je činjenice da se tržište fitnesa, velnesa i zdravlja sve brže razvija i raste. Nastao je po ugledu na najveće svetske i evropske sajmove. Okuplja najeminentnije instruktore i prezentere iz regiona, veliki broj izlagača – proizvođače i distributere sportske opreme i rekvizita, podova, suplemenata, kompanije koje se bave zdravom ishranom, farmaceutske kuće, fitnes klubove, školice sporta, sportske fakultete, međunarodne organizacije iz sveta fitnesa…
2 – 4. OKTOBAR 2020. Deciji sajam 26. DEČIJI SAJAM Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.
2 – 4. OKTOBAR 2020. Dodir Pariza 36. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“ „Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.
3 – 4. OKTOBAR 2020. Sajam energetike 16. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.
13 – 15. OKTOBAR 2020. EcoFair 17. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.
13 – 15. OKTOBAR 2020. iSEC 42. MEĐUNARODNI SAJAM PREVENCIJE I REAGOVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA I BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU – 112 EXPO Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO, bavi se procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
13 – 15. OKTOBAR 2020. Medident 45. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.
15 – 17. OKTOBAR 2020. Sajam knjiga 65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.
24. OKTOBAR – 1. NOVEMBAR 2020. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava 51. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.
28. OKTOBAR – 1. NOVEMBAR 2020. Media market 6. MEDIA MARKET – SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.
28. OKTOBAR -1. NOVEMBAR 2020. Sajam Jednaki 5. SAJAM J=DNAKI Cilj sajma je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana. U okviru štanda Ministarstva obezbeđen je izložbeni prostor na kojem će biti izložene slike i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom, kao i staklene vitrina u kojima će biti izložene rukotvorine, nakit i različiti proizvodi koje su takođe izradile osobe sa invaliditetom i korisnici Ustanova socijalne zaštite.
28. OKTOBAR – 1. NOVEMBAR 2020. Sajam namestaja 58. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI) Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.
10 – 15. NOVEMBAR 2020. Sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju 58. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI) Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.
10 – 15. NOVEMBAR 2020. Etno hrana i pice 15. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.
26 – 29. NOVEMBAR 2020. Expozim 35. EXPO-ZIM Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.
26 – 29. NOVEMBAR 2020. Sajam sporta 9. SAJAM SPORTA 27 – 29. NOVEMBAR 2020. Bazar DOBROTVORNI DIPLOMATSKI BAZAR Dobrotvorni bazar, koji tradicionalno već godinama organizuje Međunarodni klub žena (IWC), stiže i ovog puta, tačno na vreme. Dođite na Beogradski sajam i doživite jedinstvenu prazničnu atmosferu i duh darivanja. Na štandovima na kojima će proizvode predstaviti mnoge države, kupite poklon za sebe i svoje najbliže ili probajte hranu iz raznih delova sveta.
6. DECEMBAR 2020. CACIB 67. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.
6. DECEMBAR 2020. Festival nauke 14. FESTIVAL NAUKE Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.
10 – 13. DECEMBAR 2020. Vasar 60. NOVOGODIŠNJI VAŠAR Beogradski novogodišnji vašar je prepoznatljiva manifestacija zabave i dobre kupovine. U ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.
18 – 30. DECEMBAR 2020.


Agro Belgrade AGRO BELGRADE 2020 Agro Belgrade 2020 is the leading trade fair and conference event for the Western Balkans and Southeastern Europe, bringing together the most important companies in the field of fruit growing, viticulture, vegetable growing, as well as most agricultural cooperatives from Serbia.
JAN 30 – FEB 1, 2020 Beekepenig Fair 12th GOVERNMENTAL BEEKEEPING FAIR The Governmental Beekeeping Fair has been scheduled as a beekeeping review. The practicing beekeepers and the beekeeping equipment manufacturers feature their accomplishments. All equipment and production materials within this branch are sold at the Fair under the best prices and conditions.
FEBRUARY 1 – 2, 2020 Tourism Fair 42nd INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM Belgrade Tourism Fair is ranked as the largest tourist event in the country and Southeast Europe. Fulfilling the international business standards for more than 30 years, it has created partner relationships with its exhibitors, offering quality and various activities and attracting huge number of exhibitors every year.
FEBRUARY 20 – 23, 2020 HORECA 16th HORECA EQUIPMENT FAIR Since hotel management and catering are the tourism industry driving force, no wonder that the International Fair of the Hotel and Catering Equipment – HORECA is held at the same time as the International Tourism Fair and Wine Fair.
FEBRUARY 20 – 23, 2020 Beowine Fair 11th BEOWINE FAIR Wine tourism is promoted intensively at the Wine Fair, as well and holding this vent at the same time as the Tourism Fair, the most attractive and one of the best visited fair events, clearly shows the importance of this event also in the tourism branch.
FEBRUARY 20 – 23, 2020 Balkan Textile BALKAN TEXTILE Business event gathering textile manufacturers, importers and traders. Beside the best textiles, the exhibitors at the Fair will show also the best machines and equipment within the textile sector.
MARCH 5 – 7, 2020 CACIB 66th INTERNATIONAL EXHIBITION OF DOGS OF ALL BREEDS – CACIB BELGRADE The International Exhibition of All Breed Dogs – CACIB Belgrade takes place twice a year, at Belgrade Fair, organized by the Cynology Association of the Republic of Serbia. In spring, it marks the beginning of the cynology season in our country and in autumn its end.
MARCH 8, 2020 Motor Show DDOR BG CAR SHOW 07 Complete offer of the leading worldwide car manufacturers to the local audience and prospect buyers is presented through unique scenery, with standard exhibiting spaces, furnished by Belgrade Fair.
MARCH 19 – 25, 2020 Motopassion 14th INTERNATIONAL MOTOCYCLE SHOW Motorcycles, mopeds, scooters, spare parts, equipment and accessories, related industry products, professional organizations, associations, clubs, media … are the standard features of the International Motorcycle Show.
MARCH 19 – 25, 2020 Nautic, Hunting and Fishing Show 42nd NAUTIC, HUNTING & FISHING SHOW Specialized fair event for all types of ships, hunting, fishing, water sport and diving equipment.
APRIL 2 – 6, 2020 Deciji sajam 25th CHILDREN'S FAIR The CHILDREN'S FAIR will feature the exhibitors presenting products and services related to the regular growing and development of children and babies: garments, shoewear, food, toys, children's cosmetics, furniture; the services related to children education, money savings, insurance; publishing activity, creative workshops, dance, acting, rhythm.
APRIL 3 – 5, 2020 Fair of Cosmetics 35th INTERNATIONAL CONVENTION AND FAIR OF COSMETICS, HAIRCARE, AESTHETICS AND HEALTH “THE TOUCH OF PARIS” „The Touch of Paris“ – International Cosmetic Congress and Fair, hair care, esthetics and health, has got two editions annually – the Spring and Autumn ones. It is the largest event of this type in the region, gathering manufacturers, representatives and distributers of the best known global brands of the cosmetic and hairdresser companies. Care and beauty are attractive sections of The Touch of Paris, but an important place is taken also the section involved in health and prevention.
APRIL 4 – 5, 2020 SEEBBE 46th INTERNATIONAL BUILDING TRADE FAIR (UFI) – South East Europe Belgrade Building Expo The international Building Trade Fair, like most Belgrade Fair events, came from the Technical Fair – a unique “Mother of Fairs”.
APRIL 22 – 25, 2020 BeoPlant Fair 25th BEOPLANTFAIR – FAIR OF HORTICULTURE The Horticulture and Nature Gifts event is a specific event, including exhibitors from various branches and it is a connection of healthy living, natural environment and natural resource use.
APRIL 22 – 25, 2020 Fair of Technique 64th INTERNATIONAL FAIR OF TECHNICS AND TECHNICAL ACHIEVEMENTS (UFI) International Fair of Technics and Technical Achievements is the most important economic and technological event in Serbia and the South East Europe, which has got a great influence upon the future industrial development in the country and region.
MAY 19 – 22, 2020 Total Future Gaming Belgrade 13th BELGRADE FUTURE GAMING After large fair events – Las Vegas, London… recognizing the growing market, the gaming industry enables you to meet and , of course, provide for yourself the equipment, software support and the related services.
JUNE 2 – 3, 2020 Grafima 42nd INTERNATIONAL GRAPHIC, PAPER AND CREATIVE INDUSTRY FAIR – GRAFIMA International Graphic, Paper and Creative Industry Fair, the popular Grafima, has been presenting for many decades the achievements in these expansive economic branches. At the same time, it presents also the achievements of machine industry, sophisticated advanced technology, special purpose IT, designer hardware and software, creative / artistic graphic genres.
SEPTEMBER 23 – 26, 2020 Biroexpo 28th INTERNATIONAL IT AND OFFICE EQUIPMENT FAIR – BIROEXPO Office equipment, machines and stationery, office furniture and accessories, business goods and gifts, decoration and photo product range are unavoidable section of the International IT and Office Equipment Fair. The event became the most important market in the region, the venue of promotion and sales of the state-of-the-art equipment and materials necessary for office fitting and operation, business goods and advertising gifts.
SEPTEMBER 23 – 26, 2020 Deciji sajam 26th CHILDREN'S FAIR The CHILDREN'S FAIR will feature the exhibitors presenting products and services related to the regular growing and development of children and babies: garments, shoewear, food, toys, children's cosmetics, furniture; the services related to children education, money savings, insurance; publishing activity, creative workshops, dance, acting, rhythm.
OCTOBER 2 – 4, 2020 Fair of Cosmetics 36th INTERNATIONAL CONVENTION AND FAIR OF COSMETICS, HAIRCARE, AESTHETICS AND HEALTH “THE TOUCH OF PARIS” OCTOBER 3 – 4, 2020 Energetika 16th INTERNATIONAL ENERGY FAIR International Energy Fair (with UFI license) is the largest annual regional get together of companies, corporations, enterprises, institutions and professionals dealing with electric power, coal, oil and gas, renewable energy sources, energy efficiency and mining.
OCTOBER 13 – 15, 2020 112expo 42nd INTERNATIONAL FAIR – 112 EXPO Emergency management. Fire fighting. Fire Preventive – Structural Fire Protection. Rescue management. Flood, earthquake, chemical accidents management. Preventive. Occupational safety and health care. Medical care in emergency situations – disaster relief. Critical Data Protection/Recovery.
OCTOBER 13 – 15, 2020 Medident 45th INTERNATIONAL FAIR OF MEDICINE International exhibition of dental, medical and laboratory equipment and instruments, pharmaceutical and other equipment and medical services.The Accompanying Programme features up-to-date scientific and expert issues in different fields of dentistry, medicine and laboratory diagnostics.
OCTOBER 15 – 17, 2020 Education and Teaching Tools Fair 51st EDUCATION AND TEACHING TOOLS FAIR „Educated Serbia, Successful Serbia” is the slogan of the Education and Teaching Tools Fair. In addition to learning promotion as life long process and showing the importance of schooling and professional training, the exhibiting range includes anything necessary for the educational institution equipping and work – from the preschool to high education ones.
OCTOBER 28 – NOVEMBER 1, 2020 Media market 6th MEDIA MARKET – FAIR OF INFORMATION, COMMUNICATION AND MARKETING Information, Communication and Marketing Fair. Beside media presentation, it enables also their direct meeting with numerous publics, since this event is actually a part of the traditional International Belgrade Book Fair. Of course, this is not coincidence – these events audience “is overlapping”, since both of them are important for culture and arts, but also general information and daily living.
OCTOBER 28 – NOVEMBER 1, 2020 Furniture Fair 58th INTERNATIONAL FAIR OF FURNITURE, EQUIPMENT AND INTERIOR DECORATION (UFI) International Furniture Fair in Belgrade (UFI member) is the most important fair event within furniture, interior decoration and the related industry of production materials and furniture industry machinery in the Southeast Europe region.
NOVEMBER 10 – 15, 2020 namestaj 2019 logo eng 58th EXHIBITION OF MACHINES AND TOOLS FOR THE WOODWORKING INDUSTRY (UFI) Woodworking Machines and Tools: the previous Fair section grew into a separate fair event with a great offer portfolio.
NOVEMBER 10 – 14, 2020 Etno hrana i pice 15th FAIR OF ETHNIC FOOD AND DRINKS Fine wine presentation. All kinds of food, food processing equipment, machines for ready-made food, packing, wrapping and transport.
NOVEMBER 26 – 29, 2020 Expozim 35th EXPO-ZIM A unique opportunity for the winter sport and tourism fans to find at one place the complete state-of-the-art sport / recreation equipment, exchange or repair the used one and get cost effective travel packages.
NOVEMBER 26 – 29, 2020 Sports Fair 9th SPORT'S FAIR NOVEMBER 27 – 29, 2020 Bazaar CHRISTMAS CHARITY BAZAAR Christmas Charity Bazaar, traditionally organized for many years by the International Women's Club (IWC), arrives also this time right in time. Come on December 1 to Belgrade Fair Hall 2 and experience the unique fest atmosphere and the gift spirit. At the stands where many countries will feature their products, buy a gift for yourself and your family or taste the food from various parts of the world.
DECEMBER 6, 2020 CACIB 67th INTERNATIONAL EXHIBITION OF DOGS OF ALL BREEDS – CACIB BELGRADE The International Exhibition of All Breed Dogs – CACIB Belgrade takes place twice a year, at Belgrade Fair, organized by the Cynology Association of the Republic of Serbia. In spring, it marks the beginning of the cynology season in our country and in autumn its end.
DECEMBER 6, 2020 nyf 60th NEW YEAR'S FAIR The New Year´s Fair, event of fun and good shopping, is traditionally organized at the end of each year by the Belgrade fair – Winter Fun Fest!
DECEMBER 18-30, 2020

 

Kulturne manifestacije

MANIFESTACIJE ČIJI JE OSNIVAČ GRAD BEOGRAD:

1. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL – FEST
Održava se u terminu: poslednji vikend u februaru – prva nedelja marta.
Festival podrazumeva predstavljanje filmskih ostvarenja najviših umetničkih vrednosti u svetskoj kinematografiji. Održava se u dvoranama Sava centra, Kulturnog centra Beograda, Doma omladine Beograda, Muzeja jugoslovenske kinoteke i, u zavisnosti od potreba festivala, u drugim bioskopskim dvoranama grada. Organizator je Centar beogradskih festivala - CEBEF, Ilije Garašanina 24.
www.cebef.rs

2. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma
Održava se poslednje nedelje marta, četiri do pet dana.
Festival je takmičarskog karaktera. Filmovi su grupisani po žanrovima: dokumentarni, kratki igrani, animirani i eksperimentalni, rađeni tehnikom filmskog i video zapisa. U okviru pratećeg programa priređuju se retrospektive inostranih festivala, dobitnika nagrade za životno delo, selekcije filmova određene zemlje i slično. Organizator je Centar beogradskih festivala - CEBEF, Ilije Garašanina 24.
www.cebef.rs

3. Filmski festival u Sopotu
Održava se u prvoj polovini jula u Dvorani Centra za kulturu Sopot, i traje okvirno šest dana.
Osmišljen je kao takmičarski producentski festival domaćih igranih filmova. Osim filmova u takmičarskoj selekciji, program Festivala obuhvata posebne tematske programe posvećenje obeležavanju značajnih datuma u oblasti domaće kinematografije, filmove za dečju populaciju. Održava se u Sopotu – Centar za kulturu Sopot i javni prostori u Sopotu. Organizator Centar beogradskih festivala CEBEF, Ilije Garašanina 24.
www.cebef.rs

4.  Beogradski letnji festival – BELEF
Međunarodni festival objedinjuje pozorište i ples, vizuelne umetnosti i muziku. Predstavlja inovativne umetničke programe na beogradskim trgovima i ulicama, pozorišnim i drugim dvoranama u gradu. Održava se u periodu jul-avgust. Organizator Centar beogradskih festivala CEBEF, Ilije Garašanina 24.
www.cebef.rs

5. Beogradske muzičke svečanosti – BEMUS
Međunarodna muzička manifestacija gde se ansambli i solisti predstavljaju delima klasične umetničke i etno muzike, kao i delima savremenog muzičkog stvaralaštva. Održava se u dvoranama Sava centra, Zadužbine Ilije M. Kolarca i drugim koncertnim dvoranama u gradu. Organizator je Centar beogradskih festivala CEBEF, Ilije Garašanina 24. Održava se u drugoj polovini oktobra i traje okvirno 15 dana.
www.cebef.rs

6. Oktobarski salon
Oktobarski salon je međunarodna manifestacija savremene vizuelne umetnosti čiji je osnovač Grad Beograd, a organizator je Kulturni centar Beograda. Osnovan je 1960. godine kao izložba najznačajnijih novih ostvarenja domaćih autora iz oblasti likovnih umetnosti i dizajna, a 2004. je dobio međunarodni karakter autorske izložbe, koju potpisuju domaći i/ili inostrani umetnički direktori/kustosi. Oktobarski salon traje do 6 nedelja, a od 2014. održavaće se bijenalno u različitim izložbenim prostorijama.
www.oktobarskisalon.org

MANIFESTACIJE KOJE POMAŽE GRAD BEOGRAD:

Teatarska internacionalna beogradska avantura – TIBA
Takmičenje profesionalnih pozorišta za decu, međunarodnog karaktera. Osnivač i organizator je Pozorište "Boško Buha". Održava se u junu, desetak dana, u dvoranama Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Pozorišta "Boško Buha", Malog pozorišta "Duško Radović", Pozorišta "Puž" i Narodnog pozorišta.
www.tibafestival.com

Međunarodna tribina kompozitora Srbije
Organizator je Udruženje kompozitora Srbije. Održava se u drugoj polovini maja, u Studentskom kulturnom centru.

Festival monodrame i pantomime
Manifestacija je takmičarska, međunarodnog karaktera. Osnivač je Skupština opštine Zemun. Održava se, početkom jula, u pozorišnim dvoranama Pozorišta lutaka "Pinokio".
www.festmono-pan.org.rs

Festival koreografskih minijatura
Osnivač i organizator ove međunarodne manifestacije takmičarskog karaktera je Udruženje baletskih umetnika Srbije. Održava se u maju, u Narodnom pozorištu.

Međunarodno takmičenje "Petar Konjović"
Takmičenje učenika muzičkih škola, razvrstanih po kategorijama. Organizator je Savez društava muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Održava se u prvoj polovini maja.

Festić – festival dečjih pozorišta
Osnivač i organizator je Društvo za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva. Održava se u drugoj polovini maja.

Horovi među freskama
Manifestacija kojom se predstavlja horska duhovna muzika. Organizator je Agencija MMC. Održava se u periodu jun-jul, u Galeriji fresaka.

Kalemegdanski sutoni
Manifestaciju čini predstavljanje popularne klasične muzike. Osnivač i organizator je Muzička omladina Beograda. Održava se u periodu jun-jul na Kalemegdanu, na platou ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda.

Međunarodni festival nove muzike "Ring-Ring"
Manifestacija predstavlja autore i ansamble world muzike. Osnivač i organizator su RTV B92 i Kulturni centar REX. Održava se u maju, u Barutani, KC REX i Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Festival studentskog filma
Na festivalu se predstavljaju studentska ostvarenja iz oblasti filmske umetnosti, filmova domaćih i inostranih filmskih akademija i autora. Osnivač je grupa studenata FDU, a organizator "Mediainvest Communications". Održava se u drugoj polovini oktobra u dvoranama Muzeja jugoslovenske kinoteke, Fakulteta dramskih umetnosti, SKC-a.

Festival autorskog filma
Festival obuhvata takmičarske selekcije autorskih filmova. Međunarodnog je karaktera. Osnivač i organizator je "Jugoslavija film". Održava se u drugoj polovini novembra, u dvoranama Kulturnog centra Beograda, Art bioskopa i Etnografskog muzeja.

Festival podvodnog filma
Festival autorskih filmova čiji je osnivač i organizator je Klub podvodnih aktivnosti "Beograd". Održava se u prvoj polovini decembra, u dvorani Doma omladine Beograda.

Beogradski međunarodni susreti pisaca
Susreti su pozivnog karaktera, a učesnici podnose referate na utvrđenu temu. Organizuju se književne večeri i predstavljaju književni stvaraoci. Održavaju se u drugoj polovini septembra, u Udruženju književnika Srbije i Narodnoj biblioteci Srbije.

Beogradski prevodilački susreti
Susreti su međunarodnog karaktera. Predstavljaju se dela prevodne književnosti, teorijska i praktična dostignuća prevođenja. Osnivač i organizator je Udruženje književnih prevodilaca Srbije. Održavaju se u drugoj polovini maja, u prostorijama Udruženja i Narodnoj biblioteci Srbije.

Književna kolonija
Manifestacija je međunarodna, radioničkog karaktera, gde se upoznaje sa delima i razmenjuju iskustva književnih stvaralaca. Osnivač i organizator je Srpsko književno društvo. Održava se sredinom septembra u Čortanovcima, a program predstavlja u Beogradu.

Festival humora za decu
Manifestaciju čine raznovrsni dečji programi (dečji konkurs literarnih i likovnih radova na zadatu humorističku temu, književni i dramski susreti, maskenbal). Osnivač i organizator je Biblioteka "Dimitrije Tucović". Održava se u drugoj polovini septembra u Lazarevcu, u dvorani Centra za kulturu Lazarevac, Biblioteci, školama i na otvorenim prostorima.

Gitar Art festival
Manifestacija je međunarodna, obuhvata takmičenje gitarista po kategorijama, majstorske radionice i koncerte. Organizatori su Kulturni centar Beograda i Jugoslovenska asocijacija klasičnih gitarista. Održava se u aprilu, u Kulturnom centru Beograda i Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Refrakt – Regionalni festival alternativne kulture
To je manifestacija regionalnih alternativnih pozorišnih i muzičkih scena, likovnih, filmskih i književnih programa. Organizator je Dom omladine Beograda. Održava se u aprilu, u Domu omladine Beograda kao i Kragujevcu, Zrenjaninu, Novom Sadu i Zagrebu.

Festival "Flauta uvek i svuda"
Manifestacija obuhvata koncerte, majstorske radionice, izložbe instrumenata i druge prateće sadržaje. Organizator je Kulturni centar Beograda. Održava se u periodu avgust-septembar, u dvoranama Kulturnog centra Beograda i Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao i na otvorenim prostorima.

Festival harfe
Manifestacija obuhvata koncerte muzičkog opusa za harfu. Osnivač i organizator je Udruženje harfista i prijatelja harfe Srbije. Održava se u maju, u UP "Cvijeta Zuzorić", Zadužbini Ilije M. Kolarca i "Madlenianumu".

Festival jednog pisca
Sveobuhvatno predstavljanje stvaralačkog opusa uglednog domaćeg pisca. Osnivač i organizator je Kulturni centar Beograda. Održava se u maju.

Međunarodni bijenale grafike
Manifestacija obuhvata selekciju grafičkih radova koje ocenjuje međunarodni žiri. Organizator je ULUS. Održava se u decembru.

Bijenale crteža i male plastike
To je tradicionalna izložba članova Udruženja. Organizator je ULUS. Održava se u decembru, u UP "Cvijeta Zuzorić".

Međunarodni bijenale keramike "Šolja"
Organizator je ULUPUDS. Održava se terminu novembar decembar, u UP "Cvijeta Zuzorić".

Prolećna izložba ULUS-a
Tradicionalna revijalna izložba članova Udruženja. Organizator je ULUS. Održava se u terminu mart april, u UP "Cvijeta Zuzorić".

Jesenja izložba ULUS-a
Tradicionalna revijalna izložba članova Udruženja. Organizator je ULUS. Održava se u novembru, u UP "Cvijeta Zuzorić" i galeriji ULUS-a.

Noć muzeja
Manifestacija koja se održava jednom godišnje, sredinom maja, na teritoriji Beograda i većih gradova širom Srbije, kada se muzeji, galerije i ostali izložbeni prostori predstavljaju publici na način na koji do sada nisu viđeni. Tokom samo jedne noći, posetiocima se pored redovnog programa institucija nude neobični i interesantni sadržaji, koncerti, performansi, modne revije i tematske izložbe, koji inače nisu dostupni u redovnim postavkama i u regularno radno vreme. www.nocmuzeja.rs

Međunarodni bijenale karikature "Zlatni osmeh"
Organizator je ULUPUDS. Održava se u oktobru.

Međunarodni bijenale ilustracije "Zlatno pero Beograda"
Organizator je ULUPUDS. Održava se neparnim godinama, u drugoj polovini godine.

Međunarodni zemunski salon karikature "Trag"
Organizator je Salon karikature Zemun. Održava se u junu, u Galeriji "Stara Kapetanija".

Međunarodni salon karikature "Moj pogled na svet"
Osnivač i organizator IP "Jež". Održava se u junu.

Jugoslovenski konkurs za najbolji grafički dizajn "Grifon"
Organizator je Galerija "Grafički kolektiv". Održava se u septembru, u Galeriji "Grafički kolektiv".

Izložba male grafičke forme
Organizator je Galerija "Grafički kolektiv". Održava se u decembru.

Majska izložba grafike
Tradicionalna izložba radova umetnika grafike. Organizator je Galerija "Grafički kolektiv". Održava se u maju.

Projekat "Pokloni"
Multimedijalna izložba poklona bivšem predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu i dokumenata iz zbirke Muzeja istorije Jugoslavije, sa audio i video zapisima. Organizator je Kulturni centar REX. Održava se u septembru, u galeriji REX.

Vajarska radionica "Ada"
U radionici autori pripremaju radove (materijal kiparis), koji se izlažu i postavljaju na Adi Ciganliji. Osnivač i organizator je JP "Ada Ciganlija". Održava se u septembru.

Fluks 03 - "Slikom da ti kažem"
Istraživanja i razgovori o uslovima i položaju stanovnika različitih urbanih sredina sa prezentacijom istraživanja. Organizator je Kulturni centar REX, a autor projekta je Nebojša Milekić. Održava se tokom godine u Ripnju, Borči, Batajnici, Sremčici i Kaluđerici.

Urban demo fest
Program predstavlja muziku urbane sredine. Organizator manifestacije je Agencija "Marko". Održava se u oktobru.

Manifestacije amaterskog stvaralaštva
Osnivač i organizator je Savez kulturno-umetničkih društava Beograda:

 • Festival amaterskih horova – održava se u martu
 • Gradska smotra recitatora – održava se u aprilu
 • Festival "Amateri svome gradu":
  – predstavljanje ansambala narodnih igara – održava se u aprilu;
  – predstavljanje novih koreografija ansambala narodnih igara – održava se u novembru;
  – predstavljanje narodnih orkestara i solista pevača – održava se u novembru;
 • Festival beogradskih amaterskih pozorišta – BAP, održava se u maju
 • Smotra dečjih folklornih ansambala, održava se u decembru
 • Likovni salon amatera – održava se u novembru

SRBIJA

Događaji

Januar

JAGODINA

“KULTURNO UMETNIČKI PROGRAM PO SEOSKIM DOMOVIMA KULTURA”

Organizator

KC “Svetozar Marković” 035/221 921

Januar

BAČKA PALANKA, SELO PIVNICE

SUSRETI U PIVNIČKIM POLJIMA

Organizator

http://www.skuspivnica.org.rs

Slovački KUD „Pivnice“ 064/122 7418

Januar

ŽITIŠTE, BANATSKO KARADJORDJEVO

"KARAĐORĐEVA PRELA"

Organizator

MZ Banatsko Karadjordjevo 023/835 110

Januar

BLACE

SAJAM RUKOTVORINA

Organizator

http://www.kcdrainac.com

Kulturni centar „Drainac“ 027/371 709

Februar

GOLIJA

SABOR LOVACA "GOLIJA 2019"

Organizator

Lovačko udruženje "Čemernica"032/664 994

Februar

BAČKA PALANKA

“KOBASICIJADA“

Organizator

Udruženje „ Festival domaćih kobasica, kulena i slanine Bačka Palanka 064/9933 630

Februar

BELA CRKVA, SELO GREBENAC

"FAŠANKE U GREBENCU"

Organizator

MZ Grebenac 013/857 102

Februar

MEDVEĐA

"SEDNICE – POSELA"

Sednice-posela su osmišljene kao manifestacija za oživljavanje kulturne tradicije na ovim prostorima. Jedan lični doprinos turističke organizacije po pitanju očuvanja lokalne kulturne i istorijske tradicije sa osvrtom na muzičko stvaralaštvo koje je obeležilo prethodne godine. Sednice bi se održavale po mesnim zajednicama sa mestom okupljanja u školama.

Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Mart

BAČKA PALANKA, SELO NEŠTIN

„DAN SREMUŠA“

Organizator

Udruženje gradjana „Stav“ 021/6041 336, 753 734

Mart

BEOGRAD

“FASHION SELECTION“

Organizator

http://www.fashionselection.rs

Modna agencija "Selekt"011/3035 300

Mart

VLASOTINCE

PLANINARSKA AKCIJA "MART NA MORIČU"

Organizator

VLASOTINCЕ

Trg oslobođеnja 12, 16210 Vlasotincе

http://www.toovlasotince.rs

turist.org.vla@gmail.com (poslovni)

+381 11 (0)16 875 201 (poslovni)

Mart

ZAJEČAR

USKRŠNJI BAZAR

Organizator

http://www.rpkza.rs

Regionalna privredna komora 019/420 910

Mart

BOR

SUSRETI SELA OPŠTINE BOR

Organizator

http://www.centarzakulturu.org.rs

Centar za kulturu 030/424 546

Mart

BEOGRAD

FESTIVAL INTERNACIONALNOG STUDENTSKOG TEATRA "FIST"

Organizator

Fakultet dramskih umetnosti 064/3389 190

April

KRAGUJEVAC

MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA

Organizator

http://www.kdkragujevac.org.rs

Kinološko društvo „Kragujevac“ 034/ 364 456

April

ODŽACI

MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA - CACIB

Organizator

http://www.kdodzaci.org.rs

Kinološko društvo „Odžaci“ 025/5746 520

April

VELIKA PLANA

DANI OPŠTINE VELIKA PLANA

Organizator

Opština Velika Plana 026/516 308

April

RAJAC

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U ORIJENTIRINGU „MEMORIJAL ČIKA DUŠKO JOVANOVIĆ”

Organizator

Planinarsko društvo „Pobeda“ 011/2455 781, 014/3443 300, 3445 242

April

KRAGUJEVAC

POZORIŠNI SUSRETI UČENIKA GIMNAZIJA SRBIJE

Organizator

Ministarstvo prosvete, Republike Srbije, Prva kragujevačka gimnazija i Grad Kragujevac034/301 870

April

MAJDANPEK

MEĐUNARODNA IZLOŽBA "ŽENE SLIKARI"

Organizator

Centar za kulturu 030/584 056

April

AVALA

"AVALSKI DAN"

Organizator

GO Voždovac 011/244 1071

April

NIŠ

SAJAM LOVA I RIBOLOVA

Organizator

Sportski centar "Čair" 018/511 979

April

NIŠ

MEDJUNARODNI SABOR LOVACA

Organizator

Lovačko udruženje 018/426 3552

April

SEČANJ

POKRAJINSKA SMOTRA RECITATORA "PESNIČE NARODNA MOG"

Organizator

Obrazovno-kulturni centar 069/8023 445

April

SEČANJ

MEDJUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL „GEST“

Organizator

http://www.pkgest.org

Pozorišni klub "Gest" 069/1841 035

April

KRUŠEVAC

"VASKRS U LAZARICI"

Organizator

KRUŠЕVAC

Majkе Jugovića 3, 37000 Krušеvac

http://www.turizamkrusevac.com

turizamkrusevac@mts.rs (poslovni)

+381 (0)37 445 180 (poslovni)

April

DIMITROVGRAD

"CARIBRODSKI MTB MARATON"

Organizator

DIMITROVGRAD

Tеslina bb, 18320 Dimitrovgrad

http://www.udimitrovgradu.rs

stcdimitrovgrad@gmail.com (poslovni)

+381 (0)10 361 124 (poslovni)

April

UŽICE

MEDJUNARODNI KNJIŽEVNI SUSRETI "NA POLA PUTA"

Organizator

Užička gimnazija 031/513 140

April

SMEDEREVO

"NUŠIĆEVI DANI"

Organizator

Centar za kulturu 026/640 360

April

NOVI PAZAR

FESTIVAL RUKOTVORINA, STARIH ZANATA I SUVENIRA "PAZAR NA DAR"

Organizator

NOVI PAZAR

Mitrovačka bb, 36300 Novi Pazar

http://www.tonp.rs

info.tonp@gmail.com (poslovni)

+381 (0)20 338 030 (poslovni)

+381 (0)20 338 030

Maj

LEBANE

SMOTRA AMATERSKIH POZORIŠTA

Organizator

Dom kulture „Radan“ 016/843 920

Maj

ALEKSINAC, SELO GREDETIN

„DANI JAGODA“

Organizator

Udruženje „Jagoda“ 060/3808 344

Maj

KOVIN, SELO BAVANIŠTE

DANI ĆIRILICE

Organizator

http://www.danicirilice.org.rs

„Vukova zadužbina“ 013/ 751 080

Maj

PROLOM BANJA

MEĐUNARODNA LIKOVNA LIKOVNA „BELE CRKVE”

Organizator

KURŠUMLIJA

Palih boraca 15, 18430 Kuršumlija

http://www.tokursumlija.rs

to.kursumlija027@gmail.com, tokursumlija@mts.rs (poslovni)

+381 (0)27 380 963, 385 881 (poslovni)

+381 (0)27 380 963

Maj

BEČEJ

SMOTRA OLDTAJMER VOZILA

Organizator

Odtajmer klub „Bečej-Novi Bečej“ 063/1942 687

Maj

JAGODINA, SELO MILOŠEVO

SMOTRA FOLKLORNIH ANSAMBALA SELA SRBIJE

Organizator

Kulturni centar „Svetozar Marković“ 035/221 921

Maj

TOPOLA

„TOPOLSKO LETO“

Organizator

Kulturni centar Topola 034/6811 618

Maj

ZAJEČAR

POZORIŠNI FESTIVAL ZA DECU "ZAJEČAR

Organizator

Narono pozorište "Zoran Radmilović" 019/421 733

Maj

KANJIŽA, SELO TREŠNJEVAC

FESTIVAL TRAKTORA

Organizator

Udruženje “U zdravom telu živa tradicija“ 024/883 049

Maj

TOPOLA

FESTIVAL DUHOVNE HORSKE MUZIKE

Organizator

Kulturni centar Topola 034/6811 618

Maj

SJENICA

„VAŠARI“

Organizator

Ustanova za kulturu 020/741 216, 741 047

Maj

RUMA

„DANI SLOVENSKE KULTURE I PISMENOSTI”

Organizator

http://www.biblruma.rs

Biblioteka „Аtanasije Stojković“ 022/478 920, 495 047

Maj

NOVI PAZAR

RAMAZANSKA ULIČNA TRKA

Organizator

NOVI PAZAR

Mitrovačka bb, 36300 Novi Pazar

http://www.tonp.rs

info.tonp@gmail.com (poslovni)

+381 (0)20 338 030 (poslovni)

+381 (0)20 338 030

Sportski savez Novi Pazar

Maj

PRIZREN

DEČIJA SMOTRA FOLKLORA KOSOVA I METOHIJE

Organizator

Savez amatera Kosova i Metohije 064/8224 715

Maj

BEČEJ

"MAJSKE IGRE"

Organizator

Gradsko pozorište Bečej 021/6915 990

Maj

SEČANJ, SELO BOKA

"BOKINSKA SIRIJADA"

Organizator

SЕČANJ

Vožda Karađorđa 74, 23240 Sеčanj

http://www.tosecanj.rs

toosecanj@gmail.com (poslovni)

+381 (0)23 841 770 (poslovni), +381 (0)63 8840 390 (mobilni)

Maj

MEDVEĐA

„PRVI GLAS MEDVEĐE“

Takmičenje pevača amatera u organizaciji TO Medveđa. Manifestacija ima tradiciju održavanja već nekoliko godina. Manifestacija ima i lokalni i regionalni karakter, sa tendencija uvećanja broja učesnika iz bližeg okruženja.

Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Maj

VRBAS

FESTIVAL POEZIJE MLADIH

Organizator

Kulturni centar 021/704 726

Maj

BLACE

SAJAM CVEĆA

Organizator

BLACЕ

Vuka Karadžića 19c, 18420 Blacе

http://www.toblace.rs

info@toblace.rs (poslovni)

+381 (0)27 370 401 (poslovni)

Maj

BEČEJ

"PICODERSKI DANI"

Organizator

UG „Picoder“ 069/2595 194

Maj

BEČEJ

MEDJUNARODNO TAKMIČENJE MUZIČKIH ŠKOLA

Organizator

http://www.muzickaskolabecej.com

Muzička škola „Petar Konjović“ 021/6912 251

Maj

NOVI SAD

"FESTIVAL OPTIMIZMA – BABY EXIT"

Organizator

http://www.babyexit.org.rs

"Interart" 021/450 492

Jun

GORNJI MILANOVAC, VRAĆEVŠNICA

„DANI KNJEGINJE LJUBICE“

Organizator

GORNJI MILANOVAC

Karadjordjeva 3, 32300 Gornji Milanovac

http://www.togm.org.rs

info@togm.org.rs (poslovni)

+381 (0)32 720 565 (poslovni)

+381 (0)32 720 565

Jun

ZLATIBOR, SELO JABLANICA

„SEOSKI VIŠEBOJ“

Organizator

ČAJЕTINA - ZLATIBOR

Miladina Pеćinara 2, 31315 Zlatibor

http://www.zlatibor.org.rs

info@zlatibor.org.rs (poslovni)

+381 (0)31 841 646, 845 103 (poslovni)

+381 (0)31 845 051

Jun

ARANĐELOVAC

„ULICA NASMEJANIH LICA“

Organizator

ARANĐЕLOVAC

Knеza Miloša 267, 34300 Aranđеlovac

http://www.bukovickabanja.rs

office.toar@gmail.com (poslovni)

+381 (0)34 725 575 (poslovni)

+381 (0)34 724 097

Jun

BEOGRAD

BEOGRADSKI LETNJI FESTIVAL "BELEF"

Letnji multimedijalni festival koji se izvodi na otvorenoj sceni i alternativnim gradskim prostorima. Objedinjuje tri velike umetničke celine: pozorišni, muzički i likovni program. Istražuje različite prostore i objekte grada, sadržaje i nove oblasti umetničke ekspresije. BELEF nastoji da u svim segmentima programa odrazi senzibilitet umetnika i žitelja Beograda.

Organizator

http://www.belef.rs

„CEBEF“ 011/ 3236 530

Jun

ZRENJANIN

"BANATSKE VREDNE RUKE"

Organizator

ZRЕNJANIN

Kočе Kolarеva 68, 23101 Zrеnjanin

http://www.visitzrenjanin.com

office@visitzrenjanin.com (poslovni)

+381 (0)23 523 160 (poslovni)

Jun

ZRENJANIN

„BANATSKA BAJKA“

Organizator

ZRЕNJANIN

Kočе Kolarеva 68, 23101 Zrеnjanin

http://www.visitzrenjanin.com

office@visitzrenjanin.com (poslovni)

+381 (0)23 523 160 (poslovni)

Jun

KRUŠEVAC, SELO GLOBARE

EVROPSKI KUP U MOTO KROSU

Organizator

KRUŠЕVAC

Majkе Jugovića 3, 37000 Krušеvac

http://www.turizamkrusevac.com

turizamkrusevac@mts.rs (poslovni)

+381 (0)37 445 180 (poslovni)

http://www.motokrosglobare.com

MK "Gajić" 037/493 344

Jun

KURŠUMLIJA

"KULTURNO LETO"

Organizator

KURŠUMLIJA

Palih boraca 15, 18430 Kuršumlija

http://www.tokursumlija.rs

to.kursumlija027@gmail.com, tokursumlija@mts.rs (poslovni)

+381 (0)27 380 963, 385 881 (poslovni)

+381 (0)27 380 963

Jun

SOMBOR

„SOMBORSKI POZORIŠNI MARATON”

Organizator

http://www.npozoristeso.co.rs

Narodno pozorište Sombor 025/ 437 666

Jun

SOMBOR

„SOMBORSKI KOTLIĆ“

Organizator

SOMBOR

Trg Svetog Djordja 1, 25000 Sombor

http://www.visitsombor.org

info@visitsombor.org (poslovni)

+381 (0)25 434 350 (poslovni)

Jun

BAČ

„CIKLO BAČ“

Organizator

BAČ

Trg Zorana Đinđića 4, 21420 Bač

http://www.turizam.bac.rs

turizambac@gmail.com (poslovni)

+381 (0)21 772 222 (poslovni)

+381 (0)21 772 222

Jun

LAPOVO

ETNO FESTIVAL

Organizator

LAPOVO

Njеgošеva 33, 34220 Lapovo

http://www.ktclapovo.rs

ktcsnlapovo@gmail.com (poslovni)

+381 (0)34 6851 361 (poslovni)

Jun

KLADOVO

“DANUBE FUN FEST”

Organizator

KLADOVO

Dunavska 16a, 19320 Kladovo

http://www.tookladovo.rs

tookladovo@gmail.com (poslovni)

+381 (0)19 801 690 (poslovni)

Jun

KRAGUJEVAC, SELO VLAKČA

„DAN OTVORENIH DVORIŠTA KRAGUJEVCA“

Organizator

KRAGUJЕVAC

Kralja Alеksandra I Karađorđеvića 44, 34000 Kragujеvac

http://www.gtokg.org.rs

: info@gtokg.org.rs, tic@gtokg.org.rs (poslovni)

+381 (0)34 334 883, 332 172 (poslovni)

+381 (0)34 332 172, 301 306

Jun

KOVIN

„STARI LALA“

Organizator

Udruženje preduzetnika 013/741 262

Jun

INĐIJA, SELO ČORTANOVCI

„ŠEKSPIR FESTIVAL“

Organizator

INĐIJA

Cara Dušana 1, 22320 Inđija

http://www.indjijatravel.rs

office@indjijatravel.rs (poslovni)

+381 (0)22 510 970 (poslovni)

http://www.sekspirfestival.org

„Itaka art centar“ 065/8033 377

Jun

KRUŠEVAC

"VIDOVDANSKE SVEČANOSTI"

Organizator

KRUŠЕVAC

Majkе Jugovića 3, 37000 Krušеvac

http://www.turizamkrusevac.com

turizamkrusevac@mts.rs (poslovni)

+381 (0)37 445 180 (poslovni)

http://www.krusevac.rs

Grad Kruševac 037/427944

Jun

SURČIN, SELO PROGАR

"BOJČINSKO KULTURNO LETO"

Organizator

SURČIN

Vojvodjanska 79, 11271 Surčin

http://www.tоsurcin.org

togos@surcin.rs, to.go.surcin@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11/8440 163 (poslovni)

Jun

NOVI PAZAR, SELO RIBARIĆE

SPORTSKI MEMORIJAL "SAFET MAVRIĆ ĆAKO"

Organizator

NOVI PAZAR

Mitrovačka bb, 36300 Novi Pazar

http://www.tonp.rs

info.tonp@gmail.com (poslovni)

+381 (0)20 338 030 (poslovni)

+381 (0)20 338 030

Jun

SOMBOR

SOMBORSKI DŽEZ FESTIVAL „GREEN TOWN JAZZ FEST“

Organizator

http://www.greentownfest.com

„Bowling stones“ 025/437 711

Jun

SOMBOR

"ULICA STARIH ZANATA"

Organizator

SOMBOR

Trg Svetog Djordja 1, 25000 Sombor

http://www.visitsombor.org

info@visitsombor.org (poslovni)

+381 (0)25 434 350 (poslovni)

Jun

NIŠ

„NAISUSS FEST“

Organizator

Kancelarija za mlade 018 /504 770

Jun

NIŠKA BANJA-SUVA PLANINA

BICIKLISTIČKA TRKA "TROFEJ KONSTANTIN"

Organizator

BK "Konstantin" i Biciklistički savez Srbije 069/2123 234

Jun

NIŠ

"MEDIJANA FEST"

Organizator

http://www.constantinus.rs

Grad Niš 018/532 992

Jun

NOVI SAD

INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA „INFANT“

Organizator

http://www.infant.rs

Kulturni centar Novog Sada 021/528 972

Jun

NIŠ

MUZIČKI FESTIVAL "NISOMNIA"

Organizator

http://www.nisomnia.com

Niški kulturni centar 018/ 595 740, 595 741

Jun

ODŽACI

"CRVENOKOSA BOGINJA"

Organizator

ODŽACI

Knеz Mihajlova 28, 25250 Odžaci

http://www.turizamodzaci.rs

turizamodzaci@gmail.com (poslovni)

+381 (0)25 5742 212 (poslovni)

Jun

PANČEVO

„EX-TEATAR FEST“

Organizator

http://www.domomladinepancevo.rs

Dom omladine 013/311 315

Jun

MLADENOVAC

BALKANSKI SUSRETI

Organizator

MLADЕNOVAC

Kralja Pеtra Prvog 175, 11400 Mladеnovac

http://www.tom.co.rs

tomladenovac@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11 8244 000 (poslovni)

Jun

MLADENOVAC

• FESTIVAL VINA • VITEŠKI FESTIVAL • FESTIVAL BALONA

Organizator

Jun

SEČANJ, JAŠA TOMIĆ

"FOTO SAFARI"

Organizator

Portal „NMR Info“ 060/3036 617

Jun

BAČ

"ZAIGRAJMO ZAJEDNO"

Organizator

KUD "Mladost" 063/816 4404

Jun

KRUŠEVAC

MEĐUNARODNA DEČIJA LIKOVNA KOLONIJA „BIBERČE“

Organizator

Narodni muzej Kruševac -037/ 418 -541

Jun

KLADOVO

„BORDER ROCK FESTIVAL“

Organizator

udruženje "Metronom"“ 064/2783 655

Jun

TARA

„XROSS CHALLENGE 2018“

Organizator

BAJINA BAŠTA

Milana Obrеnovića 34/II, 31250 Bajina Bašta

http://www.taradrina.com

office@taradrina.com (poslovni)

+381 (0)31 865 370 (poslovni)

+381 (0)31 865 900

http://www.xross-team.com

„AMK Endurance” 031/866 903

Jun

VRBAS

FESTIVAL FILMA "RAVNO SELO"

Organizator

MZ Ravno selo 063/8333 600

Jun

ZLATIBOR

MEDJUNARODNI FESTIVAL SPORTSKOG FILMA

Organizator

ČAJЕTINA - ZLATIBOR

Miladina Pеćinara 2, 31315 Zlatibor

http://www.zlatibor.org.rs

info@zlatibor.org.rs (poslovni)

+381 (0)31 841 646, 845 103 (poslovni)

+381 (0)31 845 051

Jun

SOMBOR

„TERMINAL MUSIC AND ARTS„

Organizator

http://www.terminalfest.org

„Terminal Music and Arts Festival“ 025/434 350

Jul

BAČKA PALANKA

„ETNO ŠOR“

Organizator

BAČKA PALANKA

Vеsеlina Maslеšе 8, 21400 Bačka Palanka

http://www.toobap.rs

direktor@toobap.rs (poslovni)

+381 (0)21 6041 336 (poslovni)

Jul

INĐIJA

„SCENA FEST“

Organizator

http://www.kcindjija.com

Kulturni centar 022/555 890, 515 005

Jul

ZLATIBOR

SABOR TRUBAČA I SMOTRA NARODNOG STVARALAŠTVA

Organizator

http://www.zlatiborpress.rs

Sportski centar Čajetina 031/3832 014, 3842 104

Jul

ZLATIBOR

„HILLSUP FESTIVAL“

Organizator

http://www.cajetina.org.rs

Opština Čajetina 031/3832 151

Jul

KRAGUJEVAC, KNIĆ, RAČA I DR.

„DANI OTVORENIH DVORIŠTA ŠUMADIJE”

Organizator

KRAGUJЕVAC

Kralja Alеksandra I Karađorđеvića 44, 34000 Kragujеvac

http://www.gtokg.org.rs

: info@gtokg.org.rs, tic@gtokg.org.rs (poslovni)

+381 (0)34 334 883, 332 172 (poslovni)

+381 (0)34 332 172, 301 306

Jul

BAČKA PALANKA

„DUNAVSKI BAL”

Organizator

BAČKA PALANKA

Vеsеlina Maslеšе 8, 21400 Bačka Palanka

http://www.toobap.rs

direktor@toobap.rs (poslovni)

+381 (0)21 6041 336 (poslovni)

Jul

SIJARINSKA BANJA

"GEJZERSKE NOĆI"

Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Jul

BAČKI PETROVAC, SELO KULPIN

"SVADBA NEKAD I SAD“

Organizator

BAČKI PЕTROVAC

Maksima Gorkog 17, 21470 Bački Pеtrovac

http://www.turizambackipetrovac.com

turizam@backipetrovac.rs (poslovni)

+381 (0)21 780 478 (poslovni)

MZ Kulpin

Jul

KLADOVO, TEKIJA

"ĐERDAPSKA KAJAKAŠKA REGATA"

Organizator

Kajakaški klub "Tekija" 065/4822 221

Jul

SRBOBRAN

"ŽETVENE SVEČANOSTI"

Organizator

Klub za negovanje tradicije i običaja naroda i narodnosti Vojvodine i Dom kulture 021/ 731 919

Jul

NOVI BEČEJ

„OPASULJIVANJE“

Organizator

Jul

NIŠ

MEĐUNARODNI STUDENTSKI FESTIVAL FOLKLORA

Organizator

http://www.skc-nis.com

SKC Niš 018/523 120

Jul

ODŽACI, SELO DERONJE

TAKMIČENJE U RUČNOM KOŠENJU ŽITA „STARINSKA ŽETVA“

Organizator

KUD “Seferin" 063/8657 637

Jul

UŽICE

SKOKOVI SA STAROG ŽELEZNIČKOG MOSTA

Organizator

Ustanova "Veliki park" 031/ 518 152

Jul

ZLATIBOR

„ZLATIBORSKO KULTURNO LETO”

Organizator

ČAJЕTINA - ZLATIBOR

Miladina Pеćinara 2, 31315 Zlatibor

http://www.zlatibor.org.rs

info@zlatibor.org.rs (poslovni)

+381 (0)31 841 646, 845 103 (poslovni)

+381 (0)31 845 051

Jul

ZEMUN

● „LETO NA KEJU“● „LETO NA GARDOŠU“

Organizator

ZЕMUN

Magistratski trg 1, 11080 Zеmun

http://www.tczemun.rs

turist@zemun.rs (poslovni)

+381 (0)11 3778 535 (poslovni)

Jul

KNJAŽEVAC

FESTIVAL KULTURE MLADIH SRBIJE

Organizator

http://www.dkknjazevac.net

Dom kulture 019/731 804

Jul

JAGODINA

FESTIVAL IZVORNE SRPSKE PESME

Organizator

Kulturni centar "Svetozar Marković" 035/221 921

Jul

VELIKA PLANA

„VOŽDOVI DANI“

Organizator

Opština Velika Plana 026/516 308

Jul

GORNJI MILANOVAC, SELO ŠILOPAJ

"DANI ŠILOPAJSKE PANORAME"

Organizator

Udruženje gradjana "Šilopajska panorama" 032/720 565

Jul

LAPOVO

"RIBOLOVAČKI KOTLIĆ"

Organizator

LAPOVO

Njеgošеva 33, 34220 Lapovo

http://www.ktclapovo.rs

ktcsnlapovo@gmail.com (poslovni)

+381 (0)34 6851 361 (poslovni)

Jul

MEDVEDJA, SELO MAROVAC

"KOSIDBA NA MAROVCU"

Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Jul

UŽICE

„UŽIČKO LETO“

Organizator

UŽICЕ

Trg partizana 10, 31000 Užicе

http://www.turizamuzica.org.rs

tours@mts.rs (poslovni)

+381 (0)31 513 485 (poslovni)

+381 (0)31 513 485

Jul

VRBAS, SELO KUCURA

"KUCURSKA ŽETVA"

Organizator

KUD "Žetva" 069/673 317

Jul

BEOGRAD

"SREDNJEVEKOVNI BEOGRADSKI VITEZOVI"

Organizator

BЕOGRAD

Francuska 24, 11000 Bеograd

http://www.tob.rs

tobsekretarica@tob.rs (poslovni)

+381 (0)11 3625 060, 3625 064 (poslovni)

Jul

ZAJEČAR

„OUTHIDE FESTIVAL“

Organizator

http://www.outhidefestival.com

„Outhide Festival“ 019/421 521

Jul

SOMBOR, SELO BAČKI MONOŠTOR

EKOLOŠKI MUZIČKI FESTIVAL "'REGENERACIJA DUNAVA''

Organizator

UG „Podunav“ 063/8938 128

Jul

ČAČAK, REKA ZAPADNA MORAVA

"OVČARSKO-KABLARSKA REGATA"

Organizator

ČAČAK

Gradsko šеtalištе bb, 32000 Čačak

http://www.turizamcacak.org.rs

toc@ptt.rs (poslovni)

+381 (0)32 343 721 (poslovni)

Jul

ČAČAK, SELO MIOKOVCI

"DANI SRPSKE KAJSIJE"

Organizator

MZ Miokovci 063/650 750

Jul

KNJAŽEVAC, SELO NOVO KORITO

"MEDJUNARODNI SABOR NA KADIBOGAZU"

Organizator

Opština Knjaževac 063/8240 882

Jul

MLADENOVAC

LIKOVNA KOLONIJA

Organizator

MLADЕNOVAC

Kralja Pеtra Prvog 175, 11400 Mladеnovac

http://www.tom.co.rs

tomladenovac@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11 8244 000 (poslovni)

Jul

MLADENOVAC

MEDJUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

Organizator

MLADЕNOVAC

Kralja Pеtra Prvog 175, 11400 Mladеnovac

http://www.tom.co.rs

tomladenovac@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11 8244 000 (poslovni)

Jul

MLADENOVAC

"IGRALE SE DELIJE"

Organizator

MLADЕNOVAC

Kralja Pеtra Prvog 175, 11400 Mladеnovac

http://www.tom.co.rs

tomladenovac@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11 8244 000 (poslovni)

Jul

GROCKA

„GROČANSKE SVEČANOSTI“

Organizator

http://www.grocka.rs

Gradska opština Grocka 011/8501 312

Jul

KNIĆ

"FIJAKERIJADA"

Organizator

КК „ Royal white horse“ 069/5156 761

Jul

KRUŠEVAC

"BELOVODSKA ROZETA"

Organizator

Kulturni centar i MZ Bela voda 037/423 025

Jul

BELA CRKVA, SELO KRUŠČICA

FESTIVAL "KULTURA RAZLIČITOSTI"

Organizator

„Češka beseda kruščica“ 013/853 033

Jul

RAŽANJ

"DANI SAVE JEREMIĆA"

Organizator

Opština Ražanj 037/841 174

Jul

UŽICE

„UŽIČKO LETO“

“Užičko leto“ je tromesečna manifestacija koja se izvodi na otvorenom. Na alternativnim gradskim prostorima se organizuju različiti događaji :koncerti, pozorišne, literarne i filmske predstave, razni susreti, sportska takmičenja...

Organizator

Gradski kulturni centar 031/601 534

Jul

UŽICE

MUZIČKI FESTIVAL “PARK FEST”

Organizator

UG „Omladina Užica“ 031/500 555

Jul

PRIJEPOLJE

"SABOR TRUBAČA KOLOVRAT"

Organizator

PRIJЕPOLJЕ

Trg bratstva i jеdinstva 1, 31300 Prijеpoljе

http://www.turizamprijepolje.co.rs

toprijepolje@gmail.com (poslovni)

+381 (0)33 710 140 (poslovni)

Jul

BEOGRAD

"LETO U SKADARLIJI"

Organizator

BЕOGRAD

Francuska 24, 11000 Bеograd

http://www.tob.rs

tobsekretarica@tob.rs (poslovni)

+381 (0)11 3625 060, 3625 064 (poslovni)

Jul

BEOGRAD

"LETO U BEOGRADU"

Organizator

BЕOGRAD

Francuska 24, 11000 Bеograd

http://www.tob.rs

tobsekretarica@tob.rs (poslovni)

+381 (0)11 3625 060, 3625 064 (poslovni)

Jul

NOVI SAD

"BROD TEATAR"

Organizator

http://www.skcns.org

SKC Novi Sad 021/6350 744

Jul

BEOGRAD

"OMLADINSKA ČETVRT"

Organizator

BЕOGRAD

Francuska 24, 11000 Bеograd

http://www.tob.rs

tobsekretarica@tob.rs (poslovni)

+381 (0)11 3625 060, 3625 064 (poslovni)

Jul

BEOGRAD

"GROČANSKE SVEČANOSTI"

Organizator

GO Grocka 011/8501 312

Avgust

ŽITIŠTE

"PILE FEST“

Organizator

ŽITIŠTЕ

Cara Dušana 5, 23210 Žitištе

http://www.zitistetourism.org

turistickaz@gmail.com (poslovni)

+381 (0)23 822 250 (poslovni)

Avgust

KOSJERIĆ

"ART KAMP“

Organizator

http://www.artcamp.ktowngroup.org.rs

,,K Town Group” 064/9253 368

Avgust

NOVI PAZAR

FESTIVAL „STARI GRAD”

Organizator

NOVI PAZAR

Mitrovačka bb, 36300 Novi Pazar

http://www.tonp.rs

info.tonp@gmail.com (poslovni)

+381 (0)20 338 030 (poslovni)

+381 (0)20 338 030

http://www.starigradfest.com

"Mass Entertainment Group" 065/569 1111

Avgust

OPOVO

MOTO SKUP MK „FIRE WHEELS“

Organizator

MK „Fire Wheels“ 013/681 030

Avgust

SREMSKI KARLOVCI

"KARLOVCI FILM FESTIVAL"

Organizator

"Karlovačka umetnička radionica“ 063/7256 576, 063/7617 714

Avgust

SURDULICA

ROK FESTIVAL „ROCK GARDEN“

Organizator

http://www.surdulickikulturnicentar.rs

Surdulički kulturni centar 017/815 018

Avgust

BAČ

"BAČKI KOTLIĆ"

Organizator

BAČ

Trg Zorana Đinđića 4, 21420 Bač

http://www.turizam.bac.rs

turizambac@gmail.com (poslovni)

+381 (0)21 772 222 (poslovni)

+381 (0)21 772 222

Avgust

BAČKA PALANKA

MEĐUNARODNI FESTIVAL EKOLOŠKOG POZORIŠTA ZA DECU I MLADE "FEP"

Organizator

NVO Festival, Dečiji centar "Različak" 021/ 6045 646, 063/863 7361

Avgust

NIŠ

SAJAM VINA, GASTRONOMIJE I VINSKOG TURIZMA „„NAISUSS WINE AND FINE FESTIVAL“

Organizator

Vinarija "Barrique" 018/255 984

Avgust

DONJI MILANOVAC, REKA DUNAV

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U JEDRENJU " KUP ĐERDAPA "

Organizator

AJK " Beograd " 011/ 3114 997

Avgust

NIŠ

FESTIVAL GLUMAČKIH OSTVARENJA SRBIJE "FILMSKI SUSRETI"

Organizator

Niški kulturni centar 018/ 595 740, 595 741

Avgust

APATIN

„DEER AND BEER FEST“

Organizator

Avgust

SRBOBRAN

„SRBOBRANSKA BRAZDA“

Organizator

MZ Srbobran 021/730 133

Avgust

SRBOBRAN

„CIGANSKE VATRE“

Organizator

Dom kulture 021/731 919

Avgust

ŽITIŠTE, SELO RAVNI TOPOLOVAC

„PASULJIJADA“

Organizator

ŽITIŠTЕ

Cara Dušana 5, 23210 Žitištе

http://www.zitistetourism.org

turistickaz@gmail.com (poslovni)

+381 (0)23 822 250 (poslovni)

MZ Ravni Topolovac 023/829 111

Avgust

BAČKA PALANKA

„ŠTRUDL FEST“

Organizator

Udruženje Nemaca Bačke Palanke 021/ 6042 675

Avgust

NOVI SAD

„DANI BRAZILA“

Organizator

http://www.danibrazila.org

Udruženje građana „Artkor“ 060/3290 055

Avgust

ODŽACI, SELO RATKOVO

„GITARIJADA RATKOVO“

Organizator

http://www.gitarijadaratkovo.com

Kulturno-edukativni centar 060/4449 536

Avgust

GOLUBAC

DRŽAVNO PRVENSTVO U JEDRENJU

Organizator

JSS 012/638 614

Avgust

KULA, SELO RUSKI KRSTUR

"DANI KRSTURSKE PAPRIKE"

Organizator

Udruženje paprikara 064/294 2828

Avgust

VRNJAČKA BANJA

FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA

Organizator

www.screenfest.org.rs

Kulturni centar 036/611 153

Avgust

BRUS

"BRUSKI KOTLIĆ"

Organizator

BRUS

Bratislava Petkovića 15, 37220 Brus

http://www.turizamopstinebrus.co.rs

toob@mts.rs (poslovni)

+381 (0)37 3825 185 (poslovni)

Avgust

BAČKI PETROVAC

MEDJUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL "PETROVAČKI POZORIŠNI DANI"

Organizator

Slovačko vojvođansko pozorište 021/780 040

Avgust

NIŠ

FESTIVAL ZANATSKOG PIVA

Avgust

VELIKA PLANA

"PLANJANSKI ETNO SABOR"

Organizator

VЕLIKA PLANA

Nikolе Pašića bb, 11320 Vеlika Plana

http://www.tscvelikaplana.org

tscvpla@mts.rs (poslovni)

+381 (0)26 514 211 (poslovni)

Avgust

MEDVEĐA

"SUSRETI DIJASPORE"

"Susreti dijaspore u Sijarinskoj Banji" je jednodnevna kulturna manifestacija na kojoj se predstavljaju kulturna dostignuća albanske zajednice iz dijaspore u narodnom stvaralaštvu i književnosti, a čije je poreklo sa područje opštine Medveđe. Manifestacija je jednodnevna, organizuje se u popodnevnim časovima. Događaju prisustvuje više stotina posetilaca.

Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Avgust

MEDVEĐA

"ZAVIČAJNI SUSRETI"

"Zavičajni susreti" je jednodnevna promotivno - kulturna manifestacija koja ima cilj da u drugoj nedelji avgusta okuplja predstavnike srpske dijaspore. Organizovanim kontaktom i prigodnim programom za predstavnike dijaspore, lokalne samouprave i turističke privrede pokrenućemo intenzivne kontakte u cilju promocije turističkog potencijala u sredinama u kojima predstavnici dijaspore žive i rade.


Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Avgust

NIŠ - SUVA PLANINA

MOUNTAIN BIKE MARATON

Organizator

"Naisus" 065/8707 966

Avgust

OPOVO, SELO SEFKERIN

PASULJIJADA

Organizator

Udruženje „Tata i sinovi“ 013/681 030

Avgust

PANČEVO

„FREEDOM ART FESTIVAL“

Organizator

http://www.domomladinepancevo.rs

Dom omladine 013/311 315

Avgust

VLASINA

"VLASINSKA REGATA"

Organizator

SURDULICA

5. sеptеmbra 27, 17530 Surdulica

http://www.tosurdulica.org

turisticka.surdulica@gmail.com (poslovni)

+381 (0)17 813 712 (poslovni)

Avgust

VLASINA

"VLASINSKI TRIJATLON"

Organizator

"Šri Činmoj Maraton Tim" 061/6347 469

Avgust

UŽICE

REGIONALNI FESTIVAL VOĆNIH RAKIJA "ŽESTIVAL"

Organizator

Grad Užice 031/590 135

Avgust

KOVAČICA, SELO PADINA

"DANI PADINE"

Organizator

MZ Padina 013/667 007

Avgust

ZLATIBOR, SELO LJUBIŠ

"DANI PASTRMKE"

Organizator

ČAJЕTINA - ZLATIBOR

Miladina Pеćinara 2, 31315 Zlatibor

http://www.zlatibor.org.rs

info@zlatibor.org.rs (poslovni)

+381 (0)31 841 646, 845 103 (poslovni)

+381 (0)31 845 051

Avgust

ZLATIBOR

"ERSKI KABARE"

Organizator

Biblioteka „Ljubiša R. Djenić"“ 031/3832 380

Avgust

ZLATIBOR

"PESNIČKE VATRE ZLATIBORSKE"

Organizator

ČAJЕTINA - ZLATIBOR

Miladina Pеćinara 2, 31315 Zlatibor

http://www.zlatibor.org.rs

info@zlatibor.org.rs (poslovni)

+381 (0)31 841 646, 845 103 (poslovni)

+381 (0)31 845 051

Avgust

VRANJE

"VRANJSKI PLANINARSKI MARATON"

Organizator

http://www.spidzeleznicar.com

PDS "Železničar" 017/417 545

Avgust

OVČAR BANJA

"DANI KALIGRAFIJE I IKONOPISA"

Organizator

Centar "Krug" 064/337 3650

Avgust

PIROT

"KALE FEST"

Organizator

http://www.neat-serbia.com

"Avanturistička mreža" 062/237 687

Avgust

SMEDEREVO

"DUNAV FILM FEST"

Organizator

Centar za kulturu 026/640 360

Avgust

SMEDEREVO

„FORTRESS MUSIC FESTIVAL“

Organizator

San Marino SD“ 063/801 872

Septembar

ZLATIBOR, SELO ŠLJIVOVICA

“ŠLJIVOVIČKI SAJAM DOMAĆE RAKIJE”

Organizator

http://www.ekoagrar.org

PD „Zlatiborski Eko agrar“ 031/3833 200

Septembar

JAGODINA

REPUBLIČKI FESTIVAL ANIMACIJE „ANIMATOR FEST“

Organizator

Kulturni centar Svetozar Marković 035/222 613, 221 921

Septembar

KURŠUMLIJA

„NEMANJINI DANI“

Organizator

KURŠUMLIJA

Palih boraca 15, 18430 Kuršumlija

http://www.tokursumlija.rs

to.kursumlija027@gmail.com, tokursumlija@mts.rs (poslovni)

+381 (0)27 380 963, 385 881 (poslovni)

+381 (0)27 380 963

Septembar

NIŠ

MEĐUNARODNI FESTIVAL STUDENTSKIH POZORIŠTA „URBAN FEST“

Organizator

http://www.skc-nis.com

Studentski kulturni centar 018/523 120

Septembar

ALEKSINAC, SELO RUTEVAC

SABOR PAPRIKARA

Organizator

MZ Rutevac 018/804 025

Septembar

SREMSKI KARLOVCI

"BRANKOVO KOLO"

Organizator

www.brankovokolo.org

"Brankovo kolo" 021/ 881 028

Septembar

BEOGRAD I DRUGI GRADOVI

„DANI EVROPSKE BAŠTINE"

"Dani evropske baštine" su zajednički program Saveta Evrope i Evropske komisije, čiji je cilj da se širokoj javnosti u svim evropskim državama približi i učini dostupnim kulturno naslede i da se tom prilikom istakne jedinstvo raznolikosti zajedničkog evropskog nasledja, kao jednog od najkarakterističnijih činilaca evropskog identiteta. „Dani evropske baštine" se održavaju svake godine u svim evropskim državama. Centralna manifestacija u Srbiji održava se u Zaječaru i Negotinu.

Organizator

Ministarstvo kulture Republike Srbije011/ 3398 908

Septembar

BEOGRAD

BEOGRADSKI INTERNACIONALNI TEATARSKI FESTIVAL "BITEF"

Od šezdesetih godina 20. veka BITEF predstavlja festival pozorišnih tendencija preko kojeg se najdirektnije oslikava burni razvoj pozorišne umetnosti.

Organizator

http://www.teatar.bitef.rs

BITEF teatar 011/3232 383

Septembar

ODŽACI

„ODŽAČKI POLUMARATON“

Organizator

http://www.odzackimaraton.com

AK „Оdžaci“ 060/3333 331

Septembar

SURČIN, SELO BOLJEVCI

„SREDNJI VEK U NAUTIČKOM SELU“

Organizator

SURČIN

Vojvodjanska 79, 11271 Surčin

http://www.tоsurcin.org

togos@surcin.rs, to.go.surcin@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11/8440 163 (poslovni)

Septembar

SURČIN, SELO BOLJEVCI

„BISERNA GRIVA DONJEG SREMA“

Organizator

SURČIN

Vojvodjanska 79, 11271 Surčin

http://www.tоsurcin.org

togos@surcin.rs, to.go.surcin@gmail.com (poslovni)

+381 (0)11/8440 163 (poslovni)

Septembar

ZAJEČAR

• MEĐUNARODNI SAJAM „ZDRAVO, DOMAĆE, PRIRODNO“• SAJAM FINANSIRANJA • SAJAM TURIZMA

Promocija tradicionalnih, domaćih proizvoda, kao što su lekovito bilje, voće, povrće, vino, rakija, pivo, med, mleko i mlečni proizvodi, hleb i peciva, rukotvorine i suveniri i sl.

Organizator

http://www.rpkza.rs

Regionalna privredna komora 019/420 910

Septembar

MEDVEĐA

"DŽIPIJADA"

Organizator

MЕDVЕĐA

Jablanička 65, 16240 Mеdvеđa

http://www.tomedvedja.org.rs

office@tomedvedja.org.rs (poslovni)

+381 (0)16 895 302 (poslovni)

Septembar

ČAČAK

FESTIVAL "PRIČA"

Organizator

ČAČAK

Gradsko šеtalištе bb, 32000 Čačak

http://www.turizamcacak.org.rs

toc@ptt.rs (poslovni)

+381 (0)32 343 721 (poslovni)

Udruženje "Priča" 065/6917 878

Septembar

SEČANJ, JAŠA TOMIĆ

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Organizator

Septembar

SEČANJ, JAŠA TOMIĆ

FESTIVAL TRADICIONALNIH POZORIŠNIH FORMI "FETRA"

Organizator

KUD „dr Borisav Jankulov“ 023/3848 853

Septembar

SEČANJ, SELO JARKOVAC

"KROFNIJADA"

Organizator

SЕČANJ

Vožda Karađorđa 74, 23240 Sеčanj

http://www.tosecanj.rs

toosecanj@gmail.com (poslovni)

+381 (0)23 841 770 (poslovni), +381 (0)63 8840 390 (mobilni)

Septembar

JAGODINA

SAJAM PČELARSTVA

Organizator

Društvo pčelara "Pomoravlje" 035/433 57, 064/1993 234

Septembar

NIŠ, SIĆEVO

MEDJUNARODNA KNJIŽEVNA KOLONIJA "SIĆEVO 2019"

Organizator

Niški kulturni centar 018/ 595 740, 595 741

Septembar

PANČEVO

"PANČEVO FILM FESTIVAL"

Organizator

http://www.pancevo.filmfestival.com

Udruženje „Pančevo film festival”” 062/404 362

Septembar

MLADENOVAC, SELO VLAŠKA

MEDJUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

Organizator

Septembar

SOMBOR

FILMSKI FESTIVAL

Organizator

Kulturni centar "Laza Kostić" 025/468 327

Septembar

KRUŠEVAC

SAJAM SEOSKOG TURIZMA, ZDRAVE HRANE I NARODNOG STVARALAŠTVA

Organizator

KRUŠЕVAC

Majkе Jugovića 3, 37000 Krušеvac

http://www.turizamkrusevac.com

turizamkrusevac@mts.rs (poslovni)

+381 (0)37 445 180 (poslovni)

Septembar

RAJAC

"DAN ČISTIH PLANINA"

Organizator

LJIG

Karađorđеva 7, 14240 LJig

http://www.kosidba.com

ljig@turisticka.org (poslovni)

+381 (0)14 3445 242 (poslovni)

PD "Pobeda"

Septembar

ČAČAK

"DANI PATRIJARHA PAVLA"

Organizator

ČAČAK

Gradsko šеtalištе bb, 32000 Čačak

http://www.turizamcacak.org.rs

toc@ptt.rs (poslovni)

+381 (0)32 343 721 (poslovni)

Septembar

NOVI PAZAR

LIKOVNA KOLONIJA "SOPOĆANSKA VIDJENJA"

Organizator

Kulturni centar 020/338 030

Septembar

BEOGRAD

„DESPOTOVI DANI“

Manifestacija ,,Despotovi dani“ posvećena je despotu Stefanu Lazareviću, osnivaču Beograda kao srpske prestonice i prvom gradonačelniku grada. Despot Stefan Lazarević bio je i nosilac najveće viteške titule toga doba.

Organizator

Svibor Savez Srbije 065/370 3370

Septembar

SVILAJNAC

"KONJIČKI SKUP"

Organizator

KK „Mara“ 035/312 010

Oktobar

OPOVO

„OKTOBARSKI DANI“

Organizator

Opština Opovo 013/681 030

Oktobar

JAGODINA

IZLOŽBA NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI

Organizator

Muzej naivne i marginalne umetnosti 035/ 223 419

Oktobar

KRAGUJEVAC

KAMERNE MUZIČE SVEČANOSTI "OKTOH"

Organizator

http://www.spomenpark.com

Spomen-park "Kragujevački oktobar"034/ 332 089

Oktobar

SREMSKI KARLOVCI

FESTIVAL DOKUMENTARNIH I KRATKOMETRAŽNIH FILMOVA "BDENJE DUŠE"

Organizator

http://www.bdenjeduse.co.rs

Udruženje filmskih i televizijskih radnika Vojvodine 064/ 613 1940

Oktobar

BEOGRAD

BEOGRADSKE MUZIČKE SVEČANOSTI "BEMUS 2019"

Međunarodni muzički dogadjaj na kome učestvuju domaći i inostrani eminentni takmičari. Svake godine na BEMUS-u učestvuju i mladi talentovani umetnici.

Organizator

http://www.cebef.rs

„CEBEF“ 011/3237 593

Oktobar

ZAJEČAR

POZORIŠNI FESTIVAL „DANI ZORANA RADMILOVIĆA”

Organizator

Pozorište „Zoran Radmilović“ 019/425 426

Oktobar

ARILJE

„ZLATNI KOTLIĆ ARILJA“


Organizator

Klub sportskih ribolovaca „Plovak“060/6891 949

Oktobar

JAGODINA

FESTIVAL DEČIJIH I OMLADINSKIH POZORIŠNIH PREDSTAVA SRBIJE

Organizator

Kulturni centar „Svetozar Marković“ 035/ 221 921

Oktobar

KRAGUJEVAC

KRAGUJEVAČKI FESTIVAL ANTIRATNOG I ANGAŽOVANOG FILMA "KRAF"

Organizator

NVO „Milenijum“ 034/ 366 434

Oktobar

BAČKA PALANKA

TAKMIČENJE U KUVANJU BEĆARSKOG PAPRIKAŠA „JEDNO JE ŠKEMBE“

Organizator

Fond „Zlatni karaš“ 069/2584 636

Oktobar

KNIĆ, SELO GRUŽA

FESTIVAL FOLKLORNOG STVARALAŠTVA DECE I OMLADINE „RAZIGRANA GRUŽA”

Organizator

KUD „Gruža“ 062/8890 698

Oktobar

KOVAČICA

"KOVAČIČKI OKTOBAR - VAŠAR RUKOTVORINA"

Organizator

KOVAČICA

Masarikova 69, 26210 Kovačica

http://www.took.rs

office@took.org.rs; took.marketing@gmail.com (poslovni)

+381 (0)13 660 460 (poslovni)

Oktobar

NIŠ

SAJAM AUTOMOBILA

Organizator

http://www.sajamautomobila.com

„City Marketing Centar“ 018/4514 911

Oktobar

KULA

"DANI TRADICIJE"

Organizator

Kulturni centar “Nepker" 025/722 613

Oktobar

IRIG, SELO JAZAK

JESEN STIŽE, DUNJO MOJA, KUKURUZI VEĆ SU ZRELI"

Organizator

MZ Jazak 022/468 456

Oktobar

VRŠAC

"VRŠAČKA POZORIŠNA JESEN"

Organizator

http://www.npsterija.rs

Narodno pozorište "Sterija" 013/821 110

Oktobar

UŽICE

"DANI GRADA"

Organizator

http://www.graduzice.org

Skupština grada 031/513 455

Oktobar

ALEKSINAC

"PEKARSKI DANI"

Organizator

Poljoprivredna škola 018/800 792

Oktobar

MLADENOVAC

"TEATAR U JEDNOM DEJSTVU"

Organizator

Oktobar

PANČEVO, SELO STARČEVO

MEĐUNARODNI FESTIVAL MALIH TAMBURAŠKIH SASTAVA „STARČEVAČKA TAMBURICA 2018.”

Organizator

http://www.starcevo.org.rs

Dom kulture 013/631 913

Oktobar

BAČ, SELO SELENČA

"ZLATNI KLJUČ"

Organizator

MZ Selenča 021/774 004

Oktobar

APATIN

"DUNAVSKI POLUMARATON"

Organizator

http://www.dunavskipolumaraton.com

AK "Apatin" 060/5537 482

Oktobar

BLACE

"BLACE DRAINCU"

Organizator

Narodna biblioteka 027/321 674

Oktobar

BEČEJ

FESTIVAL MONODRAME "BE:FEMON"

Organizator

Gradsko pozorište Bečej 021/6915 990

Oktobar

PRIBOJ

"DANI DANILA LAZOVIĆA"

Organizator

Dom kulture 033/2454 802

Oktobar

NOVI SAD

"NOVOSADSKI MARATON"

Organizator

http://www.marathon.org.rs

"Novosadski maraton" 021/6617 343

Novembar

NOVI SAD, FUTOG

"FUTOŠKA KUPUSIJADA"

Manifestacija ima za cilj promociju futoškog kupusa, najznačajnijeg poljoprivrednog proizvoda Futoga. Organizuju se takmičenja u pripremanju jela od kupusa i izbor najteže glavice kupusa, uz bogat kulturno-zabavni program.

Organizator

http://www.futoskikupus.org

Udruženje „Futoški kupus“ 064/ 162 9639

Novembar

SRBOBRAN

IZBOR NAJLEPŠE LJUBAVNE PESME „LENKIN PRSTEN“

Organizator

Dom kulture021/ 731 919

Novembar

NOVI SAD

NOVOSADSKI DŽEZ FESTIVAL

Organizator

http://www.novisadjazzfestival.rs

Kulturni centar Novog Sada 021/ 528 972

Novembar

PANČEVO

PANČEVAČKI DŽEZ FESTIVAL

Organizator

http://www.kulturnicentarpanceva.rs

Kulturni centar Pančeva 013/440 945

Novembar

KRAGUJEVAC

MEĐUNARODNI FESTIVAL HARMONIKE

Organizator

Muzička škola „Miloje Milojević“ 034/ 305 135

Novembar

VRANJE

MEDJUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA "DOKUMENT"

Organizator

http://www.gradvranje.org.rs

Skupština grada i RTS017/402 300

Novembar

BEOGRAD

FILMSKI FESTIVAL "FREE ZONE"

Organizator

http://www.freezonebelgrade.org

„Free Zone“ 011/ 3284 534

Novembar

NIŠ

FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE "NIMUS"

Organizator

http://www.nimusfest.com

Niški kulturni centar i Niški simfonijski orkestar 018/246 620, 595 740

Novembar

VELIKA PLANA

"MASUKINI DANI"

Organizator

Centar za kulturu "Masuka"“ 026/514 746

Decembar

NOVI PAZAR

NOVOGODIŠNJI VAŠAR

Organizator

http://www.dvoranapendik.rs

Sporstko-sajamska ustanova “Pendik”“ 020/338 030

Decembar

BEOGRAD

“BEOGRADSKI SALON VINA”

Organizator

http://www.invino.rs

“In Vino”011/ 614 7669

Decembar

BEOGRAD

DODELA NAGRADE "TURISTIČKI CVET"

Nagradu „Turistički cvet" dodeljuje Turistička organizacija Srbije za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije.

Organizator

www.srbija.travel

Turistička organizacija Srbije 011/ 6557 100

Decembar

MAJDANPEK

NOVOGODIŠNJI SAJAM "KULTURA, OBRAZOVANJE I STVARALAŠTVO"

Organizator

Centar za kulturu 030/584 056

Decembar

BEOGRAD

„BEOGRADSKI RAKIJA FEST“

Organizator

www.rakijafest.com

„Rakija bar“ 011/2289 371, 060/0657 737

Decembar

TEMERIN

"NOVOGODIŠNJI VAŠAR I NOĆ KUPOVINE"

Organizator

TЕMЕRIN

Novosadska 352, 21235 Tеmеrin

http://www.temerintourism.org.rs

temturorg@hotmail.com (poslovni)

+381 (0)21 844 655 (poslovni)

Decembar

SOMBOR

FESTIVAL VINA I HRANE “RAVANGRAD WINE FEST”

Organizator

SOMBOR

Trg Svetog Djordja 1, 25000 Sombor

http://www.visitsombor.org

info@visitsombor.org (poslovni)

+381 (0)25 434 350 (poslovni)

Decembar

BAČKI PETROVAC

"BOŽIĆNI VAŠAR"

Organizator

BAČKI PЕTROVAC

Maksima Gorkog 17, 21470 Bački Pеtrovac

http://www.turizambackipetrovac.com

turizam@backipetrovac.rs (poslovni)

+381 (0)21 780 478 (poslovni)

Decembar

NIŠ

SAJAM KNJIGA

Organizator

Niški kulturni centar 018/ 595 740, 595 741

Decembar

GRAČANICA

NOVOGODIŠNJI KONCERT

Tradicionalno organizovanje koncerta se pokazalo veoma opravdanim zbog velikog broja posetioca i ogromnog zadovoljstva publike. To na neki način edukuje ovdašnju publiku i stvara neku vrstu tradicije odlaženja na koncerte koji su vezani za određene datume.

Organizator

Ansambl "Venac" 038/64 577

Decembar

KNJAŽEVAC

"NOVOGODIŠNJI EKO SAJAM"

Organizator

KNJAŽЕVAC

Knjaza Miloša 37, 19350 Knjažеvac

http://www.toknjazevac.org.rs

toknjazevac@mts.rs (poslovni)

+381 (0)19 735 230 (poslovni)

+381 (0)19 730 988

Decembar

KRUŠEVAC

"ULICA NOVOGODIŠNJIH ČAROLIJA"

Organizator

KRUŠЕVAC

Majkе Jugovića 3, 37000 Krušеvac

http://www.turizamkrusevac.com

turizamkrusevac@mts.rs (poslovni)

+381 (0)37 445 180 (poslovni)

Decembar

SOMBOR

"SOMBORSKE ZIMSKE ČAROLIJE"

Organizator

SOMBOR

Trg Svetog Djordja 1, 25000 Sombor

http://www.visitsombor.org

info@visitsombor.org (poslovni)

+381 (0)25 434 350 (poslovni)


KINESKI FESTIVAL SVETLA (Januar 24) 00:00 - (Februar 16) 00:00 Beograd Vrsta događaja:Kultura, umetnost i zabava
SRE 29 JAN NED 02 FEB FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA (Januar 29) 00:00 - (Februar 2) 00:00 Beograd Vrsta događaja:Kultura, umetnost i zabava
SUB 01 FEB NED 02 DRŽAVNI SAJAM PČELARSTVA 09:00 - 16:00 (2) Beograd, Beogradski Sajam, Bulevar Vojvode Mišića 14 Vrsta događaja:Sajmovi i kongresi
NED 02 FEB ZLATNA RAJAČKA LISICA 00:00 - 00:00 Ljig, Planina Rajac Vrsta događaja:Sport i rekreacija
SRE 05 FEB NED 23 FESTIVAL LJUBAVI 00:00 - 00:00 (23) Novi Sad Vrsta događaja:Kultura, umetnost i zabava
PET 14 FEB POLJUBI ME NA MOSTU LJUBAVI 12:00 - 00:00 Vrnjačka Banja, Most Ljubavi Vrsta događaja:Kultura, umetnost i zabava
PET 14 FEB SUB 15 BEOGRADSKI NOĆNI MARKET LJUBAV & VINO 18:00 - 00:00 (15) Beograd Vrsta događaja:Sajmovi i kongresi
ČET 20 FEB NED 23 SAJAM TURIZMA (Ceo Dan) Beograd Vrsta događaja:Sajmovi i kongresi

 

Apatinske ribarske večeri

Ova manifestacija se tradicionalno održava u Apatinu u periodu do prve polovine jula i je mnogo više od pecaroškog takmičenja – sadrži i razne druge sadržaje u kojima mogu uživ ...

 

ARLEMM

ARLEMM festival je letnja muzička manifestacija koja se svake godine održava u Arilju, u julu mesecu. Jedinstveni cilj ove manifestacije je da posetiocima pruži uživanje u raz ...

 

BEAN Festival, Temerinska pasuljijada

Temerinski BEAN FESTIVAL (temerinska pasuljijada) održava se svake godine, obično od 6-8 juna. Učestvuju takmičarske ekipe iz Srbije i okolnih zemalja, a posetioci pored glavno ...

 

Belgrade beer fest

Beogradski "Beer Fest" po prosečnoj posećenosti najveći je muzički festival u Evropi koji za pet dana koliko traje poseti i preko 500 hiljada ljudi. Ulaz je besplatan, muzički ...

 

Belmužijada

Belmužijada u Svrljigu se održava od 2006. godine, kao sabor zdrave hrane i domaće radinosti na sportskom poligonu "Pastirište". Tokom festivala organizuju se razni sadržaji, u ...

 

Beogradske muzičke svečanosti BEMUS

BEMUS – Beogradske Muzičke Svečanosti – je međunarodna manifestacija prvi put održana 1969. godine koja danas predstavlja najstariji i najvažniji muzički festival u Srbiji. Kao ...

 

Beogradski karneval brodova

Ova međunarodna manifestacija tradicionalno se održava sa ciljem promovisanja Beogradskih reka – Save i Dunava – i njihovog ušća sa Velikim ratnim ostrvom, kao i turističkog pr ...

 

Beogradski letnji festival BELEF

Beogradski letnji festival – BELEF – objedinjuje tri umetnosti: scensku, vizuelnu i muziku. Svake godine se održava na nekoliko lokacija - Kalemegdanu, Adi Ciganliji, ulicama B ...

 

Beogradski sajam knjiga

Termin održavanja ovogodišnjeg sajma knjiga je 22.-29. septembar 2017.Danas već čuveni beogradski sajam knjiga je međunarodna manifestacija koja se održava tradicionalno krajem ...

 

Bodrog fest – Bački Monoštor

Bodrog fest u mestu Bački Monoštor je kulturno-zabavna manifestacija koja se održava u avgustu i u proseku privuče oko deset hiljada posetilaca. Festival je u znaku očuvanja na ...

 

Bostanijada

Najstarija bostanijada u Srbiji organizuje se svake godine polovinom jula u mestu Šašinci i ima tradiciju od preko dve decenije. Titula pobednika po pravilu dodeljuje se vlasni ...

 

Butkicijada

Manifestaciju na Paliću godišnje održava Udruženje uzgajivača svinja mangulica još od 2009. godine, sa ciljem promovisanja prehrambenih proizvoda od ove sorte, naročito dimljen ...

 

Cinemania

Tradicionalna filmska revija Sinemanija (Cinemania) održava se svake godine u Novom Sadu i Beogradu. Tokom festivala predstavlja se revija najvećih filmskih hitova.

 

Čvarkijada - Palić

Takmičenje se obavlja u dve svinjokoljske discipline: pripremanje doručka od sveže krvi na dinstanom luku i naravno pečenje čvaraka. Kao što ni jedan svinjokolj ne može da prođ ...

 

Dan Dunava

Međunarodna, godišnja kampanja Dan Dunava započeta je pre sedam godina, kao događaj za podizanje svesti o očuvanju ove reke i njenog značaja za život i budućnost 80 miliona lju ...

 

Dani Jorgovana

      Manifestacija "Dani jorgovana" se održava 26. aprila u Kraljevu s ciljem oživljavanja legende o Dolini jorgovana u Ibarskoj klisuri gde je kralj Uroš Prvi posadio mirisne ...

 

Dani krompira Krupanj

Ova poljoprivredno-gastronomska manifestacija održava se u ovom mestu tradicionalno u oktobru. Uzgajivači krompira ovde imaju priliku da izlože svoje proizvode, organizuju se p ...

 

Dani ludaje

Održava se drugog vikenda u oktobru. Trajanje: 4 dana Svake godine, sredinom oktobra, Kikinda postane na nekoliko dana centar Evrope i to zahvaljujući jednoj zdepastoj, pomalo ...

 

Dani vina

Manifestacija “Dani vina” je lokalna, gastronomska izložba koja se održava svake godine u organizaciji mesne zajednice Rivica i opštine Irig. Cilj manifestacije je promocija do ...

 

Danube fun fest Donji Milanovac

Danube Fun Fest je prvi put održan leta 2015.- te godine, tačnije od osmog do trinaestog avgusta. Još prve godine je prodrmao Donji Milanovac i celu istočnu Srbiju. Nešto više ...

 

Dragačevski sabor trubača Guča

DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA, u narodu poznat kao “GUČA”, je najveća i najvažnija manifestacija izvornog muzičkog stvaralaštva u našoj zemlji, sa tradicijom od preko pola veka. Tr ...

 

Drinska regata Ljubovija

  Međunarodna drinska regata Ljubovija počela je kao skroman događaj sa samo nekoliko plovila, da bi tokom godina postala veliki događaj sa preko 2000 plovila i 20 hiljada učes ...

 

Dunavski kup - Međunarodna biciklistička trka amatera i veterana

25. Međunarodna biciklistička kup trka veterana i amatera pod nazivom "Dunavski kup" održaće se u periodu od 05. marta do 24. septembra 2017. godine, na više lokacija, u organi ...

 

Đurđevdanski dani vina i rakije u Topoli

Đurđevdanski dani vina su još jedna manifestacija u Topoli posvećena vinarstvu tokom koje se okupljaju proizvođači vina i rakija i izlažu svoje proizvode. Posetiocima su takođe ...

 

EXIT

EXIT FESTIVAL je najveći muzički festival na području jugoistočne Evrope. Svake godine, između 10. i 14. jula, ova manifestacija održava se na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđ ...

 

Festival duvan čvaraka ČVARKIJADA

Manifestacija FESTIVAL DUVAN ČVARAKA, koja je posvećena brendu valjevskog kraja, svake godine okuplja veliki broj posetilaca. Prvi ovakav Festival održan je 2006. godine u Valj ...

 

Festival evropskog filma PALIĆ

Međunarodni palićki filmski festival otpočeo je tradiciju 1992. godine u Subotici, kao malo filmsko veče. Od svog desetog održavanja 2003. godine, Palić zvanično postaje filmsk ...

 

Festival filma u Vrnjačkoj Banji

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji je manifestacija koja se održava tradicionalno već 35 godina, sredinom avgusta, sa takmičarskim programom u kome učestvuju odabran ...

 

Festival Priča

Priča o našem festivalu Pivo Rock i Čačak Festival PRiČa nastao je 2012.godine, kada je u ulici Braće Glišića organizovan rok događaj na kojem je učestvovalo 8 rok bendova, pre ...

 

Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača je prvi put održan 2001. godine i od tada se organizuje redovno, svake godine u septembru, po istim usvojenim principima ulične umetnosti.Učestvujte na ...

 

Festival vina VINOFEST

Termin održavanja ovogodišnjeg VINOFEST-a: 17.03.2017. - 18.03.2017.Vršački VINOFEST je regionalni festival vina. Svake godine učestvuje sve više izlagača, uključujući i učesni ...

 

Filmski festival u Sopotu

Prvi put održana 3. novembra 1972. godine, ova manifestacija tradicionalno je mesto gde posetioci mogu da uživaju u manje poznatim i manje komercijalnim naslovima reditelja koj ...

 

Fish fest

Tokom četiri dana početkom septembra koliko traje Fish fest, proslavlja se reka, riba, muzika, prijateljstvo i dorbro raspoloženje. Manifestacija se održava u Beogradu, na ušću ...

 

Gitarijada

Zaječarska GITARIJADA jedan je od najstarijih festivala neafirmisanih rok bendova u našoj zemlji i svake godine posećuje je veliki broj učesnika i posetilaca iz čitave zemlje. ...

 

Gusanijada

Gusanijada je regionalna manifestacija koja se održava svake godine u Kikindi, i posvećena je borbama gusana. 

 

Internacionalna Tortijada u Jagodini

Jagodinska internacionalna Tortijada održava se svake godine u ovom mestu već osam godina i prevlači veliku pažnju posetilaca.   Na poslednjoj je učestvovalo oko 130 izlagača i ...

 

Jagnjijada

Regionalna Jagnjijada održava se godišnje već šest godina, u Jagnjilu, selu kod Mladenovca. Izlažu se rasne ovce koje ocenjuje stručni žiri koga sačinjavaju poznati odgajivači ...

 

Kobasicijada

Srbobransko-Turijska kobasicijada je regionalna manifestacija koja se održava svake godine tokom februara još od 1985. godine. Godišnja posećenost iznosi na desetine hiljada go ...

 

Kosidba na Rajcu

Termin održavanja ovogodišnje manifestacije je 14.-16. jula 2017. (prvi vikend, tačnije nedelja posle Petrovdana).Ova manifestacija simbolično se održava svake godine ka svečan ...

 

Koviljska rakijada - Parastos dudu

Koviljska rakijada - PARASTOS DUDU je regionalna manifestacija koja se u ovom mestu održava preko 18 godina sa ciljem da se očuva tradicija proizvodnje vojvođanske rakije od du ...

 

Kupusijada - Mrčajevci

Tradicionalna manifestacija takmičenja u pripremanju i kuvanju kupusa u zemljanim loncima uz veliki broj etno restorana sa bogatim i raznovrsnim programom. Održava se tradicion ...

 

Kupusijada – Arilje

Gastronomska manifestacija Kupusijada održava se u ovom mestu obično kao deo proslave Srpske Nove godine. U okviru događaja održava se takmičenje u pripremanju kuvanog kupusa n ...

 

Leskovačka Roštiljada

Danas već poznata Leskovačka roštiljada u početku je bila lokalnog tipa ali u poslednjim godinama privlači sve više pažnje i i sa strane. Originalni duh i oblik manifestacije j ...

 

Letnja džipijada

Letnja Džipijada u Kosjeriću održava se svake godine u julu, u organizaciji kluba “Džiponije” i okuplja preko 150 ponosnih vlasnika ovih vozila koji stižu iz trideset gradova š ...

 

Leto na Gardošu

Ova Beogradsko-Zemunska manifestacija je regionalnog karaktera i održava se tokom meseca Juna svake godine. Građani mogu da uživaju u raznim sadržajima, uključujući i koncerte, ...

 

Lički višeboj

Međunarodni Lički višeboj su sportske i rekreativne igre zasnovane na nadmetanju, ispoljavanju snage i veštine i rivalstvu. Između ostalih popularne discipline uključuju trke u ...

 

Međunarodni festival vina INTERFEST

INTERFEST, novosadski međunarodni festival vina održava se svake godine i jedan je od najvećih događaja ovog grada. Svake godine poseti ga negde između 30 i 50 hiljada ljubitel ...

 

Međunarodni filmski festival FEST

Danas naširoko čuveni Beogradski FEST prvi put je održan 9. januara 1971. godine, sa nazivom “Hrabri novi svet”, u Domu Sindikata. Otvoren je prikazivanjem filma Roberta Altman ...

 

Međunarodni sajam turizma ITTFA

Ovaj sajam turizma koji se u Beogradu održava svake godine tokom februara i najveći je festival ovog tipa u zemlji i jugoistočnoj Evropi, kao i jedan sa najdužom tradicijom od ...

 

Međunarodni sajam vina BEO WINE FAIR

BEOWINE se održava svake godine tokom februara u Beogradu, kao međunarodni sajam vinara i vinogradara na kome se dodeljuju nagrade za najbolje domaće vino, najbolje vino manife ...

 

Moravačko ćemane

Moravačko ćemane je takmičenje i sabor violinista Srbije koje se održava svake godine u avgustu, u selu Moravci kod Ljiga. Ova manifestacija obično se održava 27. i 28. avgusta ...

 

Mudrijada

Mudrijada je svetsko prvenstvo u kuvanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega. Festival je prvi put održan u oktobru 2004. godine, a imao je za cilj propagiranje speci ...

 

Nišvil

Međunarodni jazz festival održava se svake godine tokom avgusta u Nišu od 1995. u trajanju od šest dana tokom kojih se u dobroj muzici može uživati na pozornici Niške tvrđave. ...

 

Noć istraživača

"Noć Istraživača" je međunarodna manifestacija koja je prvi put održana na evropskom nivou 2005. u okviru FP6 programa "Istraživači u Evropi 2005". Inicijativa se sastoji od je ...

 

Noć muzeja

Beogradska noć muzeja pruža priliku ljubiteljima umetnosti da posete muzeje i galerije koje obično nisu dostupne ili poznate javnosti i uživaju u njihovim postavkama.

 

Novogodišnji vašar

Termin odražavanja ovogodišnjeg vašara je 16.-30. decembar 2017.Sajam novogodišnje zabave, na Beogradskom sajmu, svake godine pruža posetiocima sportska takmičenja za amatere, ...

 

Nušićijada

Nušićijada se održava u avgustu u Ivanjici.To je kolaž festival na kom su zastupljene filmske, pozorišne, muzičke i druge umetnosti.Tokom festivalskih dana održavaju se projekc ...

 

Oplenačka berba

Oplenačka berba u Topoli je velika i stara manifestacija koja se još od 1962. godine održava svakog oktobra u ovom mestu, zajedno sa Saborom narodnog stvaralaštva.Slavlje je po ...

 

Palićke vinske svečanosti

Termin održavanja ovogodišnjih Palićkih vinskih svečanosti: 27.05.2017. - 27.05.2017.Palićke vinske svečanosti održavaju se na Velikoj palićkoj terasi svake godine, treće subot ...

 

Pasuljijada Gradištanac

U mestu Veliko Gradište svake godine održava se pasuljijada “Gradištanac”, obično u avgustu. Manifestacija ima za cilj da poboljša turističku privlačnost ove oblasti kroz promo ...

 

Pekarski dani Aleksinac

Ova gastronomska manifestacija održava se svake godine u ovom mestu, u oktobru, u organizaciji poljoprivredne škole “Šumatovac”. Tokom trajanja manifestacije pekari izlažu svoj ...

 

Petrovdanska Fijakerijada

Velika regionalna smotra konja i zaprega održava se svake godine , oko 12. jula. Gosti mogu da vide najlepše čeze, fijakere i gumarabe, a stručni žiri bira najboljeg konja Podr ...

 

Pitarijada

Pitarijada održava se svake godine u Bačkoj Palanci, krajem januara, a organizuje je lokalni savez žena “Majčino krilo”. Na ovom festivalu posetioci mogu uživati u raznim vrsta ...

 

Pršutijada

Pršutijada je gastronomska, regionalna manifestacija koja se u selu Mačkat na Zlatiboru održava godišnje već 17 godina tokom februara, i ima status nacionalne manifestacije.U o ...

 

Pudarski dani

Zamišljena kao turističko privredna manifestacija, "Pudarski dani" nastali su 1993. godine, kao jedna od aktivnosti Društva Irižana.Prilikom odlučivanja o karakteru manifestaci ...

 

Rakijada u Pranjanima

U Pranjanima se svake godine početkom maja održava manifestacija "Rakijada" sa bogatim i raznovrsnim programom. Ova manifestacija traje zahvaljujući upornosti pesnikinje Ljilje ...

 

Ravnoselska fijakerijada

Republička fijakerijeda u Ravnom Selu održava se u organizaciji konjičkog kluba “Mustang” iz tog mesta, u saradnji sa SO Vrbas i pokrajinskim sekretarijatom prvenstva u vožnji ...

 

Rumenačka pihtijada

Pihtijada je tradicionalna, međunarodna manifestacija koja se održava početkom marta u Novom Sadu i tokom koje se kuvaju pihtije za degustaciju, uključujući i “najpihtiju” duga ...

 

Rumfest

Rumski festival posvećen vinu, hrani i umetničkim rukotvorinama iz domaće radinosti održava se svake godine na Glavnom gradskom trgu u organizaciji opštine Ruma. Na trgu se pos ...

 

Rutevački sabor paprikara

Ova manifestacija odražava dugu tradiciju visoko-kvalitetnih povrtarskih kultura u ovom mestu, a najčuvenija od svih je paprika. Sabor uzgajivača ove biljke održava se tradicio ...

 

Šabačka bubijada

Međunarodna smotra popularne “Bube” održava se svake godine u Šapcu i deo je zvanične turističke ponude ovog grada. Manifestacija je omiljeno okupljalište za ljubitelje ovog mo ...

 

Sajam šljiva u Osečini - Šljivijada

Ova manifestacija privredno-turističkog tipa, poznata i kao "Šljivijada" osnovana je 2006. godine u Osečini sa ciljem povratka važnosti šljivi kao jedom od važnijih i tradicion ...

 

Slaninijada

Pančevačka slaninijada održava se na lokalnom nivou svake godine. Ovde proizvođači imaju priliku da izlože, a posetioci da probaju, razne proizvode od mesa pored slanine, a odr ...

 

Slaninijada u Kačarevu

Termin održavanja ovogodišnje slaninijade je 16. 02. 2017. - 19. 02. 2017. Slaninijada u Kačarevu je privredno-turistička manifestacija jedinstvena po svom sadržaju i reprezent ...

 

Smederevska jesen

Smederevska jesen je jedna od najznačajnijih poljoprivredno-turističko-privrednih manifestacija i održava se u slavu grožđa i vina smederevskog vinogorja. Cilj manifestacije je ...

 

Sremska kulenijada

Sremska kulenijada održava se od 1999. godine, svaki put sa sve više učesnika i posetilaca. Mesto se menjalo iz godine u godinu, ali se ustanovila tradicija da se manifestacija ...

 

Sremska vinijada

Sremska vinijada je lokalna, gastronomska manifestacija osnovana 1996. godine koja se godišnje održava tokom februara u Šidu. Tokom izložbe mnogobrojni vinari iz srema izlažu s ...

 

Sremski svinjokolj i kobasicijada

Sremska kobasicijada je tradicija započeta 1997. godine. Održava se u Šidu, sredinom februara, i iako je lokalnog karaktera ima sve više posetilaca svake godine. Festival traje ...

 

Štrudlijada

Štrudlijada u mestu Novo Miloševo (u opštini Novi Bečej ) održava se početkom avgusta i okuplja mnoge ljubitelje štrudli i drugih gurmanluka i đakonija. Tokom dana festivala mo ...

 

Šumadija Fest

Šumadija Fest je festival koji obiluje muzičkim i umetničkim aktivnostima, sa namerom da doprinosi razvoju i prezentaciji kulture i edukacije mladih ljudi i omogući im da učešć ...

 

Tešnjarske večeri

Ova manifestacija osnovana je 1987. godine što je čini najstarijim letnjim festivalom u Valjevu. Održava se u avgustu mesecu kao međunarodna, kulturna i turističko-privredna ma ...

 

Tucanijada

Termin održavanja ovogodišnje Tucanijade: 16.04.2017. - 16.04.2017.Veselo nadmetanje u tucanju uskršnjim jajima tradicionalno se održava u Mokrinu već dve decenije i pored doma ...

 

Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca je manifestacija koja se održava od nove godine 1988/89 i u njoj učestvuju mnogi naši glumci, pevači, ulični izvođači i druge poznate ličnosti kao i, narav ...

 

Veseli Spust

Jednodnevna sportska manifestacija Veseli Spust na Ibru održava se od 1990. godine u organizaciji Kajak kluba IBAR i grada Kraljeva i na njoj svake godine učestvuje sve veći br ...

 

Vrnjački karneval

Jedna od najvećih i najpoznatijih manifestacija u Srbiji tokom letnje sezone, karneval u Vrnjačkoj Banji stoji rame uz rame sa Gučom i Exitom i okuplja godišnje oko 200 hiljada ...

 

Winter Fest

Winter Fest je regionalni sajam koji se održava u Subotici svake godine početkom Januara sa trajanjem od oko deset dana.Na tezgama se uglavnom mogu naći prehrambeni i proizvodi ...

 

Zlatni Kotlić – Arilje

U Arilju, srpskoj prestonici malina, sada već 15 godina tradicionalno se održava gastronomska manifestacija "Zlatni Kotlić". Ovde se ljubitelji pecanja mogu oprobati u takmičen ...

 

Zlatni kotlić Vojvodine

Vojvođanski “Zlatni Kotlić” je regionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe-paprikaša. Na ovoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji mogu da učestvuju pojedinci kao i ekip ...

 

Zrenjaninski dani piva

Manifestacija je osnovana 1986. godine, sa ciljem da se organizuje događaj koji će oživeti lenje, letnje dane. Nije slučajnost što je odlučeno da događaj bude zasnovan upravo n ...

 

Žumarijada

U okviru etnomanifestacije “Kladurovsko leto” održava se poznata ŽUMARIJADA, takmičenje u pripremi čuvenog vlaškog specijaliteta od kukuruznog brašna koje se kuva 16 sati uz do ...

 

Župska berba – Aleksandrovac

Ova manifestacija održava se redovno već četrdeset godina u čast vinarstva i vinogradarstva ove pokrajine, kao i u čast svega što ove delatnosti čini mogućim, uključujući i sun ...

 

 

NOVI SAD

JANUAR

23. JAN

-

16. FEB

Kineski festival svetla

FEBRUAR

05. FEB

-

23. FEB

Festival ljubavi

07. FEB

-

08. FEB

Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata

09. FEB

-

09. FEB

Pešačimo u prirodi 2/2

14. FEB

-

16. FEB

Rukometni turnir-Rastimo

16. FEB

-

16. FEB

Pešačimo u prirodi 2/3

23. FEB

-

23. FEB

Pešačimo u prirodi 2/4

26. FEB

-

27. FEB

Međunarodni dani energetike i investicija

28. FEB

-

28. FEB

Maškarada – maskirana povorka

MART

01. MAR

-

31. MAR

Mesec frankofonije

03. MAR

-

09. MAR

Međunarodni sajam knjiga

03. MAR

-

09. MAR

Izložba umetnosti “Art Expo”

04. MAR

-

05. MAR

Međunarodni sajam obrazovanja Putokazi

14. MAR

-

14. MAR

Deca i roditelji pešače zajedno

19. MAR

-

21. MAR

Novosadsko proleće

20. MAR

-

22. MAR

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

21. MAR

-

21. MAR

Međunarodno maketarsko takmičenje Dunav 1255

22. MAR

-

22. MAR

Novosadski polumaraton

APRIL

13. APR

-

15. APR

Dečije prolećne radosti

22. APR

-

22. APR

Astro šetnja – Slavimo noć planete Zemlje

25. APR

-

26. APR

Planinarski maraton na Fruškoj gori

MAJ

09. MAJ

-

09. MAJ

Deca i roditelji pešače zajedno

12. MAJ

-

18. MAJ

Muzeji za 10

15. MAJ

-

16. MAJ

Zvezdani triatlon

16. MAJ

-

22. MAJ

Međunarodni poljoprivredni sajam

17. MAJ

-

17. MAJ

Čalabrc fest

22. MAJ

-

22. MAJ

Festival lutkarstva osnovnih škola

JUN

18. JUN

-

20. JUN

Interfest

18. JUN

-

21. JUN

Serbian U17 & Youth International Novi Sad

20. JUN

-

20. JUN

Blokstok festival

25. JUN

-

27. AVG

Leto na Trgu galerija

27. JUN

-

27. JUN

Noćni maraton

27. JUN

-

28. JUN

Međunarodni Alfa Romeo skup

28. JUN

-

28. AVG

Štrand Summer Fest

JUL

03. JUL

-

04. JUL

Gitarijada Vojvodine – Kisač

07. JUL

-

11. JUL

Dani Nikole Tesle u Novom Sadu

08. JUL

-

12. JUL

Take a break, feel the art

09. JUL

-

12. JUL

Exit festival 2.0

11. JUL

-

12. JUL

Kulturno leto

AVGUST

13. AVG

-

16. AVG

Novi Sad–Tango grad

21. AVG

-

23. AVG

Balkansko prvenstvo za igrače do 19 godina Novi Sad

24. AVG

-

06. SEP

Međunarodni festival fotografije „24. kadar“

27. AVG

-

29. AVG

Festival uličnih svirača – Gradić fest

SEPTEMBAR

03. SEP

-

30. SEP

Food Planet

12. SEP

-

13. SEP

Festival “Ukusi Vojvodine”

12. SEP

-

12. SEP

Noćni izazov na Fruškoj gori

12. SEP

-

12. SEP

Bukovački maraton

12. SEP

-

12. SEP

Dan pešačenja u Srbiji

13. SEP

-

13. SEP

Čalabrc fest

19. SEP

-

20. SEP

Kaligrafska kolonija “Na putu Zaharija Orfelina”

20. SEP

-

20. SEP

Međunarodni Bean festival

21. SEP

-

27. SEP

Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”

25. SEP

-

25. SEP

Noć istraživača

OKTOBAR

10. OKT

-

20. OKT

Festival mentalnog zdravlja

11. OKT

-

11. OKT

Novosadski maraton

12. OKT

-

15. OKT

Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva “Tesla fest”

12. OKT

-

18. OKT

Dečiji filmski festival Kids fest

17. OKT

-

17. OKT

Deca i roditelji pešače zajedno

21. OKT

-

21. OKT

Astro šetnja – Meteorska kiša Orionida

24. OKT

-

24. OKT

Jesenji planinarski maraton na Fruškoj gori

25. OKT

-

25. OKT

Trka „Vreme radi za nas“

30. OKT

-

31. OKT

Novosadski Oktoberfest

NOVEMBAR

01. NOV

-

01. NOV

Open Fruška Gora Championship in Mountain Running

07. NOV

-

07. NOV

Noćni planinarski marš povodom Dana oslobođenja Novog Sada

18. NOV

-

28. NOV

„Synergy – World Theater Festival“

23. NOV

-

23. DEC

Novosadski Winter Fest

27. NOV

-

29. NOV

MEKST konferencija 2020

DECEMBAR

12. DEC

-

12. DEC

Srpski sto posne hrane

13. DEC

-

13. DEC

Reciklažni maraton

 

 

SAJMOVI U REGIONU

JANUAR

23. JAN

-

16. FEB

Kineski festival svetla

FEBRUAR

05. FEB

-

23. FEB

Festival ljubavi

07. FEB

-

08. FEB

Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata

09. FEB

-

09. FEB

Pešačimo u prirodi 2/2

14. FEB

-

16. FEB

Rukometni turnir-Rastimo

16. FEB

-

16. FEB

Pešačimo u prirodi 2/3

23. FEB

-

23. FEB

Pešačimo u prirodi 2/4

26. FEB

-

27. FEB

Međunarodni dani energetike i investicija

28. FEB

-

28. FEB

Maškarada – maskirana povorka

MART

01. MAR

-

31. MAR

Mesec frankofonije

03. MAR

-

09. MAR

Međunarodni sajam knjiga

03. MAR

-

09. MAR

Izložba umetnosti “Art Expo”

04. MAR

-

05. MAR

Međunarodni sajam obrazovanja Putokazi

14. MAR

-

14. MAR

Deca i roditelji pešače zajedno

19. MAR

-

21. MAR

Novosadsko proleće

20. MAR

-

22. MAR

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

21. MAR

-

21. MAR

Međunarodno maketarsko takmičenje Dunav 1255

22. MAR

-

22. MAR

Novosadski polumaraton

APRIL

13. APR

-

15. APR

Dečije prolećne radosti

22. APR

-

22. APR

Astro šetnja – Slavimo noć planete Zemlje

25. APR

-

26. APR

Planinarski maraton na Fruškoj gori

MAJ

09. MAJ

-

09. MAJ

Deca i roditelji pešače zajedno

12. MAJ

-

18. MAJ

Muzeji za 10

15. MAJ

-

16. MAJ

Zvezdani triatlon

16. MAJ

-

22. MAJ

Međunarodni poljoprivredni sajam

17. MAJ

-

17. MAJ

Čalabrc fest

22. MAJ

-

22. MAJ

Festival lutkarstva osnovnih škola

JUN

18. JUN

-

20. JUN

Interfest

18. JUN

-

21. JUN

Serbian U17 & Youth International Novi Sad

20. JUN

-

20. JUN

Blokstok festival

25. JUN

-

27. AVG

Leto na Trgu galerija

27. JUN

-

27. JUN

Noćni maraton

27. JUN

-

28. JUN

Međunarodni Alfa Romeo skup

28. JUN

-

28. AVG

Štrand Summer Fest

JUL

03. JUL

-

04. JUL

Gitarijada Vojvodine – Kisač

07. JUL

-

11. JUL

Dani Nikole Tesle u Novom Sadu

08. JUL

-

12. JUL

Take a break, feel the art

09. JUL

-

12. JUL

Exit festival 2.0

Oblast Mjesto održavanja Termin/Period MotoPassion Beograd, Srbija mart, 8 - 14. BG CAR SHOW Beograd, Srbija mart, 8 - 14. ZAGREB AUTO SHOW Zagreb, Hrvatska mart 22. - april 1. AUTO Rijeka, Hrvatska mart, 22 - 25. Auto Motor Show Ljubljana, Slovenija septembar, 14 - 16. САМ Banjaluka, BiH oktobar, 3 - 8. Auto Show - Novi Sad Novi Sad, Srbija oktobar, 10 - 14. Ambient Ljubljana Ljubljana, Slovenija novembar, 6 - 11. OICA Beograd, Srbija mart, 27 - 31. Transport i logistika Skoplje, Makedonija septembar, 24 - 28. DEMI Banjaluka, BiH mart, 14 - 19. Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Beograd, Srbija maj, 14 - 18. ENERGIJA, INDUSTRIJA, RUDARSTVO Tuzla, BiH jun, 5 - 8. CE&HA Beograd, Srbija septembar, 13 - 16. Energetika Zagreb, Hrvatska septembar, 27 - 30. ТЕХНОМА Skoplje, Makedonija oktobar, 16 - 20. SAJMOVI U ZEMLJI I REGIONU Automobilska industrija Saobraćajna infrastruktura Energetika, elektronika, elektrotehnika METAL Novi Sad, Srbija mart, 21 - 23. BIAM Zagreb, Hrvatska april, 17 - 21. PACKTECH EXPO BALKAN Beograd, Srbija septembar, 26 - 29. ZEPS Intermetal Zenica, BiH oktobar, 2 - 6. Sajam gradnje Skoplje, Makedonija mart, 6 - 10. Home Fair Ljubljana, Slovenija mart, 6 - 11. GRAMES Banjaluka, BiH mart, 14 - 19. DOM I TEHNIKA Rijeka, Hrvatska mart, 22 - 25. SAGRA Sarajevo, BiH mart, 28 - 31. Megra Gornja Radgona, Slovenija mart, 28 - april, 1. GRADITELJSTVO Zagreb, Hrvatska april, 17 - 21. SAJAM GRAĐEVINARSTVA Beograd, Srbija april, 24 - 28. REALEX Skoplje, Makedonija mart, 6 - 10. Furnitura Split, Hrvatska mart, 7 - 11. INTERIO Sarajevo, BiH mart, 15 - 19. Mašinstvo i metal Arhitektura, građevinarstvo, enterijer Nekretnine Namještaj i prerada drveta MEBEL Skoplje, Makedonija mart, 27 - april, 1. Sajam namještaja Budva, Crna Gora april, 4 - 8. SAN Banjaluka, BiH jun, 6 - 10. AMBIENTA Zagreb, Hrvatska oktobar, 10 - 14. Ambient Ljubljana - sejem pohištva Ljubljana, Slovenija novembar, 5 - 11. Sajam namještaja Beograd, Srbija novembar, 12 - 18. FOODREX Beograd, Srbija februar, 9 - 12. VINO Ljubljana, Slovenija februar, 12 - 15. Beo Wine Fair Beograd, Srbija februar, 23 - 26. GAST Split, Hrvatska mart, 7 - 11. Sajam hrane Budva, Crna Gora mart, 21 - 24. VINOVITA Zagreb, Hrvatska maj, 9 - 12. INGA Zagreb, Hrvatska maj, 9 - 12. Međunarodni poljoprivredni sajam Novi Sad, Srbija maj, 12 - 18. TEA FEST Sarajevo, BiH jun, 6 - 10. AGROS Banjaluka, BiH septembar, 12 - 16. BEE-FEST Sarajevo, BiH septembar, 12 - 16. INTERAGRO Bijeljina, BiH septembar, 19 - 22. Izložba hrane i pića Novi Sad, Srbija septembar, 27 - 30. Agrofud Skoplje, Makedonija novembar, 7 - 10. AGROFOOD Sarajevo, BiH novembar, 15 - 19. Vinski festival Skoplje, Makedonija novembar, 21 - decembar, 24. CONVENTA Ljubljana, Slovenija januar, 18 - 19. Prehrambena industrija Turizam Sajam turizma Beograd, Srbija februar, 23 - 26. Sajam turizma Mostar Mostar, BiH mart, 27 - 31. Dani turizma Sarajevo, BiH mart, 28 - 31. METUBES Budva, Crna Gora april, 19 - 21. Skopje Travel Market Skoplje, Makedonija april, 24 - 28. New Europe Travel Mart Ljubljana, Slovenija april, 25 - 27. CroTOUR Zagreb, Hrvatska maj, 9 - 12. Međunarodni sajam turizma Novi Sad, Srbija septembar, 27 - 30. Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva Banjaluka, BiH novembar, 8 - 11.

 

Kalendar sajmova i dešavanja - 2020. godina

Detaljan pregled svih poljoprivrednih (agrarnih) i ruralnih sajmova, dešavanja, manifestacija i izložbi u 2020. godini.

12

2020

10.12. - 13.12.

39. evropski sajam konjičkog sporta, lova i ribolova "Pferd & Jagd", Hannover, Nemačka

01.12. - 03.12.

Fresh Business Expo, Kijev, Ukrajina

11

2020

25.11. - 28.11.

20. Međunarodni sajam plastenika, poljoprivredne opreme i tehnologije - Growtech Eurasia, Antalya, Turska

08.11. - 12.11.

SIMA - Međunarodni agrobiznis show, Pariz, Francuska

10

2020

27.10. - 30.10.

Interagro 2020., Kijev, Ukrajina

14.10. - 17.10.

Farmer, 23. Međunarodni sajam poljoprivrede, opreme i tehnologije, Chisinau, Moldavija

07.10. - 09.10.

Međunarodni sajam stočarstva "Sommet de l Elevage", Clermond-Ferrand, Francuska

9

2020

22.09. - 25.09.

Međunarodna izložba prehrambenih proizvoda - WorldFood Moscow 2020., Moskva, Rusija

15.09. - 18.09.

SPACE 2020, Rennes, Francuska

02.09. - 05.09.

World Food Istanbul 2020, Sajam prehrambene industrije, Istanbul, Turska

8

2020

22.08. - 27.08.

58. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA 2020, Gornja Radgona, Slovenija

07.08. - 09.08.

27. Gazdanapok, međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, Szentlőrinc, Mađarska

7

2020

24.07. - 27.07.

Sajam poljoprivrede i drvne industrije "Foire de Libramont", Libramont, Belgija

6

2020

24.06. - 25.06.

Borgeby Fältdagar, Međunarodni sajam poljoprivrede, Borgeby, Švedska

20.06. - 21.06.

Međunarodni poljoprivredni sajam "Agro-Tech", Minikowo, Poljska

09.06. - 11.06.

10. Međunarodni sajam Energa, Tuzla, BiH

05.06. - 06.12.

1. MESAP, Međunarodni sajam pršuta, Cetinje, Crna Gora 

05.06. - 07.06.

7. Farm Show, Osijek

02.06. - 05.06.

AGRO 2020, 32. Međunarodni sajam i izložba poljoprivrede, Kiev, Ukrajina

5

2020

16.05. - 22.05.

87. Međunarodni poljoprivredni sajam, Novi Sad, Srbija

11.05. - 17.05.

Floraart, 55. međunarodna izložba cveća, Zagreb

11.05. - 14.05.

Vitafoods Europe 2020, Ženeva, Švajcarska

08.05. - 10.05.

27. Vinistra, međunarodna izložba vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo, Poreč

08.05. - 10.05.

Nature Expo - sajam poljoprivrede i drvne industrije, Riga, Latvija

05.05. - 09.05.

18. Međunarodni sajam turizma i ekologije - LIST Lukavac, BiH

05.05. - 06.05.

Macfrut 2020 - Fruit & Veg Professional Show, Rimini, Italija

04.05. - 10.05.

11. Milano Food Week, Milano, Italija

4

2020

19.04. - 22.04.

Vinitaly, Međunarodna izložba vina, Verona, Italija

19.04. - 22.04.

Sol&Agrifood, Međunarodni sajam prehrane i poljoprivrede, Verona, Italija

08.04. - 10.04.

Sarajevo Business Forum 2020, 11. Međunarodna investicijska konferencija, Sarajevo, BiH

03.04. - 05.04.

Proljetni poljoprivredni sajam Komenda, Komenda, Slovenija

03.04. - 04.04.

Međunarodni sajam turizma Banja Luka 2020, BiH

02.04. - 06.04.

42. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, Beograd

01.04. - 04.04.

3. Međunarodna konferencija Biscuit People - okupljanje stručnjaka iz industrije keksa, Zadar, Hrvatska

3

2020

31.03. - 04.04.

23. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, BiH 

19.03. - 22.03.

17. Mediteranski sajam zdrave ishrane, lekovitog bilja i zelenog preduzetništva, Dubrovnik, Hrvatska 

19.03. - 21.03.

29. Međunarodni sajam turizma, 46. Sajam hrane, Budva, Crna Gora 

15.03. - 17.03.

Međunarodni sajam vina, ProWein, Düsseldorf, Nemačka

13.03. - 15.03.

AgroTECH, 26. Međunarodni sajam poljoprivrede, Kielce, Poljska

13.03. - 15.03.

Viroexpo 2020, 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Virovitica

07.03. - 15.03.

41. sajam cveća Ortogiardino, Pordenone, Italija

2

2020

26.02. - 28.02.

Myplant & Garden, Milano, Italija 

26.02. - 29.02.

25. Međunarodni specijalizirani sajam GAST 2020, Split

20.02. - 23.02.

11. Sajam vina BeoWine, Beograd

16.02. - 21.02.

31. Biofach 2020., vodeći evropski sajam eko proizvoda, Nürnberg, Nemačka

16.02. - 21.02.

55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma, Vodice

13.02. - 16.02.

FeHoVa: 27. Internacionalni sajam lova, ribolova i oružja

12.02.

Festival marketinga hrane, Novi Sad 

08.02. - 09.02.

16. međunarodni pčelarski sajam i 7. Izložba vina i vinogradarske opreme, Bjelovarski sajam, Gudovac, Hrvatska

06.02. - 07.02.

13. Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo Vino fest" 

05.02. - 07.02.

Fruit Logistica, vodeći sajam voća i povrća, Berlin, Nemačka

01.02. - 02.02.

Festival ribolova, Wels, Austrija

01.02.

Gruža 2020, Gruža 

1

2020

30.01. - 08.02.

Međunarodni sajam meda, "Souq Waqif Honey Market 2020, Katar 

30.01. - 01.02.

Agro Belgrade, Međunarodni sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva, Beograd 

29.01. - 02.02.

2. Agritech, sajam poljoprivrede i šumarstva, Celje, Slovenija 

28.01. - 31.01.

Vodeći svjetski sajam hortikulture, IPM ESSEN, Essen, Njemačka

26.01. - 01.02.

16. Zimski seminar farmera, Tara 

26.01.

Čalabrc Food Fest, Beograd 

25.01.

Međunarodni festival vina, Temerin 

22.01. - 25.01.

38. Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije "AGROmashEXPO", Budimpešta, Mađarska

17.01. - 26.01.

Međunarodni sajam prehrane i poljoprivrede, "Green Week ", Berlin, Nemačka

15.01. - 18.01.

Swiss Expo 2019., Ženeva, Švajcarska 

13.01. - 15.01.

18. Međunarodni sajam vina "Wine professional", Amsterdam, Holandija

10.01. - 11.01.

WineOS 2020 - Osijek Wine Fest, Osijek, Hrvatska

07.01.

Božićni konji, Pecka

 

Sajmovi u regionu

VIROEXPO 2009.

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede
Organizator: HGK ŽK Virovitica
Virovitica
22. – 25.01.2009.
http://www.viroexpo.hr/

HISTRIA

16. gospodarska izložba hrane, pića i ugostiteljske opreme
Organizator: HGK ŽK Pula
Pula
03. – 04.02.2009.
http://histria.hgk.hr/hr/

GAST 2009.

14. međunarodni sajam prehrane
14. međunarodni sajam pića
14. međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme
4. Sajam kave
14. Dionizijana – Sajam vina
Organizator: Sajam Split
Split
04.-08.03.2009.
http://www.sajamsplit.hr/

Osječki proljetni sajam

Sajam poljoprivrede i prehrane
Organizator: Osječki sajam
Osijek
Mart 2009.
http://www.os-sajam.hr/

35. Sajam ishrane

Organizator: Jadranski sajam
Budva
18. – 21.03.2009.
http://www.adriafair.cg.yu/

12. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam

8. KON-TUR
Poljoprivreda, gospodarstvo i obrtništvo
Sajam kontinentalnog turizma
Organizator: Bjelovarski sajam
Bjelovar
27. – 29.03.2009.
http://www.bj-sajam.hr/index.php?page=proljetni-medunarodni-bjelovarski-sajam

12. Međunarodni sajam gospodarstva

– Građevinarstvo
– Proizvodnja i prerada metala
– Auto industrija
– Elektro industrija
– Drvna industrija
– Kemijska industrija
– Informatika
– Medicinska oprema i
kozmetika
– Turizam i sport
– Grafika i izdavaštvo
– Prehrambena industrija
Organizator: Mostarski sajam
Mostar
31.03. – 04.04.2009.
www.mostarski-sajam.com/

4. Sajam vode – vodovodi – sanitarne tehnologije

15. sajam ekologije
31. sajam bezbjednosti i zaštite
Organizator: Jadranski sajam
Budva
22. – 24.04.2009.
http://www.adriafair.cg.yu/

PROMO

15. Međunarodni privredni susreti Tuzla 2009.
Tuzla
05. – 09.05.2009.
http://www.promo.com.ba/

Međunarodni poljoprivredni sajam

Organizator: Novosadski sajam
Novi Sad
09. – 16.05.2009.
http://www.nsfair.co.yu/

TEA FEST 2009.

7. Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja
Organizator: Promocult doo
Sarajevo
Jun 2009.
http://www.tea-fest.ba/

AGRA

Međunarodni poljoprivredno –prehrambeni sajam
Organizator: Pomurski sejem
Gornja Radgona
29. 08. –
05. 09. 2009.
www.agra.hr/

EKO BIS 2009.

7. međunarodni ekološki sajam sajam
Bihać
03. – 06.09.2009.
http://www.pkusk.com/index.php

AGROS

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije
Organizator: Banjalučki velesajam
Banja Luka
09. – 13.09.2009.
http://www.banjalukafair.com/

17. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

16. Stočarska izložba
9. KON-TUR
Poljoprivreda, stočarstvo, gospodarstvo i obrtništvo
11. – 13.09.2009.
www.bj-sajam.hr/

JMZV

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam
Organizator: ZV
Zagreb
15. – 19.09.2009.
www.zv.hr

36. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive

Gradačački sajam
Gradačac
23. – 27.09.2009.
www.gradacackisajam.com.ba/

AGROFOOD
ALTRAVITA-EKOVITA

Sajam hrane, pića, potrošačkih dobara;

Sajam mašina, opreme, ambalaže i transporta;

Sajam duhana ;

Sajam agroindustrije
Izložba vina i žestokog pića
Organizator: Skopje Fair
Skopje
Septembar 2009.
www.skopjefair.com.mk/

16.generalni bh sajam ZEPS 2009

Zenica
6-11.10.2009.
http://www.zeps.com/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=62 〈 =ba

6. Međunarodni sajam zaštite životne sredine – EKOFAIR

Organizator: Beogradski sajam
Beograd
14. – 16.10.2009.
www.sajam.co.rs/

SASO

2. međunarodni sajam ekologije – SEKO
Organizator: Sajam Split
Split
21. -25.10.2009
www.sajamsplit.hr

36. Međunarodni sajam hrane, pića i opreme

17. Međunarodni sajam vina
Prehrambeni proizvodi, oprema za proizvodnju hrane, mašine za konfekcioniranje i pakovanje, ambalaža i transportna sredstva
Organizator: Beogradski sajam
Beograd
26. – 28.11.2009.
www.sajam.co.rs/

Intertursa 2008

Međ.sajam turizma, sporta, lova i ribolova
Međ.turistička berza
Međ.sjam ugostiteljstva, hotelijerstva i hotelsko-ugostiteljske opreme
„Etno-Eko BiH“
Međ.sajam poljoprivrede, prehrane i pića
Sarajevo
Novembar 2009.
http://www.skenderija.ba/

Agrofood 2008

„Etno-Eko BiH“
Međ.sajam poljoprivrede, prehrane i pića
Međ.sajam roba široke potrošnje
Međ.sajam pakovanja i opreme za pakovanje
„Dani plečarstva,meda i čaja-Organsko“
Sarajevo
Novembar 2009.
http://www.skenderija.ba/

7. Gospodarski sajam – sajam sira

Organizator: Bjelovarski sajam
Grubišno polje
21. – 22.11.2009.
www.bj-sajam.hr

 

Kalendar sajmova u inostranstvu za 2019.

 

 

JANUAR 2019.

 

04.01.-06.01.2019            Reisen & Caravaning – Sajam turizma i kamp opreme – Chemnitz – Nemačka

06.01.-08.01.2019            Souvenirbeurs (bivši  REGARDS) Stručni sajam suvenira –Amsterdam -Holandija

07.01.-09.01.2019            Wine Professional – Vinska izložba – Amsterdam – Holandija

07.01.-10.01.2019            HORECAVA – Stručni sajam ugostiteljstva –Amsterdam – Holandija

08.01.-10.01.2019            PSI – Vodeći evropski sajam marketinških tehnika –Dizeldorf – Nemačka

08.01.-10.01.2019            viscom düsseldorf – Evropski sajam vizuelnih komunikacja –Düsseldorf – Nemačka

08.01.-11.01.2019            Heimtextil Međunarodni sajam kućnog tekstila – Frankfurt am Main – Nemačka

08.01.-11.01.2019            PITTI IMMAGINE UOMO – Salon muške mode – Firenza –  Italija

09.01.-10.01.2019            TSW – Fruit & Vegetable Industry Fair –Waršava – Poljska

09.01.-11.01.2019            Doctor – MEDICINE – Izložba medicine i njege bolesnika –Helsinki – Finska

09.01.-11.01.2019            eltec Sajam elektro i energo tehnike – Nürnberg – Nemačka

09.01.-12.01.2019            CBME Turkey – International Istanbul Children, Baby, Maternity Industry –Istanbul -Turska

09.01.-13.01.2019            London Boat Show –London- Velika Britanija

10.01.-13.01.2019            Agriflanders – Sajam poljoprivrede – Gent – Belgija

10.01.-13.01.2019            Autosport Internationa –Birmingham- Velika Britanija

10.01.-13.01.2019            EXPONATURA – Natural, Organic & Healthy Product Exhibition-Istanbul- Turska

10.01.-13.01.2019            EXPOZOO – Stručni sajam za kućne ljubimce -Pariz, -Francuska

10.01.-13.01.2019            FERIEN-MESSE – Sajam turizma – Beč – Austrija

10.01.-13.01.2019            VAKANTIEBEURS – Sajam turizma –Utrecht – Holandija

10.01.-13.01.2019            Vienna Autoshow – Vienna Autoshow –Beč- Austrija

 

11.01.-14.01.2019            DOMOTEX – Svetski sajam  podnih obloga –Hanover- Nemačka

 

12.01.-13.01.2019            Fest- und Hochzeitsmesse Medjunarodni sajam opreme za venčanja i druga slavlja –Cirih- Švajcarska

12.01.-20.01.2019            CMT – Sajam  turizma i opreme za kampoovanje –Štutgart – Nemačka

13.01.-15.01.2019            HARDWARE – Stručni sajam alata i metalne industrije –Luzern – Švajcarska

13.01.-15.01.2019            HOGA Nürnberg – Stručni sajam gastronomije i hotelijerstva –Nürnberg – Nemačka

14.01.-19.01.2019            BAU – Svetski sajam arhitekture i građevinarstva –München – Nemačka

14.01.-20.01.2019            imm cologne – Medjunarodni sajam nameštaja –Köln – Nemačka

15.01.-16.01.2019            Cosmetagora – Cosmetics Trade Fair –Pariz- Francuska

15.01.-17.01.2019            MosShoes – Međunarodni sajam proizvođača obuće –Moskva – Rusija

15.01.-17.01.2019            PROMOGIFT – Medjunarodni sajam artikala u marketingu –Madrid- Španija

15.01.-17.01.2019            SIVAL – Izložba opreme u vinarstvu –Angers – Francuska

15.01.-18.01.2019            FORMEX Var – Stručni sajam stakla, keramike umetničkih radova i poklona – Štokholm –  Švedska

15.01.-18.01.2019            INFRATECH – Stručni sajam i kongres za radove na putevima, vodovodu i podzemnoj železnici  -Roterdam – Holandija

15.01.-20.01.2019            Men's Fashion (Paris Fashion Week) – Pariz- Francuska

16.01.-17.01.2019            NutriFair – Sajam poljoprivrede –Fredericia- Danska

16.01.-19.01.2019            Anfas FoodProduct – Međunarodni sajam hrane i ugostiteljstva-Antalija- Turska

16.01.-19.01.2019            AutoZum – Medjunarodni stručni sajam za automehaničare i benzinske pumpe –Salzburg- Austrija

17.01.-19.01.2019            PITTI IMMAGINE BIMBO – Sajam dečije mode –Firenca- Italija

17.01.-20.01.2019            ART Innsbruck – Medjunarodni sajam  umetnina i antikviteta –Innsbruck – Austrija

17.01.-20.01.2019            Creativa Montpellier (Creativa Tourisme Loisirs) – Sajam turizma  -Montpellier- Francuska

17.01.-20.01.2019            GO – Medjunarodni sajam turizma –Brünn- Češka

17.01.-20.01.2019            JAGEN UND FISCHEN   Međunarodni sajam lova i ribolova –Augsburg –Nemačka

17.01.-20.01.2019            Motor Bike Expo-Verona- Italija

17.01.-27.01.2019            European Motor Show – Medjunarodni sajam motornih vozila –Brüssel – Belgija

 

18.01.-20.01.2019            TRANOI Paris Men's and Women's –Pariz – Francuska

18.01.-21.01.2019            BIJORHCA PARIS – Međunarodni sajam nakita i bižuterije –Pariz- Francuska

18.01.-21.01.2019            PREMIERE CLASSE – Sajam mode –Pariz- Francuska

18.01.-23.01.2019            T-GOLD – Izložba opreme i mašina u proizvodnji  nakita –Vicenza – Italija

18.01.-23.01.2019            Vicenzaoro Winter (formerly Vicenzaoro First)  -Međunarodni sajam  zlatarstva i časovničarstva –Vicenza- Italija

18.01.-27.01.2019            Internationale Grüne Woche Berlin – Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane –Berlin- Nemačka

19.01.-21.01.2019            SIL – Salon International de la LINGERIE – Međunarodni sajam mode veša –Pariz – Francuska

19.01.-23.01.2019            SIGEP – Međunarodni sajam poslastičarstva –Rimini – Italija

19.01.-27.01.2019            boot Düsseldorf – Međunarodna izložba brodova –Düsseldorf – Nemačka

20.01.-22.01.2019            BETA INTERNATIONAL – Međunarodna izložba konja –Birmingem – Velika Britanija

22.01.-24.01.2019            Toy Fair –Međunarodni sajam igračaka –London – Velika Britanija

22.01.-25.01.2019            Construction & Architecture Exhibition –Krasnojarsk Rusija

22.01.-25.01.2019            IF Wedding Fashion – Sajam opreme za venčanja i svadbe –Izmir – Turska

22.01.-27.01.2019            IMOB – Istanbul Furniture Fair – Istanbul – Turska

23.01.-24.01.2019            Architect@Work United Kingdom –London –  Velika Britanija

23.01.-25.01.2019            Oslo Design Fair (formerly Gift & Interior Fair)Lillestrøm, Norwegen

23.01.-25.01.2019            PTE – Promotion Trade ExhibitionMailand, Italien

23.01.-26.01.2019            AGROmashEXPO – Međunarodni sajam poljoprivrednih mašina -Budimpešta, Mađarska

23.01.-26.01.2019            BETT – Internationale Fachmesse und Kongress für technologiegestützte Schul-, Aus- und WeiterbildungLondon, Großbritannien und Nordirland

23.01.-27.01.2019            FITUR – Međunarodni sajam Turizma –Madrid – Španija

24.01.-27.01.2019            DANUBIUS GASTRO Stručni sajam gastronomije i ugostiteljstva -Bratislava Slovačka

24.01.-27.01.2019            HUNTING/LEISURE – Sajam lova i ribolova –Bratislava – Slovačka

24.01.-27.01.2019            ITF SLOVAKIATOUR – Međunarodni sajam turizma –Bratislava – Slovačka

25.01.-26.01.2019            EDUCA – Međunarodni sajam obrazovanja –Helsinki – Finska

25.01.-27.01.2019            MEDIZIN/TheraPro – Stručni sajammedicine – Štutgart – Nemačka

25.01.-27.01.2019            MOTORRADWELT BODENSEE – Međunarodni sajam motocikala –Friedrichshafen -Nemačka

25.01.-27.01.2019            opti – Međunarodni sajam optike –Minhen – Nemačka

25.01.-29.01.2019            Christmasworld – Sajam poklona ni novogodišnjih ukrasa -Frankfurt am Main – Nemačka

26.01.-29.01.2019            Creativeworld –Međunarodni sajam hobija – Frankfurt am Main – Nemačka

26.01.-29.01.2019            EXPOHOGAR – Primavera – Prolećni sajam poklona –Barcelona – Španija

26.01.-29.01.2019            Paperworld – Međunarodni sajam papirnegalantrerije -Frankfurt am Main – Nemačka

26.01.-30.01.2019            SIRHA Međunarodni sajam keteringa i ugostiteljstva  Lyon – Francuska

27.01.-30.01.2019            ISM – Svetski sajam slatkiša –Köln – Nemačka

28.01.-01.02.2019            CEVISAMA Medjunarodni sajam stakla i građevinske keramike –Valencia – Španija

28.01.-30.01.2019            Millesime BIO – Međunarodni sajam organskog vina –Montpellier – Francuska

29.01.-01.02.2019            Construction Materials – Međunarodni  sajam tehnologije i građevinskog materijala –Moskva – Rusija

29.01.-01.02.2019            interplastica Međunarodni sajam gume i plastike –Moskva – Rusija

29.01.-01.02.2019            upakovka – Međunarodni sajam tehnologije pakovanja –Moskva – Rusija

29.01.-03.02.2019            FISCH & ANGEL – Stručni sajam ribolova i sportskog pecanja –Dortmund – Nemačka

29.01.-03.02.2019            JAGD & HUND – Međunarodni sajam lova –Dortmund – Nemačka

29.01.-31.01.2019            CSTB (formerly BROADBAND COMMUNI.-CABLE&SATELLITE) – Međunarodni sajam telekomunikacija, kablovske i  satelitske tv – Moskva -Rusija

29.01.-31.01.2019            Cereals-Mixed Feed-Veterinary –Moskva – Rusija

29.01.-31.01.2019            LEARNTEC – Međunarodni sajam obrazovanja –Karlsruhe – Nemačka

30.01.-03.02.2019            Spielwarenmesse® – Međunarodni sajam igračaka –Nürnberg- Nemačka

31.01.-03.02.2019            EMITT – Stručni sajam turizma –Istanbul – Turska

31.01.-03.02.2019            FESPO ZÜRICH – Stručni sajam sporta i turizma –Cirih – Švajcarska

 

FEBRUAR 2019

 

01.02.-02.02.2019            The British & International Franchise Exhibition –London- Velika Britanija

01.02.-03.02.2019            Automesse Ried – Car Exhibition –Ried – Austrija

01.02.-03.02.2019            BREMEN CLASSIC MOTORSHOW –Bremen – Nemačka

01.02.-03.02.2019            FIMI – The Universe for Children – Međunarodni sajam dečijae mode –Madrid – Španija

01.02.-03.02.2019            TOUR SALON – Međunarodni sajam turizma –Posen – Poljska

01.02.-04.02.2019            Antiques & Art Fair – Međunarodni sajam umetnina i antikviteta –Luxemburg – Luxemburg

02.02.-04.02.2019            spoga horse (Frühjahr/spring) Međunarodni sajam konjičkog sporta –Köln – Nemačka

02.02.-10.02.2019            BATMÄSSAN – švedska izložba brodova –Geteborg – Švedska

03.02.-06.02.2019            ISPO MUNICH – Vodeći sajam sportskih platformi – München – Nemačka

05.02.-07.02.2019            AgroFarm – Međunarodni sajam stočarstva –Moskava – Rusija

05.02.-07.02.2019            E-world energy & water – Međunarodni sajam vode i energetike –Essen – Nemačka

05.02.-07.02.2019            MilanoUnica – Međunarodni sajam tekstila –Milano – Italija

05.02.-07.02.2019            SMAGUA – Međunarodni sajam zaštite životne sredine –Saragosa – Španija

05.02.-08.02.2019            AQUA-THERM – Međunarodni stručni sajam grejanja i klimatizacije –Nitra – Slovačka

05.02.-08.02.2019            Intec – Međunarodni sajam alatnih mašina i automatizacije –Leipzig – Nemačka

05.02.-09.02.2019            Stockholm Furniture & Northern Light Fair – Međunarodni sajam nameštaja –Štokholm –  Švedska

06.02.-07.02.2019            NAIS – National Aviation Infrastructure Show-Moskva – Rusija

06.02.-07.02.2019            PHARMAPACK EUROPE – Pharmaceutical Packaging & Drug Delivery Exhibition –Pariz – Francuska

06.02.-08.02.2019            FRUIT LOGISTICA – Međunarodni sajam  voća i povrća –Berlin – Nemačka

07.02.-09.02.2019            VELO PARK – Stručni sajam bicikala – Moskva  – Rusija

07.02.-10.02.2019            AGROEXPO (formerly AgroExpo Eurasia) – Međunarodni sajam poljoprivrede – Izmir – Turska

07.02.-10.02.2019            BAUMAG – Stručni sajam građevinskih mašina –Luzern – Švajcarska

07.02.-10.02.2019            BISUTEX – Međunarodni sajam  nakita i bižuterije –Madrid – Španija

07.02.-10.02.2019            Drevostavby – Međunarodni sajam drvne industrije – Prag – Češka

07.02.-10.02.2019            FEHOVA – Stručni sajam lova i ribolova –Budimpešta – Mađarska

08.02.-11.02.2019            INFACOMA – Međunarodni sajam građevinskih materijala i tehnologije –Atina – Grčka

08.02.-12.02.2019            Ambiente – Međunarodni sajam uređenja enterijera -Frankfurt am Main – Nemačka

10.02.-12.02.2019            BIT – Međunarodna turistička berza –Milano – Italija

10.02.-12.02.2019            VINISUD – Svet mediteranskih vina – Pariz – Nemačka

10.02.-13.02.2019            MIPEL – Međunarodni sajam kože –Milano – Italija

10.02.-13.02.2019            theMICAM – Međunarodni sajam  obuće –Milano – Italija

11.02.-15.02.2019            PRODEXPO – Međunarodni sajam sirovina u proizvodnji hrane –Moskva – Rusija

12.02.-14.02.2019            Première Vision Accessories (formerly MODAMONT) – Međunarodni sajam mode –Pariz- Francuska

12.02.-14.02.2019            Première Vision Yarns (formerly EXPOFIL) – Ausstellung für Textilgarne und

12.02.-15.02.2019            Aquatherm Moscow/World of Water & Spa – Međunarodni sajam grejanja i klimatizacije –Moskva – Rusija

12.02.-15.02.2019            BUDMA – Međunarodni sajam građevinarstva –Posen- Poljska

13.02.-16.02.2019            BIOFACH + VIVANESS – Svetski sajam bio tehnologije i bio proizvoda –Nürnberg – Nemačka

15.02.-16.02.2019            The Franchise Show-London Velika Britanija

15.02.-17.02.2019            Cavalli a Roma – Međunarodna izložba konja –Rim – Italija

15.02.-17.02.2019            WEINmesse berlin – Međunarodni sajam vina –Berlin – Nemačka

15.02.-19.02.2019            The Exhibition @ London Fashion Week –London – Velika Britanija

16.02.-18.02.2019            ILM Winter Styles – Međunarodni sajam kože –Offenbach – Nemačka

16.02.-18.02.2019            KOINE – Nacionalna izložba opreme za crkve –Vicenza – Italija

16.02.-19.02.2019            BBTech expo – Beer and Beverage Technologies Fair –Rimini – Italija

17.02.-19.02.2019            MODA UK – Fashion Exhibition –Birmingham – Velika Britanija

18.02.-20.02.2019            HIP – Hospitality Innovation Plant (formerly HOREQ) – HoReCa Professional Expo –Madrid -Španija

19.02.-21.02.2019            Beviale Moscow – International Trade Fair for beverage production, Beer | Juice | Water | Wine | Spirits | Dairy –Moskva – Rusija

19.02.-21.02.2019            HortiContact GO – Fachmesse für Unterglasbau/GartenbauGorinchem, Niederlande

19.02.-21.02.2019            SIMAC TANNING TECH – Međunarodni sajam obuće –Milano – Italija

19.02.-22.02.2019            Dairy & Meat Industry – Međunarodni sajam mesne industrije –Moskva – Rusija

19.02.-22.02.2019            Home Textile Salon – Međunarodni sajam dekorativnog tekstila – Moskva – Rusija

19.02.-23.02.2019            didacta – Sajam obrazovanja –Köln – Nemačka

20.02.-21.02.2019            FeuerTrutz – Međunarodni sajam zaštite od požara –Nürnberg – Nemačka

20.02.-22.02.2019            LINEAPELLE – Međunarodni sajam kože –Milano – Italija

20.02.-22.02.2019            P & P – Printwear & Promotion LIVE! –Birmingham – Velika Britanija

20.02.-24.02.2019            AGRA – International Agricultural Exhibition –Plovdiv – Bugarska

20.02.-24.02.2019            FOODTECH (PIVO, GASTRO, BAKERY) – Međunarodni sajam tehnologije proizvodnje hrane –Plovdiv – Bugarska

20.02.-24.02.2019            Hotel & Gastroteh – Međunarodni sajam hotelijerstva i gastronomije –Zagreb – Hrvatska

20.02.-24.02.2019            REISE + CAMPING und Fahrrad – Sajam kamp opreme – Essen – Nemačka

20.02.-24.02.2019            VINARIA – Međunarodna vinska izložba –Plovdiv- Bugarska

21.02.-23.02.2019            CIMAG – Međunarodna izložba poljoprivrednih mašina –Silleda – Španija

21.02.-24.02.2019            BUDAPEST BOAT SHOW – Međunarodna izložba brodova –Budimpešta – Mađarska

21.02.-24.02.2019            ITTFA – Međunarodni sajam turizma – Beograd – Srbija

21.02.-24.02.2019            Motobike Istanbul – Vodeći sajam motocikala u Turskoj –Istanbul – Turska

21.02.-24.02.2019            TRANSPOTEC & LOGITEC – Stručni sajam transporta i logistike –Verona – Italija

21.02.-24.02.2019            Utazás – Travel – Reisen – Međunarodni sajam turizma –Budimpešta – Mađarska

22.02.-25.02.2019            INHORGENTA MUNICH – Međunarodni sajam zlatarst i časovničarstva –Minhen – Nemačka

23.02.-03.03.2019            SIA – Međunarodna poljoprivredna izložba –Pariz- Francuska

23.02.-25.02.2019            MIDO – Međunarodni sajam optike i oftamologije –Milano- Italija

23.02.-26.02.2019            INTERSICOP – Stručni sajam pekarstva i poslastičarstva –Madrid – Španija

24.02.-25.02.2019            PROFESSIONAL BEAUTY LONDON – Međunarodni sajam kozmetike i parfema – London – Velika Britanija

24.02.-28.02.2019            SIMA – Međunarodni sajam poljoprivrede i stočarstva –Pariz – Francuska

25.02.-05.03.2019            Women Paris Fashion Week (Ready to Wear – Prêt a Porter) –Pariz – Francuska

25.02.-28.02.2019            CJF Spring – Child & Junior Fashion – International Exhibition for Child and

25.02.-28.02.2019            Mobile World Congress – Međunarodni sajam mobilne komunikacije –Barselona -Španija

26.02.-01.03.2019            CLIMATIZACION – Stručni sajam grejanja i klimatizacije –Madrid – Španija

26.02.-28.02.2019            ExpoHoReCa – Hospitality Exhibition -St. Petersburg – Rusija

26.02.-28.02.2019            Franchising –Kijev – Ukrajina

27.02.-02.03.2019            GAST – International Food & Beverage Fair –Split – Hrvatska

27.02.-03.03.2019            ECR – European Congress of Radiology –Beč – Austrija

28.02.-02.03.2019            BORU – Tube, Pipe, Fittings, Flat Products and Machinery Fair –Istanbu -, Turska

 

MART 2019.

 

01.03.-04.03.2019            PREMIERE CLASSE – Sajam mode –Pariz – Francuska

 

02.03.-04.03.2019            Furnidec Business – Međunarodni sajam nameštaja –Solun – Grčka

02.03.-04.03.2019            OENOS – Međunarodni sajam vina – Solun – Grčka

02.03.-10.03.2019            EXPOCASA – Međunarodni sajam artikala za pokućstvo i nameštaja –Torino – Italija

04.03.-07.03.2019            ClimateWorld Moscow – Stručni sajam grejanja i klimatizacije- Rusije

05.03.-06.03.2019            Security & Counter Terror Expo –London- Velika Britanija

05.03.-07.03.2019            Futurebuild (former Ecobuild) – Event for built environment professionals –London – Velika Britanija

05.03.-07.03.2019            Rail Live – Technology, innovation & strategy for the entire rail supply chain –Bilbao – Španija

06.03.-07.03.2019            AccesSecurity – The Mediterranean Trade Show for Global Security Solutions –Marsej – Francuska

06.03.-07.03.2019            Enforce Tac – International Exhibition & Conference – Law Enforcement, Security and Tactical Solutions-Nürnberg- Nemačka

06.03.-08.03.2019            Water Sofia – Stručni sajam za vodu i tehnologiju odvođenja otpadnih voda –Sofija – Bugarska

06.03.-09.03.2019            BULGARIA BUILDING WEEK – Međunarodni stručni sajam građevinarstva – Sofija- Bugarska

06.03.-09.03.2019            Eurasia Window (formerly Istanbul Window) – INTERNATIONAL WINDOW & WINDOW SHADE SYSTEMS, PROFILE, PRODUCTION TECHNOLOGIES AND MACHINERY, ACCESSORIES, RAW MATERIALS AND AUXILIARY PRODUCTS FAIR –Istanbul – Turska

06.03.-10.03.2019            ITB Berlin – Vodeći svetski sajam turizma –Berlin- Nemačka

06.03.-10.03.2019            Moscow Boat Show –Moskva – Rusija

07.03.-09.03.2019            INTERDIDAC + Congreso RED – Međunarodni stručni sajam obrazovanja –Madrid – Španija

07.03.-09.03.2019            therapie Leipzig Stručni sajam medicinske rehabilitacije –Leipzig – Nemačka

07.03.-10.03.2019            BEAUTY & CARE Međunarodni sajam kozmetike –Istanbul – Turska

07.03.-17.03.2019            Internationaler Automobil-Salon –Ženeva -Švajcarska

08.03.-10.03.2019            BioCultura Sevilla – International Organic Products Fair and Responsible Consumption –Sevilja – Španija

09.03.-11.03.2019            INTOURMARKET – ITM Moscow – International Trade Fair for Travel & Tourism –Moskva – Rusija

09.03.-11.03.2019            MAISON JARDIN & LOISIRS (Part 1) – Building and Decoration Fair –Charleroi – Belgija

11.03.-15.03.2019            ISH – Vodeći sajam grejanja, klimatizacije i sanitarnih uređaja -Frankfurt am Main- Nemačka

12.03.-14.03.2019            Fashion Industry – International Textile & Garments Exhibition-St. Petersburg- Rusija

12.03.-14.03.2019            MITT – Međunarodni sajam  turizma –Moskva- Rusija

12.03.-15.03.2019            BATIMAT RUSSIA (fka BUILDEX) – Međunarodni sajam  građevine –Moskva – Rusija

12.03.-15.03.2019            MIPIM – Međunarodni sajam nekretnina –Cannes – Francuska

12.03.-15.03.2019            MODERN BAKERY MOSCOW – International Trade Fair for Bakery and Confectionery –Moskva  – Rusija

13.03.-17.03.2019            INTERNATIONALE HANDWERKSMESSE – Međunarodni sajam male privrede i zanatstva –München- Nemačka

14.03.-17.03.2019            COSMOPROF – Međunarodni sajam kozmetike – Bologna- Italija

14.03.-17.03.2019            WIN EURASIA World of Industry – Međunarodni sajam metalne industrije i zavarivanja – Istanbul- Turska

15.03.-16.03.2019            Interpharm – Međunarodni  sajam farmacije –Štutgart – Nemačka

15.03.-17.03.2019            mobil³ – Die Messe für Auto + Motorrad + FahrradChemnitz, Deutschland

15.03.-18.03.2019            LIVRE Paris – Međunarodni sajam knjiga –Pariz – Francuska

15.03.-19.03.2019            INTERNORGA Međunarodni sajam gastronmije i hotelijerstva -Hamburg Nemačka

15.03.-19.03.2019            OLIO CAPITALE – Stručni sajam kvalitetnog maslinovog ulja –Trst- Italija

16.03.-17.03.2019            VeggieWorld Hamburg – Međunarodni sajam veganskog stila života-Hamburg- Nemačka

16.03.-18.03.2019            EAU – Godišnji skup urologa –Barcelona- Španija

16.03.-18.03.2019            Food Expo Greece – Međunarodni sajam prehrane i pića –Atina – Grčka

17.03.-19.03.2019            ProWein – Međunarodni stručni sajam vina i drugih pića –Dizeldorf- Nemačka

17.03.-20.03.2019            FRANCHISE EXPO PARIS – SIF – Internationale Franchising-Fair –Paris- Francuska

17.03.-20.03.2019            IFE – International Food & Drink Event-London- Velika Britanija

19.03.-21.03.2019            BUS2BUS – Stručni sajam autobusa sa kongresom –Berlin- Nemačka

19.03.-21.03.2019            CABEX – CABLE, WIRE AND ACCESSORIES – Stručni sajam žičanih i kablovskih instalacija – Moskva- Rusija

19.03.-21.03.2019            THE CLEANING SHOW – Cleaning & Support Services Exhibition-London- Velika Britanija

20.03.-22.03.2019            Warsaw Bus – Fair of Public Transport-Varšava – Poljska

20.03.-22.03.2019            eltefa – Stručni sajam elektzrotehnike i elektronike –Štutgart- Nemačka

20.03.-23.03.2019            FAF FARBE, AUSBAU & FASSADE – Vodeći sajam za održavanje fasada –Köln – Nemačka

21.03.-24.03.2019            REW Istanbul – International Recycling, Environmental Technologies and Waste Management Trade Fair-Istanbul – Turska

21.03.-24.03.2019            Wooden House – Međunarodni sajam drvne industrije –Moskva- Rusija

22.03.-24.03.2019            B-Travel – Međunarodni sajam turizma –Barcelona- Španija

23.03.-24.03.2019            VeggieWorld Berlin – Međunarodni sajam za veganski stil života –Berlin- Nemačka

26.03.-28.03.2019            PSE Europe – Međunarodni sajam za poliuretansku preradu –München- Nemačka

26.03.-29.03.2019            GRAPHISPAG – Međunarodni sajam štampe i grafičke industrije –Barcelona- Španija

27.03.-30.03.2019            MARBLE – Međunarodna izložba mermera – Izmir- Turska

 

29.03.-31.03.2019            BEAUTY DÜSSELDORF – Međunarodni sajam kozmetike –Dizeldorf- Nemačka

29.03.-31.03.2019            Schweizer Waffen-Sammlerbörse – Međunarodni sajam za kolekcionare naoružanja –Luzern -Švajcarska

29.03.-31.03.2019            h+h cologne – Međunarodni sajam zanatstva i hobija –Köln – Nemačka

 

30.03.-31.03.2019            TOP HAIR – DIE MESSE – Međunarodni sajam za frizere –Dizeldorf – Nemačka

APRIL 2019.

 

01.04.-05.04.2019            HANNOVER MESSE – Svetski sajam industrije-Hannover- Nemačka

02.04.-04.04.2019            ALTENPFLEGE – Stručni sajam za negu starih osoba –Nürnberg- Nemačka

02.04.-05.04.2019            MosBuild (ehem. WorldBuild Moscow) -Međunarodni sajam građevinarstva –Moskva – Rusija

02.04.-05.04.2019            Prolight + Sound – Međunarodni sajam muzičke produkcje i instrumenata -Frankfurt am Main- Nemačka

03.04.-06.04.2019            UMIDS – Furniture & Woodworking Exhibition-Krasnodar- Rusija

03.04.-07.04.2019            CONSTRUMA – Međunarodni sajam građevinarstva –Budimpešta- Mađarska

03.04.-07.04.2019            HUNGAROTHERM – Stručni sajam grejanja, klimatizacije i sanitarne opreme-Budimpešta- Mađarska

04.04.-06.04.2019            SOLAREX Solar Energy & Technologies Fair – Solar- und Photovoltaikenergie & -technologie Fair –Istanbul – Turska

04.04.-07.04.2019            AutoWorld – Internationale Motor Show-St. Petersburg- Rusija

04.04.-07.04.2019            Automechanika Istanbul – Turkey's Leading International Trade Fair for the Automotive Service Industry targeting trade visitors from Turkey, Eastern Europe, Asia and North Africa –Istanbul- Türkei

04.04.-07.04.2019            FIBO Međunarodni sajam za fitness i wellness –Köln- Nemačka

04.04.-07.04.2019            Photo & Digital – Photo & Digital Viewing Technologies FairIstanbul, Türkei

06.04.-08.04.2019            CosmoBeauty Barcelona-Barcelona – Španija

07.04.-08.04.2019            Natural & Organic Products Europe-London-Velika Britanija

07.04.-10.04.2019            VINITALY/Enolitech/SOL & AGRIFOOD – Međunarodni sajam vina, destilata i maslinovog ulja –Verona- Italija

08.04.-11.04.2019            Salón de Gourmets – Međunarodni sajam prehrane –Madrid- Španija

08.04.-14.04.2019            bauma – Svetski sajam građevinskih mašina –München- Nemačka

09.04.-11.04.2019            PROWINTER – B2B Days for Snow, Rental and Mountain Innovation-Bozen- Italija

09.04.-12.04.2019            International Industry Fair – incl. Forma Tool, Welding & Cutting, Materials & Components and Advanced Technologies-Celje- Slovenija

09.04.-12.04.2019            METALWORKING- Međunarodni sajam metalne iddustrije i zavarivanja –Minsk -Belorusija

09.04.-14.04.2019            EUROLUCE – Međunarodni sajam za tehniku rasvete –Milano- Italija

09.04.-14.04.2019            SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE – Međunarodna izložba nameštaja –Milano- Italija

10.04.-12.04.2019            Pharmintech – Međunarodni sajam farmaceutske industrije –Bologna- Italija

10.04.-12.04.2019            SmartTRANSPORT – International Innovation Forum on Passenger Transport-St. Petersburg- Rusija

10.04.-13.04.2019            AERO Friedrichshafen – Međunarodni sajam aviona i opreme u avio saobraćaju –Friedrichshafen- Nemačka

10.04.-13.04.2019            Green Building Fair (formerly GRADITELJSTVO-TEGRA) – Međunarodni sajam građevinarstva –Zagreb- Hrvatska

11.04.-14.04.2019            AGRARIA – Međunarodni sajam poljoprivrede i stočarstva -Cluj-Napoca- Rumunija

12.04.-14.04.2019            COSMOFARMA – Međunarodni sajam kozmetike –Bologna- Italija

15.04.-17.04.2019            EXPOELECTRONICA – Međunarodni sajam elektronskih komponenti – Moskva- Rusija

18.04.-20.04.2019            AquaTherm St. Petersburg – Int. Exhibition of Heating, Water Supply, Ventilation, Air Conditioning and Pool Equipment-St. Petersburg- Rusija

23.04.-26.04.2019            ANALITIKA EXPO – Međunarodni sajam za laboratorije i hemijske analize –Moskva- Rusija

23.04.-26.04.2019            Tires & Rubber – Int. Specialised Exhibition of Tires, Technical Rubber Products and Resins-Moskva – Rusija

24.04.-01.05.2019            ART – La Mostra Internazionale dell'Artigianato – Međunarodni sajam zanatstva –Firenca – Italija

24.04.-25.04.2019            EXPO-GAS – Gas Engineering Fair-Kielce- Poljska

24.04.-25.04.2019            RENEXPO® Western Balkans – International Trade Fair and Congress for Renewable Energy and Energy Efficiency –Beograd- Srbija

25.04.-28.04.2019            Ideal of Beauty – Specialized Beauty Exhibition-Krasnojarsk- Rusija

25.04.-28.04.2019            International Book Festival –Budapest- Mađarska

27.04.-07.05.2019            Maimarkt Mannheim – Sajam industrije, trgovine i zanatstva -Mannheim Nemačka

27.04.-30.04.2019            DOMOTEX Turkey – Trade Fair for Floor Coverings Industry in Middle-East-Gaziantep – Turska

30.04.-02.05.2019            Commercial Vehicle Show-Birmingham-Velika Britanija

30.04.-03.05.2019            IDEF – International Defense Industry fair-Istanbul- Turska

 

MAJ 2019.

01.05.-02.05.2019            Retail Business Technology Expo (RBTE)London- Velika Britanija

01.05.-05.05.2019            KOMATEK – Međunarodna izložba građevinskih mašina –Ankara – Turska

04.05.-09.05.2019            IFFA – Sajam mesne industrije -Frankfurt am Main-  Nemačka

06.05.-09.05.2019            Seeds & Chips – Int. Exhibition and Conference dedicated to Digital Startups and Companies operating in agriculture, Food & Wine Industry-Milano – Italien

06.05.-09.05.2019            TUTTOFOOD – Milano World Food Exhibition –Milano – Italija

07.05.-09.05.2019            Seafood Expo Global – The International fair of seafood products-Brisel – Belgija

08.05.-10.05.2019            MACFRUT – Međunarodni sajam prerade voća i povrća –Rimini- Italija

08.05.-11.05.2019            photokina – IMAGING UNLIMITED-Keln – Nemačka

09.05.-11.05.2019            BDA British Dental Conference & Exhibition-Manchester- Velika Britanija

09.05.-11.05.2019            Eu'Vend & coffeena – Stručni sajam proizvodnje i prerade  kafe –Köln – Nemačka

09.05.-11.05.2019            LOGISTICS & TRANSPORT – International Materials Handling and Transport Exhibition-Helsinki- Finska

09.05.-12.05.2019            AVTO IN VZDRZEVANJE – Sajam auto održavanja –Celje – Slovenija

09.05.-12.05.2019            GEM GENEVE – Geneva International Gem & Jewellery Show-Ženeva – Švajcarska

10.05.-12.05.2019            BodyPower Expo – Sports, Fitness and Nutrition Exhibition-Birmingen – Velika Britanija

10.05.-12.05.2019            EXPOVACACIONES – Sajam turizma-Bilbao- Španija

11.05.-17.05.2019            International Agricultural Fair – Međunarodni poljoprivredni sajam -Novi Sad- Srbija

13.05.-16.05.2019            VINEXPO – Međunarodni stručni sajam vina –Bordo- Francuska

14.05.-16.05.2019            Electronica-Transport (within Russian Public Transport WEEK) – Russian specialised Exhibition & Conference on modern Electronics for Transport & Transport Communications-Moskva- Rusija

14.05.-16.05.2019            GREENPOWER – International Renewable Energy Fair-Posen- Poljska

14.05.-16.05.2019            RAILTEX – International Exhibition of Railway Equipment Systems and Services-Birmingen – Velika Britanija

14.05.-17.05.2019            BATA AGRO – Međunarodni sajam poljoprivrede – Stara Zagora- Bugarska

14.05.-17.05.2019            INTERTOOL – Međunarodni sajam alata i metalne industrije – Kijev- Ukrajina

14.05.-17.05.2019            Industry Days – International Industrial Trade Exhibition-Budimpešta- Mađarska

14.05.-17.05.2019            MACHTECH – Međunarodna izložba građevinskih mašina i tehnologije –Budimpešta – Mađarska

14.05.-17.05.2019            Metallurgy – International Metallurgy Technology, Processes and Metal Products Trade Fair – Moskva – Rusija

14.05.-17.05.2019            PRODEX – Stručni sajam alata i alatnih mašina –Basel – Švajcarska

14.05.-17.05.2019            Techtextil – Vodeći sajam textila -Frankfurt am Main – Nemačka

14.05.-17.05.2019            Tube Russia – The International Tube and Pipe Trade Fair in Russia –Moskau – Rusija

15.05.-17.05.2019            BULMEDICA/BULDENTAL – Međunarodni sajam stoatologije – Sofia – Bugarska

15.05.-18.05.2019            LAMIERA – Machines+Equipment for Machining of Sheet Metal, Pipes, Sections, Wire+Metal Structural Work, Dies, Welding, Heat Treatments,Surface Treatm.+Finishing,Subcontracting-Milano – Italija

16.05.-18.05.2019            REHAB – Rehabilitation | Therapie | Pflege | Inklusion-Karlsruhe- Nemačka

16.05.-19.05.2019            Photo London – Photography Event –London Velika Britanija

17.05.-20.05.2019            CHIBIMART- Letnji sajam nakita i bižuterije –  Milano- Italija

20.05.-22.05.2019            London Wine Fair-London –Velika Britanija

21.05.-23.05.2019            PULIRE – International exhibition for the cleaning industry-Verona – Italija

21.05.-24.05.2019            ENERGETIKA & ELEKTROTECHNIKA – Međunarodni sajam elektrotehnike i energetike -St. Petersburg – Rusija

21.05.-24.05.2019            SAJAM TEHNIKE – TECHNICAL FAIR –Beograd-Srbija

21.05.-24.05.2019            interzum – Sajam nameštaja i unutrašnje dekoracije -<Keln- Nemačka

22.05.-24.05.2019            FUNERMOSTRA – Sajam pogrebne opreme-Valencia – Španija

22.05.-25.05.2019            TransSiberia/TransLogistica – Međunarodni sajam transporta i logistike –Nowosibirsk- Rusija

22.05.-26.05.2019            AUTOPROMOTEC – Međunarodni sajam auto industrije –Bologna – Italija

23.05.-26.05.2019            SIMA – Madrid Real Estate Exhibition-Madrid- Španija

27.05.-31.05.2019            LIGNA – Vodeći sajam mašina za preradu drveta –Hannover- Nemačka

28.05.-30.05.2019            SPS IPC Drives Italia – Electric Automation Systems and Compenents Trade Fair and Congress –Parma – Italija

29.05.-31.05.2019            INTERGRAFIKA – Međunarodni sajam grafike –Zagreb- Hrvatska

31.05.-02.06.2019            UK Games Expo (UKGE) – UK Games Expo-Birmingham- Velika Britanija

JUN 2019

 

04.06.-06.06.2019            Automechanika Birmingham – The UK's leading exhibition for the automotive aftermarket and vehicle production industry targeting trade visitors from the UK-Birmingham- Velika Britanija

04.06.-06.06.2019            Ferroforma – Međunarodni sajam metalne industrije i metalnih proizvoda –Bilbao- Španija

04.06.-06.06.2019            GRAPHITEC – Međunarodni sajam grafičke industrije –Pariz- Francuska

04.06.-06.06.2019            INFOSECURITY Europe – Information Security Event-London- Großbritannien Velika Britanija

04.06.-06.06.2019            WasteTech – Premier Russian forum covering waste treatment, environmental protection and renewable energy-Moskva – Rusija

04.06.-07.06.2019            bauma CTT RUSSIA – International Show of Construction Equipment and Technologies-Moskava – Rusija

04.06.-07.06.2019            transport logistic –München – Nemačka

05.06.-08.06.2019            FishExpo – Stručni sajam za preradu ribe –Kijev – Ukrajina

06.06.-09.06.2019            SALIMAT – Atlantic Food Show-Silleda- Španija

11.06.-14.06.2019            PITTI IMMAGINE UOMO – Međunarodni sajam mode – Firenza- Italija

13.06.-15.06.2019            VIV Turkey – Međunarodni sajam peradi – Istanbul- Turska

 

15.06.-18.06.2019            Expo Riva SchuhRiva del Garda, Italien

18.06.-20.06.2019            RosPlast – International Plastics Exhibition-Moskva- Rusija

18.06.-20.06.2019            Russian Elevator Week – Int. Exhibition of Elevators and Elevator Equipment-Moskva – Rusija

18.06.-20.06.2019            wire Russia – The International Wire and Cable Trade Fair in Russia-Moskva – Rusija

18.06.-21.06.2019            EPHJ-EPMT-SMT – Environnement professionnel Horlogerie Joaillerie – Environnement Professionnel Micro Technologies – Swiss Medical Technologies –Ženeva- Švajcarska

18.06.-21.06.2019            Printech Expo – Međunarodni sajam štampe –Moskva – Rusija

18.06.-22.06.2019            YAPI – TurkeyBuild Istanbul – International Exhibition for Building, Construction Materials and Technologies-Istanbul- Turska

18.06.-23.06.2019            Men's Fashion (Paris Fashion Week)-Paris- Francuska

20.06.-21.06.2019            ENOVITIS IN CAMPO – Viticulture Technology ExhibitionMontepulciano, Italien

20.06.-22.06.2019            PITTI IMMAGINE BIMBO – Sajam dečije mode –Firenca- Italija

20.06.-26.06.2019            ITMA – Međunarodna izložba tekstilnih mašina –Barcelona- Španija

24.06.-27.06.2019            LASER World of PHOTONICS – Vodeći sajam laserske opreme –Minhen- Nemačka

25.06.-27.06.2019            SENSOR+TEST – Međunarodni sajam senzorne i ispitne tehnike – Nürnberg- Deutschland

25.06.-28.06.2019            Stone Industry – International Exhibition for natural Stone-Moskva- Rusija

25.06.-29.06.2019            THERMPROCESS – Međunarodni stručni sajam termoprocesne tehnike – Düsseldorf- Nemačka

 

JUL 2019.

03.07.-04.07.2019            UK AD & World Biogas Expo – Anaerobic Digestion and Biogas Trade Show-Birmingham- Velika Britanija

05.07.-07.07.2019            EQUITANA Open Air – Festival konjičkog sport-Mannheim- Nemačka

06.07.-07.07.2019            HUND & Co. – Sajam pasa – Hannover- Nemačka

06.07.-08.07.2019            UNIQUE by Mode City – Međunarodni sajam modnog veša -Paris, Frankreich

09.07.-11.07.2019            IDEABIELLA (Part of Milano Unica) – Ausstellung für HerrenbekleidungsstoffeMailand, Italien

14.07.-17.07.2019            HOME + GIFT – Fachmesse für GeschenkartikelHarrogate, Großbritannien und Nordirland

17.07.-21.07.2019            JewelryExpo.KazanKasan, Russische Föderation

23.07.-28.07.2019            MAKS MOSCOW AEROSALON – Internationale Fachmesse für die Flugzeug- und LuftfahrtindustrieMoskau, Russische Föderation

24.07.-28.07.2019            Inter-Jewellery – Internationale SchmuckmesseSochi, Russische Föderation

26.07.-04.08.2019            Foire Exposition Colmar (Foire aux Vins d'Alsace (FAV) – Regionale Verbraucherausstellung, Weine WeinbauColmar, Frankreich

26.07.-29.07.2019            Foire de Libramont – Land- und ForstwirtschaftsmesseLibramont, Belgien

AVGUST 2019.

 

03.08.-11.08.2019            STORA NOLIA – STORA NOLIAUmeå, Schweden

03.08.-18.08.2019            FIDMA – Internationale Mustermesse von AstrurienGijon, Spanien

07.08.-11.08.2019            Dublin Horse ShowDublin, Irland

10.08.-18.08.2019            ALLGÄUER FESTWOCHE – Wirtschaftsmesse Kulturtage HeimatfestKempten, Deutschland

15.08.-18.08.2019            Internationale ForstmesseLuzern, Schweiz

15.08.-18.08.2019            Uiva Flytande – Helsinki Boat-Afloat ShowHelsinki, Finnland

17.08.-19.08.2019            KABO – Internationale Schuh- und LederwarenmesseBrünn, Tschechien

17.08.-19.08.2019            Nordstil – Regionale Ordertage Hamburg – Summer EditionHamburg, Deutschland

17.08.-19.08.2019            STYL – Internationale ModemesseBrünn, Tschechien

17.08.-25.08.2019            AgroRus – Internationale Ausstellung für die Agrar- und LebensmittelindustrieSt. Petersburg, Russische Föderation

18.08.-20.08.2019            ORNARIS – Fachmesse für Neuheiten und TrendsBern, Schweiz

20.08.-23.08.2019            AQUA-NOR – Internationale Wasserkonferenz mit AusstellungTrondheim, Norwegen

20.08.-23.08.2019            FORMEX Höst – Fachmesse für Glas, Porzellan, Kunsthandwerk und GeschenkartikelStockholm, Schweden

20.08.-24.08.2019            gamescom – Das weltweit größte Messe- und Event-Highlight für interaktive Spiele und UnterhaltungKöln, Deutschland

21.08.-23.08.2019            PlantariumBoskoop, Niederlande

22.08.-25.08.2019            AGROKOMPLEX – Internationale LandwirtschaftsausstellungNitra, Slowakei

22.08.-25.08.2019            Turun Messut – Turku General FairTurku, Finnland

24.08.-30.08.2019            IFLA WLIC – World Library and Information Congress and ExhibitionAthen, Griechenland

26.08.-29.08.2019            MIMS Automechanika MOSCOW – Russia's Leading International Trade Fair for the Automotive Service Industry targeting Trade Visitors from Russia and the CISMoskau, Russische Föderation

27.08.-28.08.2019            Targi Mody – Messe für BekleidungPosen, Polen

28.08.-29.08.2019            BITE Copenhagen – Food ExhibitionKopenhagen, Dänemark

28.08.-30.08.2019            Have & Landskab (Garden & Landscape) – Garden & LandscapeSlagelse, Dänemark

28.08.-30.08.2019            Oslo Design Fair (formerly Gift & Interior Fair)Lillestrøm, Norwegen

29.08.-02.09.2019            Internationale Gartenbaumesse Tulln – International Garden ExhibitionTulln, Österreich

29.08.-31.08.2019            AMBERMART – Internationale BernsteinmesseDanzig, Polen

30.08.-08.09.2019            CARAVAN SALON DÜSSELDORF – Die weltgrößte Messe für Reisemobile und CaravansDüsseldorf, Deutschland

 

SEPTEMBAR 2019.

 

01.09.-03.09.2019            IJL – International Jewellery- London – Medjunarodni sajam zlatarstva i bižuterije- Velika Britanija

01.09.-03.09.2019            spoga+gafa/spoga horse (Herbst/autumn) – Međunarodna izložba konja –Köln- Nemačka

03.09.-06.09.2019            LOGISTYKA – Exhibition for Police and Military Equipment and Fire Protection-Kielce- Poljska

04.09.-06.09.2019            Oil,Gas.Petrochemistry – International Exhibition of Techniques and Technologies of Oil, Gas, Oil-Processing and Petrochemical Industry-Kasan- Rusija

04.09.-07.09.2019            EUROBIKE – Međunarodni sajam bicklizma –Fridrihshafen –  Nemačka

04.09.-07.09.2019            WorldFood Istanbul – Međunarodni sajam prehrane-Istanbul-Nemačka

05.09.-07.09.2019            WATCHES AND JEWELLERY – Međunarodni sajam časovničarstva –Prag- Češka

06.09.-09.09.2019            PREMIERE CLASSE Međunarodni sajam mode-Pariz- Francuska

06.09.-09.09.2019            WHO'S NEXT Prêt à Porter Paris – Internationale Ausstellung für Streetwear

10.09.-12.09.2019            COMPOSITES EUROPE – Europäische Fachmesse & Forum für Verbundwerkstoffe, Technologie und AnwendungenStuttgart, Deutschland

10.09.-12.09.2019            FlowersExpo – Int. Exhibition of Flowers and Plants-Moskva- Rusija

10.09.-13.09.2019            FURNICA – International Fair of Components for Furniture Production-Posen, Poljska

10.09.-13.09.2019            Katowice 2019 – Međunarodni sajam rudarsva i metalurgije – Katovice- Poljska

10.09.-13.09.2019            SibWoodExpo – International Exhibition of Equipment, Technologies, Materials and Production of Logging Industry, Woodworking Industry, Furniture Industry and Wood-Irkutsk- Rusija

10.09.-15.09.2019            MOS – Međunarodni sajam zanatstva-Celje- Slovenija

11.09.-15.09.2019            MATEXPO – Međunarodni sajam građevinskih mašina –Kortrijk- Belgija

12.09.-14.09.2019            Prolight + Sound NAMM Russia – International Trade Fair of Technologies and Services for Entertainment, Integrated Systems and Creation-Moskva- Rusija

12.09.-14.09.2019            Warsaw Food Expo – International Food Fair Warsaw-Varšava- Poljska

12.09.-22.09.2019            IAA Pkw-Međunarodni sajam korisnih vozila -Frankfurt am Main- Nemačka

14.09.-15.09.2019            Heldenmarkt Stuttgart – Die Messe für alle, die was besser machen

15.09.-17.09.2019            PLASA – International event for entertainment & installation technology-London- Velika Britanija

16.09.-21.09.2019            EMO – Svetski sajam metalne industrije-Hannover- Nemačka

17.09.-19.09.2019            AUTOMATION (within Electronics.Instrument-Making.Automatisation) – Automation (within the Framework of the ‘Electronics. Instrument-making. Automation' International Industrial Forum-St. Petersburg- Rusija

17.09.-19.09.2019            Heimtextil Russia – Međunarodni sajam tekstila –Moskva- Rusija

18.09.-21.09.2019            REHACARE International – Međunarodni sajam medicinske rehabilitacije –Düsseldorf- Nemačka

18.09.-22.09.2019            BIFE-SIM – Međunarodni sajam nameštaja i unutrašnje dekoracije –Bukurešt- Rumunija

19.09.-20.09.2019            TERMATALIA – International Exhibition of Thermal Tourism, Health & Wellness-Ourense- Španija

23.09.-27.09.2019            CERSAIE – Međunarodni  sajam građevinske keramike – Bolonja – Italija

24.09.-27.09.2019            WorldFood Moscow – Međunarodni sajam prehrane i pića – Moskva – Rusija

25.09.-28.09.2019            GRAPHIMA – Međunarodni sajam grafike –Beograd – Srbija

27.09.-30.09.2019            TRANOI Paris Femme – Women's Fashion Show-Paris- Francuska

 

OKTOBAR 2019.

 

01.10.-03.10.2019            EXPO Ferroviaria – Međunarodni sajam građevinarstva – Milano – Italija

02.10.-04.10.2019            ECOFAIR – International Environment Protection and Natural Resources FairBelgrad, Serbien

02.10.-04.10.2019            ENERGETIKA – Sajam  energetike- Srbija

02.10.-04.10.2019            LIBER – Međunarodni sajam knjiga –Madrid  –  Španija

02.10.-04.10.2019            LINEAPELLE – Međunarodni sajam knjiga – Milano – Italija

02.10.-05.10.2019            ISK-SODEX Istanbul – International Exhibition for HVAC&R, Pumps, Valves, Fittings, Water Treatment and Insulation –Istanbu – Turska

03.10.-05.10.2019            PRAGODENT – Međunarodni sajam  stomatologije – Prag – Češka

03.10.-07.10.2019            Grazer Herbstmesse – International Autumn FairGraz, Österreich

03.10.-13.10.2019            For Gastro & Hotel – Trade Fair of Gastronomic Fittings, Hotel and Restaurant Equipment-Prag- Češka

04.10.-06.10.2019            REAS powered by INTERSCHUTZ – International Exhibition for Rescue, Fire Fighting, Fire Prevention, Disaster Relief and Security-Montichiar – Italien

05.10.-09.10.2019            Anuga – Svetski sajam prehrane –Köln – Nemačka

07.10.-09.10.2019            Bar Convent Berlin – International Bar and Beverage Trade Show-Berlin- Nemačka

07.10.-09.10.2019            EXPO REAL – Međunarodni sajam nekretnina i  velikih investicija –Minhen – Nemačka

07.10.-10.10.2019            Motek – Međunarodni sajam montažne i produkcione automatizacije – Štutgart – Nemačka

07.10.-11.10.2019            AGROPRODMASH – Međunarodni sajam prehrane i pakovanja – Moskva – Rusija

07.10.-11.10.2019            TRANSPORT A LOGISTIKA – Međunarodni sajam transporta i logistike –Brünn – Češka

08.10.-11.10.2019            inter airport Europe – Međunarodni sajam tehnologije i opreme za aerodrome – Minhen – Nemačka

09.10.-11.10.2019            DanFish International – Int. Trade Fair for Equipment to the Fishing Industry-Aalborg – Danska

09.10.-13.10.2019            AMBIENTA – Međunarodni sajam nameštaja i unutrašnje dekoracije –Zagreb –  Hrvatska

10.10.-12.10.2019            MEDIDENT (formerly MEDIPHARM) – Međunarodni sajam medicinske opreme – Beograd – Srbija

10.10.-12.10.2019            VISCOM ITALIA – Međunarodni sjam za vizuelnu komunikaciju – Milano – Italija

10.10.-13.10.2019            WELDEX – Međunarodni sajam zavarivanja – Moskva – Rusija

10.10.-14.10.2019            Kampeer & Caravan Jaarbeurs – Sajam kamp opreme – Utrecht – Holandija

11.10.-13.10.2019            Fashion Industry – International Textile & Garments Exhibition-St. Petersburg- Rusija

12.10.-16.10.2019            INTERMOB – Međunarodni sajam drvenih predmeta i nameštaja – Istanbul – Turska

15.10.-18.10.2019            PISCINA & WELLNESS BARCELONA – Međunarodni sajam opreme za bazene –Barselona  –  Španija

15.10.-18.10.2019            interlift – Međunarodni sajam oprme za liftove – Augsburg –  Nemačka

15.10.-19.10.2019            EQUIP AUTO – Trade show of automobile equipment, garage equipment and after-sales networks-Paris –  Francuska

16.10.-17.10.2019            FUTURMODA – International Leather Show and Components for Footwear, Leather Goods and AccessoriesElche –Alicante – Španija

16.10.-20.10.2019            Frankfurter Buchmesse – Međunarodni sajam knjiga -Frankfurt am Main – Nemačka

16.10.-23.10.2019            K – The World's No. 1 Trade Fair for Plastics and Rubber- Düsseldorf – Nemačka

17.10.-19.10.2019            BDIA Dental Showcase – Birmingham – Velika Britanija

17.10.-19.10.2019            Dental World – Budimpešta – Mađarska

17.10.-20.10.2019            ISAF Security/ISAF Smart Home/ISAF IT Security/ISAF Safety & Health – Istanbul – Turska

18.10.-20.10.2019            HAMBURG MOTOR CLASSICS – Automobile Kultur & LebensartHamburg, Deutschland

18.10.-22.10.2019            HOST MILANO – Međunarodni sajam hotelijerstva i gastronomije – Milano – Italija

18.10.-23.10.2019            BUSWORLD Europe – evropska izložba putničkih autobusa –Brisel –  Belgija

20.10.-21.10.2019            HAARE – Stručni sajam za frizere – Nirnberg  –  Nemačka

20.10.-22.10.2019            NATEXPO – Stručn sajam za dijetetske proizvode  – Pariz –  Francuska

21.10.-24.10.2019            TECHNOFORUM – International Specialized Exhibition for Equipment and Technologies for Processing of Metal, Wood, Stones, Organic, Polymer and Composite Materials – Moskva –  Rusija

22.10.-24.10.2019            Fruit Attraction – Sajam voća i povrća – Madrid – Španija

22.10.-25.10.2019            CibusTEC – Međunarodni sajam prehrane – Parma –  Italija

23.10.-25.10.2019            INTERGRAF Security Printers – International Security Printers' Exhibition –Kopenhagen – Danska

23.10.-26.10.2019            Food-Tech Eurasia – International Food and Beverage Technologies Fair-Istanbul – Turska

23.10.-26.10.2019            Natural Stone (MERMER) – Međunarodni sajam obrade mermera i prirodnog kamena –Istanbul  – Turska

26.10.-27.10.2019            Solar & Storage Live (formerly Solar Power UK)-Birmingham – Velika britanija

26.10.-27.10.2019            VeggieWorld Düsseldorf – Sajam veganskog stila života –Dizeldorf –  Nemačka

29.10.-01.11.2019            WOOD-TEC – Međunarodni sajam za obradu drveta – Brünn – Češka

29.10.-30.10.2019            BTB – Bus.Travel.Business –Wien – Austrija

30.10.-03.11.2019            INDAGRA – Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane – Bukurešt –  Rumunija

31.10.-01.11.2019            Infosecurity.nl – IT Security Trade Show – Utrecht – Holandija

31.10.-03.11.2019            Reisen & Caravan –Erfurt – Nemačka

31.10.-03.11.2019            iENA mit START Messe – Međunarodni sajam franšizinga – Nirnberg – Nemačka

NOVEMBAR 2019.

 

04.11.-08.11.2019            BATIMAT – Međunarodni sajam građevinarstva – Pariz – Francuska

05.11.-07.11.2019            Energy Efficiency.Renewable Energy Specialized Exhibition –Kijev –  Ukrajina

05.11.-07.11.2019            Mining Industry Expo – Int. Trade Fair for Mining and Coal Industry-Kijev –  Ukrajina

05.11.-07.11.2019            SETT – Europeen Tourism Equipment & Techniques Trade Show-Montpellier – Francuska

05.11.-07.11.2019            Vertical Flight Expo & Confernce (formerly HELITECH International) – International Helicopter Technology and Operations Exhibition – Farnborough – Velika Britanija

05.11.-08.11.2019            A + A – Međunarodni sajam zaštite na radu – Dizeldorf –  Nemačka

05.11.-08.11.2019            AQUATECH Amsterdam – Međunarodni sajam za pijaću vodu i otpadne vode – Amsterdam – Holandija

05.11.-08.11.2019            BLECHEXPO – Međunarodni sajam obrade limova – Štutgart –  Nemačka

05.11.-08.11.2019            INTERCLIMA + Elec Home & Building – Međunarodni sajam grejanja i klimatizacije – Paris – Francuska

05.11.-10.11.2019            Belgrade Furniture Fair (formerly Belgrade Now) – Međunarodni sajam nameštaja –Beograd – Srbija

06.11.-09.11.2019            Interfood & Drink – Međunarodni sajam hrane i pića – Sofija – Bugarska

08.11.-09.11.2019            DFF Deutsch-Französisches Forum/ DFF-FFA Forum Franco-AllemandStraßburg, Frankreich

08.11.-10.11.2019            PHILOXENIA-Međunarodni sajam turizma – Solun –  Grčka

08.11.-11.11.2019            CHIBIMART Winter – Međunarodni sajam modnog nakita sa prodajom – Milano –  Italija

10.11.-16.11.2019            AGRITECHNICA – Međunarodni sajam poljoprivrednih mašina – Hannover – Nemačka

12.11.-14.11.2019            InPrint – Međunarodni sajam štamparstva  – Minhen- Nemačka

12.11.-14.11.2019            POWER-GEN Europe (formerly Electrify Europe) – The Global Power Generation Exhibition & Conference / Nuclear Power Europe Conference & Exhibition-Pariz- Francuska

12.11.-15.11.2019            Metal Expo – International Industrial Exhibition – Moscow International Metal Exhibition Incorporating Metallurgy, Machinetools & Metalworking, Pipes & Cabels-MoskvA –  Rusija

12.11.-15.11.2019            productronica – Svetski sajam elektronike –Minhen – Nemačka

12.11.-17.11.2019            INTERLIBER – Međunarodni sajam knjiga –Zagreb – Hrvatska

13.11.-15.11.2019            SICUREZZA – Biennial International Exhibition of Security & Fire Prevention-Milano – Italija

16.11.-17.11.2019            VeggieWorld München – Međunarodni sajam veganskog stila života –Minhen –  Nemačka

18.11.-21.11.2019            MEDICA – Svetski sajam medicine –Dizeldorf- Nemačka

18.11.-22.11.2019            MEBEL –Međunarodni sajam nameštaja –Moskva – Rusija

19.11.-20.11.2019            Cleanzone – the cleanroom event-Frankfurt – Nemačka

19.11.-22.11.2019            MILIPOL – Međunarodni sajam bezbednosti –Pariz – Francuska

20.11.-22.11.2019            FUNERAIRE PARIS – Međunarodni sajam pogrebne opreme –Pariz- Francuska

20.11.-24.11.2019            Touristik & Caravaning International Leipzig-Leipzig – Nemačka

24.11.-26.11.2019            EXP'HOTEL Bordeaux – Međunarodni sajam hotelijerstva i ugostiteljstva – Bordo- Francuska

27.11.-01.12.2019            HEIM+HANDWERK – Međunarodni sajam  kućnog zanatstva –Minhen – Nemačka

 

DECEMBAR 2019

 

01.12.-04.12.2019            MIG – Međunarodni sajam opreme za proizvodnju i prodaju sladoleda –Longarone – Italija

02.12.-06.12.2019            Healthy Life-Style – Rehabilitation and Preventive Treatment Facilities, Medical Aesthetics, Health Improvement and Products for Healthy Life-Style –Moskva- Rusija

02.12.-06.12.2019            ZDRAVOOKHRANENIYE – Međunarodni sajam zdrave hrane –Moskva- Rusija

03.12.-05.12.2019            Fi Europe – Food Ingredients Europe –Paris – Francuska

03.12.-05.12.2019            Fresh Business Expo Ukraine – International Exhibition for the Fresh Produce Industry in Ukraine and other CIS Countries –Kijev- Ukrajina

03.12.-05.12.2019            Paysalia – the Landscaping, Gardening and Sports Grounds Show –Lyon- Francuska

03.12.-06.12.2019            WOODEX – Internationale Fachausstellung für die HolzindustrieMoskau, Russische Föderation

03.12.-08.12.2019            AGRIBEX – Internationale Woche der LandwirtschaftBrüssel, Belgien

04.12.-05.12.2019            Firmenwagen ExpoNürnberg, Deutschland

04.12.-05.12.2019            VdS-BrandSchutzTageKöln, Deutschland

04.12.-07.12.2019            Plast Eurasia Istanbul – Fachmesse für die PlastikindustrieIstanbul, Türkei

05.12.-08.12.2019            Pferd & Jagd – Europas größte Messe für Reiten, Jagen, AngelnHannover, Deutschland

05.12.-09.12.2019            Masters of LXRY – LuxusgütermesseAmsterdam, Niederlande

06.12.-08.12.2019            RETRO CLASSICS Bavaria – DER SAISONABSCHLUSS AUTOMOBILER KLASSIKERNürnberg, Deutschland

06.12.-15.12.2019            Christmas MarketBrünn, Tschechien

07.12.-15.12.2019            NAUTIC – Internationale Bootsschau und Wassersport-AusstellungParis, Frankreich

10.12.-11.12.2019            new energy world – Konferenz und Fachausstellung für Energiemanagement, -services und vernetzte SystemeLeipzig, Deutschland

12.12.-15.12.2019            Christmas Fair – Trade Fair of Consumer GoodsPrag, Tschechien

09.01.-12.01.2018     Heimtextil  – Medjunarodni sajam kućnog tekstila –Frankfurt – Nemačka

10.01.-14.01.2018     VAKANTIEBEURS  – Medjunarodni sajam turizma – Utrecht – Holandija

11.01.-14.01.2018   FERIEN-MESSE  – Medjunarodni sajam  turizma – Beč – Austrija

12.01.-14.01.2018   opti  – Medjunarodni sajam optike – Minhen –  Nemačka

12.01.-15.01.2018   DOMOTEX  – Svetski sajam podnih obloga –  Hanover – Nemačka

13.01.-15.01.2018   AGROTICA  – Medjunarodni sajam poljoprivrednih mašina – Solun – Grčka

13.01.-21.01.2018  CMT – Die Urlaubsmesse  – Medjunarodni sajam turizma i kamp opreme –  Štutgart – Nemačka

15.01.-21.01.2018   imm cologne  – Medjunarodn sajam nameštaja – Keln –  Nemačka

16.01.-18.01.2018  EUROGUSS  – Medjunarodni sajam tehnologije livenja – Nirnberg –  Nemačka