fb

fb

#reklame #spotovi #tvEmisije #modnerevije #photosession #kalendari #vizitkarte #bilbordi

 

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn YouTube E-mail

Како постати модел?

Каријера модела је брза: за млађе моделе почетак моделирања у агенцији је најсигурнији начин за успех. Али постоје камен спотицања. Сада их гледамо, од репутације до примене и различитих врста агенција за моделирање.

Уколико имате мање од 15 година, текст испод није намењен за Ваш узраст. Наиме, боље је да уживате у детињству, него рецимо давати нашој или било којој другој агенцији новац за упис или за фото бук, тј професионалне фотографије. Ваш изглед се мења из године у годину, а и чешће, што би значило да морате радити професионалне фотографије на сваких 6 месеци, како би менаџери компанија који траже моделе за рекламе или спотове, могли да виде ваш тренутни изглед, а то свакако кошта. Такође је веома битно да знате да ретко које дете снима рекламе, а има толико деце у нашој републици и региону, и најчешћи случај је да су то деца познатих глумаца, певача, спортиста и других јавних личности или су рођаци менаџера / власника компанија које снимају рекламе.

Уколико се упишете у било којој модној агенцији, и вероватно не урадите ништа од моделинга, тј не остварите свој сан, а притом дајете новац власницима агенције и фотографима, када напуните 15-16 година, изгубићете вољу за моделингом и мрзићете све модне агенције, називајући их да су све исте и преварантске, а то нашој агенцији није у интересу.

Наша искрена препорука је да се усредсредите на школовање и спортске активности, и да тако развијате и ум и тело, а кад будете пошли у средњу школу или факултет, уколико и даље желите да се бавите моделингом, наша агенција Вам стоји на располагању.

Пре него што се приајвите у било коју агенцију, поразговарајте са родитељима / старатељима, и покажите им ову нашу страницу.

 

Тражите најбољу агенцију за моделинг
Поуздани клијенти: Комерцијални, модни и догађаји
Постаните модел: Апликација
Врсте агенција за моделирање
Шта је важно када тражим агенцију?
Модели ће моћи да раде са агенцијом или без ње. Препоручљиво је да имате уговор са добром агенцијом. Пре свега, агенција се брине да добијете добре послове - овде истичем „добро“! Квалитет и количина клијената се рачунају. Манекенска агенција такође брине да радите само са угледним клијентима и показује вам најбоље што можете, посебно ако желите да радите у иностранству. Тада је агенција за моделирање важна да би заштитила модел од премалог плаћања или било чега другог сличног. Подржавају вас ако имате питања, кажу вам где треба да се побољшате. Управљање вашим моделима пружа ексклузивну мрежу са најбољим контактима, одливцима и пословима. За каријеру модела треба да започнете рано. Али школа и образовање (као што сам већ рекао) и даље би требали бити ваш први приоритет. „Бити модел“ значи уложити време у изградњу себе. У најбољем случају, требало би да потражите добру агенцију за моделарство у доби од четрнаест или петнаест година и да стекнете искуство корак по корак. Узмите две године и бавите се обе - моделингом и завршите школу. Уз право управљање уз вас, све ће бити организовано. Да бисмо пронашли најбољу агенцију за вас, сада тражимо претрагу саме агенције.

Постоји пуно агенција за моделирање. Мали, велики, дигитални, непознати и велики играчи. Али како пронаћи одговарајућу агенцију? А када је агенција реномирана? Највероватније ћете погледати на Интернету. Удобно, лако и сјајно ако вам агенција није предалеко. Увек размислите о следећем већем граду. Што је већи град, то ће бити више посла за моделе. Неке велике рекламне агенције, компаније налазе се у већим градовима и представљају простор за оглашавање. Отуда потражите:

Агенција за моделирање и додај…. Њујорк, Париз, Милано, Лондон, Лос Анђелес, Хонг Конг, Шангај, Београд, Загреб, Подгорица, Сарајево, Скопје, Бања Лука итд.
Напомена> мањи градови обично не вреде
На крају књиге наћи ћете додатне препоруке!
Имаћете неке резултате са том претрагом. Следећи корак: како можете сазнати да ли је та агенција реномирана? Постоји једна могућност: на Интернету постоје спискови са свим агенцијама за моделирање и они се ажурирају. Један пример би могао бити списак Вогуе-а или Лукински лист. Можете погледати обе - набројаће све поуздане и угледне агенције. Али поред тога, постоје бројни боокери и агенти са добрим контактима, који би вам могли помоћи у покретању каријере. Није битно, као посвећени модел требате сами погледати ове агенције, пре него што пошаљете пријаву.

Угледне агенције
Веб локација агенције?
Угледна агенција има угледну веб страницу. Једноставан и чист дизајн са висококвалитетним сликама и плочом и информацијама о тиму. Још само једна ствар: постоје агенти који имају сјајне мреже, али не и своју веб страницу или агенцију.

Ниво модела?
Погледајте модел одбора агенције и не журите се, упоредите га са другим агенцијама да бисте проценили квалитет клијената и послова. Ови критеријуми ће помоћи: да ли модели имају савршене мере и нервозно лице? Да ли су слике високог квалитета? Када погледате неколико агенцијских почетних страница, ускоро ћете видети разлику између мањих и већих и одговарајућих висококвалитетних, ексклузивних плоча са моделима и уобичајених. Само си поставите питање: „Да ли се ту уклапам?“ А онда ћете сазнати која је агенција за тржиште високе моде, а која још за комерцијално тржиште.

Поуздани клијенти: Комерцијални, модни и догађаји
Добре информације пронаћи ћете преко плоче модела. Да ли познајете кампање или клијенте? Помоћи ће вам и брз увид у блог агенције или канала друштвених медија.

Искуства?
Преко Интернета потражите рецензије других агенција или клијената о агенцији како бисте стекли бољи утисак о агенцији (требало би да прочитате довољно прегледа и оцена агенције). Напомена: сматрајте ове процене белешкама, али стекните властити утисак. Није свака критика истина, а неке једноставно не могу поднети да буду одбачене и остављају лоше критике.

Сумњиве агенције
Ево још неких аспеката које бисте требали узети у обзир када први пут тражите агенцију. У основи се увек можете ослонити на: да ли агенција ради са великим клијентима и међународним моделима? Ако је одговор да, то је добра агенција. И оно што такође можете узети у обзир, резимирао сам за вас у следећем:

Превише модела
Много веб страница ће вам понудити да радите без агенције. Клијенти ће размотрити квалитет. Ако сте наведени на мрежи на платформи са хиљадама полупрофесионалних модела, ваша тржишна вредност ће се смањити.

Нема веб странице или заблуде
На први поглед нећете наћи информације о тиму, адреси или седишту агенције, као ни контакт податке попут телефонског броја. Укратко, ако не можете да сазнате где се агенција налази и ко ради за њу, то није угледно.

Нема захтева
Само одвођење у агенцију без услова или састанка. Реномиране агенције ће увек желети да вас упознају. Постоје званични кастинги или састанци путем Скипе-а.

Нема посла са угледним клијентима
Ако нема доказа о раду са клијентима, неће их бити. Зато обратите пажњу ако је агенција заиста активна и нуди вам нешто.

Примена: Сада је на вама!
У неким агенцијама можете се пријавити путем обрасца на веб локацији, други више воле е-пошту. Пре него што размотримо како да претражимо агенције, на брзину ћемо погледати образац који можете користити за све апликације путем е-поште. Већ имате први сет полароида и своја мерења. Сада можете да напишете све ове детаље и сачувате их. Пошаљите их заједно са мерама и сликама. За нова лица довољни су полароиди. Ево листе за проверу за вашу пријаву:

Име презиме
Адреса
Емаил
Број телефона
Висина
Попрсје, струк, бокови
Величина одеће
Број ципела
Боја косе
Боја очију
Сада имате све - мерења, полароиде, апликацију и листу сјајних агенција. Јединственост попут лепих очију или усана, једноставних оштрих трагова попут зубног рупа или мадежа, дуге необојене косе и ваше каризме. И самопоуздање и позитивност. Ако испуњавате захтеве агенције и оних који резервишу попут вас, позваће вас на састанак у агенцију. Али сачекајте - какве агенције постоје?

Врсте агенција за моделирање
Погледајмо различите врсте агенција. Моја апсолутна препорука за нова лица, која желе да уђу у међународни свет високе моде - потражите добру познату мајчину агенцију у великом граду.

Агенције за моделарство
Као општи појам углавном ћете наћи агенције за моделирање израза. Агенције се увек састоје од једног или више власника са тимом око агенције како би стекли нове клијенте и постали већи и бољи. Агенција брине о резервацијама за посао, а са довољним бројем запослених брину се и о вашем управљању и планирању путовања, картама и резервацијама хотела. Манекенска агенција ступиће у контакт са фотографима у вези са стварањем ваше књиге. И због свега овога, манекенске агенције су уобичајени начин да модели нађу посао. У свету агенција постоје одређене врсте. Док платформе за моделирање узимају моделе насумично и на њиховим веб локацијама имају хиљаде модела, матичне агенције се добро брину о својим моделима и покушаће да вас поставе на међународно тржиште. Они су за вас више него само „боокери“; они су ваша контакт особа која ће се побринути за вашу каријеру. У великим градовима наћи ћете и бутик агенције и неке непознате агенте модела, који представљају само неколико модела. Међутим, они ће се бринути о својим моделима попут мајке агенције. Да бисте добили увид у разлике ових агенција, погледајте следеће странице:

Модел платформе
Модел платформе су обично мрежне платформе. Модели се могу регистровати без плаћања накнаде. Обећање ових платформи: „Помоћу наше платформе пронаћи ћете клијенте без потребе за агенцијом! Само се региструјте ”. Једноставан и леп свет, али то не иде тако. Наравно, сви се труде. Али они својим моделима не нуде стварање књиге, не саветују их и немају препоруке или мрежу. Они зарађују од огласа на својој веб страници и платформама. Платформа се састоји од хиљада модела и нико неће оцењивати квалитет. Као модел не би требало да вам се пружа отпор на овим платформама.

Мајка агенција
Мајчинске агенције су потпуно супротно. Ове агенције се фокусирају на пласирање и резервацију модела у међународним, великим агенцијама. Постоје мајке агенције које моделе стављају само у друге агенције и уопште немају клијенте. Ове агенције обично постоје изван великих земаља попут САД-а или Сједињених Држава. У већим земљама и модним престоницама, матичне агенције су обично обе. Они пласирају моделе на међународно тржиште, а такође активно координирају ваше међународно пласирање са другим агенцијама. Ажурирају своје партнере тренутним сликама и организују ваше опције и датуме. Компензација је сасвим јасна - матична агенција добива попут уобичајеног менаџмента десет посто свих ваших уплата. А у замену добијате приступ мрежи и потпуну услугу агенције, што је врло повољно. Као модел високе моде, која је такође способна да се бави комерцијалним пословима и међународним дизајнерима, мајка би вам требала бити циљ. Али матичне агенције очекују ексклузивност. Због тога треба заиста обратити пажњу ко вас представља и ко тренутно управља вама. Морате се у потпуности поуздати у своју агенцију и зато би они требали бити у могућности да вам понуде оно што вам треба за вашу каријеру. Међународни контакти клијената и кастинг агенција, фотографа, часописа, јака табла модела која представља ваш изглед.

Бутик агенција
Бутик агенције пронаћи ћете у свим великим градовима широм света. Имају посебну драж јер раде само за клијенте у дотичном граду. Такве агенције можете наћи у Њујорку, на пример. И даље имају сјајне контакте, а понекад делују и као матичне агенције.

Боокер
На Интернету нећете наћи појединачне букере. Раде сами, без веб странице и друштвене мреже. Они су менаџери са сопственом мрежом, који су углавном радили за веће агенције. Временом су прикупили драгоцене контакте и искуство у постављању модела. То је оно што они сада раде као боокери. Након што су неколико година радили за велике агенције, сада желе да раде сами. Понекад немају ни своју канцеларију. Они представљају само одабране моделе, пет, десет или петнаест. То је то. Ови боокери ће вас извиђати на улици, у кафићу или фитнес студију. Неки раде од куће, други лете са својим моделима широм света. Они су такође врста мајке и пласирају своје моделе широм света у велике агенције.

То је то!

Ако желите да прочитате више о свету моделинга, погледајте овај чланак нашег аутора потраге Степхана М. Цзаје из Цоцаине Моделс о: Вистинг Моделинг Агенциес .

 

Постаните модел - Каријера модела је брза: за млађе моделе почетак моделирања у агенцији је најсигурнији начин за успех. Али постоје камен спотицања. Сада их гледамо, од репутације до примене и различитих врста агенција за моделирање.

Прва посета вашој агенцији за моделе
Сада имате све детаље за своју савршену пријаву. Хајде да наставимо! Успели сте и позвани сте у агенцију на састанак? Велики! Сада је реч о остављању сјајног првог утиска. Како ћете се припремити за први састанак биће описано у следећем поглављу. Као искусни модел, обавезно направите избор свестраних слика своје књиге и понесите их са собом или ставите на УСБ. Као ново лице не требају вам слике, већ одговарајућа одећа и време на време. Довољан је први утисак и истрениране очи власника агенције. Све ће ухватити. Учини себи услугу и иди спавати рано увече пре састанка. Довољно сна помоћи ће вам да се најбоље представите у агенцији. Такође бисте требали бити неговани и природни. Само мало шминке и једноставан, а опет чиста и уска одећа - попут ваших полароида. Даљи критеријуми за сјајан први утисак: будите позитивни и срећни! Будите сретни што сте позвани и можете се представити агенцији, то је даљи корак. Сјајне, позитивне вибрације, а ви сте на пола пута, јер ће вас боокер гледати на исти начин као и будући клијент. Лоше понашање или ако имате утисак да вам није стало или нисте мотивисани, учиниће да агенција изгледа лоше. Боокер ће вас одвести у одбор само ако верује да сте спремни да се састанете са клијентима. За агенцију за моделе најважнија мерила биће ваша посвећеност и мотивација. Имајте на уму следеће: да ли стварно желите да се бавите моделом са пуним радним временом или вам је то више хоби? Веће агенције сарађиват ће с вама само ако сте флексибилни и модел вам је приоритет. Не постоји ништа много горе за агенцију од модела који никада није доступан за одлазак на кастинге или на посао. Као боокер не видите зашто улажете у тај модел и добићете све мање упита. Такође бисте требали размислити о својој мотивацији за моделирање. Размислите о томе: зашто желите да се бавите моделом? Шта је вама важно? Убедите агенцију у вашу мотивацију, а затим, ако је могуће, својим искуством.

Напомена: ово је веома важно за агенте. Постоји само неколико људи на које морате да одговорите што пре. Твоји родитељи, твоји пријатељи и као модел твоја резерва. Он или она управља многим моделима паралелно и клијентима. Укључени су многи кораци. Ако не радите, не одговарајте на време или без разлога одбијајте послове, бићете замењени. Нарочито корисници који препоруче нови модел својим клијентима, а затим затраже вашу опцију и без разлога добију „не“, неће дуго радити с вама. Отићи ћете сваког тренутка.

Кратка модна писта: Запамтите те кораке
Готово на сваком састанку за кастинг или увод, од вас ће се тражити да идете за агенцију или пороту. Сваки модел развија свој стил. Неки модели шетају секси и њишу куковима током шетње. Други ходају врло високо модно и апсолутно елегантно, равно без икаквих емоција. Колико год се стилови разликовали, неке основе једноставно требате знати као ново лице када се представљате или ако сте на кастингу.

Ваша шетња се састоји од пет елемената:

Шетати право
Слушај музику. Песме се састоје од тактова. Сваки ритам се може поделити на два или четири. Броји 1… 2… 3… 4… крени! Ходаћете директно у ритму музике. У шетњи у вашој агенцији или за пороту морате се усредсредити на једну тачку на зиду на висини од приближно два метра. Поглед ће вам остати у фокусу до задњег метра.

Последњи метар: Ухватите поглед
Током последња два корака (у зависности од дужине собе) ваш поглед ће доћи до агента или пороте, а касније и до фотографа. Користите ова два последња корака за тражење фокуса; можда у углу има пуно фотографа? Ако вам се неко из жирија много свиђа, или други ни не изгледају? Тада можете више да се фокусирате приликом позирања.

Позирање: Презентација пред боокерима (касније можда и фотографима)
То је оно што обично морамо подучавати моделе: станите мирно, уживајте у тренутку! Броји полако 21 ... 22 ... 23 ... и онда се врати назад. Притом ће вас гледати лево и десно, равно и опет лево и десно. На модној ревији сада је тренутак за дизајнере и медије. Фотографи сликају одећу за часописе. Да бисте направили довољно слика, само останите тамо, позирајте и размењујте погледе.

Окретање: Увек удесно
Морате узети у обзир једно: прво се окрене тело, затим глава, а затим очи. Заокренућете десно и понећете главу и очи са собом. За мали „улов“ можда ћете намигнути пре него што се окренете.

Враћање уназад: Успео си
Поново се усредсредите на тачку у соби и ходајте тамо равно. Ваше очи треба да остану у тој тачки отприлике на висини од два метра и ваше држање треба да буде равно. После тога можете поново опуштено ходати. У зависности од тога колико вас резерватор занима, они ће вам измерити мере и направити неколико снимака, као и уводни видео. Уводни видео следи строгу процедуру, попут шетње раније. Можда ћете се морати представити на енглеском језику, тако да корисници који су резервирали виде да сте у могућности да комуницирате са међународним клијентима и да вас они могу препоручити за то. Обично вас резервиси снимају малим фотоапаратом или таблетом. Видео треба да буде врло природан и урађен у једном кадру. Полароиди и видео записи биће изведени у бикинијима за женске моделе, тако да дизајнери и агенције могу да виде ваше тело.

Уводни видео
Увод: То ћете радити целу каријеру
Ваш текст је супер кратак и обично овако: „Здраво, зовем се Елена, имам 17 година и 1,79 м висок“

Портрет: Лице
Као што је већ описано у потпоглављу „полароиди“, прво ће се снимити портрет. Гледаћете право у камеру отворене косе. После тога повући ћете косу у реп. Претворите се у свој профил (лево), косу отворену, увучену косу. Претворите се у свој профил (десно), косу отворену, увучену косу. Укратко: профил, профил (лево), профил (десно).

Цело тело: Мерења
Исти поступак као и код портрета, само да морате да прикажете задњу страну између левог и десног профила. За сваки корак морате имати на уму, прво спуштену, а затим увучену косу. Детаљно: поглед сприједа, окретање на бок, поглед страга, окретање на бок, поглед сприједа.

Шетња: Сетите се ваше шетње госи
Боокер ће се повући уназад како би вам пружио простор за шетњу. Шетњу ћете обавити управо онако како је описано, без поновног враћања уназад, што значи да корачате према камери, а не назад. Уместо тога позирате испред камере и показујете изразе лица. Дозвољено вам је позирање, али не као на фотографисању. Слатко, секси, арогантно, нервозно ... покажите своју свестраност. Након приближно пет минута позирања можете рећи: „Хвала и збогом“.

Прихватање у агенцији
Напокон сте ушли у модел одбора агенције. А сада морате чекати! Готово је увек исти поступак. Неки модели одмах увере резервацију и одмах по састанку добиће опције и уговор. О другима ће се разговарати у вези са полароидима у целом тиму. Уз искусне моделе, они ће такође узети своје време и погледати књигу. Обично ће вас тим резервација оставити речима „Хвала на посети и времену. Јавићемо вам се ”. А то би могло потрајати. Ако се нисте чули са њима у року од две недеље, можете им се обратити и затражити повратне информације, само да бисте били сигурни. Ако је агенција заинтересована да вас преузме, контактираће вас. Обично је то врло брз процес и чућете их у року од два или три дана (ако вас желе).

Контролна листа: Припрема пре посете
жене: фармерке, горњи део, доњи веш светлих боја, бикини, високе потпетице, без стајлинга
и мушкарци: фармерке, кошуља, чисте ципеле
Слике (избор ваших најбољих и свестраних) на иПад-у, таблету, књизи (ако их имате)
Доћи на време. То значи заиста бити на време и не бити тамо пет минута пре, ни у ком случају 15 минута раније.
Контролна листа: Изглед
Будите скромни, стрпљиви и насмејте се
Агенција Госее
Без кастинга, кратак увод
Шетња, позирање
ПолароидсВалк видео
Опраштати се
То је то! Ако сте пронашли праву агенцију за модел да бисте постали модел, морате набавити јаку књигу за своје кастинге и клијенте! Прочитајте све о савршеној књизи модела .

Стара добра књига о узорима, права ствар коју морате имати као модел. На кастингима, пословима и агенцијама за посете ваша књига је ваша подршка. Чак и ако упознате друге моделе, увек ћете разменити своје књиге и погледати их. У својој књизи модела представљате избор својих најбољих слика са послова и пробних снимања. Клијенти и агенције сада могу да стекну представу о вама као моделу: о изразима лица и позирању. У свакодневном животу вам књига са узорима није често потребна, тек касније ако сте на међународном кастингу или за веће послове. Многе агенције нуде своје моделе сопствену књигу са брендирањем. Често ипак морате сами купити прву књигу. Увек треба тражити одличан квалитет и неке друге карактеристике попут простора за седцардс и визит карте. Тада ћете бити добро припремљени за кастинге и имати све у својој књизи: слике, визиткарте и визиткарте ваше агенције. На тај начин већ повећавате шансе за посао само предајом књиге модела. Јавите нам да погледамо детаље ваше књиге. Од броја слика до избора слика. После тога ћу се вратити на тестирање изданака.

Ваша књига модела: Основе успеха
Као што сам већ описао, ваша књига ће вам помоћи да нађете посао у кастингима и агенцијама. На први поглед видеће да сте спремни и да сте размишљали о свом послу. Прави плус за вас. Често ћете представити своју књигу модела људима који процењују ваш изглед. Било да је то шеф агенције, креативни уметнички директор, фотограф или директор маркетинга. Припрема је ваш посао и на пола сте пута. Морате узети у обзир неке стандарде приликом куповине књиге модела ако је не добијате од агенције. Ваша књига треба да буде квалитетна. Материјал треба бити добро одржаван и чист. Као што рекох, много људи ће видети вашу књигу и морате је учинити сјајном. Међународни стандард постављен је америчким захтевима, земљом првих супермодела.

Многи модели ме питају на шта се све своди да ће клијент на кастингу заиста погледати вашу књигу. Нови модели су посебно веома заинтересовани за приказивање својих слика клијентима како би повећали шансе за добијање посла. Како то функционише? Па, у идеалном случају потребна вам је ваша књига која показује колико сте свестрани као модел. Ваша кампања није ништа другачија. Што је боља разноликост слика које приказујете, клијенти ће бити свестранији и они ће моћи боље да вас уграде. Ваш клијент зна како ћете се уклопити у снимања и радити на снимању. Ваше најбоље слике требале би бити на почетку књиге, јер кастинги често постају ужурбани или је ту много модела, а клијент можда неће увек имати времена да погледа целу вашу књигу модела. Стога,

Да ли вам треба цела цела књига као ново лице?
Не, довољно је само неколико добрих слика. Они само морају да вам покажу најбоље. Не морају се попунити све странице. Квалитет је бољи од количине - како то увек кажу.

Отисци ваших слика
Обично више људи седи за столом код вашег госеа и на кастингима. Књигу ће држати само једна особа. Да би и порота то погледала, слике би требале бити довољно велике. Сви знамо ДИН А4 формат, који је по свему судећи најбоља величина. Стандардна величина слике је 9 "к12" инча (што би била величина А4 А4 ако је претворите). Где треба да одштампате своје слике? У фото продавници, продавници прехрамбених производа у великим градовима формата 20к30цм. То је највећи формат за уобичајене штампаче слика.

Квалитет снимања
Откад сам почео да пишем ову књигу, ово ми је најдража тема: квалитет! Никада не бисте требали покушавати да своју књигу градите на брзој траци. Важније је имати избор сјајних фотографа и сјајних слика! Клијенти желе само најбоље за свој бренд или купце и то увек треба имати на уму. Свако пробно снимање или посао испоручиће вам једну или две слике за вашу књигу. Чим попуните три, четири странице, можете да почнете да бирате између пробних снимака, а квалитет и даље пре него што дође до количине. Као ново лице можете бити искрени на кастингима и рећи да своју књигу још увек правите. Чим будете у агенцији и обавили први тест са добрим фотографом, добићете захтеве на Инстаграму, Фацебоок-у итд. То је за вас комплимент у том тренутку.

Друго, сада ћете морати бити селективнији. Који тест је добар за вашу књигу? Неке опције ћете добити и од своје агенције. Као модел ћете изгледати и сами одабрати своја покусна снимања. Као што је описано за нова лица, не бих препоручио снимање са сваким фотографом. Разумем да је примамљиво снимити пуно слика на почетку, али изгубићете своју ексклузивност ако вас стално виде на Фејсбуку или Инстаграму. Или за пробно снимање са фотографима (што значи да су неплаћени). Вредност као модела ће се смањити. Циљ би вам био да снимате само са одабраним фотографима да бисте побољшали своју књигу. На тај начин постићи ћете боље резултате. Само ако одвојите времена да у књигу унесете квалитет, дугорочно ћете радити као модел и пуно путовати. Стога,

Контролна листа књиге модела:
Квалитетна књига са дебелим увезом на тврдој корици и полеђином и додатним простором за штампане секаде (обично формат ДИН А5).
На одливцима ће дизајнери и директори кастинга чувати лежеће моделе. У вашој књизи треба бити места за одштампане секаде и то морате узети у обзир приликом куповине књиге (неке „књиге из портфеља“ немају тај додатни простор).
Двадесет јасних страница за четрдесет слика (одговарајућа предња и задња страна). Мерења класичног модела упамтићете када се сетите формата ДИН А4. Књига је само мало већа. Своје слике можете лако да одштампате у фото снимању или у продавници.
Визит карте ваше агенције.
Најбоље слике на насловним страницама.
Покажите свестраност и избор својих најбољих слика - сетите се квалитета пре количине.
Обично можете да користите две слике сваког уводника, иначе ће постати досадно. Као ново лице, моћи ћете искрено да им кажете да ваша књига још увек није завршена.
Квалитет покусних изданака
Требали бисте бити селективни према сликама и фотографима и не радити са свима. Радите само са онима за које сматрате да су најбољи за вас.

Сада знате све о својој књизи модела! Али, како убедити фотографе за пробно снимање? Запамтите, важан је квалитет, а не количина. Прочитајте више о пробним снимањима и фотографима за моделе .

 

Тражите фотографе који ће добити снажну књигу модела ? Како ћете пронаћи доброг фотографа за пробно снимање? А колико вам треба? Ако сте већ са неким добрим агенцијама, добићете упите од њих. Тако ступате у контакт са фотографима. Добићете своје прве фотографије и прве слике, које ће вам помоћи у раду. Једном када фотографи, агенције или ви сами поставите слике, брзо ћете добити нове захтеве од других фотографа. Али сада треба бити опрезан: имајте на уму - квалитет!

Квалитет пре квантитете! Изаберите различите стилове
Многи модели мисле да ће им снимање што више слика помоћи да буду успешни. Али да ли је то тачно? Ако сте млади модел и на почетку снимате са пуно фотографа да бисте направили своју књигу, на крају ћете ипак искористити само неколико снимака. Време за планирање и снимање је изгубљено. На друштвеним мрежама биће превише ваших слика кад фотографи или други објаве уводнике. Ако са вама постоји много фото снимања, попут неплаћених тестова, зашто би неко требало да плати за вас? Као модел морате бити селективни када су у питању фото снимања за вашу књигу. Ниво и квалитет увек треба да се повећавају. Такође би требало да се усредсредите и одржите своју ексклузивност. Ово се односи и на послове. Пажљиво бирајте своје послове, клијенте и фотографе. Агенције за моделарство побринуће се да вам клијенти одговарају као модел. Као што је објашњено, послови на сајмовима или за музичке спотове обично не долазе из агенција. Као модел, витално је имати свестрану књигу. Добар менаџмент модела имаће сјајне контакте и фотографе како бисте могли корак по корак да градите књигу и побољшавате на исти начин. Нико неће бити звезда преко ноћи, чак су и врхунски модели кренули одоздо и ушли у моделинг Олимп. И то је потпуно исти начин на који бисте требали радити на свом сну да постанете модел.

Видео снимци: Побољшајте свој портфолио помоћу сликовних видео записа
Упити након првих фото снимања
Желео бих ово још мало да објасним. Када млађи модели буду прихваћени у агенцији и направе прве слике, упити фотографа аутоматски ће уследити путем Фацебоок-а, Инстаграм-а итд. Наравно, биће вам драго због тога, али могло би бити превише. Увек треба да проследите све упите својој агенцији. Тачно знају ко је угледан, а ко не. Такође ћете показати да желите да радите са вашом агенцијом, а не заједно са вашом агенцијом. Добићете још више упита за посао. То нису угледни. Упите за посао путем Инстаграма постављаће само компаније које желе да уштеде новац (а које можда не укључују радно време, не користе уговоре или откупе итд.). Посао вашег менаџера је да вам каже да будете стрпљиви, што је тешко, јер су и мањи послови занимљиви за нова лица. Али: упити ће долазити и одлазити. Ако једном постигнете најбоље и најисплативије, то ћете учинити. Само квалитетом ћете дугорочно бити успешан модел и моћи ћете добити добру плату. Ово се односи на клијенте, медије и уводнике. Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више на страници ДОЛЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). Ако једном постигнете најбоље и најисплативије, то ћете учинити. Само квалитетом ћете дугорочно бити успешан модел и моћи ћете добити добру плату. Ово се односи на клијенте, медије и уводнике. Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више разговарати на страници ДОЉЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). Ако једном постигнете најбоље и најисплативије, то ћете учинити. Само квалитетом ћете дугорочно бити успешан модел и моћи ћете добити добру плату. Ово се односи на клијенте, медије и уводнике. Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више на страници ДОЛЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). Само квалитетом ћете дугорочно бити успешан модел и моћи ћете добити добру плату. Ово се односи на клијенте, медије и уводнике. Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више разговарати на страници ДОЉЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). Само квалитетом ћете дугорочно бити успешан модел и моћи ћете добити добру плату. Ово се односи на клијенте, медије и уводнике. Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више разговарати на страници ДОЉЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више разговарати на страници ДОЉЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). Превише једне ствари ће вам смањити вредност и зато ћете ускоро морати сами да потражите фотографе који савршено одговарају вашој књизи. На пример, ако су вам потребне комерцијалне или спортске слике. Сваки фотограф има посебност у којој је најбољи. И као модел, кад једном желите да побољшате своју књигу, морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више на страници ДОЛЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више на страници ДОЛЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима). морате потражити најприкладнијег фотографа. Тада ћете зарадити довољно новца да чак узмете у обзир и плаћене фото снимања са врхунским фотографима. О томе ћемо више разговарати на страници ДОЉЕ, о плаћеним фото снимањима (плаћене фотографије са фотографима).

Испробајте фотографије са фотографима за своју књигу
Пре свега: Шта је пробно снимање?
Сва покусна снимања сматраће се неплаћеним радом. У Сједињеним Државама тест изданци се називају и ТПФ (време за штампу). Овај израз се углавном користи међу хоби фотографима / моделима, а међународни термин би био тест.

Шта то значи?
Фотографи, модели и шминкери радиће без плаћања. Све укључене стране користе слике за свој портфолио. Фотографи могу сликати моделе који су им потребни за њихов портфолио. На пример, слике које неће добити са послом. Са новим сликама добићете нове клијенте.

Разноликост! Тест снимања су витална за нова лица, јер ће то бити ваше прве слике за књигу. Касније ћете чак бити плаћени као модел за пробно снимање. На пример, ако фотограф тражи одређену врсту модела за свој пројекат.

Напојнице за први тест
Постоји неколико једноставних корака који ће вам помоћи. Прво је важно убедити фотографе да снимају са вама. Као и агенције за моделирање, и фотографи добијају мноштво упита од модела. Ако покажете да сте посвећени и претходно размислите о свом тест снимању, повећаће се шансе да добијете доброг фотографа за тест. Што мање времена морају да уложе, то ће им бити боље. С једне стране сте нервозни као ново лице јер је ово ваше прво покусно снимање. На почетку заправо не знате шта морате да урадите. За вас имам неколико једноставних савета модног фотографа Оливера Рудолпха. Тачно зна шта клијенти желе да виде и које слике су потребне, који су изрази лица добри, јер је у индустрији већ дуже време. Да бисмо добили пробне снимке,

Како убедити фотографе?
Убедљиви фотографи захтевају време, јер ТИ си ново лице!
Као што сам рекао, циљ вам је да добијете боље фотографе за свако снимање. Бољи фотографи такође значе за вас да морате побољшати сваку фотографију. Портфељ фотографа биће бољи од вашег. Он или она је већ радио са клијентима и стекао пуно искуства. Што су већа очекивања од нових слика, то је бољи квалитет фотографа.

Због тога морате на фотографисању да убедите фотографа у себе. Одлична припрема ће вам помоћи да постигнете овај циљ. Морате планирати целокупно фотографисање: тип, стил, локацију. Пре него што сада почнете да размишљате о фотографирању, имајте на уму да се не ради само о вама. Упознајете фотографа и можда ћете морати мало да прилагодите ту и тамо. Како му / јој можете понудити нешто што он / она можда није радио толико често? Да ли ће шминкер бити на фотографирању? Можда има и неке идеје. Пробно снимање увек треба да укључује интересе свих укључених страна, чак и када се планира. Поред тога, требало би да сакупљате слике (расположења), која су део ваше припреме. Ако знате како да радите са Пхотосхоп-ом, можете сами да направите малу таблу расположења. Довољно је ипак послати е-маил са приложеним сликама. Имајте на уму да можете приложити највише две или три слике по теми (стил, стил, локација).

Контролна листа за вашу таблу расположења:
Какве слике требам?
Спортски, модни, животни, комерцијални, породични….
Који стајлинг ћу добити на сету?
Марке, боје, одећа,….
Која локација ће бити у близини?
Околина, светло, одобрења,….
Сакупљајте расположења
Узорци слика за оно што имате на уму
Ступите у контакт са фотографима
Прво ћете написати кратки, пријатељски и јасно структурирани е-маил са расположењима како бисте представили своју идеју. Ваша е-пошта ће укратко садржати све ваше мисли (стил, стил, локација).

Ово ће бити добар образац за сву вашу е-пошту. Тада бисте требали потражити добре фотографе у близини ваше локације. Често је довољно користити Гоогле и тражити „Фотографи из Берлина“, „Фотографи из Минхена“ итд. Такође можете потражити моделе на Инстаграму или у Фацебоок групама. Напишите засебну поруку сваком фотографу и покушајте да унесете појединачну реченицу о томе зашто желите да снимате с њим / њом. Ово чини е-пошту персонализованијом. Такође бисте требали погледати портфељ фотографа или веб страницу, Фацебоок или Инстаграм страницу.

Зашто је ово тако важно? Многи модели раде само на себи када траже фотографа. Ниједан фотограф се неће вратити на неку врсту аутоматизоване е-поште. Али ако покажете да сте одвојили време и погледали дело и представите структурирани концепт снимања, велике су шансе да ћете добити позитиван одговор од фотографа.

Користећи више стратегија, лакше ћете добити боље фотографе, јер ће они видети да желите да радите са њима.

Контролна листа за е-пошту фотографима:
кратка е-пошта са макс. 100 речи
започните личним уводом попут „Драга Катарина ...“
опишите свој концепт, стил, локацију
објасните зашто сте га изабрали за фотографа
покушајте да пронађете расположења на интернету, што ће помоћи фотографу да стекне идеју о томе шта желите да урадите
приложите највише 3 слике сваке теме
пошаљите сваком фотографу појединачну е-пошту (без ЦЦ или БЦЦ)
Изрази лица у фотографисању
После неколико фотографисања са добрим фотографима, шансе за побољшање ће се побољшати, а способности повећати. У оквиру првих пробних снимања или прве посете агенције можда ћете бити помало несигурни када снимају ваше фотографије или снимају са фотографом. Многи модели су нервозни и размишљају само о позирању! Али заборављају на израз лица. Тело се креће, руке се њишу, руке у лице, рамена у ваздуху. Израз лица међутим остаје исти. На крају, свака слика ће изгледати исто. Можда ће то успети са вашим првим сетом, јер изгледа „цоол“, али са другим сетом ће бити досадно. Због тога многи клијенти раде кастинге за своје рекламе и кампање. Видеће уживо да ли је модел добар и могу ли их уверити да ли је „досаднији“. Ми, као људи, увек прво обратите пажњу на лице, на првом састанку или када гледате моделе на великим билбордима у граду. Изрази лица су све!

Савети за изразе лица
За добре изразе лица разговарао сам са модним фотографом Оливером Рудолпхом. Његови савети ће вам помоћи да као ново лице за прво фотографисање покажете да сте свестрани. Опет, расположења ће вам овде помоћи. Знаћете о чему ће бити снимање. Прикупите расположења за сваки сет за свако фотографисање (које се односи на позирање). Бићете надахнути оним што можете да урадите са својим телом, а такође и својим изразима лица. Да бисте се разликовали, као модел можете да вежбате позирање испред огледала, као што то раде глумци или водитељи. Али пре позирања, ту су изрази лица! Једном када имате ова расположења, увек им се можете вратити, погледати их и добити још више. Током пробних снимања и послова имаћете промене опреме, понекад чак и промене локације. Ако сада у глави имате план како ће све протећи и шта фотограф очекује од вас у оквиру ових изгледа као позирање и изрази лица, слике ће испасти боље, свестраније и јаче. За своја прва снимања увек погледајте расположења и увежбавајте различите емоције, углове и изразе лица, које ћете користити током правог фотографисања.

Контролна листа за различит израз лица:
Спустите главу, гледајући у земљу, а затим горе и усредсредите се на камеру. Играјте се уснама.
Као број 1, али један поглед слева удесно и камера.
Можете затворити очи и „осетити се“.
Замислите да се љубите са пријатељем или једете најбољу пицу коју сте икад имали. Стојите на планини и удишете свеж ваздух. „Осећене“ емоције ће вам помоћи!
И знајте да можете изгледати „слатко“ или чак „крхко“.
Контраст уобичајеним, нервозним, тврдим модним изразима многих модела на првим фото снимањима.
Слатки поглед и осмех.
Али не заборавите: померајте тело и користите комбинацију различитих поза и израза. Увек можете да проширите свој портфолио изражавања вежбањем испред огледала.
Улажите у добре фотографе
Једног дана бићете савршени у стотинама различитих израза. Можда након што обавите десет или петнаест тестова или послова. А ваша очекивања у вези са тест снимањима и пословима ће се такође повећати. Први новац сте зарадили и сада можете да бирате да ли ћете новац потрошити или уложити. Ако сте свој први новац зарадили као модел, можда бисте желели да размислите о улагању новца у добре фотографе. Врхунски фотографи не раде тестове, као многи врхунски модели. Стога би модели у одређеној фази своје каријере требали улагати у боље, новије слике, полароиде и видео записе. Увек треба прво да урадите овај корак ако сте већ зарадили новац као модел. Основа за нова лица су сјајни снимци. То је то. Са сјајним полароидима претворит ћете се у сјајну агенцију за моделарство и придобити добре фотографе и клијенте да раде с вама,

Сад ћу вас одвести иза кулиса агенције за моделирање! Важна подела сваке агенције је извиђање и резервација. Главни посао агенција за моделирање је изградња висококласне мреже фотографа, часописа, модела, извиђача и клијената, али и откривање нових лица!

Иза кулиса манекенских агенција широм света
За мене свако јутро почиње у кафићу или канцеларији. Поред мене, ту је први Цаппуццино и проверавам све е-адресе и сортирам податке од јуче и нове упите. Мој посао је управљање моделима. Као агент модела комуницирам са клијентима и радим под условима и уговорима или планирам путовања за моделе. Након неког времена сваки модел знате по детаљима. Провео сам прилично времена са већином њих, од њиховог првог кастинга до тренирања модела до првих пробних снимања, послова, прве кампање. Фасцинантно ми је видети како модели расту у првим месецима и годинама и уз нашу помоћ се побољшавају!

Ваша агенција за моделе ваш је најважнији партнер од првог дана. Уз комбинацију личних и делимично ексклузивних контаката, високо професионалне мреже и сопственог избора модела, агенције су пресек комерцијалних клијената и модела. Ако вас као нови модел представља реномирана агенција, шансе су вам велике да добијете већи посао чак и на почетку. Многи запослени у комерцијалним агенцијама, продукцијским компанијама или фотографи увек погледају веб странице агенција и траже нове моделе.

Упит за резервацију: Ваш пут до успеха као модел
Како изгледа упит за резервацију? Многи упити за моделе произићи ће из личних контаката агенције, који су стечени радом од поверења у року. Ови клијенти ће углавном директно звати вашег агента и тражити предлог за продукције. Међутим, многи упити потичу и од клијената који су прегледали веб страницу на Интернету и пронашли агенцију прегледавајући Интернет. Без обзира да ли се ради о личним контактима или веб страницама агенција, већина упита биће у канцеларији путем е-поште. Имејлови су главно средство комуникације. Такође ћете написати пуно мејлова као модел. Много прикупљених информација може се сортирано представити са том средином. Стога клијенти упите углавном шаљу путем е-поште. Све информације могу да напишу на структуриран начин, попут детаља о локацији, датуму или прилозима, попут диспозиција, пдф датотека,
Ако је примљен упит за резервацију, он обично садржи детаље о оквиру фотографије или комерцијалних слика. Такође укључује тачну (или мање детаљну) слику како модел треба да изгледа. Све изјаве се разликују. Неки клијенти имају јасну слику о свом моделу, други пружају само информације попут висине, величине одеће, тона коже и боје косе.

Манекенске агенције и агенти својим искуством филтрирају добре послове од не тако добро плаћених. Што значи, израчунавају плаћање и упоређују са оним што је дато и упоређују га са медијским излазом (употребом) снимања или видео снимања. Да ли је тај посао исплатив? Да ли су откупи (права коришћења) већ укључени? Да ли је клијент добар за вашу каријеру или ваш портфолио? Да ли ће вам тај посао помоћи да резервишете више? Након свих ових разматрања, информације о пуцању биће сумиране. Одабир ће извршити сам резерватор и он / она ће одлучити ко одговара послу, а ко не. Одабрани модели ће затим добити упит.

Ако се услови не уклапају пре посла, агент ће се консултовати са клијентом како би преговарао о исплати. Многи модели израчунавају само радно време на пословима, али има још много тога! У стварности ћете представити своје лице током једногодишње кампање током 365 дана. Сваког дана представљаћете бренд својим изгледом. Стога агенти не узимају у обзир само један радни дан, већ и права коришћења!

Критеријуми за избор: Стално такмичење
Критеријуми за одабир разликују се од посла до посла и од нових лица до професионалних модела. Иако ће се нова лица резервисати за „мање“ послове, за веће ће се узети у обзир само професионални модели. Искусни модел овде има предност коју ће добити само висококвалитетним сликама у књизи, талентом и искуством, а затим ће добити резервацију. Другим речима, клијенти директно траже одређени модел (директна резервација), а не избор.

Агенције реагују на маилове што је пре могуће и по потреби пружају слике.
Ако агенцији требају слике за упит што пре, на пример снимци руку за нову лепотну кампању, одмах ће их снимити. Одговори ће бити јасни и без пуно питања. Овај део професионалне глуме је оно што морате да пружите од првог дана! Морате бити такви: лагани, не компликовани, брзи и увек у приправности. Зашто? Јер ће вам шансе за запослење бити веће!
Агенције за моделе, агенти и њихови клијенти имају широк избор међу новим лицима. Ако агент добије упит, осећа се прилично попут вас: што брже одговори и да сугестије, веће су шансе да ће клијент донети позитивну одлуку. Ако неку особу резервира комерцијална агенција или фотограф, размислиће о тој продукцији док тражи модел. Ако агенција рано пошаље предлог, продуцент ће већ размислити о томе. Ако му се свиђа модел, започет ће планирање с тим лицем. Велике су шансе да ће се након планирања и размишљања одлучити у вашу корист - дакле - све што је брже могуће!

Да ли сте доступни? То значи посао!
То је такође веома важно за вас. Као што сам управо рекао, посебно са новим лицима, клијенти и агенције имају велики избор. Стално долазе нова лица. Сваке године постоји нова генерација. Ако агент затражи петнаест модела за посао и десет одговори у року од првог сата, предлози ће се одмах послати клијенту. Ако сачекате до следећег дана да одговорите, највероватније нећете бити узети у обзир.
Шансе за посао ће вам опадати и због тога увек користите мобилни телефон као најважније средство комуникације. То подразумева адресу е-поште, друштвене мреже и мессенгер услуге попут ВхатсАпп или Фацебоок. Будући да свој мобилни телефон стално носите са собом, увек ћете бити обавештени о најновијим порукама ваше агенције! Чак и ако не добијате упите сваког сата, има смисла с времена на време погледати телефон, само у случају да добијете нешто како бисте могли брзо да реагујете и добијете најбоље опције.

Интерна конкуренција у вашој агенцији за моделарство
Ваша агенција ће то поштовати када им се вратите на време када примите упите. Притом могу својим клијентима осигурати високе стандарде када је у питању пружање савршеног модела за њихов посао. Ако агенција увек предуго траје, клијент им се више неће обратити. Исто за моделе. Ако вам увек треба предуго да бисте се вратили до њих, можда нећете добити упите или ће вам уговор бити раскинут. Посебно с обзиром на то да су нова лица конкуренција у агенцији прилично велика. Агенција има њихове омиљене моделе које врло добро познају месецима или чак годинама. Као нови модел, чак и након што сте прихваћени, само сте лице многих. Биће нових модела који долазе, а неки одлазе! Агент то зна, а то зна и агенција. Стога,

За вашу агенцију требали бисте бити доступни - идеално је седам дана у недељи. Ни тим агенције не ради током редовног радног времена. Добре агенције раде и током ноћи или викендом, чак и за државне празнике. Ако је потребно заменити модел или примити нови упит, они морају брзо да делују. Ако сте одсутни или сте на одмору, обавестите их унапред и обавестите их - како би могли да планирају да нећете бити доступни пар пута. Као резултат, ваш резерватор зна да они то морају да размотре и да можда нећете моћи одмах да им се обратите. Најбоље би било да сте и током празника доступни. Као модел одговорни сте за себе, а тиме и за свој успех! Ако то не будете имали на уму и сматрате комуникацију не тако важном,

Напомена> Имате ли представу колико се модела пријави у доброј агенцији сваког дана? Ако би агенција постигла одређени статус и статус, што би било висококласно име за ексклузивне клијенте и послове, модели ће свакодневно подносити стотине апликација. Сваке године хиљаде младих девојака и дечака желе да постану модели. Као што рекох, конкуренција је велика! Веома висок!

Ко открива нове моделе? Извиђачи модела раде!
Откривање нових модела врши агенција или извиђач. Затим ће прегледати све апликације путем поште и држати отворено око за моделе на улици и активно тражити нова лица. Већина вас зна приче о изненадним открићима. Постоји само неколико примера попут кривудавог модела Ангелина Кирсцх. Откривена је како седи у кафићу усред Рима. Без обзира да ли је у теретани, тржном центру или аеродрому: извиђачи модела ће пронаћи моделе на свим различитим локацијама као нова лица за своје клијенте! Ако вам се обратио поуздан агент агенције, ваше знаменитости су врло добре! Постоји много онлајн пријава и обично један од стотину прима позив и биће даље размотрен. Ако сте већ положили да бисте могли бити успешни.

Шта извиђачи траже у апликацијама?
Фокус у апликацијама је углавном висина и ваше слике. Да ли сте посебна врста типа? Да ли би морали много да уложе у вашу каријеру? Да ли имате савршена мерења? Професионални модели имат ће веће шансе за посао него нова лица, јер агенција неће морати улагати толико времена у њих. На новим лицима треба пуно посла - мораће се одговорити на питања. Прво треба организовати снимања, књигу треба надоградити и тренирати позирање и писту. Прави посао за агенцију и улагање времена, новца и контаката.

Часописи и фотографи за вас модел књиге
Након извиђања модела доћи ће до стварања модела! Само у томе ће бити стручњаци у доброј агенцији. Имају контакте у важним часописима и у контакту су са добрим фотографима. Ако сте се икада запитали како ћете ући у часопис: часописи, посебно они велики, резервирајте фотографа директно. Што значи да бисте могли добити ове сјајне слике и ући у часопис, или чак бити на насловници, мораћете да будете у агенцији која има контакт високе класе и ради са овим фотографима. Прво ћете имати прво пробно снимање. Чим се портфолио повећа, бољи фотографи ће радити са вама. Стога је овај део посла толико важан и људи из агенције посебно раде на том делу стварања ваше књиге. Желите да сазнате више о пробним снимањима? Прочитајте овај чланак офотографи и тест снимања .

Агенције за моделирање: Дугорочна мрежа
У оквиру резервације све се спаја: нове слике модела, ажурирање мерења, нове табеле, клијенти и упити.

Модел извиђачи и боокери у агенцији чине још више. Они ће умрежити своје моделе на важним местима и догађајима и координирати сарадњу са страним агенцијама.

Они су у контакту са моделима и партнерским агенцијама широм света! Велике агенције имају партнере на свим континентима, земљама и важним градовима света како би модели могли да раде на међународном нивоу! Сваком већем медијском или модном капиталу стално ће требати нова лица. Стога партнерске агенције између себе размењују моделе за најбоља тржишта. Модели су у стању да направе своје књиге, а агенције за модел ће увек имати нови изглед за своје клијенте.

Ексклузивни уговори за брендове
Ексклузивни уговор за веће, врхунске међународне брендове и кампање је нормално. Нарочито ако сте њихово лице дуже време. Ексклузивним уговором, модел се не повезује са другим компанијама. Модел ће добити високу плату, а компанија може користити слику модела као фактор идентификације и препознавања бренда. Као што сам рекао, клијенти обично користе ексклузивне уговоре за дугорочне резервације и за веће послове. То ће компанији дати сигурност да се модел и слика модела неће користити са конкурентом. Обично ови уговори имају рок од неколико година. Ексклузивни уговор повећаће вашу тржишну вредност.

Дајете могућност својој агенцији за моделе за посао, али шта је опција? Ако радите као самозапослени модел, морате све детаљно испланирати и пратити датуме јер дајете могућности. Пре него што да могућност, агенција ће вас питати да ли сте доступни. То је први и не обавезујући упит ваше агенције како бисте сазнали да ли сте доступни одређеног датума. Све остале информације можда још нису подешене, попут плаћања, откупа итд. - и још увек не морате да блокирате тај датум.

Међутим, опција је обавезујући упит. То је конкретан упит ваше агенције. Постоји одређени упит или потврђен посао и агенција тражи вашу прву могућност. Ако им дате „опцију“, бићете у коначном избору и уверићете их у своју доступност. Од овог тренутка, агенција, клијент и продукција рачунају на вас. Опција ће бити објављена само ако то учини ваша агенција или ако је потврђена. Након прве опције, можете издати још оних за даље истраге, што значи другу и трећу опцију. Боокер и клијент ће тада знати да ли сте можда већ резервисали неки други посао. Опције и доступност (необавезујући упити) свакодневно ће вас пратити као модел. Даћете опције за наредне месеце или недеље. Све опције треба документовати и ускладити са вашим личним данима и датумима путовања. Наравно, морате да пратите датуме са пријатељима и породицом, као и рођендане или празнике, јер не можете отказати велику продукцију. Неоправдано отказивање посла као ново лице - то једноставно не можете учинити са врхунском агенцијом. Можда ћете пропустити друге послове и прилику за путовање!

Почевши од новог лица, углавном ћете радити за Интернет продавнице. Пре је био каталог, а сада су то интернет продавнице. Све се продаје путем Интернета и зато су све време потребне нове слике, за сваку нову сезону и сваки нови производ. За вас као модел није толико битна савршена слика коју морате произвести за продукцију (као на фото снимању), већ количина слика. Углавном ћете бити сами пред камерама и нећете глумити друге моделе. Бићете резервисани као модни модел. Резервације ће се кретати од мањих етикета до већих робних кућа. Ако се резервишу нова лица, фотографи и продукције већ знају да не могу очекивати велике варијације поза и израза. Ваш је посао да снимите задати број комада / одевних предмета, додатака и производа. Највероватније ћете увек радити исту позу. Ако сте икада чули за „манекене“, ово би био најбољи израз за овакав посао у којем ћете пуцати, врло монотоно. Понекад се пуцњаве раде и без препознавања - тада ће бити приказан само део вашег тела.

Иако мноштво нових лица мисли да су већ прилично добре у изразу лица и позирању: добро, кратко и слатко, не! Погледајте само неке професионалне моделе на ИоуТубе-у који су у стању да направе више од стотину различитих поза, скокова и тако једно. Као ново лице морате много научити. Наравно да је притисак! Што боља постане ваша књига, то ћете и ви постати бољи и бољи и већи послови. Не само претраживачи, већ и снимања у интернет продавницама постаће све захтевнија. Може бити да је потребно да снимате са неколико модела на платформи за окретање. Ходате у студију отприлике два метра велика платформа, која се све време окреће и представљаће одећу. Они ће истовремено снимати слике и видео записе. Веома исцрпљујући посао у поређењу са „манекенком“. А још су захтевнији послови на којима нисте само модел, али такође морају да комуницирају са другим људима. За кампање се углавном ради о једном савршеном кадру. Сада ћемо погледати колико могу бити велика очекивања од фотографисања.

Породична снимања: Будите срећни ... увек!
Много је исцрпљујућих продукција. Имали смо и највише лудих сценарија и комерцијалне продукције. Од породичног оца ТВ рекламе за аутомобиле, од особе која се спушта хеликоптером или надреалним продукцијама мириса. Погледајмо класику коју можемо пренети у многе ситуације. На пример, морате научити како се играти са децом и комуницирати са другим моделима. Једна слика можда снимљена сатима. И сви само чекају да модели у савршеном тренутку прикажу савршене емоције, а све позирање савршено се слаже. Рецимо да отац треба да се игра са дететом и баца лопту, док мајка весело пљешће рукама, а пас гледа у камеру док лежи на софи. Отац, мајка, дете и пас - и све мора бити истовремено савршено у једном тренутку. Сцена ће се понављати и понављати, изнова и изнова. Веома исцрпљујуће! За сваки појединачни снимак морате поново приказати ту емоцију. Изазов је остварити овај посао, који захтева пуно праксе и талента.

Фотографисање и одговорност: Вама припада као модел
Посебно су велике слике на билбордима увек повезане са великом продукцијом и тимом. Имали смо веће продукције за веће клијенте, које су изгледале тако „мале“. ТВ рекламе, које се снимају мањим камерама, снимила је сама манекенка за канал бренда на друштвеним мрежама. Без обзира на све, свака кампања, било да је произведена на „једноставан“ начин или на нивоу високе класе, комерцијална агенција планирала је током месеци за рекламирање. Након тога, фотограф, опрема, локација, угоститељство и још много тога биће резервисани за снимање. И све то само за једну слику.

Дакле, успех фотографисања повезан је са тренутком, а самим тим и са вама. Ваша изведба мора бити тачна. Ваш осмех мора бити савршен, чак и ако сте дан раније имали дуги ноћни лет. Па чак и тада, ако нисте толико спавали или сте болесни. Јер не можете само отказати производњу. Искусни модели стога много вреде на сету, јер пружају најбоље перформансе на фотографисању.

Поред моде, лепотне кампање су веома важне и за комерцијалне моделе када је реч о „дневном“ фотографисању. Производи за негу коже за жене су огромно тржиште које ће увек бити повезано са сјајном кожом, лепом косом и младалачком нијансом. За сваку сезону постоје нови производи. Пролеће, лето, јесен и зима - свако годишње доба има своју посебну негу коже. Да би били лепи, многи су спремни да уложе много новца сваке недеље или сваког месеца. Стога се редовно производе нове ТВ рекламе. И зато ћемо сада погледати лепотне моделе!

Беаути модели ће редовно радити на козметичким линијама и линијама за негу коже у здравственом сегменту. Због тога им је важно да добро негују лице и тело и да га негују.
Савршена кожа, пуна и сјајна коса, савршена фигура. То су захтеви ако желите да започнете као лепотни и веллнесс модел. Без ових кључних захтева, без обзира колико је лепо ваше лице, нити колико сјајне очи блистају или колико су вам ноге стегнуте, нећете имати шансе. То су највећи приоритети и оптимална основа за моделе лепоте. Права нега коже, рутина лепоте за руке, стопала и косу. Касније ћемо вам дати и неколико савета.

Лепи Модели
Резервираће се и модели руку и косе. Ручни модели су прилично важни у реклами за негу ноктију или у телевизијским рекламама и сликама производа који се могу користити рукама, попут употребе паметних телефона или испијања шољице капућина. Моделе за косу наћи ћете углавном у ТВ рекламама, на мрежи, графикама и другим рекламним кампањама за производе за негу косе и фризере. Многи модели који се пријављују желе да постану модели руку и косе, али само то није довољно да би постали успешан модел. Сви углавном траже „читав пакет“. Уобичајени модели су резервисани за овакве послове који имају лепе руке, пуну и природну косу. Некако је сличан фитнес и спортским моделима. Овде су резервисани и модели који изгледају врло фит и баве се спортом.

Ако имате фит и атлетско тело, можда ћете моћи да радите као фитнес и спортски модел, осим комерцијалног и модног. Они су узори и представљају производе за тело и душу кроз сопствени ум и савршено одговарају клијентима. Као што је описано, већина одеће која ће бити представљена долази у одећи величине 34 (макс. 36) за жене. За мушке моделе то је углавном величина одеће 48 (макс. 50). Због тога многи модели раде на својој здравој исхрани, редовно вежбају и баве се спортом - како би добили то савршено тело.

Фитнес и спортски модели
Атлетско тело је предност посебно за мушке моделе и ако сте тек започели прве године као модел. Ако сте врло активни и храните се здраво, савршени сте за посао у сегменту фитнеса, спорта и здравља. Спортисти врло аутентично приказују критеријуме перформанси и показују их својим утренираним упорношћу у телу. То су карактеристике које потрошачи желе да стекну сами. Ако се забављате бавећи се спортом и имате страст према њему, постоји начин за одличну комбинацију и једног и другог, јер своју књигу можете у потпуности изградити да постанете фитнес и спортски модел.

Напомена> Међутим, ако постанете превише мишићави, клијенти вас неће толико резервисати. Исто је и са женама, па морате добро размислити који спорт дефинише ваше тело и шта желите да радите. Ако су вам кукови већи, требало би да направите неке вежбе за фитнес које тренирају мишиће у куковима, али их не повећавајте.

Шта су тачно сајмови? Па генерално, сајмови су само врло добро испланирани маркетиншки догађаји за произвођаче производа и добављача услуга. Оглас на сајту у реалном времену. Своје производе потенцијалним купцима представљају уз помоћ модела. Њихови клијенти су купац и продавац на мало, штампа и крајњи потрошачи. У Сједињеним Државама постоје многи познати сајмови техничке опреме, аутомобилске индустрије, прехрамбене индустрије, моде. Од Њујорка до Лондона - сајмови, међутим, нису најбоље место за моделе.

Модне ревије и ревије одржаваће се у свим великим градовима. Генерално, свака модна изложба има велики малопродајни центар. Произвођач и продавац на мало своје производе приказују у крпама, док купци и представници медија прегледавају најновију колекцију и разгледају различите одевне предмете. Неке од већих изложби наруџби имаће изложбе дизајнера. То је наша кључна реч, ревије писта на Недељи моде. Овде ће петнаест до двадесет модела представити колекције пред фотографима, публиком и часописима и упознати познате личности, блогере, уреднике и одабране посетиоце. Најмања и најприватнија презентација биће у салонима. На почетку каријере радићете у многим изложбеним салонима као модел високе моде. Налазе се у готово сваком граду. Неће се сваки успешни бренд или дизајнер аутоматски преселити у већи град, неки остају у мањим. Али ипак, већина њих је у центру, где се свашта дешава.

Изложбени салон: Први послови за нова лица
Послови у изложбеним салонима одличан су улаз за моделе. Изложбени салон би требао представити најновију колекцију дизајнера пред мање или мање људи. Изложбени салон је мала сцена, не баш спектакуларна. Не постоје писта и публика, само дизајнер, тим, неки купци и ви. Продавац и купац су најважнији људи за дизајнера. Колекција ће бити представљена, а одабрани комади ће бити приказани представницима малопродаје и купцима из целог света.

Дизајнер упознаје купца
Уз вашу помоћ купац одлучи да добије одређени модел током разговора са дизајнером, ви ћете му га представити уживо. Купац ће тада моћи да поближе погледа квалитет и кројење одеће, пристајање и тканину. За послове у изложбеним салонима, обично и углавном, нова лица ће се резервисати са савршеним мерама, јер искуство и слика нису толико важни за ове послове. Важно је бити љубазан и у форми, попут послова на сајмовима. Салоне ћете наћи не само на сајмовима, а дизајнери ће своју колекцију представљати током целе године. Понекад су у задњем делу бутика / продавнице или у атељеу дизајнера или малопродајног центра - али понекад на сајмовима. Плаћање послова у изложбеном салону је ниже јер су присутни само модели и не снимају се слике или видео снимци. Још важније за ове послове: можда ћете упознати дизајнере попут Гуида Мариа Кретсцхмера или њихове помоћнике или најближе особе. Чак и на почетку каријере радићете са међународним брендовима, а ако сте старији, можда ће вас резервисати за додатне послове. Као: изложбени салони у различитим градовима, лоокбоок снимци или чак кампање. Веома слични су сајмови наруџби. Ако сте обавили први посао у изложбеном салону, највероватније ћете добити резервацију за сајам наруџби. Овде је уплата већа и радићете неколико дана заредом. Наравно, уз додатне путне трошкове и укључујући хотел. могли би вас резервисати за додатне послове. Као: изложбени салони у различитим градовима, лоокбоок снимци или чак кампање. Веома слични су сајмови наруџби. Ако сте обавили први посао у изложбеном салону, највероватније ћете добити резервацију за сајам наруџби. Овде је уплата већа и радићете неколико дана заредом. Наравно, уз додатне путне трошкове и укључујући хотел. могли би вас резервисати за додатне послове. Као: изложбени салони у различитим градовима, лоокбоок снимци или чак кампање. Веома слични су сајмови наруџби. Ако сте обавили први посао у изложбеном салону, највероватније ћете добити резервацију за сајам наруџби. Овде је уплата већа и радићете неколико дана заредом. Наравно, уз додатне путне трошкове и укључујући хотел.

Изложите и наручите сајмове
Колекције за најновију сезону. Изложите и наручите сајмове, ми их једноставно знамо, чак и оне централне трендове у Паризу, Њујорку и Лондону. Свака недеља моде одвија се истовремено са сајмом наруџби или обрнуто ако желите да то тако видите.
Током дана наруџбе не постоје само сајмови за купце. Важни дизајнери сваке нове сезоне представљају своју најновију колекцију само за позване госте и фотографе. То су представници медија, познате личности, музичари, фотографи - сви који гледају на писте. Постоје ексклузивна места која се одржавају даноноћно током дана наручивања. Наравно, и после забаве за позване госте. Овде неће моћи да се повежу само продавци, већ и агенти. Током емисија упознаћете много људи. Као модел можете да радите овде или на одливцима за велике писте. Касније ћемо погледати кастинге за недељу моде.

Овде многи међународни модни брендови показују своју нову колекцију. Постоји много сајмова наруџби. Чак и поред писте, брендови ће имати пуно послова на сајмовима наруџби. У исто време као и Недеља моде у Берлину, одржавају се сајмови „Хлеб и маслац“, „Сеек“, „Бригхт“, „Премиум“ и „Панорама“.

Сви модели сајмова књига агенција унапред. Као у изложбеним салонима, на штанду ћете видети један или два модела. Биће купаца који ће пролазити, неки из мањих продавница, неки из робних кућа и желеће да виде узорке нове сезоне. Ако су заинтересовани, представићете одабране комаде. Опет, за испитивање квалитета и подобности. Посао је прилично добро плаћен у поређењу са другим пословима, јер клијент жели срећне моделе који су способни да раде неколико дана и још увек су насмејани.

Модне ревије и ревије писта
За многе су ревије писта Модне недеље врхунац. Овде се састаје „ко је ко“. Модни блогери, представници медија, власници агенција, познате личности. То је право изложбено клизање. Зашто? Јер они који се баве модом проводе доста времена у канцеларији или студију. Четири или пет дана ћете изаћи из те „свакодневне рутине“ и моћи ћете упознати људе који су слични вама. Емисија за емисијом, између разговора у салону. Погледајмо сада последњи део емисије и наручимо дане: емисије.

Мода живи од тога да је посебна! Емисија и забава део су маркетинга сваког великог бренда. Сваке сезоне дизајнери из целог света покрећу нове колекције. Не раде само тако велики међународни дизајнери и трговински ланци, већ и мање модне марке. Зато што својим купцима морају представити нове дизајне како би им привукли пажњу. Стога дизајнери и мода морају поново да се измисле како би остали атрактивни за своје потрошаче. У тржним центрима се све време одржавају мање ревије, али Фасхион Веек представља ремек-дела. У Милану, Њујорку, Паризу, Хонг Конгу и Лондону, сваког пролећа, лета, јесени и зиме људи траже нове трендове и изглед. Изблиза ћемо погледати свет ревија и кастинга Недеље моде. Чак ћу читаво поглавље посветити Недељи моде. Погледаћемо „Велику четворку“, „Берлинску недељу моде“ и даћу вам увид у припреме, кастинге и ревије.

Захтеви за модне ревије
На изложбама ћете радити само ако сте млади и ако имате савршена мерења. Једна је иста са свим дизајнерима: они стварају своје колекције за високе витке људе. Одећа је елегантнија, одећа и тканине лебде и боље пристају и тако изгледа ексклузивно. Грациозни облици учиниће одећу и њену цену вишом. Иако све модне марке не раде са овом основом, то је главни део индустрије. Емисије и презентације писта представљају основу неписане норме. За женске моделе то је строга величина одеће од 34 (макс. 34/36) и висина од 172-182 цм (што је идеално за почетак ваше каријере). Кук вам мери испод 91 цм. За мушке моделе је постављена величина одеће од 48 (мак 50/52) и висина од 185-192 цм. Али требали бисте бити виши од 187 цм ако сте мушки модел на Недељи моде. После неколико месеци или током прве једне или две године, видећете све. Тест снимања, изложбени салони, снимања за интернет продавнице и прве веће пројекте. Сада је време за вашу прву велику кампању или ТВ рекламу.

Агенције
Манекенске агенције организују вашу каријеру од почетка. Помажемо вам да пронађете савршену агенцију.
Постаните мод
л Имате 15, 17 или 20 година и желели бисте да постанете модел у некој од најбољих агенција? Поред нашег блога „моделирање“, овде нам можете поставити било које питање за пробно снимање, агенције или кастинге.
Одливци
Шта треба да знате? Од првих корака (пртљага) до књиге модела и саме ситуације. Одговарамо на ваша питања!
Тест Схоотинг
Јака књига о моделима најважнија је карактеристика за вас као модела. Треба да идете корак по корак, од првог пробног снимања са фотографима до плаћених тестова, ако постанете професионални модел.
Путовање и посао
Имате своју агенцију? Добро урађено! Путујмо у свет! Где су најбољи и најјефтинији смештај у Њујорку или Лос Анђелесу? Где је најбољи вегански ресторан у Шангају
?

 

ПОСТАНИТЕ МОДЕЛ - КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

 

 

 

 

 

Pogledajte spisak poznatijih agencija u svetu:

Shenzhen

 

#ada #ajdovscina #aleksandrovac #aleksinac #alibunar #andrijevica #arandjelovac #arilje #asenovgrad #babusnica #bac #backa-palanka #backa-topola #backi-petrovac #bajina-basta #bakar #banovici #banjaluka #bar #barajevo #batocina #becej #bela-crkva #bela-palanka #beli-manastir #belisce #benkovac #beocin #beograd #berane #berkovici #bihac #bijelo-polje #bijeljina #bileca #biograd-na-moru #bitola #bjelovar #blace #blagoevgrad #bled #bogatic #bojnik #boljevac #bor #bosanska-krupa #bosanski-petrovac #bosansko-grahovo #bosilegrad #bratunac #brcko #breza #brezice #brod #brus #budva #bugojno #bujanovac #buje #burgas #busovaca #buzet #buzim #cabar #cacak #cajetina #cajnice #cakovec #capljina #cazin #cazma #celic #celje #cetinje #cicevac #citluk #coka #cres #crikvenica #crna-trava #crnomelj #crveni-krst #cukarica #cuprija #danilovgrad #daruvar #delnice #derventa #despotovac #dimitrovgrad #djakovo #djurdjevac #doboj #dobretici #dobrich #doljevac #domzale #donja-stubica #donji-miholjac #donji-vakuf #donji-zabar #drnis #drvar #dubrovnik #duga-resa #dugo-selo #foca #fojnica #gabrovo #gacko #gadzin-han #garesnica #glamoc #glina #golubac #golubovci #gorazde #gornji-milanovac #gornji-vakuf #gospic #gostivar #gracanica #gradiska #grocka #grosuplje #grubisno-polje #grude #gusinje #hadzici #han-pijesak #haskovo #herceg-novi #hrastnik #hrvatska-kostajnica #hvar #idrija #ilidza #ilijas #ilok #imotski #indjija #irig #istocno-sarajevo #ivanec #ivanic-grad #ivanjica #izola #jablanica #jagodina #jajce #jesenice #kakanj #kalesija #kalinovik #kamnik #kanjiza #karlovac #kastav #kastela #kavadarci #kazanlak #kicevo #kikinda #kiseljak #kladanj #kladovo #klanjec #kljuc #knezevo #knic #knin #knjazevac #kocani #koceljeva #kocevje #kolasin #komiza #konjic #kopaonik #koper #koprivnica #korcula #kosjeric #kosovska-mitrovica #kostajnica #kostolac #kotor #kotor-varos #kovacica #kovacica #kovin #kozarska-dubica #kragujevac #kraljevica #kraljevo #kranj #krapina #kresevo #krizevci #krk #krsko #krupa-na-uni #krupanj #krusevac #krusevac #kucevo #kukanovo #kula #kupres #kursumlija #kutina #kutjevo #kyustendil #labin #lajkovac #laktasi #lapovo #lasko #lazarevac #lebane #lepoglava #leposavic #leskovac #lipik #livno #logatec #lopare #loznica #lucani #ludbreg #lukavac #ljig #ljubinje #ljubljana #ljubovija #ljubuski #maglaj #majdanpek #makarska #mali-idjos #mali-losinj #mali-zvornik #malo-crnice #maribor #medijana #medvedja #menges #merosina #metkovic #milici #mionica #mladenovac #modrica #mojkovac #montana #mostar #mrkonjic-grad #murska-subota #mursko-sredisce #nasice #negotin #negotino #neum #nevesinje #niksic #nin #nis #niska-banja #nova-crnja #nova-gorica #nova-gradiska #novalja #nova-varos #novi-becej #novi-beograd #novigrad #novi-grad #novi-knezevac #novi-marof #novi-pazar #novi-sad #novi-travnik #novi-vinodolski #novo-gorazde #novo-mesto #novska #obrenovac #obrovac #odzaci #odzak #ogulin #ohrid #olovo #omis #opatija #opovo #opuzen #orahovica #orasje #ormoz #oroslavje #osecina #osijek #osmaci #otocac #otok #ozalj #pag #pakrac #pale #palilula #pancevo #pantelej #paracin #pazardzhik #pazin #pecinci #pelagicevo #pernik #petnjica #petrinja #petrovac #petrovac-na-mlavi #petrovac-na-moru #petrovo # #pirot #plandiste #platernica #plav #pleven #ploc #ploce #plovdiv #pluzine #prijepoljepljevlja #podgorica #popovaca #porec #postojna #posusje #pozarevac #pozega #pregrada #prelog #presevo #priboj #prijedor #prijepolje #prilep #prnjavor #probistip #prokuplje #prolom-banja #prozor #ptuj #pukovac #pula #rab #raca #radovljica #rakovica #raska #ravne-na-koroskem #ravno #razanj #rekovac #resen #ribarska-banja #ribnik #rijeka #rogatica #rovinj #rozaje #rudo #ruma #ruse #sabac #samac #samobor #sanski-most #sapna #sarajevo #savnik #savski-venac #secanj #sekovici #senta #senj #sevojno #shumen #sibenik #sid #sinj #sipovo #siroki-brijeg #sisak #sjenica #skofja-loka #skopje #skradin #slatina #slavonski-brod #sliven #slovenska-bistrica #slovenske-konjice #slunj #smederevo #smederevska-palanka #sofia #sokobanja #sokolac #solin #sombor #sopot #split #srbac #srbobran #srebenik #srebrenica #sremska-mitrovica #sremski-karlovci #stanari #stara-pazova #stara-zagora #stari-grad #stari-grad-beograd #stip #stolac #struga #subotica #suhopolje #supetar #surcin #surdulica #sutomore #sveta-nedelja #sveti-ivan-zelina #svilajnac #svrljig #targovishte #temerin #teocak #tesanj #teslic #tetovo #titel #tivat #tomislavgrad #topola #travnik #trbovlje #trebinje #trgoviste #trilj #trnovo #trogir #trstenik #tutin #tuzi #tuzla #ub #ugljevik #ulcinj #umag #usora #uzice #valpovo #valjevo #varazdin #varazdinske-toplice #vares #varna #varvarin #velenje #veles #velika-gorica #velika-kladusa #velika-plana #veliko-tarnovo #vidin #vinkovci #virovitica #vis #visegrad #visoko #vitez #vladicin-han #vladimirci #vlasenica #vlasotince #vocin #vodice #vodnjan #vogosca #vozdovac #vracar #vranje #vranjska-banja #vratsa #vrbas #vrbovec #vrbovsko #vrgorac #vrhnika #vrlika #vrnjacka-banja #vrsac #vukosavlje #vukovar #yambol #zabalj #zabari #zabljak #zabok #zadar #zagorje-ob-savi #zagreb #zagubica #zajecar #zapresic #zavidovici #zemun #zenica #zepce #zitiste #zitoradja #zivnice #zlatar #zlatibor #zrce #zrenjanin #zupanja #zvezdara #zvornik