Skandal u Prokuplju! Izvrsitelj i sudije protiv gradjana i Statuta

Ovo može svakome da se desi.

Naime, zbog neplaćene parking karte, 13.07.2016-te godine, sudije presude kaznu od oko 200 evra u aprilu 2019-te.

Iako prema ODLUCI O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA , prema Zakonu o komunalnim delatnostima  i Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Statuta opštine Prokuplje, po članu 33. stoji da korisnik parkinga može odabrati plaćanje parking karte SMS-om ili kiosk parking kartom, to ne važi za pojedine sudije u Prokupačkom sudstvu.

Sudija Olgica Pajević iz Osnovnog suda, usvojila je rešenje o izvršenju Javnog izvršitelja  Miloša Perića , u kome on zahteva isplatu kazne za parking kartu od 1.115,00 din + kamata, kao i 22.732,00 din za troškove navedenog izvršitelja.

Posle žalbe, istu odluku je potvrdio i Viši sud u veću sastavljenom od sudije Dragane Lazović kao predsednika veća i sudije Verice Prekić i Dragane Kontić, kao članova veća, ali na ovo rešenje nema rok žalbe.

Jedini problem je što 2016-te godine, u ulici gde je bio parkiran auto, nijedna trafika/kiosk nije prodavala parking karte, kao ni u sporednicim ulicama, u prečniku od  1 000 metara okvirno.

Koja je logika da navedene sudije ne poštuju lokalni Statut, već idu u korist Javnom izvršitelju, i na taj način krše prava običnih građana?

 

Bejaše nekada : Kadija te tuži, kadija ti sudi. 

Sad su te KADIJE – JAVNI IZVRŠITELJI, koji sami presude i odrede koliko da im se plati, a sudije samo potvrde to što su oni napisali. Čast izuzecima.

Datum                    Potpis

14.04.2019          Prosečan Građanin