fb

fb

#reklame #spotovi #tvEmisije #modnerevije #photosession #kalendari #vizitkarte #bilbordi

 

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn YouTube E-mail

Kако да се стане модел

Ако сте под 15 години, текстот подолу не е наменет за вашата возраст. Имено, подобро е да уживате во вашето детство, отколку, да речеме, да и дадете на нашата или на која било друга агенција пари за регистрација или за книга со слики, односно професионални фотографии. Вашиот изглед се менува од година во година, и почесто, што би значело дека треба да правите професионални фотографии на секои 6 месеци, така што менаџерите на компаниите кои бараат модели за реклами или видеа можат да го видат вашиот моментален изглед, а тоа дефинитивно чини пари. Исто така е многу важно да се знае дека ретко дете снима реклами, а во нашата република и регион има толку многу деца, а најчест случај е тоа што тие се деца на познати актери, пејачи, спортисти и други јавни личности или роднини на менаџери / сопственици на компании за снимање.реклами.
Доколку се запишете во некоја модна агенција, и веројатно не правите ништо од моделирање, односно не го реализирате вашиот сон, додека давате пари на сопственици на агенции и фотографи, кога ќе наполните 15-16 години, ќе ја изгубите волјата за моделирање и мразење на сите модни агенции , повикувајќи се дека сите се исти и измамнички, и тоа не е во интерес на нашата агенција.
Нашата искрена препорака е да се фокусирате на школување и спортски активности, а со тоа да ги развивате и умот и телото, и кога одите во средно училиште или колеџ, доколку сепак сакате да се занимавате со моделирање, нашата агенција ви стои на располагање.
Пред да аплицирате во која било агенција, разговарајте со вашите родители / старатели и покажете им ја оваа наша страница.

 

Станете модел - Кариерата на модел е брза: за помладите модели започнувањето на моделирање со агенција е најбезбеден начин да се успее. Но, постојат камен на сопнување. Сега ги разгледуваме овие, од репутација до апликација и различните типови на агенции за моделирање.


Ја барате најдобрата агенција за моделирање?
Сигурни клиенти: Комерцијални, мода и настани
Станете модел: Апликација
Видови на агенции за моделирање
Што е важно кога барам агенција?
Моделите ќе можат да работат со или без агенција. Препорачливо е да имате договор со добра агенција. Прво на сите, агенцијата се грижи да добиете добри работни места - овде потенцирам "добро"! Квалитетот и квантитетот на бројот на клиенти. Агенцијата за моделирање, исто така, се грижи дека работите само со реномирани клиенти и да ви го покажуваме најдобро што можете, особено ако сакате да работите во странство. Потоа, агенција за моделирање е важна за да го заштити моделот од недоволно плаќање или нешто слично на тоа. Тие ве поддржуваат доколку имате прашања, кажувајте каде треба да се подобрите. Вашиот модел за управување обезбедува ексклузивна мрежа со најдобри контакти, кастинзи и работни места. За кариера како модел треба да започнете рано. Но, училиштето и образованието (како што веќе реков) сепак треба да бидат ваш прв приоритет. "Да се ??биде модел" значи да вложувате време за да се изградите. Најдобрата ситуација треба да побарате добра агенција за моделирање на возраст од четиринаесет или петнаесет години и да соберете искуство чекор по чекор. Одвојте две години и направете ги и двете - моделирање и завршете го училиштето. Со правилно управување покрај вас, сe ќе биде организирано. И, за да ја пронајдете најдобрата агенција за вас, сега гледаме во потрагата по самата агенција.

Постојат многу агенции за моделирање. Мали, големи, дигитални, непознати и големи играчи. Но, како можете да најдете соодветна агенција? А кога е реномирана агенцијата? Најверојатно ќе погледнете на Интернет. Удобно, лесно и одлично ако вашата агенција не е премногу далеку од вас. Секогаш размислете за следниот поголем град. Колку е поголем градот, толку повеќе работни места за модели. Некои големи рекламни агенции, компании се наоѓаат во поголемите градови и се простор за рекламирање. Оттука, побарајте:

Агенција за моделирање и додајте. Newујорк, Париз, Милано, Лондон, Лос Анџелес, Хонг Конг, Шангај, Београд, Скопје, Софија итн.
Забелешка> помалите градови обично не вредат
На крајот од книгата ќе најдете понатамошни препораки!
Thatе имате некои резултати со тоа пребарување. Следниот чекор: како можете да откриете дали таа агенција е реномирана? Постои една можност: постојат списоци на Интернет, со сите агенции за моделирање и овие се ажурираат. Еден пример би бил списокот Вог или списокот Лукински. Можете да ги погледнете и двете - тие ќе ги наведат сите сигурни и реномирани агенции. Но, покрај тоа, постојат бројни букери и агенти со добри контакти, кои можат да ви помогнат да ја одвивате кариерата. Не е важно, како посветен модел, треба сами да ги разгледате овие агенции, пред да ја испратите вашата апликација.

Угледни агенции
Интернет-страница на агенцијата?
Реномирана агенција има реномирана веб-страница. Едноставен и чист дизајн со висококвалитетни слики и табли, и информации за тимот. Само уште нешто: постојат агенти кои имаат одлични мрежи, но не и сопствена веб-страница или агенција.

Ниво на модели?
Погледнете го моделот одбор на агенција и одвојте време, споредете го со други агенции, за да го оцените квалитетот на клиентите и работните места. Овие критериуми ќе помогнат: дали моделите имаат совршени мерења и нервозно лице? Дали сликите се со висок квалитет? Откако ќе разгледате неколку почетни страници на агенциите, наскоро ќе ја видите разликата помеѓу помалите и поголемите и соодветните високо квалитетни, табли за ексклузивни модели и вообичаените. Само поставете си го прашањето: "дали се вклопувам таму?" И тогаш ќе дознаете, која агенција е за пазарот на висока мода и која уште за комерцијалниот пазар.

Сигурни клиенти: Комерцијални, мода и настани
findе најдете добри информации преку таблата за модели. Дали ги познавате кампањите или клиентите? Брз преглед на блогот на агенцијата или каналот за социјални медиуми исто така ќе помогне.

Искуства?
Копајте преку Интернет за прегледи на други модели или клиенти за агенцијата со цел да добиете подобар впечаток за агенцијата (треба да прочитате доволен преглед и проценка на агенцијата). Белешка: сметајте ги овие проценки како белешки, но добиете свој впечаток. Не секој преглед е вистината и некои едноставно не можат да издржат да бидат одбиени и да остават лоши критики.

Сомнителни агенции
Еве уште неколку аспекти што треба да ги земете предвид кога за прв пат барате агенција. Во основа секогаш можете да се потпрете: дали агенцијата работи со големи клиенти и меѓународни модели? Ако одговорот е да, тоа е добра агенција. И она што можете исто така да го разгледате, го сумирав за вас во следново:

Премногу модели
Многу веб-страници ќе ви понудат да работите без агенција. Клиентите ќе го земат предвид квалитетот. Ако сте наведени во онлајн платформа со илјадници полупрофесионални модели, вашата пазарна вредност ќе се намали.

Нема веб-страница или неодлучна веб-страница
На прв поглед нема да најдете информации за тимот, адресата или седиштето на агенцијата, како и детали за контакт како телефонскиот број. На кратко, ако не можете да дознаете каде се наоѓа агенцијата и кој работи за агенцијата, тоа не е реномирано.

Нема барања
Само да бидете однесени во агенција без барања или исполнување Познати агенции секогаш ќе сакаат да се сретнат со вас. Постојат официјални улоги или состаноци преку Скајп.

Нема работа со реномирани клиенти
Ако нема доказ за работа со клиенти, нема да има. Затоа, обрнете внимание дали агенцијата е навистина активна и ви нуди нешто.

Апликација: Сега зависи од вас!
Во некои агенции можете да аплицирате преку формулар на веб-страницата, други претпочитаат е-пошта. Пред да разгледаме како да бараме агенции, ќе разгледаме бргу шаблон што можете да го користите за сите апликации преку е-пошта. Веќе го имате првиот сет на полароиди и вашите мерења. Сега можете да ги напишете сите овие детали и да ги зачувате. Испратете ги заедно со вашите мерења и слики. За нови лица, полароидите се доволни. Еве список за проверка на вашата апликација:

Име, презиме
Адреса
Е-пошта
Телефонски број
Висина
Биста, струк, колкови
Големина на облека Големина на
чевли
Боја на косата Боја на
очите
Сега имате сe - мерења, полароиди, апликација и список на одлични агенции. Единственоста е како убави очи или усни, едноставни нервозни марки како заб јаз или бенка, долга не обоена коса и вашата харизма. И самодоверба и позитивност. Ако ги исполнувате барањата на агенцијата и букмеристите како вас, тие ќе ве поканат на состанок во агенцијата. Но, почекајте - какви агенции постојат?

Видови агенции за моделирање
Дозволете ни да разгледаме различни видови агенции. Мојата апсолутна препорака за нови лица, кои сакаат да влезат во меѓународниот свет на висока мода - да побараат добра реномирана агенција за мајки во голем град.

Агенции за моделирање
Како целосен поим, најмногу ќе ги најдете агенциите за моделирање на изрази. Агенциите секогаш се состојат од еден или повеќе сопственици со тим околу агенцијата со цел да стекнат нови клиенти и да станат поголеми и подобри. Агенцијата се грижи за резервации за работни места и со доволно вработени, тие се грижат и за вашето управување и планирање на патувања, билети и резервации за хотели. Агенција за моделирање ќе стапи во контакт со фотографи во врска со градењето на вашата книга. И, поради сето ова, агенциите за моделирање се вообичаен начин за модели да добијат работа. Во светот на агенциите постојат одредени видови. Додека платформите за моделирање земаат модели по случаен избор и имаат илјадници модели на својата веб-страница, мајките агенции добро се грижат за нивните модели и ќе се обидат да ве пласираат на меѓународно ниво. Тие се повеќе од само "букери" за вас; тие се вашата личност за контакт, која ќе се грижи за вашата кариера. Во големите градови ќе најдете и агенции за бутици и некои непознати агенти за модели, кои претставуваат само неколку модели. Сепак, тие ќе се грижат за своите модели како агенција-мајка. Со цел да ви дадам увид во разликите на овие агенции, погледнете ги следниве страници:

Модел платформи
Моделските платформи обично се онлајн платформи. Моделите можат сами да се регистрираат без да плаќаат такса. Ветувањето за овие платформи: "Со нашата платформа ќе најдете клиенти без потреба од агенција! Само регистрирај се ". Едноставен и убав свет, но тоа не функционира така. Секако, секој се обидува. Но, тие не им нудат на своите модели изградба на нивната книга, без советување и препораки или мрежа. Тие заработуваат пари со рекламите на нивната веб-страница и платформи. Платформата се состои од илјадници модели и никој нема да го процени квалитетот. Како модел не треба да се спротивставувате на овие платформи.

Мајка агенција
Мајчинските агенции се тотално спротивни. Овие агенции се фокусираат на поставување и резервирање модели во меѓународни, големи агенции. Постојат мајки агенции кои само ставаат модели во други агенции и немаат воопшто клиенти. Овие агенции обично постојат надвор од големите земји како што се САД или САД. Во поголемите земји и модни метрополи, мајчините агенции обично се обете. Тие пласираат модели на меѓународниот пазар и исто така активно го координираат вашето меѓународно поставување со други агенции. Тие ги ажурираат своите партнери со тековните слики и ги организираат вашите опции и датуми. Компензацијата е сосема јасна - мајката агенција добива како вообичаено управување со десет проценти од сите ваши плаќања. И, ќе добиете пристап до мрежата и целосна услуга на агенцијата во замена, многу добра зделка. Како модел на висока мода, кој е исто така способен да работи комерцијална работа и меѓународни дизајнери, вашата мајка треба да биде агенција. Но, мајките агенции очекуваат ексклузивност. Затоа, навистина треба да обрнете внимание кој претставува и кој моментално управува со вас. Мора да се потпрете на вашата агенција во целост и затоа тие треба да можат да ви понудат што ви треба за вашата кариера. Меѓународни контакти на клиенти и агенции за кастинг, фотографи, списанија, силна табла за модели, што го претставува вашиот изглед.

Агенција за
бутици agenciesе најдете агенции за бутици во сите големи градови ширум светот. Тие имаат посебен шарм бидејќи работат само за клиенти во соодветниот град. Такви агенции можете да најдете во Newујорк на пример. Тие сe уште имаат одлични контакти и понекогаш делуваат и како мајчински агенции.

Букер
Нема да најдете единствени букери на Интернет. Тие работат сами, без веб-страница и социјална мрежа. Тие се менаџери со сопствена мрежа, кои претежно работеле за поголеми агенции. Со текот на времето, тие собраа вредни контакти и искуство при поставување модели. Ова е она што тие сега го прават како букери. Откако работеа за големи агенции неколку години, тие сега сакаат да работат сами. Понекогаш тие дури немаат своја канцеларија. Тие претставуваат само избрани модели, пет, десет или петнаесет. Тоа е тоа. Овие букери ќе ве извидат на улица, во кафуле или фитнес студио. Некои работат од дома, други летаат со своите модели низ целиот свет. Тие исто така се вид на мајка агенција и ги пласираат своите модели ширум светот во големите агенции.

Тоа е тоа!

Ако сакате да прочитате повеќе за светот на моделирањето, проверете ја оваа статија на нашиот автор на потрагата Стефан М. Чаја од моделите "Кокаин" за: Вистински агенции за моделирање.

Станете модел - Кариерата на модел е брза: за помладите модели започнувањето на моделирање со агенција е најбезбеден начин да се успее. Но, постојат камен на сопнување. Сега ги разгледуваме овие, од репутација до апликација и различните типови на агенции за моделирање.

Прва посета во вашата агенција за моделирање
Сега ги имате сите детали за вашата совршена примена. Да продолжиме! Вие успеавте и ве поканија во агенцијата за состанок? Одлично! Сега станува збор за создавање одличен прв впечаток. Како да се подготвите за првиот состанок, ќе биде опишано во следното поглавје. Како искусен модел, задолжително е да направите избор на разноврсни слики од вашата книга и да ги понесете со вас или да ги ставите на USB. Како ново лице не ви требаат слики, само вистинска облека и да бидете на време. Првиот впечаток смета и обучените погледи на сопствениците на агенцијата се доволни. Willе фатат сe. Направете си услуга и одете да спиете рано ноќта пред состанокот. Доволно спиење ќе ви помогне да се претставите најдобро во агенцијата. Исто така, треба да бидете негувани и природни. Само малку шминка и едноставна, а сепак чиста и тесна облека - како за вашите полароиди. Понатамошни критериуми за одличен прв впечаток: бидете позитивни и среќни! Бидете среќни што сте поканети и можете да се претставите пред агенцијата, тоа е понатамошен чекор. Одлични, позитивни вибрации и вие сте на половина пат, бидејќи букерот ќе ве погледне на ист начин како што би изгледал идниот клиент. Лошите манири или ако оставите впечаток дека не ве интересираат или не сте мотивирани, ќе направат агенцијата да изгледа лошо. Букерџија ќе ве одведе во табла само доколку тој / таа верува дека сте подготвени да запознаете клиенти. За агенцијата за моделирање, вашата посветеност и мотивација ќе бидат најважните критериуми. Бидете свесни за следново: дали навистина сакате да моделирате со полно работно време или тоа е повеќе хоби за вас? Поголемите агенции ќе работат со вас само ако сте флексибилни и моделирањето е ваш приоритет. Нема ништо многу полошо за агенција од модел кој никогаш не е достапен да оди на кастинг или на работни места. Како букер не гледате зошто инвестирате во тој модел и ќе добивате сe помалку прашања. Треба да размислите и за вашата мотивација за моделирање. Размислете: зошто сакате да моделирате? Што е важно за вас? Убедете ја резервираната агенција за вашата мотивација, а потоа ако е можно и според вашето искуство. Треба да размислите и за вашата мотивација за моделирање. Размислете: зошто сакате да моделирате? Што е важно за вас? Убедете ја резервираната агенција за вашата мотивација, а потоа ако е можно и според вашето искуство. Треба да размислите и за вашата мотивација за моделирање. Размислете: зошто сакате да моделирате? Што е важно за вас? Убедете го резервирачот на агенцијата за вашата мотивација, а потоа ако е можно со вашето искуство.

Забелешка: ова е многу важно за агентите. Има само неколку луѓе на кои треба да одговорите што побрзо. Твоите родители, твоите пријатели и како модел, твојот букер. Тој или таа управува со многу модели паралелни и клиенти. Вклучени се многу чекори. Ако не работите, не одговарајте навремено или не одбивајте работни места без причина, ќе бидете заменети. Особено букери кои им препорачуваат нов модел на своите клиенти, а потоа ја бараат вашата опција и добиваат "не" без причина нема да работат со вас долго време. Beе ве нема секоја минута.

Кратка модна писта: Запомнете ги тие чекори
На скоро секој состанок за кастинг или вовед од вас ќе биде побарано да одите за агенција или жири. Секој модел развива свој стил. Некои модели одат на секси начин и замавнуваат со колковите за време на нивната прошетка. Другите одат многу висока мода и апсолутно елегантна, права без никакви емоции. Колку и да се различни стиловите, некои основи треба само да ги знаете како ново лице кога се претставувате или ако сте на кастинг.

Вашата прошетка се состои од пет елементи:

Прошетка: Право
Слушајте музика. Песните се состојат од ритмови. Секој ритам може да се подели на два или четири. Брои 1 1 2. 3. 4. оди! Beе одите директно до ритамот на музиката. Правејќи прошетка во вашата агенција или за жири, треба да се фокусирате на една точка на идот на висина од приближно. два метра. Вашиот поглед ќе остане со тој фокус до последниот метар.

Последен метар: Фатете ги очите
Во последните два чекори (во зависност од должината на просторијата) вашиот поглед ќе стигне до агентот или жирито, а подоцна и до фотографот. Користете ги овие последни два чекори за да побарате фокус; можеби има многу фотографи во еден агол? Ако некое лице од жирито многу ве сака, или други дури и не изгледаат? Може да се фокусирате повеќе кога позирате тогаш.

Позирање: Презентација пред букери (подоцна можеби и фотографи)
Тоа е она што обично треба да го научиме на модели: застанете, уживајте во моментот! Број полека 21. 22. 23. и потоа одиме назад. Додека го правите тоа, ќе ве гледаат одлево и надесно, правилно и повторно лево и десно. На модна ревија, сега е моментот за дизајнерите и медиумите. Фотографите ги сликаат облеките за списанијата. За да направите доволно фотографии, само останете таму, позирајте и разменувајте погледи.

Свртување: Секогаш надесно
Треба да разгледате една работа: прво вашето тело се врти, а потоа главата и потоа очите. Doе направите десен пресврт и ќе ги земете главата и очите со вас. За малку "улов" може да намигнете пред да свртите.

Одење назад: Вие го сторивте тоа
Повторно фокусирајте се на точка во собата и одете таму директно. Очите треба да останат со таа точка приближно. на висина од два метри и вашето држење на телото треба да биде исправено. После тоа, можете повторно да одите опуштено. Во зависност од интересот за букер за вас, тие ќе ги направат вашите мерења и ќе направат неколку пријави, како и видео за вовед. Видеото за воведување следи строга постапка, како прошетката претходно. Можеби ќе треба да се претставите на англиски јазик, така што букерите ќе видат дека сте во можност да комуницирате со меѓународни клиенти и дека тие можат да ви препорачаат на овие. Обично букерите ќе ве снимаат со мала камера или таблет. Видеото треба да биде многу природно и направено во едно дело. Полароиди и видеа ќе се прават во бикини за женски модели, така што дизајнерите и агенциите ќе можат да го видат вашето тело.

Воведно видео
Вовед:
willе ја правите цела ваша кариера Вашиот текст е супер краток и обично вака: "Здраво, јас се викам Елена, имам 17 години и висока 1,79 метри"

Портрет: Лицето
Како што веќе е опишано во потпоглавјето "полароиди", прво ќе се снима портрет. Lookе погледнете директно во фотоапаратот со отворена коса. После тоа, ќе ја повлечете косата назад во опашката. Свртете се на вашиот профил (лево), отворена коса, навлечена коса. Свртете се на вашиот профил (десно), отворена коса, навлечена коса. Накратко: профил, профил (лево), профил (десно).

Целото тело: Мерењата
Иста постапка како и со портретите што треба да ја покажете вашата задна страна помеѓу левиот крај, десен профил. За секој чекор, треба да имате предвид, прво да ја спуштите косата, а потоа да ја влезете. Детално: преден поглед, свртување настрана, поглед наназад, свртување настрана, преден поглед.

Прошетка: Запомнете ја вашата прошетка по гуски Букерот
ќе зачекори со цел да ви даде простор да ја прошетате Прошетката ќе ја направите исто како што е опишано, без повторно да се вратите назад, што значи дека одите кон камерата, а не назад. Наместо тоа, позирате пред камерата и ги покажувате изразите на лицето. Дозволено е да позирате, но не како што би правеле на фотосесија. Слатка, секси, арогантна, нервозна. покажете ја вашата разноврсност. По приближ. пет минути позирање можете да кажете: "Благодарам и чао".

Да се ??биде прифатен во агенција
Конечно се претставивте во модел одбор на агенцијата. И сега треба да почекате! Скоро секогаш е истата постапка. Некои модели ја убедуваат букерчето веднаш и ќе добијат опции и договор веднаш по состанокот. За другите ќе се дискутира во врска со полароидите во целиот тим. Со искусни модели, тие исто така ќе го одвојат своето време и ќе ја разгледаат книгата. Обично тимот на букери ќе ве остави со зборовите "Ви благодариме за посетата и времето. Willе ти се вратиме ". И, тоа може да потрае. Ако не сте чуле од нив во рок од две недели, можете да им се обратите и да побарате повратна информација, само за да бидете сигурни. Ако агенцијата е заинтересирана да ве одведе, тие ќе ве контактираат. Обично тоа е многу брз процес и ќе се слушнете со нив во рок од два или три дена (ако тие ве сакаат).

Листа за проверка: Подготовка пред посетата
жени: фармерки, горна облека, гола боја долна облека, бикини, високи потпетици, без стајлинг
и мажи: фармерки, кошула, чисти чевли
Слики (избор од најдобрите и разноврсни) на iPad, таблет, книга (ако имате еден)
Да се ??биде на време. Тоа значи навистина да се биде на време и да не се биде таму пет минути пред тоа, во никој случај 15 минути пред тоа.
Список за проверка: Изглед
Бидете скромни, трпеливи и насмеани
Агенција Госи
Без кастинг, краток вовед
Прошетка, позирање на
ПолароидиВетајте го видеото
Збогум
Тоа е тоа! Ако ја пронајдете вистинската агенција за моделирање да станете модел, мора да добиете силна книга за вас за кастинзи и клиенти! Прочитајте сe за книгата со совршен модел.

Старата добра книга за модели, вистинска што мора да ја имате како модел. На кастинг, работни места и агенции за посета вашата книга е ваша поддршка. Дури и да сретнете други модели, секогаш ќе ги разменувате своите книги и ќе ги разгледате. Во вашата моделска книга го презентирате вашиот избор на најдобри слики од работни места и пробни пукања. Клиентите и агенциите сега можат да добијат идеја за вас како модел: изрази на лицето и позирање. Во секојдневниот живот не ви треба често вашата книга со модели, само подоцна ако ве казнуваат на меѓународно ниво или за поголеми работни места. Многу агенции им нудат на своите модели своја книга со брендирање. Честопати сепак мора да ја купите вашата прва книга. Секогаш треба да барате одличен квалитет и некои други карактеристики, како простор за седишта и визит-картички. Тогаш ќе бидете добро подготвени за кастинг и ќе имате сe што е во вашата книга: слики, седишта и деловни картички на вашата агенција. Со тоа веќе ги зголемувате шансите за работа само со предавање на вашата книга со модели. Дозволете ни да ги разгледаме деталите за вашата книга. Од бројот на слики до изборот на слики. После тоа, исто така ќе се вратам на тест пука.

Ваша моделска книга: Основи за успех
Како што веќе опишав, вашата книга ќе ви помогне да добиете работни места во кастинг и агенции. Тие ќе видат на прв поглед дека сте подготвени и размислувале за вашата работа. Вистински плус за вас. Често ќе го презентирате вашиот модел на книги пред луѓето кои го проценуваат вашиот изглед. Без разлика дали станува збор за шеф на агенцијата, креативни уметнички директори, фотографи или шеф на маркетингот. Подготовката е ваша работа и вие сте на половина пат. Треба да земете предвид некои стандарди при купувањето на вашиот модел, ако не добивате од вашата агенција. Вашата книга треба да биде квалитетна. Материјалот треба да биде добро одржуван и чист. Како што реков, многу луѓе ќе ја видат вашата книга и треба да направите да изгледа одлично. Меѓународниот стандард е утврден според американските барања, земјата на првите супермодели.

Многу модели ме прашуваат што се однесува до тоа што клиентот навистина ќе ја разгледа вашата книга на кастинг. Новите модели се особено заинтересирани да им ги покажат своите слики на клиентите за да ги зголемат нивните шанси за вработување. Како работи тоа? Па, идеално ви треба своја книга, што покажува колку сте разноврсни како модел. Вашата кампања не е ништо поразлично. Колку е поголема разновидноста на слики што ги прикажувате, толку повеќе ќе бидете разноврсни кон клиентите и тие ќе можат подобро да ве вклучат. Вашиот клиент знае како ќе се вклопите во пукањето и да работите на сет. Вашите најдобри слики треба да бидат на почетокот на вашата книга, бидејќи кастинзите имаат тенденција да се зафатат со многу модели или има многу модели, а клиентот можеби не секогаш има време да ја погледне целата ваша книга со модели. Затоа,

Дали ви треба цела целосна книга како ново лице?
Не, доволно е само неколку добри слики. Тие само треба да ви покажат најдобро. Не мора да се полнат сите страници. Квалитетот е подобар од квантитетот - како што секогаш велат.

Отпечатоци од вашите слики
Обично повеќе луѓе седат на маса на вашиот гуски и одлеаноци. Вашата книга ќе ја чува само една личност. Со цел жирито да го разгледа и тоа, сликите треба да бидат доволно големи. Сите го знаеме форматот DIN A4, кој очигледно е со најдобра големина. Стандардната големина на сликата е 9 "x12" инчи (што би било со големина на DIN A4 ако ја претворите). Каде треба да ги испечатите вашите слики? Во продавница за фотографии, самопослуга во големите градови со формат 20х30 см. Тоа е најголемиот формат за вообичаените печатачи на слики.

Квалитет на снимање
Откако започнав да ја пишувам оваа книга, ова ми е омилена тема: квалитет! Никогаш не треба да се обидувате да ја градите вашата книга на брзата лента. Поважно е да имате избор на одлични фотографи и одлични слики! Клиентите го сакаат најдоброто само за нивниот бренд или клиенти и секогаш треба да го имате тоа на ум. Секоја пробна серија или работа ќе ви донесе една или две слики за вашата книга. Веднаш штом ќе се пополнат три, четири страници, можете да започнете да избирате од вашите пробни пука и сепак квалитетот доаѓа пред количината. Како ново лице, можете да бидете искрени на кастинзите и да кажете дека сe уште ја градите вашата книга. Веднаш штом ќе бидете во агенција и го имате првиот тест со добар фотограф, ќе добивате барања на Инстаграм, Фејсбук итн. Тоа е комплимент за вас во тој момент.

Второ, сега ќе мора да бидете повеќе селективни. Кој тест е добар за вашата книга? Optionsе добиете неколку опции и од вашата агенција. Како модел, ќе ги погледнете, а исто така и самите ќе ги изберете тест-пукањата. Како што е опишано за нови лица, не би препорачал снимање со секој фотограф. Разбирам дека е примамливо да се сликаат многу слики на почетокот, но ќе ја изгубите својата ексклузивност ако ве гледаат на Фејсбук или Инстаграм цело време. Или за пробни снимања со фотографи (што значи дека се неплатени). Вашата вредност како модел ќе се намали. Треба да биде вашата цел да фотографирате само со избрани фотографи за да ја подобрите вашата книга. Притоа, ќе добиете подобри резултати. Само ако одвоите време да внесете квалитет во вашата книга, ќе работите како модел на долг рок и ќе патувате многу. Затоа,

Модел список за проверка на книги:
Книга со висок квалитет со густа тврда обвивка и грб и дополнителен простор за печатени седишта (обично формат DIN A5).
На кастинзите, дизајнерите и директорите за кастинг ќе чуваат седишта на модели. Вашата книга треба да има простор за печатени седишта и мора да го земете предвид ова при купувањето на вашата книга (некои "портфолио книги" немаат толку дополнителен простор).
Дваесет чисти страници за четириесет слики (соодветна предна и задна страна). Theе се сетите на мерењата на класична книга со модели кога ќе се сетите на форматот DIN A4. Книгата е само малку поголема. Можете лесно да ги печатите вашите слики во фотосесија или продавница за храна.
Визит-картички на вашата агенција.
Најдобри слики на насловните страници.
Покажете разноврсност и избор на вашите најдобри слики - запомнете го квалитетот пред количината.
Обично, можете да користите две слики од секој едиторијал, инаку ќе стане досадно. Како ново лице, можете искрено да им кажете дека вашата книга сe уште не е комплетна.
Квалитет на пробни
фотографии Треба да бидете селективни со слики и фотографи и да не работите со секого. Работете само со оние за кои верувате дека се најдобри за вас.

Сега знаете сe за вашата книга со модели! Но, како ги убедувате фотографи за тест-пукање? Запомнете, квалитетот е важен, а не квантитетот. Прочитајте повеќе за тест-снимања и фотографи за модели.

Барате фотографи за да добиете силна книга за модели? Како ќе пронајдете добар фотограф за вашето пробно снимање? И колку ти требаат? Ако веќе сте со некои добри агенции, ќе добиете прашања од нив. Така стапувате во контакт со фотографи. Getе ги добиете вашите први фотографии и први слики, кои ќе ви помогнат да работите. Штом фотографи, агенции или сами објавите слики, брзо ќе добиете нови барања од други фотографи. Но, сега треба да бидете внимателни: имајте на ум - квалитет!

Квалитет пред квантитет! Изберете различни стилови
Многу модели сметаат дека правењето што повеќе фотографии ќе им помогне да бидат успешни. Но, дали е тоа вистина? Ако сте млад модел и снимате со многу фотографи на почетокот за да ја изградите својата книга, сепак ќе завршите со користење само неколку кадри. Времето за планирање и пукање е залудно потрошено. На социјалните мрежи, ќе има премногу слики од вас откако фотографи или други ќе ги објават едиторијалите. Ако има многу фотографии со вас, како неплатени тестови, зошто некој да плати за вас? Како модел, мора да бидете селективни кога станува збор за фотосесии за вашата книга. Нивото и квалитетот секогаш треба да се зголемуваат. Исто така, треба да се фокусирате и да ја одржувате својата ексклузивност. Ова исто така важи и за работните места. Внимателно треба да ги изберете вашите работни места, клиенти и фотографи. Агенциите за моделирање ќе обезбедат клиентите да ви одговараат како модел. Како што е објаснето, работните места на саеми или музички спотови обично не доаѓаат од агенции. Како модел, од витално значење е да имате разноврсна книга. Доброто управување со моделот ќе има одлични контакти и фотографи, така што ќе можете да ја градите вашата книга чекор по чекор и да се подобрувате на ист начин. Никој нема да биде starвезда преку ноќ, дури и врвните модели започнаа од дното и се снајдоа на Олимписките модели. И тоа е на ист начин на кој треба да работите на вашиот сон да станете модел. дури и врвните модели започнаа од долниот дел и се снајдоа во Олимпијата за моделирање. И тоа е на ист начин на кој треба да работите на вашиот сон да станете модел. дури и врвните модели започнаа од долниот дел и се снајдоа во Олимписките модели. И тоа е на ист начин на кој треба да работите на вашиот сон да станете модел.

Видеа: Зголемете го своето портфолио со видеа со слики
Прашања по првите фотосесии
Би сакал да го објаснам ова малку повеќе. Штом помладите модели ќе бидат прифатени во агенција и ќе ги направат своите први слики, пребарувањето од фотографи ќе следи автоматски преку Фејсбук, Instagram и сл. Се разбира, ќе бидете среќни за тоа, но може да добие премногу. Секогаш треба да ги испраќате сите прашања до вашата агенција. Тие точно знаат кој е реномиран, а кој не. И, исто така, ќе покажете дека сакате да работите со вашата агенција, а не заедно со вашата агенција. Getе добиете уште повеќе прашања за работни места. Тие не се реномирани. Прашања за работа преку Инстаграм ќе бидат поставени само од компании кои сакаат да заштедат пари (и кои можеби не вклучуваат работно време, не користете договори или откуп итн.). Работа на вашиот менаџер е да ви каже да бидете трпеливи, што е тешко, бидејќи дури и помалите работни места се интересни за нови лица. Но: истрагите ќе дојдат и си одат. Да се ??добие најдоброто и најпрофитабилното еднаш е начин да се направи тоа. Само по квалитет ќе бидете успешен модел на долг рок и ќе можете да добиете добра исплата. Ова се однесува на клиенти, медиуми и едиторијали. Премногу од една работа ќе ја намали вашата вредност и затоа, доволно брзо, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). Да се ??добие најдоброто и најпрофитабилното еднаш е начин да се направи тоа. Само по квалитет ќе бидете успешен модел на долг рок и ќе можете да добиете добра исплата. Ова се однесува на клиенти, медиуми и едиторијали. Премногу едно ќе ја намали вашата вредност и затоа, наскоро, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). Да се ??добие најдоброто и најпрофитабилното еднаш е начин да се направи тоа. Само по квалитет ќе бидете успешен модел на долг рок и ќе можете да добиете добра исплата. Ова се однесува на клиенти, медиуми и едиторијали. Премногу од една работа ќе ја намали вашата вредност и затоа, доволно брзо, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). Само по квалитет ќе бидете успешен модел на долг рок и ќе можете да добиете добра исплата. Ова се однесува на клиенти, медиуми и едиторијали. Премногу од една работа ќе ја намали вашата вредност и затоа, доволно брзо, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). Само по квалитет ќе бидете успешен модел на долг рок и ќе можете да добиете добра исплата. Ова се однесува на клиенти, медиуми и едиторијали. Премногу од една работа ќе ја намали вашата вредност и затоа, наскоро, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). Премногу од една работа ќе ја намали вашата вредност и затоа, доволно брзо, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). Премногу од една работа ќе ја намали вашата вредност и затоа, доволно брзо, ќе мора да барате фотографи кои совршено одговараат на вашата книга сами. На пример, ако ви требаат комерцијални или спортски слики. Секој фотограф има специјалитет во кој е најдобар. И како модел, штом еднаш сакате да ја подобрите вашата книга, треба да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). мора да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи). мора да го барате најсоодветниот фотограф. Willе заработите доволно пари тогаш дури и да размислите за платени фотосесии со врвни фотографи. Aboutе зборуваме повеќе за тоа на страницата DOWN, за платените фотосесии (платени фотосесии со фотографи).

Тест пука со фотографи за вашата книга
Прво на сите: Што е пробно снимање?
Сите пробни пукања ќе се сметаат за неплатена работа. Во САД, тест-пукањата се нарекуваат TPF (време за печатење). Овој термин најмногу се користи во хоби фотографи / модели и меѓународниот термин би бил тест.

Што значи тоа?
Фотографите, моделите и шминкерите ќе работат без да бидат платени. Сите вклучени страни ги користат сликите за свое портфолио. Фотографите можат да фотографираат со модели што им се потребни за нивното портфолио. На пример, слики што тој / таа нема да ги добие со работа. Со нови слики, ќе добиете нови клиенти.

Разновидноста! Тест-пукањата се од витално значење за новите лица, бидејќи тие ќе бидат вашите први слики за вашата книга. Подоцна дури ќе бидете платени како модел за да направите пробни пукања. На пример, ако фотограф бара одреден вид на модел за неговиот / нејзиниот проект.

Дополнувања за вашиот прв тест
Постојат неколку лесни чекори што ќе ви помогнат. Прво, важно е да ги убедите фотографи да сликаат со вас. Како агенциите за моделирање, фотографите добиваат многу прашања од моделите. Ако покажете дека сте посветени и претходно размислите за вашиот тест, вашите шанси ќе се зголемат за да добиете добар фотограф за вашиот тест. Колку помалку време треба да вложат, толку подобро за нив. Од едната страна, вие сте нервозни како ново лице бидејќи тоа е вашето прво пробно снимање. На почетокот, вие навистина не знаете што треба да направите. Имам неколку лесни совети за вас од фотографот за мода, Оливер Рудолф. Тој точно знае што клиентите сакаат да видат и какви слики се потребни, какви се изразите на лицето се добри, бидејќи тој е во индустријата веќе подолго време. Со цел да се добијат тест пука,

Како ги убедувате фотографите?
За да се убедат фотографите е потребно време, бидејќи ВИЕ сте новото лице!
Како што реков, треба да бидете вашата цел да добиете подобри фотографи за секоја снимка. Подобрите фотографии за вас значат и дека мора да ја подобрите секоја фотосесија. Портфолиото на фотографот ќе биде подобро од вашето. Тој или таа веќе работеле со клиенти и стекнале многу искуство. Колку се поголеми очекувањата од новите слики, толку е подобар квалитетот на фотографот.

 

Затоа, мора да го убедите фотографот за себе на фотосесијата. Одлична подготовка ќе ви помогне да ја постигнете оваа цел. Мора да ја испланирате целата фотосесија: тип, стил, локација. Пред да започнете да размислувате за фотосесијата, имајте на ум дека не станува збор само за вас. Го исполнувате фотографот и можеби ќе треба да направите малку прилагодувања тука и таму. Како можете да му понудите нешто што тој / таа можеби не го правел толку често? Дали шминкерот ќе биде на фотосесијата? Таа / тој може да има и некои идеи. Тест-снимањето секогаш треба да ги вклучува интересите на сите вклучени страни, дури и кога се планира. Дополнително, треба да соберете слики (расположенија), кои се дел од вашата подготовка. Ако знаете како да работите со Фотошоп, можете сами да создадете мала табла за расположение. Доволно е да испратите е-пошта со приложени слики. Имајте на ум дека можете да прикачите најмногу две или три слики по тема (стил, стил, локација).

Листа за проверка на вашата табла за расположение:
Какви слики ми требаат?
Спортски, мода, начин на живот, комерцијални, семејни.
Кој стајлинг ќе го ставам на сетот?
Марки, бои, облека,..
Која локација ќе биде во близина?
Околина, светло, одобренија,.
Соберете расположенија
Примерни слики за она што го имате на ум
Контактирајте со фотографи
Прво, ќе напишете краток, пријателски и јасно структуриран е-пошта со расположенија, со цел да ја претставите вашата идеја. Вашата е-пошта ќе ги вклучува сите ваши мисли накратко (стил, стил, локација).

Ова ќе биде добар образец за целата ваша е-пошта. Потоа, треба да барате добри фотографи во близина на вашата локација. Честопати е доволно да користите Google и да пребарувате за "Фотографи Берлин", "Фотографи Минхен" итн. Можете исто така да погледнете на Инстаграм или во Фејсбук групи за моделирање. Напишете одделна порака до секој фотограф и обидете се да ставите индивидуална реченица за тоа зошто сакате да фотографирате со него / неа. Ова ја прави е-поштата поперсонализирана. Исто така, треба да го разгледате портфолиото на фотографот или веб-страницата, Фејсбук или страницата на Инстаграм.

Зошто е ова толку важно? Многу од моделите едноставно си прават нешто за себе кога бараат фотограф. Ниту еден фотограф нема да се врати на еден вид автоматизирана е-пошта. Но, ако покажете дека одвоивте време и ја погледнавте работата и презентиравте структуриран концепт на снимањето, големи се шансите да добиете позитивен одговор од фотографот.

Користејќи повеќе стратегии, полесно ќе добиете подобри фотографи, бидејќи тие ќе видат дека сакате да работите со нив.

Листа за проверка за е-пошта до фотографи:
кратка е-пошта со макс. 100 зборови
започнуваат со личен вовед како "Драга Катарина."
опишете го вашиот концепт, стајлинг, локација,
објасни зошто го избравте за фотограф да се
обиде да најде расположение на Интернет, што ќе му помогне на фотографот да добие идеја за тоа што сакате да
прикачите максимум 3 слики од секоја тема,
испратете му на секој фотограф индивидуална е-пошта (без CC или BCC)
Изрази на лицето во фотосесијата
По неколку фотографии со добри фотографи, вашите шанси да се подобрите ќе се подобрат и вашите способности ќе се зголемат. Во рамките на првите тест-снимки или првата посета на агенцијата, можеби ќе бидете малку несигурни кога ќе ви ги направат фотографиите или кога снимате со фотографот. Многу од моделите се нервозни и размислуваат само за позирање! Но, забораваат на изразите на лицето. Телото се движи, рацете се лулаат, рацете во лицето, рамената во воздухот. Изразот на лицето сепак останува ист. На крајот, секоја слика ќе изгледа исто. Можеби тоа ќе работи со вашиот прв сет, бидејќи изгледа "кул", но со вториот сет ќе биде досадно. Затоа, многу клиенти прават кастинг за нивните реклами и кампањи. Тие ќе видат во живо дали моделот е добар и можат да ги убедат дали таа / тој е "досадна". Ние, како луѓе, секогаш обрнувајте внимание на лицето прво, на првиот состанок или кога гледате модели на големи билборди во градот. Изразите на лицето се сe!

Совети за изрази на лицето
За добри изрази на лицето, разговарав со модниот фотограф, Оливер Рудолф. Неговите совети ќе ви помогнат како ново лице за вашата прва фотосесија за да покажете дека сте разноврсни. Повторно, расположенијата ќе ви помогнат тука. Knowе знаете за што ќе се работи. Соберете некои расположенија за секој сет за секоја фотосесија што ќе ја направите (во однос на позирањето). Willе бидете инспирирани од она што можете да го направите со вашето тело и исто така инспирирани со изразите на лицето. За да ги направите различни, како модел, можете да вежбате да позирате пред огледало, како што прават актери или водители. Но, пред да позирате, тука се изразите на лицето! Штом ги имате овие расположенија, секогаш можете да им се вратите и да ги погледнете и да добиете уште повеќе. За време на пробни пукања и работни места, ќе имате промени во облеката, понекогаш дури и промени во локацијата. Ако сега имате план во главата како сe ќе се одвива и што очекува фотографот од вас во рамките на овие погледи како позирање и изрази на лицето, сликите ќе излезат подобро, поразновидни и посилни. За вашите први пукања, секогаш гледајте расположенија и вежбајте различни емоции, агли и изрази на лицето, што ќе ги користите за време на вистинската фотосесија.

Листа за проверка за различен израз на лицето:
Ставете ја главата надолу, гледајќи на земја, а потоа нагоре и фокусирајте се на фотоапаратот. Играјте со усните.
Како број 1, но еден поглед од лево надесно и камера.
Можете да ги затворите очите и да се "чувствувате".
Замислете дека се бакнувате со вашиот пријател или јадете најдобрата пица што сте ја имале некогаш. Стоите на планина и дишите на свеж воздух. "Чувствуваните" емоции ќе ви помогнат!
И, знаете дека можете да изгледате "слатко", па дури и "кревко".
Контрастот на вообичаените, нервозни, тврди модни изрази на многу модели во нивните први фотосесии.
Слатка глетка и насмевка.
Но, не заборавајте: поместете го вашето тело и користете мешавина од различни пози и изрази. Секогаш можете да го проширите портфолиото на изразување со обука пред огледало.
Инвестирајте во добри фотографи
Еден ден ќе бидете совршени во стотици различни експресии. Можеби откако сте имале десет или петнаесет тестови или работни места. И вашите очекувања во врска со пробните пукања и работните места исто така ќе се зголемат. Ги заработивте своите први пари и сега можете да изберете, дали да ги потрошите парите или да ги инвестирате. Ако ги заработивте своите први пари како модел, можеби ќе сакате да размислите за инвестирање на вашите пари во добри фотографи. Врвните фотографи не прават тестови, како и многу врвни модели. Затоа, моделите треба да инвестираат во одредена фаза од нивната кариера во подобри, понови слики, полароиди и видеа. Овој чекор секогаш треба да го правите прво ако веќе сте заработиле пари како модел. Основата за нови лица се одлични приврзоци. Тоа е тоа. Со одлични полароиди ќе станете одлична агенција за моделирање и ќе натерате добри фотографи и клиенти да работат со вас,

Сега ќе ве одведам зад сцената на една агенција за моделирање! Важната поделба на секоја агенција е извидништвото и резервациите. Главната работа на агенциите за моделирање е да се изгради висока класа мрежа на фотографи, списанија, модели, извидници и клиенти, но и да се откријат нови лица!

Зад сцената на агенциите за моделирање ширум светот
За мене, секое утро започнува во Кафе или канцеларија. Покрај мене, тука е и првиот Капучино и ги проверувам сите пораки и ги подредувам информациите од вчера и новите истражувања. Мојата работа е управување со моделот. Како агент за модели, комуницирам со клиенти и работам на услови и договори или планирам патувања за модели. По некое време, секој модел го познавате детално. Поминав доста време со голем дел од нив, од нивниот прв кастинг до тренирање модели до први тест пукања, работа, нивната прва кампања. Да ме види како растат моделите во првите месеци и години и со наша помош се подобруваме ме фасцинира!

Вашата агенција за моделирање е вашиот најважен партнер од првиот ден. Со нивната мешавина на лични и делумно ексклузивни контакти и високо професионална мрежа и сопствен избор на модели, агенциите се пресек на комерцијални клиенти и модели. Ако вие како нов модел ве претставуваат реномирана агенција, вашите шанси се доста големи за да добиете поголеми работни места дури и на почетокот. Многу вработени во комерцијални агенции, компании за производство или фотографи секогаш гледаат на веб-страниците на агенциите и бараат нови модели.

Прашање за резервации: Вашиот пат до успехот како модел
Како изгледа истрагата за резервација? Многу модели на истражувања ќе резултираат од лични контакти на агенцијата, кои се стекнати со доверлива работа во рамките на времето. Овие клиенти ќе го повикаат вашиот агент претежно директно и ќе побараат предлог за продукции. Сепак, многу истражувања произлегуваат и од клиенти, кои ја погледнале веб-страницата на Интернет и ја пронашле агенцијата прелистувајќи на Интернет. Без оглед дали се лични контакти или веб-страници на агенциите, повеќето прашања ќе бидат во канцеларијата преку е-пошта. Е-поштата се главното средство за комуникација. Исто така, ќе напишете многу е-пошта како модел. Многу собрани информации можат да бидат презентирани со тоа значење на сортиран начин. Затоа, клиентите главно испраќаат прашања преку е-пошта. Тие можат да ги напишат сите информации на структуриран начин, како детали за локацијата, датумот или прилозите, како што се диспозициите, pdf датотеките,
Ако е примено барање за резервација, тоа обично содржи детали за рамката на фотосесијата или комерцијални слики. Вклучува и точна (или помалку детална) слика за тоа како треба да изгледа моделот. Сите изјави се разликуваат. Некои клиенти имаат јасна слика за нивниот модел, други даваат информации само како висина, големина на облека, тонот на кожата и бојата на косата.

Агенциите и агентите за моделирање ги филтрираат добрите работни места од не толку добро платените според нивното искуство. Што значи, тие ја пресметуваат уплатата и се споредуваат со предвиденото и го споредуваат со медиумскиот излез (употребата) на снимањето или снимањето видео. Дали таа работа е профитабилна? Дали веќе се вклучени откупувањата (правата на употреба)? Дали клиентот е добар за вашата кариера или за вашето портфолио? Дали таа работа ќе ви помогне да резервирате повеќе? По сите овие размислувања, информациите за снимањето ќе бидат сумирани. Изборот ќе го изврши самиот букмерир и тој / таа ќе одлучи кој одговара на работата, а кој не. Избраните модели потоа ќе добијат истрага.

Доколку условите не се вклопуваат пред работата, агентот ќе се консултира со клиентот со цел да преговара за исплатата. Многу модели го пресметуваат само работното време на работните места, но има многу повеќе! Во реалноста, ќе го претставите своето лице за едногодишна кампања за 365 дена. Секој ден ќе го претставувате брендот со вашиот изглед. Затоа, агентите не го разгледуваат само работниот ден, туку и правата на употреба!

Критериуми за избор: Конкуренција цело време
Критериумите за избор се разликуваат од работа до работа и од нови лица до професионални модели. Додека новите лица ќе бидат резервирани за "помали" работни места, за поголемите ќе се сметаат само професионалните модели. Искусниот модел тука има предност, која тој / таа ќе ја добие само со висококвалитетни слики во книгата, талент и искуство, а потоа ќе ја добие и резервацијата. Со други зборови, клиентите директно бараат одреден модел (директна резервација), а не избор.

Агенциите реагираат на поштата што е можно побрзо и обезбедуваат слики доколку е потребно.
Ако на агенција и требаат слики за истрага што е можно побрзо, на пример, рачни снимки за нова кампања за убавина, тие веднаш ги прават овие слики. Одговорите ќе бидат едноставни и без многу прашања. Овој дел од професионално дејствување е она што треба да го обезбедите од првиот ден! Мора да бидете такви: лесно одење, не комплицирано, брзо и секогаш на повик. Зошто? Затоа што вашите шанси за вработување ќе бидат поголеми!
Агенциите за моделирање, агентите и нивните клиенти имаат широк избор во рамките на новите лица. Ако некој агент добие истрага, тој / таа се чувствува прилично како вас: колку побрзо одговара / дава и дава предлози, толку се поголеми шансите клиентот да донесе позитивна одлука. Ако некое лице е резервирано од комерцијална агенција или фотограф, тој / таа ќе размисли за таа продукција додека бара модел. Ако некоја агенција испрати предлог предвреме, производителот веќе ќе размисли за тоа. Ако тој / таа сака модел, тој / таа ќе започне да планира со тоа лице. Големи се шансите дека по целото планирање и размислување, тој / таа ќе одлучи во ваша корист - затоа - да биде што е можно побрз е сe!

Да се ??биде достапен? Ова значи работни места!
Тоа е исто така многу важно за вас. Како што реков, особено со нови лица, клиентите и агенциите имаат голем избор. Новите лица доаѓаат цело време. Секоја година има нова генерација. Ако некој агент побара петнаесет модели за работа и десет одговори во текот на првиот час, предлозите веднаш ќе бидат испратени до клиентот. Ако почекате следниот ден за да одговорите, најверојатно нема да ве земат предвид.
Вашите шанси за вработување ќе се намалат, и поради тоа секогаш треба да го користите вашиот мобилен телефон како најважно средство за комуникација. Тоа подразбира адреса за е-пошта, социјални мрежи и услуги за месенџер, како што е WhatsApp или Facebook. Бидејќи цело време го носите мобилниот телефон со вас, секогаш ќе бидете информирани за најновите пораки од вашата агенција! Дури и ако не добивате прашања на секој час, има смисла да го гледате телефонот од време на време, само во случај да добиете нешто за да можете брзо да реагирате и да ги добиете најдобрите опции.

Внатрешна конкуренција во вашата агенција за моделирање
Вашата агенција ќе го почести кога ќе им се вратите на време кога ќе добиете прашања. Притоа, тие можат да обезбедат високи стандарди кон своите клиенти кога станува збор за обезбедување на совршен модел за нивната работа. Ако агенцијата секогаш трае премногу долго, клиентот нема да им се врати повторно. Истото за моделите. Ако секогаш ви треба премногу време за да се вратите на нив, можеби нема да добиете прашања или вашиот договор може да биде раскинат. Особено што се соочуваат со нови лица, конкуренцијата во агенцијата е доста голема. Агенцијата има свои омилени модели, кои многу добро ги познаваат со месеци или дури со години. Како нов модел, дури и откако ќе бидете прифатени, вие сте само лице на многумина. Comingе има нови модели кои доаѓаат и некои си заминуваат! Агентот го знае тоа и агенцијата исто така. Затоа,

За вашата агенција, треба да бидете достапни - идеално седум дена во неделата. Дури и тимот на агенцијата не работи во текот на редовното работно време. Добрите агенции работат и во текот на ноќта или викендите, дури и на државните празници. Ако некој модел треба да се замени или да се добие нова истрага, тие треба да постапат брзо. Ако сте далеку или сте на годишен одмор, информирајте ги однапред и известете им - за да можат да планираат дека нема да бидете достапни за уште неколку пати. Како резултат, вашата букер знае дека треба да го разгледаат ова и дека можеби нема да можете веднаш да им се вратите. Најдобро би било тоа што сте и достапни за време на празниците. Како модел, вие сте одговорни за себе, а со тоа и за вашиот успех! Ако не го имате тоа на ум и сметате дека комуникацијата не е толку важна,

Забелешка> Дали имате идеја колку модели аплицираат во добра агенција секој ден? Доколку некоја агенција достигне одреден статус и статус, што би било висококласно име за ексклузивни клиенти и работни места, стотици апликации ќе бидат поднесени по модели секој ден. Секоја година, илјадници млади девојки и момчиња сакаат да станат модели. Како што реков, конкуренцијата е голема! Многу високо!

Кој открива нови модели? Извидници на модели прават!
Агенција или извидник прави откривање на нови модели. Тој / таа потоа ќе ги разгледа сите апликации преку пошта и ќе внимава на моделите на улица и активно ќе бара нови лица. Повеќето од вас ги знаат приказните за ненадејните откритија. Постојат само неколку примери како заоблениот модел Анџелина Кирш. Таа беше откриена како седи во кафуле среде Рим. Без разлика дали е во теретана, трговски центар или аеродром: извидници на модели ќе најдат модели на сите различни локации како нови лица за нивните клиенти! Ако ви пристапил сигурен агент на агенција, вашите глетки се многу добри! Постојат многу апликации преку Интернет и обично еден од сто добива повик и дополнително ќе се разгледува. Ако веќе сте поминале, можеби ќе бидете успешни.

Што бараат извидници во апликациите?
Фокусот во рамките на апликациите е главно висината и вашите слики. Дали сте посебен вид на тип? Дали тие ќе треба да вложат многу во вашата кариера? Дали имате совршени мерења? Професионалните модели ќе имаат поголеми шанси за работни места отколку новите лица, бидејќи агенцијата нема да мора да вложува толку време на нив. На новите лица им треба многу работа - на прашањата ќе треба да се одговори. Прво, треба да се организираат пукања, да се изгради книгата и да се направи тренинг за позирање и писта. Вистинска работа за агенција и вложување време, пари и контакти.

Списанија и фотографи за вас модел книга
По извидништвото на моделот ќе се гради и моделот! Aе има специјалисти во добра агенција само за тоа. Тие имаат контакти на важни списанија и се во контакт со добри фотографи. Ако некогаш сте се запрашале како ќе влезете во списание: списанија, особено големи, резервирајте го фотографот директно. Што значи, за да ги добиете овие одлични слики и да ги натерате во списанието, па дури и да бидете на насловната страница, ќе мора да бидете во агенција која има контакт од висока класа и работи со овие фотографи. Прво, ќе го имате првото пробно снимање. Веднаш штом вашето портфолио ќе се зголеми, подобри фотографи ќе работат со вас. Затоа, овој дел од работата е од суштинско значење и луѓето од агенцијата особено работат во тој дел од градењето на вашата книга. Сакате да дознаете повеќе за пробните пукања? Прочитајте ја статијата за фотографи и тест-пукања.

Агенции за моделирање: Долгорочната мрежа
Во рамките на резервацијата, сето тоа се соединува: нови слики на моделите, ажурирање на мерењата, нови листови за солзи, клиенти и пребарувања.

Манекенски извидници и букери во агенција прават уште повеќе. Тие ќе се поврзат за нивните модели на важни места и настани и ќе ја координираат соработката со странски агенции.

Тие се во контакт со модели и партнерски агенции низ целиот свет! Одличните агенции имаат партнери на сите континенти, земји и важни градови во светот, така што моделите можат да работат на меѓународно ниво! На секој поголем медиум или модна престолнина постојано ќе и требаат нови лица. Затоа, партнерските агенции разменуваат модели помеѓу нив за најдобри пазари. Моделите се во можност да ја изградат својата книга и агенциите за моделирање секогаш ќе имаат нов изглед за своите клиенти.

Ексклузивни договори за брендови
Ексклузивниот договор за поголеми, високи, меѓународни брендови и кампањи е нормален. Особено ако сте нивно лице подолг период. Со ексклузивен договор, моделот се врзува за да не работи со други компании. Моделот ќе добие голема исплата, а компанијата може да ја користи сликата на моделот како фактор за идентификација и препознавање на брендот. Како што реков, клиентите имаат тенденција да користат ексклузивни договори за долгорочни резервации и за поголеми работни места. Тоа ќе и даде на компанијата уверување дека моделот и сликата на моделот нема да се користат со конкурент. Обично, овие договори имаат мандат од неколку години. Ексклузивен договор ќе ја направи вашата пазарна вредност поголема.

Give давате опција на вашата агенција за моделирање за работа, но што е опција? Ако работите како самовработен модел, мора детално да испланирате сe и да водите сметка за датумите бидејќи давате опции. Пред да дадете опција, агенцијата ќе ве праша дали сте достапни. Тоа е првото и необврзувачко испитување на вашата агенција со цел да откриете, дали сте достапни на одреден датум. Сите други информации можеби се уште не се поставени, како што се плаќањето, откупот и сл. - и сe уште не мора да го блокирате тој датум.

Сепак, опција е обврзувачка истрага. Тоа е конкретно истражување на вашата агенција. Постои одредено испитување или потврдена работа и агенцијата ја бара вашата прва опција. Ако им ја дадете "опцијата", ќе бидете во конечниот избор и ќе ги уверите во вашата достапност. Од овој момент, агенцијата, клиентот и производството сметаат на вас. Опцијата ќе се објави само ако вашата агенција го стори тоа или ако е потврдена. По првата опција, може да издадете дополнителни за понатамошни истражувања, што значи втора и трета опција. Букерот и клиентот тогаш ќе знаат дали можеби веќе сте резервирале друга работа. Опциите и достапноста (не обврзувачки прашања) ќе ве придружуваат секојдневно како модел. Giveе дадете опции за следните месеци или недели. Сите опции треба да бидат документирани и координирани со вашите лични денови и датуми на патување. Се разбира, мора да водите сметка за состаноците со пријателите и семејството, како и за родендените или празниците, бидејќи не можете да откажете голема продукција. Неоправдано откажување за работа како ново лице - едноставно не можете да го направите тоа со врвна агенција. Можеби ќе пропуштите други работни места и шанса да патувате!

 

Почнувајќи како ново лице, главно ќе работите за онлајн продавници. Пред тоа беше каталог, а сега се онлајн продавници. Сe се продава преку Интернет и затоа, потребни се нови слики цело време, за секоја нова сезона и за секој нов производ. За вас, како модел, не станува збор само за совршената слика што треба да ја произведете за производство (како во фотосесиите), туку за количината на слики. Претежно ќе бидете сами пред камерата и нема да глумите со други модели. Beе бидете резервирани како модел за мода. Резервациите ќе се движат од помали етикети до поголеми стоковни куќи. Доколку се резервираат нови лица, фотографите и продукциите веќе знаат дека не можат да очекуваат голема варијација на пози и изрази. Ваша работа е да снимите поставен број парчиња / облека, додатоци и производи. Најверојатно секогаш ќе ја правите истата поза. Ако некогаш сте чуле за "манекенки", ова би бил најдобриот израз за ваква работа во која ќе снимате, многу монотоно. Понекогаш, пукањата се прават дури и без препознавање - тогаш ќе се покаже само дел од вашето тело.

И покрај тоа што многу нови лица мислат дека тие се веќе добри во изразите на лицето и позирањето: добро, кратко и слатко, Не! Само погледнете неколку професионални модели на YouTube кои се во можност да направат повеќе од стотици различни пози, скокови и така едно. Како ново лице, мора да научите многу. Секако дека притисокот е вклучен! Колку е подобра вашата книга, толку подобро ќе добиете, и подобри и поголеми работни места. Не само што ќе изгледаат книги, туку и пукањата преку Интернет продавници ќе станат попребарливи. Може да биде тоа што треба да се снима со неколку модели на платформа за вртење. Одите во студио приближно. голема платформа од два метри, која се врти цело време и ќе ја претстави облеката. Тие ќе прават слики и видеа истовремено. Многу исцрпувачка работа во споредба со "манекен". И уште понапорни се работните места каде што не сте само модел, но исто така треба да комуницирате со други луѓе. За кампањите, главно станува збор за еден совршен удар. Сега ќе разгледаме колку може да бидат големи очекувања од фотосесија.

Семејни пукања: Бидете среќни ... секогаш!
Постојат многу исцрпувачки продукции. Имавме и најлуди приказни и комерцијална продукција. Од семеен татко на ТВ реклама за автомобили, од лице кое се качува по хеликоптер или надреални продукции за мириси. Дозволете ни да ја разгледаме класиката, која можеме да ја пренесеме во многу ситуации. На пример, мора да научите како да играте со деца и да комуницирате со други модели. Една слика можеби е снимена со часови. И сите само чекаат моделите да ги отсликаат совршените емоции во совршен момент, и сите позиции да се соберат совршено. Да речеме, таткото треба да си игра со своето дете и да фрли топка, додека мајката радосно плеска со рацете, а кучето гледа во камерата додека лежи на софата. Татко, мајка, дете и ситуација на куче - и сите треба да бидат истовремено совршени во еден момент. Сцената ќе се повторува и повторува, повторно и повторно. Многу исцрпувачки! За секој ист удар, мора повторно да ја прикажете таа емоција. Предизвик е да се испорача оваа работа, што бара многу вежба и талент.

Фотографии и одговорност: Ви припаѓа вам како модел
Особено сликите, кои се големи на билбордите, секогаш се поврзани со голема продукција и тим. Имавме поголеми продукции за поголеми клиенти, кои изгледаа толку "мали". ТВ реклами, кои се снимани со помали камери, снимени од самата манекенка за каналот на социјалните мрежи на брендот. Без оглед на сe, секоја кампања, без разлика дали е произведена на "едноставен" начин или високо ниво, таа се планира со месеци за рекламирање од страна на комерцијалната агенција. После тоа, за снимањето ќе бидат резервирани фотограф, опрема, локација, угостителство и многу повеќе. И сето тоа само за една слика.

Значи, успехот на фотосесијата е поврзан со моментот, а со тоа и со вас. Вашата изведба мора да биде на одредена точка. Вашата насмевка мора да биде совршена, дури и ако сте имале долг ноќен лет претходниот ден. Па дури и тогаш, ако не сте спиеле толку многу или сте болни. Затоа што не можете само да откажете производство. Искусните модели затоа вреди многу на сетот, бидејќи тие ги даваат своите најдобри перформанси на фотосесии.

Покрај модата, кампањите за убавина се исто така важни за комерцијалните модели, кога станува збор за "дневна" фотосесија. Производите за нега на кожата за жени се огромен пазар, кој секогаш ќе биде поврзан со одлична кожа, убава коса и младешка нијанса. За секоја сезона има нови производи. Пролет, лето, есен и зима - секоја сезона има своја посебна нега на кожата. За да бидат убави, многумина се подготвени да вложат многу пари, секоја недела или секој месец. Затоа, редовно се произведуваат нови ТВ реклами. И затоа сега ќе разгледаме модели за убавина!

Моделите за убавина редовно ќе работат на линиите за козметика и нега на кожата во рамките на здравствениот сегмент. Затоа, важно им е добро да се грижат за лицето и телото и да ги негуваат.
Совршена кожа, целосна и сјајна коса, совршена фигура. Тоа се барањата ако сакате да започнете како модел за убавина и велнес. Без овие клучни барања, без оглед колку е убаво твоето лице, или колку светкаат твоите очи или колку се затегнати нозете, нема да имаш шанса. Тоа се највисоките приоритети и оптималната основа за моделите на убавина. Право нега на кожата, рутина за убавина за раце, нозе и коса. Подоцна ќе ви дадеме и неколку совети.

Beautyе
се резервираат и модели за убавина, модели за раце и коса. Рачните модели се доста важни во рекламирањето за нега на ноктите или за ТВ реклами и слики за производи, кои можат да се користат со рака, како што се употреба на паметни телефони или пиење чаша капучино. Modelsе најдете модели на коса претежно во ТВ реклами, преку Интернет, принтови и други рекламни кампањи за производи за нега на коса и фризери. Многу од моделите што се применуваат сакаат да станат модели за раце и коса, но само тоа не е доволно за да станете успешен модел. Сите главно го бараат "целиот пакет". Вообичаени модели се резервирани за вакви работни места, кои имаат убави раце, полна и природна коса. Некако е сличен на моделите за фитнес и спорт. Тука се резервирани и модели кои изгледаат многу фит и спортуваат.

Ако имате фит и атлетско тело, можеби ќе бидете во можност да работите и како фитнес и спортски модел, покрај комерцијални и модни. Тие се примери и претставуваат производи за тело и душа преку сопствен ум и совршено вклопување за клиентите. Како што е опишано, најголемиот дел од облеката, која ќе биде претставена, доаѓа во големини на облека 34 (максимум 36) за жени. За машките модели, тоа е претежно со големина на облека 48 (макс. 50). Затоа многу модели работат на својата здрава исхрана и редовно вежбаат и спортуваат - за да го добијат тоа совршено тело.

Фитнес и спортски модели
Атлетското тело е предност особено кај машките модели и ако штотуку ги започнавте првите години како модел. Ако сте многу активни и се храните здраво, вие сте совршени за работата во сегментот на фитнес и спорт, како и на здравјето. Спортистите ги прикажуваат многу автентично критериумите за изведба и тоа го покажуваат со нивната обучена упорност на телото. Ова се карактеристиките што самите потрошувачи сакаат да ги стекнат. Ако се забавувате спортувајќи и имате страст за тоа, постои начин за одлична комбинација и од едното и другото, затоа што можете целосно да ја изградите вашата книга за да станете фитнес и спортски модел.

Белешка> Меѓутоа, ако станете премногу мускулести, клиентите нема да ве резервираат толку многу. Истото за жените, па затоа мора добро да размислите, кој спорт го дефинира вашето тело и што сакате да правите. Ако колковите ви се поголеми, треба да направите неколку фитнес вежби кои тренираат мускули во колковите, но не ги прават поголеми.

Кои се всушност саемите? Општо, трговските изложби се само многу добро испланирани маркетинг настани за производителот на производи и давателот на услуги. Реклама на страницата во реално време. Тие ги презентираат своите производи пред потенцијалните клиенти со помош на модели. Нивните клиенти се купувачи и малопродажници, печат и крајни потрошувачи. Во Соединетите Држави има многу познати саеми за техничка опрема, автомобилска индустрија, прехранбена индустрија, мода. Од Newујорк до Лондон - саемите не се најдобро место за модели.

Fashionе се одржат модни ревии и ревии во сите големи градови. Општо земено, секоја ревија на мода има голем трговски центар. Производителот и малопродажбата ги покажуваат своите производи во партали, додека претставниците на купувачите и медиумите ја разгледуваат најновата колекција и разгледуваат различни облеки. На некои од поголемите саеми за нарачки ќе има изложби за дизајнери. Тоа е нашиот клучен збор, ревии на модната недела. Тука, петнаесет до дваесет модели ќе презентираат колекции пред фотографи, публика и списанија и ќе запознаат познати личности, блогери, уредници и избрани посетители. Најмалата и приватна презентација ќе биде во салоните. Workе работите во многу изложбени салони на почетокот на вашата кариера како модел на висока мода. Тие се наоѓаат во скоро секој град. Не секој успешен бренд или дизајнер автоматски ќе се пресели во поголем град, некои остануваат во помалите. Но, сепак, повеќето од нив се во центарот, каде што сe се случува.

Изложбен салон: Први работни места за нови лица
Работните места во изложбениот салон се одличен влез за моделите. Изложбениот салон треба да ја претстави најновата колекција на дизајнер пред помалку или помалку луѓе. Изложбениот салон е мала сцена, не многу спектакуларна. Нема писта и публика, само дизајнерот, тимот, некои купувачи и вие. Трговија на мало и купувач се најважните луѓе за дизајнерот. Колекцијата ќе биде претставена, а избраните парчиња ќе бидат прикажани пред претставниците на малопродажниците и купувачите од целиот свет.

Дизајнер исполнува клиент
Со ваша помош купувачот одлучи да добие одреден модел за време на разговорот со дизајнерот, ќе им го претставите во живо. Тогаш, купувачот ќе може одблизу да го разгледа квалитетот и кроењето на облеката, облеката и ткаенината. За работните места во изложбениот салон, обично и главно, ќе се резервираат нови лица со совршени мерења, бидејќи искуството и сликата не се толку важни за овие работни места. Важно е да бидете polубезни и во форма, како за работните места во трговските изложби. Showе најдете салони не само на саеми, а дизајнерите ќе ја презентираат својата колекција во текот на целата година. Понекогаш тие се наоѓаат во задниот дел на бутик / продавница или во ателјето на дизајнер или малопродажен центар - но понекогаш на саеми. Плаќањето за работните места во изложбениот салон е помало затоа што се претставени само модели и не се прават слики или видеа. Поважно за овие работни места: можеби ќе запознаете дизајнери како Гвидо Марија Кречмер или нивни асистенти или најблиски лица. Дури и на почетокот на вашата кариера, ќе работите со меѓународни брендови и ако сте постари, тие може да ве резервираат за понатамошни работни места. Како: изложбени салони во различни градови, снимки од изглед, или дури и кампањи. Многу слични се саемите за нарачки. Ако сте ја завршиле својата прва работа во изложбениот салон, најверојатно ќе добиете резервација за саем за нарачки. Плаќањето овде е поголемо и ќе работите неколку дена по ред. Секако, со дополнителни патни трошоци и вклучително и хотел. тие може да ве резервираат за следни работни места. Како: изложбени салони во различни градови, снимки од изглед, или дури и кампањи. Многу слични се саемите за нарачки. Ако сте ја завршиле својата прва работа во изложбениот салон, најверојатно ќе добиете резервација за саем за нарачки. Плаќањето овде е поголемо и ќе работите неколку дена по ред. Секако, со дополнителни патни трошоци и вклучително и хотел. тие може да ве резервираат за следни работни места. Како: изложбени салони во различни градови, снимки од lookbook, па дури и кампањи. Многу слични се саемите за нарачки. Ако сте ја завршиле својата прва работа во изложбениот салон, најверојатно ќе добиете резервација за саем за нарачки. Плаќањето овде е поголемо и ќе работите неколку дена по ред. Секако, со дополнителни патни трошоци и вклучително и хотел.

Покажете и нарачајте саеми за
колекции за најновата сезона. Покажувајте и нарачувајте саеми, ние само ги знаеме сите, дури и оние во тренд во Париз, Newујорк и Лондон. Секоја модна недела се одржува истовремено со шоу за нарачки или обратно, ако сакате да го видите на тој начин.
За време на деновите за нарачки, не постојат само трговски изложби за купувачи. Важни дизајнери ја презентираат својата најнова колекција секоја нова сезона само за поканети гости и фотографи. Тоа се претставници на медиуми, познати личности, музичари, фотографи - сите гледаат на пистите. Постојат ексклузивни места што се одржуваат деноноќно во текот на деновите на нарачката. Се разбира, и по ревијални забави за поканети гости. Не само малопродажба, туку и агенти ќе можат да се мрежат тука. За време на претставите ќе запознаете многу луѓе. Како модел, можете или да работите тука или на кастинг за големите писти. Подоцна ќе ги разгледаме кастинзите на модната недела.

Тука, многу меѓународни модни брендови ја покажуваат својата нова колекција. Постојат многу саеми за нарачки. Дури и покрај пистата, брендовите ќе имаат многу работни места на саемите за нарачки. Во исто време, како и Модната недела во Берлин, се одржуваат саемите "Леб и путер", "Барај", "Светло", "Премиум" и "Панорама".

Сите трговски излози однапред резервираат модели на агенции. Како во салоните, ќе видите еден или два модели на штандот. Passingе има купувачи кои поминуваат преку купување, некои од помали продавници, некои од стоковни куќи и тие ќе сакаат да ги видат примероците од новата сезона. Доколку се заинтересирани, ќе ги презентирате избраните парчиња. Повторно, за испитување на квалитетот и соодветноста. Работата е платена доста добро во споредба со другите работни места, бидејќи клиентот сака среќни модели кои се способни да работат неколку дена и сеуште насмеани.

Изложби на модата и модните писти
За многумина, модните ревии на модната недела се главниот момент. "Кој е кој" се среќава тука. Модни блогери, претставници на медиуми, сопственици на агенции, познати личности. Вистинска изложба лизгање е. Зошто? Бидејќи оние кои работат во мода поминуваат многу време во канцеларија или студио. Четири или пет дена ќе излезете од таа "дневна рутина" и ќе можете да запознаете луѓе што се исто како вас. Покажете по шоу, помеѓу мал разговор во салонот. Дозволете ни сега да го разгледаме последниот дел од шоуто и да нарачаме денови: претставите.

Модата живее од тоа да биде посебна! Шоуто и забавата се дел од маркетингот на секоја голема марка. Секоја сезона, нови колекции ќе бидат лансирани од дизајнери низ целиот свет. Не само големите меѓународни дизајнери и трговските синџири работат така, туку и помалите модни етикети. Бидејќи тие треба да им претстават на своите клиенти нови дизајни за да го привлечат нивното внимание. Затоа, дизајнерите и модата треба повторно да се измислат повторно за да останат привлечни за своите потрошувачи. Во трговските центри цело време се одржуваат помали ревии, но Модната недела ги претставува ремек-делата. Во Милано, Newујорк, Париз, Хонг Конг и Лондон, секоја пролет, лето, есен и зима сезона луѓето бараат нови трендови и изглед. Closeе погледнеме многу внимателно во светот на ревиите и кастинзите на модната недела. Дури и ќе посветам цело поглавје на Модната недела. Lookе ги разгледаме "Големата четворка", "Берлинската модна недела" и ќе ви дадам увид во подготовките, кастинзите и ревиите.

Барања за модни ревии
Showsе работите на изложби само ако сте млади и имате совршени мерења. Една е иста со сите дизајнери: тие ги создаваат своите колекции за високи, слаби луѓе. Облеката е поелегантна, облеката и ткаенините лебдат и подобро се вклопуваат, и така изгледа ексклузивно. Благодатните форми ќе ја направат облеката и нивната цена повисока. И покрај тоа што не работат сите модни брендови со оваа основа, таа е главниот дел од индустријата. Претставите и презентациите на пистата се основа на една непишана норма. За женските модели, таа е строга големина на облека од 34 (максимум 34/36) и висина од 172-182 см (што е идеално за почетокот на вашата кариера). Колкот ви е под 91 см. За машки модели, поставена е големина на облека од 48 (максимум 50/52) и висина од 185-192 см. Но, треба да бидете повисоки од 187 см ако сте машки модел на Модна недела. После неколку месеци или во првите една или две години, ќе видите сe. Тест пукања, изложбени салони, пукања за онлајн продавници и први поголеми проекти. Сега е време за вашата прва голема кампања или ТВ реклама.

Агенции Агенциите за
моделирање ја организираат вашата кариера од самиот почеток. Ние ви помагаме да ја пронајдете совршената агенција.
Станете режим
l Имате 15, 17 или 20 години и би сакале да станете модел во една од врвните агенции? Покрај нашиот блог за "моделирање", можете да ни поставите какво било прашање тука за пробни снимања, агенции или кастинг.
Кастинзи
Што треба да знаете? Од првите чекори (багаж) до вашата книга со модели и самата ситуација. Ние одговараме на вашите прашања!
Тест-пукање
Силна книга за модели е најважната карактеристика за вас како модел. Треба да одите чекор по чекор, од првото тест снимање со фотографи до платените тестови, ако станете професионален модел.
Патување и работа
Ја добивте вашата агенција? Добро сторено! Ајде да патуваме во светот! Каде се најдобрите и најевтините сместувања во Newујорк или Лос Анџелес? Каде е најдобриот вегански ресторан во Шангај?

станете модел - кликнете овде!

 

 

 

 

Pogledajte spisak poznatijih agencija u svetu:

Shenzhen

 

#ada #ajdovscina #aleksandrovac #aleksinac #alibunar #andrijevica #arandjelovac #arilje #asenovgrad #babusnica #bac #backa-palanka #backa-topola #backi-petrovac #bajina-basta #bakar #banovici #banjaluka #bar #barajevo #batocina #becej #bela-crkva #bela-palanka #beli-manastir #belisce #benkovac #beocin #beograd #berane #berkovici #bihac #bijelo-polje #bijeljina #bileca #biograd-na-moru #bitola #bjelovar #blace #blagoevgrad #bled #bogatic #bojnik #boljevac #bor #bosanska-krupa #bosanski-petrovac #bosansko-grahovo #bosilegrad #bratunac #brcko #breza #brezice #brod #brus #budva #bugojno #bujanovac #buje #burgas #busovaca #buzet #buzim #cabar #cacak #cajetina #cajnice #cakovec #capljina #cazin #cazma #celic #celje #cetinje #cicevac #citluk #coka #cres #crikvenica #crna-trava #crnomelj #crveni-krst #cukarica #cuprija #danilovgrad #daruvar #delnice #derventa #despotovac #dimitrovgrad #djakovo #djurdjevac #doboj #dobretici #dobrich #doljevac #domzale #donja-stubica #donji-miholjac #donji-vakuf #donji-zabar #drnis #drvar #dubrovnik #duga-resa #dugo-selo #foca #fojnica #gabrovo #gacko #gadzin-han #garesnica #glamoc #glina #golubac #golubovci #gorazde #gornji-milanovac #gornji-vakuf #gospic #gostivar #gracanica #gradiska #grocka #grosuplje #grubisno-polje #grude #gusinje #hadzici #han-pijesak #haskovo #herceg-novi #hrastnik #hrvatska-kostajnica #hvar #idrija #ilidza #ilijas #ilok #imotski #indjija #irig #istocno-sarajevo #ivanec #ivanic-grad #ivanjica #izola #jablanica #jagodina #jajce #jesenice #kakanj #kalesija #kalinovik #kamnik #kanjiza #karlovac #kastav #kastela #kavadarci #kazanlak #kicevo #kikinda #kiseljak #kladanj #kladovo #klanjec #kljuc #knezevo #knic #knin #knjazevac #kocani #koceljeva #kocevje #kolasin #komiza #konjic #kopaonik #koper #koprivnica #korcula #kosjeric #kosovska-mitrovica #kostajnica #kostolac #kotor #kotor-varos #kovacica #kovacica #kovin #kozarska-dubica #kragujevac #kraljevica #kraljevo #kranj #krapina #kresevo #krizevci #krk #krsko #krupa-na-uni #krupanj #krusevac #krusevac #kucevo #kukanovo #kula #kupres #kursumlija #kutina #kutjevo #kyustendil #labin #lajkovac #laktasi #lapovo #lasko #lazarevac #lebane #lepoglava #leposavic #leskovac #lipik #livno #logatec #lopare #loznica #lucani #ludbreg #lukavac #ljig #ljubinje #ljubljana #ljubovija #ljubuski #maglaj #majdanpek #makarska #mali-idjos #mali-losinj #mali-zvornik #malo-crnice #maribor #medijana #medvedja #menges #merosina #metkovic #milici #mionica #mladenovac #modrica #mojkovac #montana #mostar #mrkonjic-grad #murska-subota #mursko-sredisce #nasice #negotin #negotino #neum #nevesinje #niksic #nin #nis #niska-banja #nova-crnja #nova-gorica #nova-gradiska #novalja #nova-varos #novi-becej #novi-beograd #novigrad #novi-grad #novi-knezevac #novi-marof #novi-pazar #novi-sad #novi-travnik #novi-vinodolski #novo-gorazde #novo-mesto #novska #obrenovac #obrovac #odzaci #odzak #ogulin #ohrid #olovo #omis #opatija #opovo #opuzen #orahovica #orasje #ormoz #oroslavje #osecina #osijek #osmaci #otocac #otok #ozalj #pag #pakrac #pale #palilula #pancevo #pantelej #paracin #pazardzhik #pazin #pecinci #pelagicevo #pernik #petnjica #petrinja #petrovac #petrovac-na-mlavi #petrovac-na-moru #petrovo # #pirot #plandiste #platernica #plav #pleven #ploc #ploce #plovdiv #pluzine #prijepoljepljevlja #podgorica #popovaca #porec #postojna #posusje #pozarevac #pozega #pregrada #prelog #presevo #priboj #prijedor #prijepolje #prilep #prnjavor #probistip #prokuplje #prolom-banja #prozor #ptuj #pukovac #pula #rab #raca #radovljica #rakovica #raska #ravne-na-koroskem #ravno #razanj #rekovac #resen #ribarska-banja #ribnik #rijeka #rogatica #rovinj #rozaje #rudo #ruma #ruse #sabac #samac #samobor #sanski-most #sapna #sarajevo #savnik #savski-venac #secanj #sekovici #senta #senj #sevojno #shumen #sibenik #sid #sinj #sipovo #siroki-brijeg #sisak #sjenica #skofja-loka #skopje #skradin #slatina #slavonski-brod #sliven #slovenska-bistrica #slovenske-konjice #slunj #smederevo #smederevska-palanka #sofia #sokobanja #sokolac #solin #sombor #sopot #split #srbac #srbobran #srebenik #srebrenica #sremska-mitrovica #sremski-karlovci #stanari #stara-pazova #stara-zagora #stari-grad #stari-grad-beograd #stip #stolac #struga #subotica #suhopolje #supetar #surcin #surdulica #sutomore #sveta-nedelja #sveti-ivan-zelina #svilajnac #svrljig #targovishte #temerin #teocak #tesanj #teslic #tetovo #titel #tivat #tomislavgrad #topola #travnik #trbovlje #trebinje #trgoviste #trilj #trnovo #trogir #trstenik #tutin #tuzi #tuzla #ub #ugljevik #ulcinj #umag #usora #uzice #valpovo #valjevo #varazdin #varazdinske-toplice #vares #varna #varvarin #velenje #veles #velika-gorica #velika-kladusa #velika-plana #veliko-tarnovo #vidin #vinkovci #virovitica #vis #visegrad #visoko #vitez #vladicin-han #vladimirci #vlasenica #vlasotince #vocin #vodice #vodnjan #vogosca #vozdovac #vracar #vranje #vranjska-banja #vratsa #vrbas #vrbovec #vrbovsko #vrgorac #vrhnika #vrlika #vrnjacka-banja #vrsac #vukosavlje #vukovar #yambol #zabalj #zabari #zabljak #zabok #zadar #zagorje-ob-savi #zagreb #zagubica #zajecar #zapresic #zavidovici #zemun #zenica #zepce #zitiste #zitoradja #zivnice #zlatar #zlatibor #zrce #zrenjanin #zupanja #zvezdara #zvornik