fb

fb

#reklame #spotovi #tvEmisije #modnerevije #photosession #kalendari #vizitkarte #bilbordi

 

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn YouTube E-mail

KAKO POSTATI MODEL?

Ce ste mlajsi od 15 let, spodnje besedilo ni namenjeno vasi starosti. Bolje je namrec uzivati ??v otrostvu, kot recimo dati nasi ali kateri koli drugi agenciji denar za registracijo ali za fotoknjigo, torej profesionalne fotografije. Vas videz se spreminja iz leta v leto in pogosteje, kar bi pomenilo, da morate profesionalno fotografirati vsakih 6 mesecev, tako da bodo vodje podjetij, ki iscejo modele za reklame ali videoposnetke, videli vas trenutni videz, kar pa vsekakor stane. Zelo pomembno je tudi vedeti, da otrok le redko snema reklame, v nasi republiki in regiji pa je toliko otrok, najpogostejsi primer pa je, da so otroci znanih igralcev, pevcev, sportnikov in drugih javnih osebnosti ali sorodnikov vodje / lastniki snemalnih podjetij.
Ce se vpisete v katero koli modno agencijo in se verjetno ne ukvarjate z manekenstvom, torej ne uresnicite svojih sanj, boste ob dopolnjevanju 15-16 let, ko boste dali denar lastnikom agencij in fotografom, izgubili voljo do modeliranja in sovrazenja vseh modnih agencij. , ces da so vsi enaki in goljufivi, kar pa ni v interesu nase agencije.
Nase iskreno priporocilo je, da se osredotocite na solanje in sportne dejavnosti ter tako razvijete tako duha kot telo, in ko se boste solali na srednji soli ali fakulteti, ce se se zelite ukvarjati z manekenstvom, vam je na voljo nasa agencija.
Preden se prijavite pri kateri koli agenciji, se pogovorite s starsi / skrbniki in jim pokazite to naso stran.

Postanite model - kariera modela je hitra: pri mlajsih manekenkah je zacetek manekenstva pri agenciji najvarnejsi nacin za uspeh. Vendar obstajajo kamen spotike. Zdaj jih preucujemo, od ugleda do aplikacije in razlicnih vrst agencij za modeliranje.


 

Iscete najboljso manekensko agencijo?
Zanesljive stranke: Komercialne, modne in prireditve
Postanite model:
Vrste modelarskih agencij
Kaj je pomembno pri iskanju agencije?
Manekenke bodo lahko sodelovale z agencijo ali brez nje. Priporocljivo je, da imate pogodbo z dobro agencijo. Najprej agencija skrbi za to, da dobite dobre sluzbe - tu izpostavljam "dobro"! Steje kakovost in kolicina strank. Manekenska agencija skrbi tudi za to, da delate samo z uglednimi strankami, in vam pokaze najboljse, se posebej, ce zelite delati v tujini. Nato je modelna agencija pomembna za zascito modela pred premajhnim placilom ali cim podobnim. Podpirajo vas, ce imate vprasanja, vam povedo, kje se morate izboljsati. Vase upravljanje modelov zagotavlja ekskluzivno mrezo z najboljsimi stiki, ulitki in delovnimi mesti. Za kariero modela bi morali zaceti zgodaj. Toda sola in izobrazevanje (kot sem ze rekel) bi morali biti vseeno na prvem mestu. "Biti model" pomeni vloziti cas v to, da se zgradite. V najboljsem primeru bi morali pri stirinajstih ali petnajstih letih poiskati dobro manekensko agencijo in si korak za korakom nabirati izkusnje. Vzemite si dve leti in se oboje - modelirajte in koncajte solo. S pravim vodstvom ob vas bo vse organizirano. Da bi nasli najboljso agencijo za vas, zdaj iscemo samo agencijo.

Manekenskih agencij je na pretek. Majhni, veliki, digitalni, neznani in veliki igralci. Kako pa lahko najdete primerno agencijo? In kdaj je agencija ugledna? Najverjetneje boste iskali po internetu. Udobno, enostavno in odlicno, ce vasa agencija ni predalec od vas. Vedno upostevajte naslednje vecje mesto. Vecje kot je mesto, vec delovnih mest za manekenke. Nekatere velike oglasevalske agencije in podjetja se nahajajo znotraj vecjih mest in so prostor za oglasevanje. Zato poiscite:

Manekenska agencija in dodaj.. New York, Pariz, Milano, London, Los Angeles, Hong Kong, Sanghaj, Beograd, Zagreb, Athens, Sofia, Sarajevo, Skoje, Banja Luka, Podgorica, Ljubljanaitd.
Opomba> Manjsa mesta se obicajno ne splacajo
Na koncu knjige najdete nadaljnja priporocila!
S tem iskanjem boste dobili nekaj rezultatov. Naslednji korak: kako lahko ugotovite, ali je ta agencija ugledna? Obstaja ena moznost: na internetu obstajajo seznami z vsemi manekenskimi agencijami, ki se posodabljajo. Primer bi bil seznam Vogue ali Lukinski. Ogledate si lahko obe - na seznamu bodo vse zanesljive in ugledne agencije. Toda poleg tega obstajajo stevilni bookerji in agenti z dobrimi stiki, ki bi vam lahko pomagali, da zacnete kariero. Vseeno je, da bi morali kot zavezani model sami pregledati te agencije, preden oddate prijavo.


Spletna stran agencije s priznanimi agencijami ?
Ugledna agencija ima ugledno spletno stran. Preprosta in cista oblika z visokokakovostnimi slikami in tablo ter informacijami o ekipi. Samo se nekaj: obstajajo agenti, ki imajo odlicna omrezja, ne pa lastne spletne strani ali agencije.

Raven modelov?
Oglejte si vzorcni odbor agencije in si vzemite cas, primerjajte ga z drugimi agencijami, da ocenite kakovost strank in delovnih mest. Ta merila bodo pomagala: ali imajo modeli popolne mere in razdrazen obraz? So slike visoke kakovosti? Ko si ogledate vec agencijskih domacih strani, boste kmalu videli razliko med manjsimi in vecjimi ter ustreznimi visokokakovostnimi, ekskluzivnimi modelnimi ploscami in obicajnimi. Samo vprasajte si vprasanje: "Ali se tam prilezem?" Nato boste ugotovili, katera agencija je za trg visoke mode in katera se za komercialni trg.

Zanesljive stranke: komercialne, modne in prireditve
Dobre informacije boste nasli na modelni plosci. Poznate kampanje ali stranke? Pomagal bo tudi hiter vpogled v blog agencije ali kanala druzbenih omrezij.

Izkusnje?
Po internetu poiscite mnenja drugih modelov ali strank o agenciji, da bi dobili boljsi vtis o agenciji (preberite dovolj mnenj in ocen agencije). Opomba: te ocene upostevajte kot opombe, vendar si ustvarite lastni vtis. Vsak pregled ni resnica in nekateri preprosto ne prenesejo zavrnitve in pustijo slabe kritike.

Dvomljive agencije
Tu je se nekaj vidikov, ki jih morate upostevati, ko iscete agencijo prvic. V bistvu se lahko vedno zanesete na: ali agencija sodeluje z velikimi strankami in mednarodnimi modeli? Ce je odgovor pritrdilen, je dobra agencija. In kaj lahko tudi upostevate, sem vam povzel v naslednjem:

Prevec modelov
Veliko spletnih strani vam bo ponudilo delo brez agencije. Stranke bodo upostevale kakovost. Ce ste navedeni na spletni platformi s tisoci polprofesionalnih modelov, se bo vasa trzna vrednost zmanjsala.

Ni spletne strani ali lazne spletne strani
Na prvi pogled ne boste nasli informacij o skupini, naslovu ali sedezu agencije, pa tudi kontaktne podatke, kot je telefonska stevilka. Skratka, ce ne morete ugotoviti, kje je agencija in kdo dela za agencijo, ni ugleden.

Brez zahtev
Samo, da vas sprejmejo v agencijo brez zahtev ali izpolnjevanja pogojev. Priznane agencije vas bodo vedno zelele spoznati. Po Skypeu potekajo uradni kastingi ali srecanja.

Ni dela z uglednimi strankami
Ce ni dokazil o delu s strankami, jih tudi ne bo. Zato bodite pozorni, ce je agencija dejansko aktivna in vam nekaj ponudi.

Uporaba: Zdaj je odvisno od vas!
V nekaterih agencijah se lahko prijavite prek obrazca na spletnem mestu, drugi raje e-posto. Preden se lotimo iskanja agencij, si na hitro ogledamo predlogo, ki jo lahko uporabite za vse aplikacije po e-posti. Ze imate prvi niz polaroidov in meritve. Zdaj lahko vse te podrobnosti napisete in shranite. Posljite jih skupaj z meritvami in slikami. Za nove obraze so dovolj polaroidi. Tu je kontrolni seznam za vaso prijavo:

Ime, priimek
Naslov
E-posta
Telefonska stevilka
Visina
Poprsje, pas, boki
Velikost oblacil Velikost
cevljev
Barva las Barva
oci
Zdaj imate vse - mere, polaroide, aplikacijo in seznam odlicnih agencij. Edinstvenost, kot so lepe oci ali ustnice, preprosti nerodni znaki, kot so zobna spranja ali madez, dolgi nebarvani lasje in vasa karizma In samozavest in pozitivnost. Ce izpolnjujete zahteve agencije in narocnikov, kot ste vi, vas bodo povabili na sestanek v agencijo. Toda pocakajte - kaksne agencije obstajajo?

Vrste agencij za modeliranje
Oglejmo si razlicne vrste agencij. Moje absolutno priporocilo za nove obraze, ki se zelijo prebiti v mednarodni svet visoke mode - poiscite dobro priznano materinsko agencijo v velikem mestu.

Manekenske agencije
Kot splosni izraz boste vecinoma nasli agencije za modeliranje izrazov. Agencije je vedno sestavljeno iz enega ali vec lastnikov z ekipo okoli agencije, da pridobijo nove stranke in postanejo vecje in boljse. Agencija skrbi za rezervacije delovnih mest, z zadostnim stevilom zaposlenih pa tudi za vase upravljanje in nacrtovanje potovanj, vozovnic in rezervacij hotelov. Manekenska agencija bo stopila v stik s fotografi glede oblikovanja vase knjige. In zaradi vsega tega so modelne agencije obicajni nacin, da manekenke dobijo delo. V svetu agencij obstajajo dolocene vrste. Medtem ko platforme za modeliranje nakljucno jemljejo modele in imajo na svojem spletnem mestu na tisoce modelov, maticne agencije dobro skrbijo za njihove modele in vas bodo poskusale umestiti na mednarodni ravni. Za vas so vec kot le "bookerji"; so vasa kontaktna oseba, ki bo poskrbela za vaso kariero. V velikih mestih boste nasli tudi buticne agencije in nekaj neznanih agentov modelov, ki zastopajo le nekaj modelov. Vendar bodo za svoje modele skrbeli kot maticna agencija. Da bi dobili vpogled v razlike teh agencij, si oglejte naslednje strani:

Modelne platforme
Modelne platforme so obicajno spletne platforme. Modeli se lahko registrirajo brez placila pristojbine. Obljuba teh platform: >Z naso platformo boste nasli stranke, ne da bi potrebovali agencijo! Samo registrirajte se <. Preprost in lep svet, vendar to ne deluje tako. Seveda se vsi trudijo. Toda svojim modelom ne ponujajo oblikovanja svoje knjige, nobenega svetovanja in priporocil ali mreze. Z oglasi na svoji spletni strani in platformah zasluzijo denar. Platforma je sestavljena iz tisocih modelov in nihce ne bo ocenil kakovosti. Kot model se na teh platformah ne bi smeli upirati.

Mati agencija
Maticne agencije so popolno nasprotje. Te agencije se osredotocajo na namestitev in rezervacijo modelov v mednarodnih velikih agencijah. Obstajajo maticne agencije, ki modele postavljajo samo v druge agencije in sploh nimajo nobene stranke. Te agencije obicajno obstajajo zunaj velikih drzav, kot so ZDA ali ZDA. V vecjih drzavah in modnih prestolnicah so maticne agencije obicajno obe. Modele postavljajo na mednarodni trg in aktivno usklajujejo vaso mednarodno prakso z drugimi agencijami. Svoje partnerje posodabljajo s trenutnimi slikami in organizirajo vase moznosti in datume. Pobot je povsem jasen - maticna agencija dobi kot obicajno upravljanje deset odstotkov vseh vasih placil. In v zameno dobite dostop do omrezja in popolno storitev agencije, kar je zelo dobro. Kot model visoke mode, ki se lahko ukvarja tudi s komercialnimi deli in mednarodnimi oblikovalci, bi moral biti vas cilj maticna agencija. Toda maticne agencije pricakujejo ekskluzivnost. Zato bi morali biti resnicno pozorni, kdo vas zastopa in kdo trenutno upravlja. V celoti se morate zanasati na svojo agencijo, zato bi vam morali ponuditi tisto, kar potrebujete za svojo kariero. Mednarodni stiki strank in kasting agencij, fotografov, revij, mocna model tabla, ki predstavlja vas videz.

Buticna agencija Buticne agencije
najdete v vseh vecjih mestih po vsem svetu. Imajo poseben car, saj delajo samo za stranke v zadevnem mestu. Taksne agencije lahko na primer najdete v New Yorku. Se vedno imajo odlicne stike in vcasih delujejo tudi kot maticne agencije.

Booker
Na internetu ne boste nasli posameznih bookerjev. Delajo sami, brez spletnega mesta in socialnega omrezja. So menedzerji z lastno mrezo, ki so vecinoma delali za vecje agencije. Scasoma so zbrali dragocene stike in izkusnje pri umescanju modelov. To zdaj pocnejo kot bookerji. Potem ko so nekaj let delali v velikih agencijah, zdaj zelijo delati sami. Vcasih nimajo niti lastne pisarne. Predstavljajo samo izbrane modele, pet, deset ali petnajst. To je to. Ti bookerji vas bodo iskali na ulici, v kavarni ali fitnesu. Nekateri delajo od doma, drugi letijo s svojimi modeli po vsem svetu. So tudi nekaksna maticna agencija in svoje modele po vsem svetu postavljajo v velike agencije.

To je to!

Ce zelite prebrati vec o svetu modelarstva, si oglejte clanek avtorja iskanja Stephana M. Czaje iz kokainskih modelov o: Visting Modeling Agencies.

Postanite model - kariera modela je hitra: pri mlajsih manekenkah je zacetek manekenstva z agencijo najvarnejsi nacin za uspeh. Vendar obstajajo kamen spotike. Zdaj jih preucujemo, od ugleda do aplikacije in razlicnih vrst agencij za modeliranje.

Prvi obisk v vasi manekenski agenciji
Zdaj imate vse podrobnosti za svojo popolno prijavo. Nadaljujmo! Vam je uspelo in ste bili povabljeni v agencijo na sestanek? Super! Zdaj gre za odlicen prvi vtis. Kako se pripraviti na prvo srecanje, bo opisano v naslednjem poglavju. Kot izkusen model morate obvezno izbrati vsestranske slike svoje knjige in jih vzeti s seboj ali na USB. Kot nov obraz ne potrebujete slik, samo pravo obleko in pravocasno. Stejejo prvi vtisi in izurjene oci lastnikov agencije. Vse bodo ujeli. Naredite si uslugo in pojdite spat zgodaj zvecer pred sestankom. Dovolj spanca vam bo pomagalo, da se boste v agenciji najbolje predstavljali. Morali bi biti tudi negovani in naravni. Le malo licil in preprosta, a hkrati cista in oprijeta obleka - kot za vase polaroide. Nadaljnji kriteriji za odlicen prvi vtis: bodite pozitivni in srecni! Bodite veseli, da ste bili povabljeni in se lahko predstavite agenciji. To je nadaljnji korak. Odlicne, pozitivne vibracije in ze ste na pol poti, ker vas bo booker gledal enako kot prihodnja stranka. Zaradi slabega vedenja ali ce imate vtis, da vam ni vseeno ali niste motivirani, bo agencija videti slabo. Booker vas bo prevzel v tablo le, ce bo verjel, da ste pripravljeni na sestanek s strankami. Za manekensko agencijo bosta vasa zavzetost in motivacija najpomembnejsa merila. Zavedajte se naslednjega: res zelite modelirati s polnim delovnim casom ali je to za vas bolj hobi? Vecje agencije bodo sodelovale z vami le, ce ste prilagodljivi in ??je modeliranje vasa prednostna naloga. Za agencijo ni nic hujsega kot model, ki nikoli ni na voljo za odlitke ali sluzbe. Kot booker ne vidite, zakaj vlagate v ta model, in dobili boste vedno manj povprasevanj. Razmislite tudi o svoji motivaciji za modeliranje. Pomislite: zakaj zelite modelirati? Kaj je za vas pomembno? Prepricajte narocnika agencije v svojo motivacijo in nato, ce je le mogoce, s svojimi izkusnjami. Razmislite tudi o svoji motivaciji za modeliranje. Pomislite: zakaj zelite modelirati? Kaj je za vas pomembno? Prepricajte narocnika agencije v svojo motivacijo in nato, ce je le mogoce, s svojimi izkusnjami. Razmislite tudi o svoji motivaciji za modeliranje. Pomislite: zakaj zelite modelirati? Kaj je za vas pomembno? Prepricajte narocnika agencije v svojo motivacijo in nato, ce je le mogoce, s svojimi izkusnjami.

Opomba: to je za agente zelo pomembno. Le nekaj ljudi moras odgovoriti takoj. Vasi starsi, prijatelji in kot model vasa rezervacija. On ali ona vodi veliko modelov vzporedno in stranke. Vkljucenih je veliko korakov. Ce ne delate, ne odgovarjajte pravocasno ali brez razloga zavrnite delovna mesta, zamenjani boste. Zlasti narocniki, ki svojim strankam priporocijo nov model, nato pa prosijo za vaso moznost in brez razloga brez razloga ne bodo dolgo sodelovali z vami. Vsake minute te ne bo vec.

Kratka modna pista: zapomnite si te korake
Skoraj na vsakem srecanju za predstavitev ali predstavitev boste pozvani, da se sprehodite do agencije ali zirije. Vsak model razvije svoj slog. Nekateri modeli hodijo seksi in med sprehodom mahajo z boki. Drugi hodijo zelo visoko modno in popolnoma elegantno, naravnost brez custev. Ne glede na to, kako razlicni so slogi, je nekaj osnov, ki jih morate poznati kot nov obraz, ko se predstavljate ali na kastingu.

Vas sprehod je sestavljen iz petih elementov:

Sprehod: naravnost
Poslusajte glasbo. Pesmi so sestavljene iz taktov. Vsak utrip lahko razdelimo na dva ali stiri. Stetje 1. 2. 3. 4. pojdi! Hodili boste neposredno v ritmu glasbe. Na sprehodu v svoji agenciji ali za poroto se morate osredotociti na eno tocko na steni na visini priblizno dva metra. Vas pogled bo ostal do konca tega metra.

Zadnji meter: Ujemite oci
V zadnjih dveh korakih (odvisno od dolzine sobe) bo vas pogled dosegel agenta ali zirijo in kasneje fotografa. Uporabite ta zadnja dva koraka za iskanje fokusa; mogoce je v kotu veliko fotografov? Ce ste osebi iz zirije zelo vsec ali pa drugi sploh ne izgledajo? Takrat se lahko bolj osredotocite pri poziranju.

Poziranje: Predstavitev pred bookerji (kasneje morda tudi pred fotografi)
To je tisto, kar moramo obicajno nauciti modele: mirujte, uzivajte v trenutku! Pocasi stejte 21 ... 22 ... 23 ... in nato pojdite nazaj. Pri tem vas bodo gledali levo in desno, naravnost in spet levo in desno. Na modni reviji je zdaj trenutek za oblikovalce in medije. Fotografi fotografirajo oblacila za revije. Ce zelite narediti dovolj fotografij, preprosto ostanite tam, pozirajte in si izmenjajte poglede.

Obracanje: Vedno v desno
Upostevati morate eno stvar: najprej se obrne vase telo, nato glava in nato oci. Zavili boste desno in s seboj vzeli glavo in oci. Za malo "ulova" boste morda pomeziknili, preden se obrnete.

Sprehod nazaj: Uspelo vam je
Spet se osredotocite na tocko v sobi in hodite tja naravnost. Oci naj ostanejo pri tej tocki priblizno na visini dveh metrov in vasa drza naj bo ravna. Po tem lahko spet hodite sprosceno. Glede na zanimanje rezerviranega za vas bodo opravili meritve in naredili nekaj posnetkov ter uvodni video. Uvodni video sledi strogemu postopku, tako kot sprehod prej. Morda se boste morali predstaviti v anglescini, tako da bodo narocniki videli, da ste sposobni komunicirati z mednarodnimi strankami in da vam jih lahko priporocijo. Obicajno vas rezervirajo posnamejo z majhno kamero ali tablicnim racunalnikom. Video mora biti zelo naraven in narejen v enem posnetku. Polaroidi in videoposnetki bodo narejeni v bikiniju za zenske modele, tako da bodo oblikovalci in agencije lahko videli vase telo.

Uvodni video
Uvod: To boste poceli vso svojo kariero.
Vase besedilo je super kratko in obicajno tako: "Zivjo, moje ime je Elena, stara sem 17 let in visoka 1,79 m."

Portret: obraz
Kot je ze opisano v podpoglavju "polaroidi", bo portret najprej posnet. Z odprtimi lasmi boste gledali naravnost v kamero. Po tem boste lase povlekli nazaj v cop. Pretvorite se v svoj profil (levo), lase odprte, lase vtaknite. Spremenite se v svoj profil (desno), lase odprte, lase vtaknite. Skratka: profil, profil (levo), profil (desno).

Celotno telo: meritve
Enak postopek kot pri portretih, da morate pokazati hrbet med levim in desnim profilom. Za vsak korak morate imeti v mislih, da najprej spustijo lase, nato pa jih vtaknejo. Podrobno: pogled od spredaj, obracanje na vaso stran, pogled od zadaj, obracanje na vaso stran, pogled od spredaj.

Sprehod: Zapomnite si svoj gosee sprehod Rezervacija se
bo umaknila, da vam bo dala prostor za sprehod. Sprehod boste opravili tako, kot je opisano, brez ponovnega sprehoda nazaj, kar pomeni, da hodite proti kameri in ne nazaj. Namesto tega pozirate pred kamero in pokazete svojo mimiko. Lahko pozirate, vendar ne tako, kot bi se fotografirali. Sladko, seksi, arogantno, razdrazljivo ... pokazite svojo vsestranskost. Po priblizno pet minut poziranja lahko recete: "Hvala in adijo".

Biti sprejet v agenciji
Koncno ste se znasli v vzorcnem odboru agencije. In zdaj moras pocakati! Skoraj vedno gre za enak postopek. Nekateri modeli prepricajo rezervacijo takoj in bodo takoj po sestanku dobili moznosti in pogodbo. O drugih bodo razpravljali v zvezi s polaroidi znotraj celotne ekipe. Z izkusenimi modeli si bodo tudi vzeli cas in si ogledali knjigo. Obicajno vas bo ekipa z rezervacijami pustila z besedami "Hvala za obisk in cas. Javili se vam bomo ". In to bi lahko trajalo nekaj casa. Ce se v dveh tednih se niste slisali, se lahko obrnete nanj in povprasate po povratnih informacijah, da se prepricate. Ce vas agencija zanima, vas bo kontaktirala. Obicajno gre za zelo hiter postopek in slisali jih boste v roku dveh ali treh dni (ce vas bodo zeleli).

Kontrolni seznam: Priprave pred obiskom
zenske: kavbojke, zgornji del, spodnje perilo golih barv, bikini, visoke pete, brez stylinga
in moski: kavbojke, srajca, cisti cevlji
Slike (izbor vasih najboljsih in vsestranskih) na iPadu, tablici, knjigi (ce imate enega)
Biti pravocasno. To pomeni, da ste resnicno pravocasno in ne boste tam pet minut prej, nikakor pa ne 15 minut prej.
Kontrolni seznam: Videz
Bodite ponizni, potrpezljivi in ??nasmejani
Agencija Gosee
Brez kastinga , kratek uvod
Sprehod, poziranje
polaroidovPohodni video
Poslovo
To je to! Ce ste nasli pravo manekensko agencijo, ki bo postala model, morate dobiti mocno knjigo za svoje ulitke in stranke! Preberite vse o popolni knjigi modelov.

Stara dobra knjiga z vzorci, resnicno obvezen model. Na kastingih, delovnih mestih in obiskih agencij je vasa knjiga vasa podpora. Tudi ce srecate druge modele, si boste knjige vedno izmenjali in si jih ogledali. V svoji knjigi modelov predstavljate izbor svojih najboljsih slik z delovnih mest in poskusnih snemanj. Stranke in agencije lahko zdaj dobijo predstavo o vas kot modelu: o vasih izrazih obraza in poziranju. V vsakdanjem zivljenju svoje knjige z vzorci pogosto ne potrebujete, sele kasneje, ce ste na mednarodni ravni ali za vecje sluzbe. Stevilne agencije svojim modelom ponujajo lastno knjigo z blagovno znamko. Pogosto morate prvo knjigo kupiti sami. Vedno bi morali iskati odlicne kakovosti in nekatere druge funkcije, kot je prostor za sedkarje in vizitke. Potem se boste dobro pripravili na kastinge in imeli boste vse v svoji knjigi: slike, vizitke in vizitke vase agencije. S tem ze povecujete moznosti za sluzbo ze s predajo knjige o vzorcih. Sporocite nam, da si oglejte podrobnosti vase knjige. Od stevila slik do izbora slik. Po tem se bom tudi vrnil na testne poganjke.

Vasa knjiga z vzorci: Osnove uspeha
Kot sem ze omenil, vam bo knjiga pomagala do zaposlitve v kastingih in agencijah. Na prvi pogled bodo videli, da ste pripravljeni in ste razmisljali o svojem delu. Pravi plus za vas. Svojo knjigo modelov boste pogosto predstavili ljudem, ki ocenjujejo vas videz. Ne glede na to, ali gre za sefa agencije, kreativne umetniske direktorje, fotografe ali vodjo trzenja. Priprave so vasa naloga in ze ste na pol poti. Pri nakupu knjige z vzorci morate upostevati nekatere standarde, ce jih ne dobite pri svoji agenciji. Vasa knjiga mora biti kakovostna. Material mora biti dobro vzdrzevan in cist. Kot sem ze rekel, bo veliko ljudi videlo vaso knjigo, zato jo morate videti odlicno. Mednarodni standard dolocajo ameriske zahteve, drzava prvih supermodelov.

Veliko modelov me sprasuje, na kaj bo stranka dejansko pogledala vaso knjigo na kastingu. Novi modeli so se posebej zainteresirani za prikazovanje svojih slik strankam, da bi povecali moznosti za zaposlitev. Kako to deluje? No, v idealnem primeru potrebujete svojo knjigo, ki prikazuje, kako vsestranski ste kot model. Vasa akcija ni nic drugacna. Boljsa bo raznolikost slik, ki jih prikazujete, bolj vsestranski boste do strank, ki vas bodo lahko bolje vkljucile. Vasa stranka ve, kako se boste prilegali snemanjem in delali na snemanju. Vase najboljse slike bi morale biti na zacetku vase knjige, ker oddaje obicajno postanejo grozljive ali pa je tam veliko modelov, stranka pa morda ne bo imela vedno casa, da si ogleda celotno knjigo modelov. Zato

Ali potrebujete celotno knjigo kot nov obraz?
Ne, dovolj je le nekaj dobrih slik. Samo pokazati vam morajo najboljse. Ni treba zapolniti vseh strani. Kakovost je boljsa od kolicine - kot pravijo vedno.

Odtisi vasih slik
Obicajno vec ljudi sedi za mizo pri goseeju in na odlitkih. Knjigo bo imela samo ena oseba. Da bi ga zirija tudi pogledala, bi morale biti slike dovolj velike. Vsi poznamo format DIN A4, ki je ocitno najboljsi. Standardna velikost slike je 9 "x12" palcev (kar bi bila velikost DIN A4, ce jo pretvorite). Kam naj natisnete svoje slike? V fotografski trgovini, trgovina z zivili v velikih mestih, v formatu 20x30cm. To je najvecji format za obicajne tiskalnike slik.

Kakovost snemanja
Odkar sem zacel pisati to knjigo, je bila to moja najljubsa tema: kakovost! Nikoli ne poskusajte ustvariti knjige na hitrem pasu. Pomembneje je, da imamo na voljo odlicne fotografe in odlicne slike! Stranke zelijo le najboljse za svojo blagovno znamko ali kupce, in to morate vedno imeti v mislih. Vsako poskusno snemanje ali delo vam bo prineslo eno ali dve sliki za vaso knjigo. Takoj, ko napolnite tri, stiri strani, lahko zacnete izbirati med testnimi poganjki in kakovost se vedno pride pred kolicino. Kot nov obraz ste lahko iskreni na kastingih in recete, da se vedno ustvarjate svojo knjigo. Takoj, ko ste v agenciji in ste opravili prvi test z dobrim fotografom, boste prejeli prosnje na Instagramu, Facebooku itd. V tem trenutku je za vas pohvala.

Drugic, zdaj boste morali biti bolj selektivni. Kateri test je dober za vaso knjigo? Nekaj ??moznosti boste dobili tudi pri svoji agenciji. Kot model si boste ogledali in tudi sami izbrali testne poganjke. Kot je opisano za nove obraze, ne bi priporocal fotografiranja z vsakim fotografom. Razumem, da je na zacetku skusnjava posneti veliko slik, vendar boste izgubili svojo ekskluzivnost, ce vas bodo ves cas videli na Facebooku ali Instagramu. Ali za testne snemanje s fotografi (kar pomeni, da so neplacani). Vasa vrednost kot modela se bo zmanjsala. Vas cilj bi moral biti samo fotografiranje z izbranimi fotografi, da izboljsate svojo knjigo. S tem boste dosegli boljse rezultate. Samo ce si vzamete cas, da v svojo knjigo vnesete kakovost, boste dolgorocno delali kot model in veliko potovali. Zato

Kontrolni seznam vzorcnih knjig:
visokokakovostna knjiga z debelo trdo vezavo in hrbtno stranjo ter dodatnim prostorom za natisnjene sedkarje (obicajno v formatu DIN A5).
Na odlitkih bodo oblikovalci in reziserji kastinga obdrzali lepenke modelov. V vasi knjigi mora biti prostora za natisnjene sedkarje in to morate upostevati pri nakupu knjige (nekatere "knjige s portfeljem" nimajo tega dodatnega prostora).
Dvajset jasnih strani za stirideset slik (sprednja in zadnja stran). Meritve klasicne knjige z vzorci si boste zapomnili, ko se boste spomnili formata DIN A4. Knjiga je le nekoliko vecja. Svoje fotografije lahko enostavno natisnete v fotografskem ali v trgovini.
Vizitke vase agencije.
Najboljse slike na naslovnicah.
Pokazite vsestranskost in izbor svojih najboljsih slik - ne pozabite na kakovost pred kolicino.
Obicajno lahko uporabite dve sliki vsakega uvodnika, sicer bo dolgocasno. Kot nov obraz jim lahko iskreno poveste, da vasa knjiga se ni popolna.
Kakovost testnih
snemanj Pri fotografiranju in fotografiranju bi morali biti selektivni in ne delati z vsemi. Delajte samo s tistimi, za katere menite, da so najboljsi za vas.

Zdaj veste vse o svoji vzorcni knjigi! Ampak, kako prepricati fotografe za testna snemanja? Ne pozabite, da je pomembna kakovost, ne kolicina. Preberite vec o testnih snemanjih in fotografih modelov.

Iscete fotografe, ki bi dobili mocno knjigo vzorcev? Kako boste nasli dobrega fotografa za testno snemanje? In koliko jih potrebujete? Ce ze sodelujete pri nekaterih dobrih agencijah, boste od njih prejeli poizvedbe. Tako pridete v stik s fotografi. Dobili boste prve fotografije in prve slike, ki vam bodo pomagale pri delu. Ko fotografi, agencije ali vi sami objavite slike, boste hitro dobili nove zahteve drugih fotografov. Zdaj pa bodite previdni: ne pozabite - kakovost!

Kakovost pred kolicino! Izberite razlicne sloge
Veliko modelov misli, da jim bo cim vec fotografij pomagalo do uspeha. Toda ali je to res? Ce ste mlad model in ze na zacetku snemate z veliko fotografi, da boste ustvarili svojo knjigo, boste na koncu uporabili le nekaj posnetkov. Cas za nacrtovanje in snemanje je zapravljen. Na druzbenih omrezjih bo prevec vasih fotografij, ko bodo fotografi ali drugi objavili uvodnike. Ce je z vami veliko fotografij, na primer neplacanih testov, zakaj naj nekdo placa za vas? Kot model morate biti izbircni pri fotografiranju za svojo knjigo. Raven in kakovost se morata vedno povecati. Prav tako bi se morali osredotociti in ohraniti svojo ekskluzivnost. To velja tudi za delovna mesta. Pazljivo izberite svojo sluzbo, stranke in fotografe. Manekenske agencije bodo poskrbele, da vam bodo stranke ustrezale kot model. Kot smo ze pojasnili, delovna mesta na sejmih ali za glasbene spote obicajno ne prihajajo iz agencij. Kot model je nujno imeti vsestransko knjigo. Dobro vodenje modelov bo imelo odlicne stike in fotografe, tako da boste lahko svojo knjigo sestavljali korak za korakom in jo na enak nacin izboljsevali. Nihce ne bo cez noc zvezda, tudi vrhunski modeli so zaceli od spodaj in se potrudili v manekenski Olymp. In na enak nacin bi morali delati na svojih sanjah, da bi postali model. tudi vrhunski modeli so zaceli od spodaj in se potrudili v manekenski Olymp. In na enak nacin bi morali delati na svojih sanjah, da bi postali model. tudi vrhunski modeli so zaceli od spodaj in se potrudili v manekenski Olymp. In na enak nacin bi morali delati na svojih sanjah, da bi postali model.

Video posnetki: Povecajte svoj portfelj s slikovnimi video posnetki
Poizvedbe po prvih fotografiranjih
To bi rad se malo razlozil. Ko bodo mlajse manekenke sprejeli v agencijo in posneli prve slike, bodo povprasevanja fotografov samodejno sledila prek Facebooka, Instagram itd. Seveda vas bo to veselo, vendar bo morda prevec. Vse poizvedbe morate vedno posredovati svoji agenciji. Natancno vedo, kdo je ugleden in kdo ne. Pokazali boste tudi, da zelite sodelovati s svojo agencijo in ne ob svoji agenciji. Prejeli boste se vec povprasevanj za delovna mesta. Ti niso ugledni. Poizvedbe o zaposlitvi prek Instagrama bodo poslala samo podjetja, ki zelijo prihraniti denar (in ki morda ne vkljucujejo delovnega casa, ne uporabljajo pogodb ali odkupov itd.). Naloga vasega vodje je, da vam pove, naj boste potrpezljivi, kar je tezko, saj so tudi manjsa delovna mesta zanimiva za nove obraze. Ampak: povprasevanja bodo prisla in odsla. Ko enkrat dosezemo najboljse in najbolj donosne, je to mogoce. Samo s kakovostjo boste dolgorocno uspesen model in lahko dobite dobro placilo. To velja za stranke, medije in uvodnike. Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi). Ko enkrat dosezemo najboljse in najbolj donosne, je to mogoce. Samo s kakovostjo boste dolgorocno uspesen model in lahko dobite dobro placilo. To velja za stranke, medije in uvodnike. Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi). Ko enkrat dosezemo najboljse in najbolj donosne, je to mogoce. Samo s kakovostjo boste dolgorocno uspesen model in lahko dobite dobro placilo. To velja za stranke, medije in uvodnike. Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi). Samo s kakovostjo boste dolgorocno uspesen model in lahko dobite dobro placilo. To velja za stranke, medije in uvodnike. Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi). Samo s kakovostjo boste dolgorocno uspesen model in lahko dobite dobro placilo. To velja za stranke, medije in uvodnike. Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivega fotografiranja s fotografi). Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi). Prevec ene stvari vam bodo znizale vrednost, zato boste morali kmalu poiskati fotografe, ki se vasi knjigi popolnoma prilegajo sami. Na primer, ce potrebujete komercialne ali sportne slike. Vsak fotograf ima posebnost, v kateri je najboljsi. In kot model, ko zelite svojo knjigo izboljsati, morate poiskati najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi). poiskati moras najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivega fotografiranja s fotografi). poiskati moras najprimernejsega fotografa. Potem boste zasluzili dovolj denarja, da boste celo razmislili o placanih fotografiranjih z vrhunskimi fotografi. Vec o tem bomo govorili na strani DOL, o placanih fotografiranjih (placljivih fotografiranjih s fotografi).

Preizkusite
snemanje s fotografi za svojo knjigo Najprej: Kaj je poskusno snemanje?
Vsi poskusni poganjki se bodo steli za neplacano delo. V ZDA testne poganjke imenujejo tudi TPF (cas za tisk). Ta izraz se vecinoma uporablja med hobi fotografi / modeli, mednarodni izraz pa bi bil preizkusni.

Kaj to pomeni?
Fotografi, manekenke in vizazisti bodo delali, ne da bi dobili placilo. Vse vpletene strani slike uporabljajo za svoj portfelj. Fotografi lahko fotografirajo z modeli, ki jih potrebujejo za svoj portfelj. Na primer slike, ki jih s sluzbo ne bo dobil. Z novimi slikami boste dobili nove stranke.

Sorta! Testni posnetki so kljucnega pomena za nove obraze, saj bodo to vase prve slike za knjigo. Kasneje boste celo placani kot model za testne poganjke. Na primer, ce fotograf za svoj projekt isce doloceno vrsto modela.

Nasveti za prvi test
Nekaj ??preprostih korakov vam bo pomagalo. Najprej je pomembno prepricati fotografe, da fotografirajo z vami. Tako kot manekenske agencije tudi fotografi dobijo veliko vprasanj od modelov. Ce pokazete, da ste predani, in predhodno razmislite o svojem poskusnem snemanju, se bodo povecale vase moznosti, da dobite dobrega fotografa za test. Cim manj casa morajo vloziti, tem bolje zanje. Na eni strani ste zivcni kot nov obraz, ker je to vase prvo poskusno snemanje. Na zacetku v resnici ne veste, kaj morate storiti. Za vas imam nekaj preprostih nasvetov modnega fotografa Oliverja Rudolpha. Natancno ve, kaj si stranke zelijo ogledati in katere slike so potrebne, katere obrazne mimike so dobre, saj je v industriji ze nekaj casa. Da bi dobili preskusne poganjke,

Kako prepricati fotografe?
Prepricljivi fotografi potrebujejo cas, saj ste VI novi obraz!
Kot sem ze rekel, si morate prizadevati za boljse fotografe za vsako snemanje. Boljsi fotografi za vas pomenijo tudi to, da morate vsako fotografiranje izboljsati. Portfelj fotografa bo boljsi od vasega. Ze je sodeloval s strankami in si pridobil veliko izkusenj. Vecja kot so pricakovanja novih slik, boljsa je kakovost fotografa.

Zato morate fotografa prepricati o sebi na fotografiranju. Odlicna priprava vam bo pomagala doseci ta cilj. Nacrtovati morate celotno fotografiranje: vrsto, slog, lokacijo. Preden zacnete razmisljati o fotografiranju, ne pozabite, da ne gre samo za vas. Spoznate fotografa in morda boste tu in tam morali malo prilagoditi. Kako mu lahko ponudite nekaj, cesar morda se ni pocel tako pogosto? Bo vizazist na fotografiranju? Lahko ima tudi nekaj idej. Testno snemanje mora vedno vkljucevati interese vseh vpletenih strani, tudi ko ga nacrtujete. Poleg tega bi morali zbrati slike (razpolozenja), ki so del vase priprave. Ce veste, kako delati s Photoshopom, lahko sami ustvarite malo tablo razpolozenja. Dovolj je, da posljete e-posto s prilozenimi slikami. Upostevajte, da lahko na temo prilozite najvec dve ali tri slike (slog, slog, lokacija).

Kontrolni seznam za vaso razpolozenje:
Kaksne slike rabim?
Sportno, modno, zivljenjski slog, komercialno, druzinsko ...
Kateri stajling bom dobil na snemanju?
Blagovne znamke, barve, oblacila,..
Katera lokacija bo v blizini?
Okolica, svetloba, odobritve,..
Zbirajte razpolozenja
Vzorcne slike za tisto, kar imate v mislih.
Stopite v stik s fotografi.
Najprej boste napisali kratko, prijazno in jasno strukturirano e-posto z razpolozenji, da boste predstavili svojo idejo. Vas e-postni naslov bo vseboval vse vase misli na kratko (slog, slog, lokacija).

To bo dobra predloga za vso vaso e-posto. Potem bi morali poiskati dobre fotografe v blizini vase lokacije. Pogosto je dovolj, da uporabimo Google in poiscemo >Photographers Berlin<, >Photographers Munich< itd. O modeliranju si lahko ogledate tudi na Instagramu ali v Facebook skupinah. Vsakemu fotografu napisite loceno sporocilo in poskusite vnesti posamezen stavek o tem, zakaj zelite snemati z njim / njo. Zaradi tega je e-posta bolj personalizirana. Oglejte si tudi portfelj fotografa ali spletno stran, Facebook ali Instagram stran.

Zakaj je to tako pomembno? Mnogi modeli se pri iskanju fotografa lotijo ??samo sebe. Noben fotograf se ne bo vrnil na nekaksno avtomatizirano e-posto. Ce pa pokazete, da ste si vzeli cas in si ogledali delo ter predstavite strukturiran koncept snemanja, obstaja velika verjetnost, da boste od fotografa dobili pozitiven odgovor.

Z uporabo vec strategij boste lazje dobili boljse fotografe, saj bodo videli, da zelite sodelovati z njimi.

Kontrolni seznam za e-posto fotografom:
kratek e-postni naslov z najvec 100 besed se
zacne z osebnim uvodom, kot je >Draga Katharina ...<,
opisujejo vas koncept, slog, lokacijo,
razlozijo, zakaj ga izberete kot fotografa, ki
poskusa najti razpolozenje v internetu, kar bo fotografu pomagalo, da bo dobil predstavo o tem, kaj zelite ce zelite
priloziti najvec 3 slike vsake teme,
posljite vsakemu fotografu posamezno e-postno sporocilo (brez CC ali BCC)
Izrazi obraza v fotografiranju
Po nekaj fotografiranjih z dobrimi fotografi se bodo vase moznosti za izboljsanje izboljsale in vase sposobnosti se bodo povecale. V prvih poskusnih snemanjih ali ob prvem obisku agencije ste morda nekoliko negotovi, ko posnamejo vase posnetke ali fotografirajo s fotografom. Mnogi modeli so zivcni in razmisljajo le o poziranju! Pozabijo pa na obrazno mimiko. Telo se premika, roke nihajo, roke v obraz, ramena v zraku. Izraz obraza pa ostaja enak. Na koncu bo vsaka slika videti enako. Mogoce bo to delovalo pri vasem prvem nizu, ker je videti "kul", pri drugem pa bo dolgocasno. Zato veliko strank naredi ulitke za svoje reklame in kampanje. V zivo bodo videli, ali je model dober, in jih lahko prepricajo, ce je bolj "dolgocasen". Mi, kot ljudje bodimo vedno pozorni najprej na obraz, na prvem sestanku ali pri ogledu modelov na velikih panojih v mestu. Izrazi obraza so vse!

Nasveti za mimiko obraza
Za dobro mimiko sem se pogovarjal z modnim fotografom Oliverjem Rudolphom. Njegovi nasveti vam bodo kot nov obraz pri prvem fotografiranju pokazali, da ste vsestranski. Spet vam bodo tukaj pomagala razpolozenja. Vedeli boste, o cem bo potekalo snemanje. Zberite nekaj razpolozenja za vsak sklop za vsako fotografiranje, ki ga boste izvedli (kar zadeva poziranje). Navdihnili vas bodo, kaj lahko pocnete s svojim telesom, in tudi izrazi obraza. Ce zelite, da se razlikujejo, lahko kot model vadite poziranje pred ogledalom, kot to pocnejo igralci ali voditelji. Pred poziranjem pa obstajajo izrazi obraza! Ko enkrat vzamete ta razpolozenja, se lahko vedno vrnete k njim in jih pogledate ter dobite se vec. Med poskusnimi snemanji in sluzbami se boste spremenili v obleki, vcasih celo na lokaciji. Ce imate zdaj v glavi nacrt, kako bo vse potekalo, in kaj fotograf pricakuje od vas znotraj teh videzov kot poziranje in mimika, bodo slike boljse, bolj vsestranske in mocnejse. Za svoje prve posnetke vedno poglejte razpolozenja in vadite razlicna custva, kote in obrazne izraze, ki jih boste uporabili med pravim fotografiranjem.

Kontrolni seznam za razlicne izraze obraza:
Spustite glavo navzdol, poglejte na tla in nato navzgor ter se osredotocite na fotoaparat. Igrajte se z ustnicami.
Kot stevilka 1, le en pogled od leve proti desni in kamera.
Lahko zaprete oci in "cutite".
Predstavljajte si, da se poljubljate s prijateljem ali jeste najboljso pico, kar ste jih kdaj imeli. Stojite na gori in dihate svez zrak. Custva, ki jih cutite, vam bodo v pomoc!
In veste, da lahko izgledate "sladko" ali celo "krhko".
V nasprotju z obicajnimi, razdrazljivimi, trdimi modnimi izrazi mnogih modelov na njihovih prvih fotografiranjih.
Sladki pogled in nasmeh.
A ne pozabite: premikajte telo in uporabljajte mesanico razlicnih poz in izrazov. Svoj portfelj izrazanja lahko vedno razsirite z vadbo pred ogledalom.
Vlagajte v dobre fotografe
Nekega dne boste popolni v stotinah razlicnih izrazov. Mogoce po desetih ali petnajstih testih ali sluzbah. Povecala se bodo tudi vasa pricakovanja glede testnih poganjkov in delovnih mest. Zasluzili ste svoj prvi denar in zdaj lahko izbirate, ali ga boste porabili ali ga boste vlozili. Ce ste svoj prvi denar zasluzili kot model, boste morda zeleli razmisliti o vlaganju denarja v dobre fotografe. Vrhunski fotografi ne delajo testov, kot mnogi vrhunski modeli. Zato bi morali modeli na doloceni stopnji svoje kariere vlagati v boljse, novejse slike, polaroide in videoposnetke. Ta korak morate narediti najprej, ce ste denar ze zasluzili kot model. Osnova za nove obraze so odlicni posnetki. To je to. Z odlicnimi polaroidi boste postali odlicna manekenska agencija in dobili dobre fotografe in stranke, ki bodo sodelovali z vami,

Zdaj vas bom popeljal v zakulisje manekenske agencije! Pomembna delitev vsake agencije je tabornistvo in rezervacija. Glavno delo manekenskih agencij je ustvarjanje vrhunske mreze fotografov, revij, modelov, tabornikov in strank, pa tudi odkrivanje novih obrazov!

V zakulisju manekenskih agencij po vsem svetu
Zame se vsako jutro zacne v kavarni ali pisarni. Poleg mene je prvi kapucino in preverim vsa e-postna sporocila ter razvrstim podatke od vceraj in nova poizvedbe. Moja naloga je vodenje modelov. Kot model agent komuniciram s strankami in delam pod pogoji in pogodbami ali nacrtujem potovanja za modele. Cez nekaj casa vsak model poznate do potankosti. Z vecino sem prezivel kar nekaj casa, od njihovega prvega kastinga do treniranja modelov do prvih testnih snemanj, delovnih mest, njihove prve kampanje. Zanimivo je videti, kako modeli rastejo v prvih mesecih in letih in se z naso pomocjo izboljsujejo!

Vasa manekenska agencija je od prvega dne vas najpomembnejsi partner. Z mesanico osebnih in delno ekskluzivnih stikov ter visoko profesionalno mrezo in lastnim izborom modelov so agencije sticisce komercialnih strank in modelov. Ce vas kot novega modela zastopa priznana agencija, so vase moznosti ze na zacetku precej velike. Stevilni zaposleni v komercialnih agencijah, produkcijskih podjetjih ali fotografi si vedno ogledajo spletne strani agencij in poiscejo nove modele.

Poizvedba o rezervaciji: Vasa pot do uspeha kot model
Kako izgleda povprasevanje po rezervaciji? Veliko vzorcnih poizvedb bo izhajalo iz osebnih stikov agencije, ki so bili pridobljeni z zaupanja vrednim delom v roku. Te stranke bodo vecinoma neposredno poklicale vasega agenta in zahtevale predlog produkcij. Veliko povprasevanj pa prihaja tudi od strank, ki so spletno stran pogledale na internetu in agencijo nasle z brskanjem po internetu. Ne glede na to, ali gre za osebne stike ali spletne strani agencij, bo vecina poizvedb v pisarni prek e-poste. E-posta je glavno sredstvo komunikacije. Kot model boste napisali tudi veliko e-postnih sporocil. Veliko zbranih informacij je mogoce s to sredino predstaviti na razvrscen nacin. Zato stranke v glavnem poizvedbe posiljajo po elektronski posti. Vse podatke lahko zapisejo strukturirano, na primer podrobnosti o lokaciji, datumu ali priponkah, kot so dispozicije, datoteke pdf,
Ce je prejeto povprasevanje za rezervacijo, obicajno vsebuje podrobnosti o okvirju fotografiranja ali komercialnih slik. Vkljucuje tudi natancno (ali manj podrobno) sliko, kako naj bi izgledal model. Vse trditve se razlikujejo. Nekatere stranke imajo jasno podobo svojega modela, druge pa le informacije, kot so visina, velikost oblacil, odtenek koze in barva las.

Manekenske agencije in agenti po svojih izkusnjah filtrirajo dobra delovna mesta od ne tako dobro placanih. Kar pomeni, da izracunajo placilo in primerjajo s ponujenim ter ga primerjajo z medijskim izhodom (nacinom uporabe) snemanja ali snemanja videoposnetka. Je to delo donosno? Ali so odkupi (pravice do uporabe) ze vkljuceni? Ali je stranka dobra za vaso kariero ali vas portfelj? Vam bo to sluzbo pomagalo rezervirati vec? Po vseh teh premislekih bodo povzete informacije o snemanju. Izbor bo opravil sam / -a in sam se bo odlocil, kdo ustreza sluzbi in kdo ne. Nato bodo izbrani modeli prejeli povprasevanje.

Ce pogoji ne ustrezajo delovnemu mestu, se bo agent posvetoval s stranko, da se bo pogajal o placilu. Stevilni modeli izracunajo samo delovni cas na delovnih mestih, vendar je veliko vec! V resnici boste 365 let predstavljali svoj obraz za enoletno kampanjo. Vsak dan boste blagovno znamko predstavljali s svojim videzom. Zato agenti ne upostevajo samo enega delovnega dne, ampak tudi pravice do uporabe!

Merila za izbor: konkurenca ves cas
Merila za izbor se razlikujejo od sluzbe do sluzbe in od novih obrazov do profesionalnih modelov. Medtem ko bodo novi obrazi rezervirani za "manjsa" delovna mesta, bodo za vecje veljali samo profesionalni modeli. Tu ima izkuseni model prednost, ki jo bo dobil samo s kakovostnimi slikami v knjigi, talentom in izkusnjami, nato pa bo dobil rezervacijo. Z drugimi besedami, stranke neposredno zahtevajo dolocen model (neposredna rezervacija) in ne izbire.

Agencije se na e-postna sporocila odzovejo cim prej in po potrebi predlozijo slike.
Ce agencija potrebuje slike za povprasevanje takoj, na primer rocne posnetke za novo lepotno akcijo, jih takoj posname. Odgovori bodo enostavni in brez veliko vprasanj. Ta del profesionalnega igranja je tisto, kar si morate zagotoviti od prvega dne! Taksen moras biti: lahkoten, ne zapleten, hiter in vedno na klic. Zakaj? Ker bodo vase moznosti za zaposlitev vecje!
Manekenske agencije, agenti in njihove stranke imajo siroko izbiro novih obrazov. Ce agent prejme poizvedbo, se pocuti podobno kot vi: hitreje ko odgovori in daje predloge, vecje so moznosti, da se bo stranka pozitivno odlocila. Ce neko osebo rezervira komercialna agencija ali fotograf, bo med iskanjem modela razmisljal o tej produkciji. Ce agencija predlog poslje predcasno, bo producent o tem ze razmislil. Ce mu je model vsec, bo zacel nacrtovati s tem obrazom. Obstaja velika verjetnost, da se bo po vseh nacrtih in razmisljanjih odlocil v vaso korist - torej - biti cim hitrejsi je vse!

Biti dosegljiv? To pomeni delovna mesta!
To je tudi zelo pomembno za vas. Kot sem pravkar rekel, imajo stranke in agencije veliko izbiro, zlasti pri novih obrazih. Ves cas prihajajo novi obrazi. Vsako leto je nova generacija. Ce agent v prvi uri prosi za petnajst modelov za delo in deset odgovori, bodo predlogi stranki poslani takoj. Ce na odgovor pocakate do naslednjega dne, vas najverjetneje ne bomo upostevali.
Vase moznosti za zaposlitev se bodo zmanjsale, zato morate vedno uporabljati mobilni telefon kot najpomembnejse sredstvo komunikacije. To pomeni e-postni naslov, druzbena omrezja in storitve za sporocanje, kot sta WhatsApp ali Facebook. Ker ves cas nosite svoj mobilni telefon, boste vedno obvesceni o najnovejsih e-postnih sporocilih vase agencije! Tudi ce ne prejemate poizvedb vsako uro, je smiselno, da obcasno pogledate v telefon, za vsak primer, ce dobite kaj, da boste lahko hitro reagirali in dobili najboljse moznosti.

Notranja konkurenca v vasi manekenski agenciji
Vasa agencija ga bo spostovala, ko se boste pravocasno vrnili k njim, ko boste prejemali poizvedbe. S tem lahko svojim strankam zagotovijo visoke standarde, ko gre za zagotavljanje popolnega modela za njihovo delo. Ce agencija vedno traja predolgo, se stranka ne bo vec oglasila pri njej. Enako za modele. Ce se vedno vrnete predolgo, morda ne boste prejemali poizvedb ali pa bo pogodba prekinjena. Zlasti zaradi novih obrazov je konkurenca znotraj agencije precej velika. V agenciji so njihovi najljubsi modeli, ki jih mesece ali celo leta zelo dobro poznajo. Kot nov model ste tudi potem, ko ste sprejeti, le obraz mnogih. Prisli bodo novi modeli in nekateri odhajajo! Zastopnik to ve in tudi agencija. Zato

Za svojo agencijo bi morali biti dosegljivi - v idealnem primeru sedem dni v tednu. Tudi ekipa agencije v rednem delovnem casu ne dela. Dobre agencije delajo tudi ponoci ali med vikendi, tudi ob praznikih. Ce je treba model zamenjati ali prejeti novo poizvedbo, morajo ukrepati hitro. Ce ste odsotni ali ste na pocitnicah, jih vnaprej obvestite in jim sporocite - tako da bodo lahko nacrtovali, da nekaj casa ne boste na voljo. Posledica tega je, da rezerviralec ve, da morajo to upostevati in da se morda ne boste mogli takoj obrniti nanje. Najbolje bi bilo, da bi bili med pocitnicami dosegljivi tudi vi. Kot model ste odgovorni zase in s tem za svoj uspeh! Ce tega ne upostevate in jemljete komunikacijo kot ne tako pomembno,

Obvestilo> Ali veste, koliko modelov se prijavi v dobri agenciji vsak dan? Ce bi agencija dosegla dolocen polozaj in status, kar bi bilo visokokakovostno ime za ekskluzivne stranke in delovna mesta, bodo modeli vsak dan oddali na stotine prijav. Vsako leto si na tisoce mladih deklet in fantov zeli postati manekenke. Kot receno, konkurenca je velika! Zelo visoko!

Kdo odkriva nove modele? Model skavti delajo!
Agencija ali tabornik odkriva nove modele. Nato si bo ogledal vse aplikacije po posti, odprte oci za modele na ulici in aktivno iskal nove obraze. Vecina vas pozna zgodbe o nenadnih odkritjih. Obstaja le nekaj primerov, kot je ukrivljena manekenka Angelina Kirsch. Odkrili so jo v kavarni sredi Rima. Ne glede na to, ali je v telovadnici, nakupovalnem srediscu ali na letaliscu: skavti modelov bodo nasli modele na vseh razlicnih lokacijah kot nove obraze za svoje stranke! Ce se je na vas obrnil zanesljiv agent agencije, so vase znamenitosti zelo dobre! Spletnih aplikacij je veliko in obicajno kdo od sto prejme klic in bo o njih se razmislil. Ce ste ze opravili, boste morda uspesni.

Kaj iscejo skavti v aplikacijah?
V aplikacijah je poudarek predvsem na visini in vasih slikah. Ste posebna vrsta? Bi morali veliko vloziti v vaso kariero? Imate popolne meritve? Profesionalni modeli bodo imeli vec moznosti na delovnih mestih kot novi obrazi, saj agenciji ne bo treba vlagati toliko casa vanje. Novi obrazi potrebujejo veliko dela - na vprasanja bo treba odgovoriti. Najprej je treba organizirati streljanje, knjigo je treba sestaviti in opraviti treninge za poziranje in vzletno-pristajalno stezo. Pravo delo za agencijo in vlaganje casa, denarja in stikov.

Revije in fotografi za vas model knjige
Po izvidu modela bo model dograjen! Samo za to bodo v dobri agenciji strokovnjaki. Imajo stike pri pomembnih revijah in so v stiku z dobrimi fotografi. Ce ste se kdaj vprasali, kako boste prisli v revijo: revije, zlasti velike, rezervirajte fotografa neposredno. Kar pomeni, da boste, da bi dobili te cudovite slike in se uvrstili v revijo ali celo na naslovnico, morali biti v agenciji, ki je v stiku z visokim razredom in sodeluje s temi fotografi. Najprej pa boste imeli prvo testno streljanje. Takoj, ko se vas portfelj poveca, bodo z vami sodelovali boljsi fotografi. Zato je ta del dela tako pomemben in ljudje iz agencije se posebej delajo na tem delu priprave vase knjige. Bi radi izvedeli vec o poskusnih streljanjih? Preberite ta clanek o fotografih in poskusnih snemanjih.

Manekenske agencije: Dolgorocna mreza Pri
rezervaciji se vse zdruzi: nove slike modelov, posodabljanje meritev, nove obrazce, stranke in povprasevanja.

Manekenski taborniki in bookerji v agenciji naredijo se vec. Svoje modele bodo povezovali na pomembnih prizoriscih in dogodkih ter usklajevali sodelovanje s tujimi agencijami.

V stiku so z manekenkami in partnerskimi agencijami po vsem svetu! Odlicne agencije imajo partnerje na vseh celinah, drzavah in pomembnih mestih sveta, da lahko modeli delujejo na mednarodni ravni! Vsak vecji medijski ali modni kapital bo nenehno potreboval nove obraze. Zato si partnerske agencije vmes izmenjujejo modele za najboljse trge. Manekenke si lahko ustvarijo svoje knjige, manekenske agencije pa bodo vedno imele nov videz za svoje stranke.

Ekskluzivne pogodbe za blagovne znamke
Ekskluzivna pogodba za vecje mednarodne blagovne znamke in akcije je obicajna. Se posebej, ce ste njihov obraz dalj casa. Z ekskluzivno pogodbo se model zaveze, da ne bo sodeloval z drugimi podjetji. Model bo dobil veliko placilo, podjetje pa bo lahko podobo modela uporabilo kot dejavnik identifikacije in prepoznavanja blagovne znamke. Kot sem rekel, stranke obicajno uporabljajo izkljucne pogodbe za dolgorocne rezervacije in za vecja delovna mesta. To bo podjetju zagotovilo, da model in podoba modela ne bo uporabljena s konkurenco. Obicajno imajo te pogodbe nekaj let. Z izkljucno pogodbo bo vasa trzna vrednost visja.

Za sluzbo das moznost svoji manekenski agenciji, toda kaj je na voljo? Ce delate kot samostojni model, morate vse natancno nacrtovati in spremljati datume, ker dajete moznosti. Preden da moznost, vas bo agencija vprasala, ali ste na voljo. To je prva in neobvezujoca poizvedba vase agencije, da bi ugotovili, ali ste na voljo na dolocen datum. Vse druge informacije morda se niso nastavljene, na primer placilo, odkupi itd. - in tega datuma vam se ni treba blokirati.

Moznost pa je zavezujoca preiskava. Gre za konkretno poizvedbo vase agencije. Obstaja dolocena poizvedba ali potrjeno delo in agencija vas prosi za prvo moznost. Ce jim daste moznost, boste v koncnem izboru in jim zagotovite svojo razpolozljivost. Od tega trenutka agencija, stranka in produkcija racunajo na vas. Moznost bo izdana samo, ce bo to storila vasa agencija ali ce bo potrjena. Po prvi moznosti lahko izdate nadaljnje za nadaljnje poizvedbe, kar pomeni drugo in tretjo moznost. Rezervator in stranka bosta nato vedela, ali ste morda ze rezervirali drugo delo. Moznosti in razpolozljivost (neobvezujoca vprasanja) vas bodo vsak dan spremljale kot model. Dali boste moznosti za naslednje mesece ali tedne. Vse moznosti je treba dokumentirati in uskladiti z vasimi osebnimi dnevi in ??datumi potovanja. Seveda morate spremljati datume s prijatelji in druzino ter rojstne dneve ali praznike, ker velike produkcije ne morete odpovedati. Neupravicena odpoved sluzbe kot nov obraz - tega z vrhunsko agencijo preprosto ne morete storiti. Morda boste zamudili druge sluzbe in priloznost za potovanje!

Zacensi kot nov obraz, boste delali predvsem za spletne trgovine. Prej je bil katalog, zdaj pa spletne trgovine. Vse se prodaja prek interneta, zato so vedno potrebne nove slike, za vsako novo sezono in vsak nov izdelek. Pri vas kot modelu ne gre toliko za popolno sliko, ki jo morate izdelati za produkcijo (na primer pri fotografiranju), temvec za kolicino slik. Pred kamero boste vecinoma sami in ne boste igrali z drugimi modeli. Rezervirani boste kot modni model. Rezervacije bodo segale od manjsih nalepk do vecjih veleblagovnic. Ce rezerviramo nove obraze, fotografi in produkcije ze vedo, da ne morejo pricakovati velikih sprememb postav in izrazov. Vasa naloga je posneti doloceno stevilo kosov / oblacil, dodatkov in izdelkov. Najverjetneje boste vedno delali isto pozo. Ce ste ze kdaj slisali za "manekene", bi bil to najboljsi izraz za tovrstno delo, v katerem boste snemali, zelo monotono. Vcasih se poganjki izvajajo tudi brez prepoznavanja - takrat bo prikazan le del vasega telesa.

Ceprav mnogi novi obrazi mislijo, da so ze tako dobro v mimiki in poziranju: no, kratek in prijazen, ne! Samo poglejte nekaj profesionalnih modelov na YouTubu, ki so sposobni narediti vec kot sto razlicnih poz, skokov in tako enega. Kot nov obraz se morate veliko nauciti. Seveda pritisk deluje! Cim boljsa bo vasa knjiga, tem boljsa boste in boljsa in vecja delovna mesta. Zahtevnejsi bodo ne samo repertoarji, temvec tudi snemanja v spletnih trgovinah. Morda bi morali streljati z vec modeli na obracalni ploscadi. V studiu hodite priblizno dva metra velika ploscad, ki se ves cas obraca in bo predstavila oblacila. Hkrati bodo fotografirali in snemali videoposnetke. Zelo naporno delo v primerjavi z "manekenom". In se bolj zahtevna so delovna mesta, pri katerih niste samo model, ampak tudi za interakcijo z drugimi ljudmi. Pri kampanjah gre vecinoma za en popoln posnetek. Zdaj bomo preucili, kako velika so lahko pricakovanja od fotografiranja.

Druzinski poganjki: bodite srecni ... vedno!
Napornih produkcij je veliko. Imeli smo tudi najbolj nore zgodbe in komercialno produkcijo. Od druzinskega oceta televizijske reklame za avtomobile, od osebe, ki se spusca po helikopterju ali nadrealisticnih produkcij disav. Poglejmo si klasiko, ki jo lahko prenesemo v stevilne situacije. Na primer, nauciti se morate, kako se igrati z otroki in komunicirati z drugimi modeli. Ena slika je morda posneta ure in ure. In vsi samo cakajo, da bodo modeli v popolnem trenutku prikazali popolna custva, in vse poziranje se popolnoma sestavi. Recimo, da bi se oce moral igrati z otrokom in metati zogo, medtem ko mama veselo ploska z rokami, pes pa gleda v kamero, medtem ko lezi na kavcu. Oce, mati, otrok in pes - in vse mora biti hkrati popolno v enem trenutku. Prizor se bo ponavljal in ponavljal, znova in znova. Zelo naporno! Za vsak posnetek morate znova prikazati to custvo. Izvesti je to delo, ki zahteva veliko vaje in talenta.

Fotografski
posnetki in odgovornost: pripada vam kot model. Se posebej slike, ki so velike na panojih, so vedno povezane z veliko produkcijo in ekipo. Imeli smo vecje produkcije za vecje stranke, ki so se zdele tako "majhne". TV reklame, ki jih snemajo z manjsimi kamerami, jih je manekenka sama posnela za kanal druzbenih omrezij znamke. Ne glede na vse, vsaka kampanja, ne glede na to, ali je bila narejena na "preprost" nacin ali na ravni visokega razreda, jo komercialna agencija ze mesece nacrtuje za oglasevanje. Po tem bodo za snemanje rezervirani fotograf, oprema, lokacija, gostinstvo in se veliko vec. In vse to samo za eno sliko.

Uspeh fotografiranja je torej povezan s trenutkom in s tem tudi z vami. Vasa uspesnost mora biti na mestu. Vas nasmeh mora biti popoln, tudi ce ste prejsnji dan imeli dolg nocni let. Pa tudi takrat, ce niste toliko spali ali ste bolni. Ker ne morete kar tako preklicati produkcije. Izkuseni modeli so zato na snemanju vredni veliko, saj na fotografijah zagotavljajo najboljse rezultate.

Poleg modnih so lepotne kampanje zelo pomembne tudi za komercialne modele, ko gre za "dnevno" fotografiranje. Izdelki za nego koze za zenske so ogromen trg, ki bo vedno povezan z odlicno kozo, lepimi lasmi in mladostnim odtenkom. Za vsako sezono obstajajo novi izdelki. Pomlad, poletje, jesen in zima - vsako sezono ima svojo posebno nego koze. Za lepoto so mnogi pripravljeni vloziti veliko denarja vsak teden ali vsak mesec. Zato se redno proizvajajo novi televizijski oglasi. In zato si bomo zdaj ogledali lepotne modele!

Lepotni modeli bodo redno delali za kozmeticne in negovalne linije v zdravstvenem segmentu. Zato je pomembno, da dobro skrbijo za obraz in telo ter ga negujejo.
Popolna koza, polni in sijoci lasje, popolna postava. To so zahteve, ce zelite zaceti kot lepotni in wellness model. Brez teh kljucnih zahtev, ne glede na to, kako lep je vas obraz ali kako svetle vase oci ali kako tesne so vase noge, ne boste imeli moznosti. To so najvisje prioritete in optimalna podlaga za lepotne modele. Prava nega koze, lepotna rutina za roke, noge in lase. Kasneje vam bomo dali tudi nekaj nasvetov.

Lepotni modeli
Rezervirani bodo tudi modeli rok in las. Rocni modeli so zelo pomembni pri oglasevanju izdelkov za nego nohtov ali televizijskih reklam in pri slikah izdelkov, ki jih lahko rocno uporabljate, na primer pri uporabi pametnih telefonov ali pitju kapucina. Modele za lase najdete predvsem v televizijskih reklamah, na spletu, v grafikah in drugih oglasevalskih akcijah za izdelke za nego las in frizerje. Stevilni prijavljeni modeli zelijo postati modeli rok in las, vendar samo to ni dovolj, da bi postali uspesen model. Vsi iscejo predvsem "celoten paket". Obicajni modeli so rezervirani za tovrstna dela, ki imajo lepe roke, polne in naravne lase. Nekako je podoben fitnes in sportnim modelom. Tu so rezervirani tudi modeli, ki so videti zelo dobro in se ukvarjajo s sportom.

Ce imate fit in atletsko telo, boste morda poleg komercialnega in modnega dela tudi kot fitnes in sportni model. So vzorniki in s svojim umom predstavljajo izdelke za telo in duso ter se popolnoma prilegajo strankam. Kot je opisano, je vecina predstavljenih oblacil v velikosti 34 (najvec 36) za zenske. Pri moskih modelih gre vecinoma za oblacila velikosti 48 (najvec 50). Zato mnogi modeli delajo na svoji zdravi prehrani, redno se ukvarjajo s sportom - da bi dobili to popolno telo.

Fitnes in sportni modeli Sportno
telo je prednost zlasti za moske modele in ce ste ze prva leta kot model. Ce ste zelo aktivni in se prehranjujete zdravo, ste kot nalasc za delo v fitnesu, sportu in zdravju. Sportniki zelo verodostojno prikazujejo merila uspesnosti in to kazejo s svojo vztrajnostjo telesa. To so znacilnosti, ki jih zelijo potrosniki pridobiti sami. Ce se zabavate s sportom in imate strast do njega, obstaja nacin za odlicno kombinacijo obojega, saj lahko svojo knjigo v celoti sestavite tako, da postane fitnes in sportni model.

Opomba> Ce pa postanete prevec misicasti, vas stranke ne bodo rezervirale toliko. Enako pri zenskah, zato morate dobro premisliti, kateri sport doloca vase telo in kaj zelite poceti. Ce so vasi boki vecji, morate narediti nekaj fitnes vaj, ki trenirajo misice v bokih, vendar jih ne povecajte.

Kaj pravzaprav so sejmi? No, na splosno so sejmi le zelo dobro nacrtovani trzni dogodki za proizvajalce izdelkov in ponudnike storitev. Oglas na spletnem mestu v realnem casu. Svoje izdelke potencialnim kupcem predstavljajo s pomocjo modelov. Njihove stranke so kupec in prodajalec na drobno, tisk in koncni potrosniki. V ZDA je veliko znanih sejmov za tehnicno opremo, avtomobilsko industrijo, zivilsko industrijo, modo. Od New Yorka do Londona - sejmi pa niso najboljse mesto za modele.

Modna sejma in razstave bodo potekala v vseh vecjih mestih. Na splosno ima vsaka modna razstava velik maloprodajni center. Proizvajalec in prodajalec na drobno svoje izdelke prikazuje v krpah, medtem ko kupci in predstavniki medijev brskajo po najnovejsi zbirki in si ogledujejo razlicna oblacila. Nekateri vecji sejmi narocil bodo imeli razstave oblikovalcev. To je nasa kljucna beseda, razstave vzletno-pristajalne steze na Tednu mode. Tu bo petnajst do dvajset modelov predstavilo kolekcije pred fotografi, obcinstvom in revijami ter se srecalo z zvezdniki, blogerji, uredniki in izbranimi obiskovalci. Najmanjsa in najbolj zasebna predstavitev bo v prodajnih salonih. Na zacetku kariere boste kot mnogi modni model delali v mnogih prodajnih salonih. Nahajajo se v skoraj vseh mestih. Vsaka uspesna znamka ali oblikovalec se ne bo samodejno preselil v vecje mesto, nekateri ostanejo v manjsih. A vseeno jih je vecina v srediscu, kjer se vse zgodi.

Razstavni salon: prva delovna mesta za nove obraze
Razstavna dela so odlicen vhod za modele. Razstavni salon bi moral pred manj ali manj ljudmi predstaviti najnovejso kolekcijo oblikovalca. Razstavni prostor je majhen oder, ki ni zelo spektakularen. Ni vzletno-pristajalne steze in obcinstva, samo oblikovalec, ekipa, nekateri kupci in vi. Prodajalec in kupec sta za oblikovalca najpomembnejsa cloveka. Kolekcija bo predstavljena in izbrani kosi bodo predstavljeni trgovcem na drobno in kupcem z vsega sveta.

Oblikovalec se sreca s stranko
Z vaso pomocjo se kupec med pogovorom z oblikovalcem odloci, da bo dobil dolocen model, mu ga boste predstavili v zivo. Kupec si bo nato lahko podrobneje ogledal kakovost in krojenje oblacila, prileganje in blago. Za razstavne prostore, obicajno in pretezno, bodo novi obrazi rezervirani s popolnimi meritvami, ker izkusnje in podoba za ta delovna mesta niso tako pomembni. Pomembno je, da ste vljudni in v formi, kot na sejmih. Razstavnih salonov ne boste nasli le na sejmih, oblikovalci pa bodo svojo kolekcijo predstavljali skozi celo leto. Vcasih so v ozadju butika / trgovine ali v ateljeju oblikovalca ali prodajnega centra - vcasih pa na sejmih. Placilo za razstavne prostore je nizje, ker so predstavljeni samo modeli in ni posnetih slik ali videoposnetkov. Se pomembneje za ta delovna mesta: morda boste spoznali oblikovalce, kot je Guido Maria Kretschmer, ali njihove pomocnike ali najblizje osebe. Ze na zacetku kariere boste sodelovali z mednarodnimi blagovnimi znamkami in ce ste starejsi, vas bodo morda rezervirali za nadaljnja dela. Tako kot: razstavni saloni v razlicnih mestih, posnetki lookbookov ali celo kampanje. Zelo podobni so sejmi narocil. Ce ste opravili prvo delo v razstavnem salonu, boste najverjetneje dobili rezervacijo za sejem narocil. Tu je placilo visje in delali boste nekaj dni zapored. Seveda z dodatnimi potnimi stroski in vkljucno s hotelom. morda vas rezervirajo za nadaljnja dela. Kot: razstavni saloni v razlicnih mestih, posnetki lookbook-ov ali celo kampanje. Zelo podobni so sejmi narocil. Ce ste opravili prvo delo v razstavnem salonu, boste najverjetneje dobili rezervacijo za sejem narocil. Tu je placilo visje in delali boste nekaj dni zapored. Seveda z dodatnimi potnimi stroski in vkljucno s hotelom. morda vas rezervirajo za nadaljnja dela. Tako kot: razstavni saloni v razlicnih mestih, posnetki lookbookov ali celo kampanje. Zelo podobni so sejmi narocil. Ce ste opravili prvo delo v razstavnem salonu, boste najverjetneje dobili rezervacijo za sejem narocil. Placilo tukaj je visje in delali boste nekaj dni zapored. Seveda z dodatnimi potnimi stroski in vkljucno s hotelom.

Prikazite in narocite sejemske
zbirke za zadnjo sezono. Razstavite in narocite sejme, poznamo jih le vse, tudi tiste z osrednjim trendom v Parizu, New Yorku in Londonu. Vsak modni teden poteka istocasno s sejmom narocil ali obratno, ce ga zelite videti tako.
V dneh narocil ne obstajajo samo sejmi za kupce. Pomembni oblikovalci vsako novo sezono predstavijo svojo najnovejso kolekcijo samo za povabljene goste in fotografe. To so predstavniki medijev, zvezdniki, glasbeniki, fotografi - vsi gledajo na vzletno-pristajalne steze. Obstajajo ekskluzivna prizorisca, ki v dneh narocil potekajo 24 ur na dan. Seveda tudi po zabavah za povabljene. Tu se bodo lahko povezovali ne le prodajalci, ampak tudi agenti. Med oddajami boste spoznali veliko ljudi. Kot model lahko delate tukaj ali na odlitkih za velike vzletno-pristajalne steze. Kasneje si bomo ogledali ulitke v tednu mode.

Tu stevilne mednarodne modne znamke prikazujejo svojo novo kolekcijo. Obstaja veliko sejmov narocil. Tudi na vzletno-pristajalni stezi bodo imele blagovne znamke veliko delovnih mest na sejmih narocil. Istocasno kot teden mode v Berlinu potekajo sejmi "Kruh in maslo", "Isci", "Svetlo", "Premium" in "Panorama".

Vsi modeli sejmov knjig agencij so vnaprej. Tako kot v prodajnih salonih boste na stojnici videli enega ali dva modela. Kupci bodo mimo nakupa, nekateri iz manjsih trgovin, nekateri iz veleblagovnic in si bodo zeleli ogledati vzorce nove sezone. Ce jih zanima, boste predstavili izbrane kose. Spet za preverjanje kakovosti in sposobnosti. Delo je v primerjavi z drugimi sluzbami precej dobro placano, ker si stranka zeli vesele modele, ki so sposobni delati vec dni in so se vedno nasmejani.

Modne revije in revije vzletno-pristajalnih stez
za mnoge so vrhunec modne revije tedna mode. Tu se sreca "kdo je kdo". Modni blogerji, predstavniki medijev, lastniki agencij, znane osebnosti. Resnicno razstavno drsanje je. Zakaj? Ker tisti, ki se ukvarjajo z modo, veliko casa prezivijo v pisarni ali studiu. Za stiri ali pet dni se boste resili te "dnevne rutine" in lahko spoznali ljudi, ki so taksni kot vi. Predstava za oddajo, vmes klepet v salonu. Poglejmo si zadnji del oddaje in dneve narocanja: oddaje.

Moda zivi od tega, da je posebna! Razstava in zabava sta del trzenja vsake odlicne blagovne znamke. Vsako sezono bodo oblikovalci po vsem svetu lansirali nove kolekcije. Tako ne delujejo samo veliki mednarodni oblikovalci in trgovske verige, ampak tudi manjse modne znamke. Ker morajo strankam predstaviti nove modele, da bi pritegnili njihovo pozornost. Zato se morajo oblikovalci in moda znova domisliti, da ostanejo privlacni za svoje potrosnike. V nakupovalnih srediscih ves cas potekajo manjse predstave, toda modni teden predstavlja mojstrovine. V Milanu, New Yorku, Parizu, Hongkongu in Londonu ljudje vsako pomlad, poletje, jesen in zimo iscejo nove trende in videz. Zelo natancno si bomo ogledali svet revij in ulitkov na Tednu mode. Tednu mode bom celo posvetila celo poglavje. Ogledali si bomo "Veliko cetverico", "Berlinski teden mode" in dal vam bom vpogled v priprave, kastinge in predstave.

Zahteve za modne revije
Na razstavah boste delali samo, ce ste mladi in imate popolne mere. Eno je enako z vsemi oblikovalci: svoje zbirke ustvarjajo za visoke, vitke ljudi. Oblacila so bolj elegantna, oblacila in tkanine bolje plavajo in se bolje prilegajo in izgledajo tako ekskluzivno. Zaradi gracioznih oblik bodo oblacila in njihova cena visji. Ceprav vse modne znamke ne delujejo na tej podlagi, je to glavni del industrije. Razstave in predstavitve vzletno-pristajalne steze temeljijo na nenapisani normi. Za zenske modele gre za strogo velikost oblacil 34 (najvec 34/36) in visino 172-182 cm (kar je idealno za zacetek vase kariere). Vas bok meri pod 91 cm. Za moske modele je dolocena velikost oblacil 48 (najvec 50/52) in visina 185-192 cm. Toda ce ste moski model na tednu mode, bi morali biti visji od 187 cm. Po nekaj mesecih ali v prvih enem ali dveh letih boste videli vse. Testna snemanja, razstavni prostori, snemanja za spletne trgovine in prvi vecji projekti. Zdaj je cas za vaso prvo veliko kampanjo ali televizijsko reklamo.

Agencije
Modelarske agencije organizirajo vaso kariero od zacetka. Pomagamo vam najti popolno agencijo.
Postanite mode
l Ste stari 15, 17 ali 20 let in bi radi postali maneken v eni izmed najboljsih agencij? Poleg nasega "modelarskega" bloga nam lahko tukaj postavite katero koli vprasanje za testna snemanja, agencije ali kastinge.
Odlitki
Kaj morate vedeti? Od prvih korakov (prtljage) do knjige z vzorci in same situacije. Odgovorimo na vasa vprasanja!
Testno fotografiranje
Mocna knjiga z vzorci je za vas najpomembnejsa lastnost. Ce postanete profesionalni model, morate iti korak za korakom, od prvega poskusnega fotografiranja s fotografi do placljivih testov.
Potovanja in delo
Imate svojo agencijo? Dobro opravljeno! Potujmo v svet! Kje so najboljse in najcenejse nastanitve v New Yorku ali Los Angelesu? Kje je najboljsa veganska restavracija v Sanghaju?

postanite model - kliknite tukaj!

 

 

 

 

Pogledajte spisak poznatijih agencija u svetu:

Shenzhen

 

#ada #ajdovscina #aleksandrovac #aleksinac #alibunar #andrijevica #arandjelovac #arilje #asenovgrad #babusnica #bac #backa-palanka #backa-topola #backi-petrovac #bajina-basta #bakar #banovici #banjaluka #bar #barajevo #batocina #becej #bela-crkva #bela-palanka #beli-manastir #belisce #benkovac #beocin #beograd #berane #berkovici #bihac #bijelo-polje #bijeljina #bileca #biograd-na-moru #bitola #bjelovar #blace #blagoevgrad #bled #bogatic #bojnik #boljevac #bor #bosanska-krupa #bosanski-petrovac #bosansko-grahovo #bosilegrad #bratunac #brcko #breza #brezice #brod #brus #budva #bugojno #bujanovac #buje #burgas #busovaca #buzet #buzim #cabar #cacak #cajetina #cajnice #cakovec #capljina #cazin #cazma #celic #celje #cetinje #cicevac #citluk #coka #cres #crikvenica #crna-trava #crnomelj #crveni-krst #cukarica #cuprija #danilovgrad #daruvar #delnice #derventa #despotovac #dimitrovgrad #djakovo #djurdjevac #doboj #dobretici #dobrich #doljevac #domzale #donja-stubica #donji-miholjac #donji-vakuf #donji-zabar #drnis #drvar #dubrovnik #duga-resa #dugo-selo #foca #fojnica #gabrovo #gacko #gadzin-han #garesnica #glamoc #glina #golubac #golubovci #gorazde #gornji-milanovac #gornji-vakuf #gospic #gostivar #gracanica #gradiska #grocka #grosuplje #grubisno-polje #grude #gusinje #hadzici #han-pijesak #haskovo #herceg-novi #hrastnik #hrvatska-kostajnica #hvar #idrija #ilidza #ilijas #ilok #imotski #indjija #irig #istocno-sarajevo #ivanec #ivanic-grad #ivanjica #izola #jablanica #jagodina #jajce #jesenice #kakanj #kalesija #kalinovik #kamnik #kanjiza #karlovac #kastav #kastela #kavadarci #kazanlak #kicevo #kikinda #kiseljak #kladanj #kladovo #klanjec #kljuc #knezevo #knic #knin #knjazevac #kocani #koceljeva #kocevje #kolasin #komiza #konjic #kopaonik #koper #koprivnica #korcula #kosjeric #kosovska-mitrovica #kostajnica #kostolac #kotor #kotor-varos #kovacica #kovacica #kovin #kozarska-dubica #kragujevac #kraljevica #kraljevo #kranj #krapina #kresevo #krizevci #krk #krsko #krupa-na-uni #krupanj #krusevac #krusevac #kucevo #kukanovo #kula #kupres #kursumlija #kutina #kutjevo #kyustendil #labin #lajkovac #laktasi #lapovo #lasko #lazarevac #lebane #lepoglava #leposavic #leskovac #lipik #livno #logatec #lopare #loznica #lucani #ludbreg #lukavac #ljig #ljubinje #ljubljana #ljubovija #ljubuski #maglaj #majdanpek #makarska #mali-idjos #mali-losinj #mali-zvornik #malo-crnice #maribor #medijana #medvedja #menges #merosina #metkovic #milici #mionica #mladenovac #modrica #mojkovac #montana #mostar #mrkonjic-grad #murska-subota #mursko-sredisce #nasice #negotin #negotino #neum #nevesinje #niksic #nin #nis #niska-banja #nova-crnja #nova-gorica #nova-gradiska #novalja #nova-varos #novi-becej #novi-beograd #novigrad #novi-grad #novi-knezevac #novi-marof #novi-pazar #novi-sad #novi-travnik #novi-vinodolski #novo-gorazde #novo-mesto #novska #obrenovac #obrovac #odzaci #odzak #ogulin #ohrid #olovo #omis #opatija #opovo #opuzen #orahovica #orasje #ormoz #oroslavje #osecina #osijek #osmaci #otocac #otok #ozalj #pag #pakrac #pale #palilula #pancevo #pantelej #paracin #pazardzhik #pazin #pecinci #pelagicevo #pernik #petnjica #petrinja #petrovac #petrovac-na-mlavi #petrovac-na-moru #petrovo # #pirot #plandiste #platernica #plav #pleven #ploc #ploce #plovdiv #pluzine #prijepoljepljevlja #podgorica #popovaca #porec #postojna #posusje #pozarevac #pozega #pregrada #prelog #presevo #priboj #prijedor #prijepolje #prilep #prnjavor #probistip #prokuplje #prolom-banja #prozor #ptuj #pukovac #pula #rab #raca #radovljica #rakovica #raska #ravne-na-koroskem #ravno #razanj #rekovac #resen #ribarska-banja #ribnik #rijeka #rogatica #rovinj #rozaje #rudo #ruma #ruse #sabac #samac #samobor #sanski-most #sapna #sarajevo #savnik #savski-venac #secanj #sekovici #senta #senj #sevojno #shumen #sibenik #sid #sinj #sipovo #siroki-brijeg #sisak #sjenica #skofja-loka #skopje #skradin #slatina #slavonski-brod #sliven #slovenska-bistrica #slovenske-konjice #slunj #smederevo #smederevska-palanka #sofia #sokobanja #sokolac #solin #sombor #sopot #split #srbac #srbobran #srebenik #srebrenica #sremska-mitrovica #sremski-karlovci #stanari #stara-pazova #stara-zagora #stari-grad #stari-grad-beograd #stip #stolac #struga #subotica #suhopolje #supetar #surcin #surdulica #sutomore #sveta-nedelja #sveti-ivan-zelina #svilajnac #svrljig #targovishte #temerin #teocak #tesanj #teslic #tetovo #titel #tivat #tomislavgrad #topola #travnik #trbovlje #trebinje #trgoviste #trilj #trnovo #trogir #trstenik #tutin #tuzi #tuzla #ub #ugljevik #ulcinj #umag #usora #uzice #valpovo #valjevo #varazdin #varazdinske-toplice #vares #varna #varvarin #velenje #veles #velika-gorica #velika-kladusa #velika-plana #veliko-tarnovo #vidin #vinkovci #virovitica #vis #visegrad #visoko #vitez #vladicin-han #vladimirci #vlasenica #vlasotince #vocin #vodice #vodnjan #vogosca #vozdovac #vracar #vranje #vranjska-banja #vratsa #vrbas #vrbovec #vrbovsko #vrgorac #vrhnika #vrlika #vrnjacka-banja #vrsac #vukosavlje #vukovar #yambol #zabalj #zabari #zabljak #zabok #zadar #zagorje-ob-savi #zagreb #zagubica #zajecar #zapresic #zavidovici #zemun #zenica #zepce #zitiste #zitoradja #zivnice #zlatar #zlatibor #zrce #zrenjanin #zupanja #zvezdara #zvornik