Skandalozno – Kako u privatnoj firmi iz Temerina …

U Srbiji, a i u svetu, ima previšre prevaranata i manipulatora.

Evo jednog od njih.

Naime, 2 marta 2018, stigla je „brza pošta“ i donela fakturu firme GRADAR DOO iz Temerina, koja samo treba da se overi i potpiše, i vrati.

Sve je to normalno, ali na fakturi je stajao iznos od 179.800,00 dinara, tj 1500 evra po tadašnjem kursu, za nešto što uopšte nije urađeno.

Za navedni iznos su naveli da su modnoj agenciji izradili i ugradili rolo vrata, pre nepunih godinu dana, i da im sada zbog kompletiranja dokumentacije potrebna overa dokumenta.

Problem je što niko ta rolo vrata nije ni naručio, niti su oni doneli, a ni ugradili, jednostavno, nema ih.

Inače, Temerin je od Prokuplja, gde je donet račun, udaljen 360 km u jednom smeru, što  takodje budi sumnju  u kupovinu, pored brojnih firmi u okolini Prokuplja koje prodaju i ugrađuju, čak i po nižim cenama.

Srećom, nije potpisana faktura, jer da je potpisana, morali bi i da platimo taj iznos.  Zamislite da je agencija imala radnicu, a vlasnik da je recimo na odmoru ili u obavezama, i ona lepo overi, i šta onda?

Ajde, možda su pogrešili, neka se zaboravi.

Prošlo je neko vreme, i 22 marta 2018-te godine, na mobilni broj vlasnika modne agencije zove firma Gradar, da, baš ta ista firma. Sa druge strane žice se čuje lep, prijatan i umiljat ženski glas, i zamoljava vlasnika agencije, da zbog računovodstva, pošaljemo što pre potpisanu i overenu fakturu koju su nam poslali.

Zbog smelosti i bezobrazluka, a i očigledne drskosti i bahatosti, vlasnik modne agencije je zapretio objavljivanjem dokumenata na internet.

Sutradan, tj danas 23 marta, pozvao je Nebojša, direktor Gradara, bar se tako predstavio, vlasnika modne agencije, i prvo što je izjavio, doslovno ovako: Napravili smo grešku, jer se u istoj ulici nalazi još jedna modna agencija, pa smo trebali njima da pošaljemo. Vlasnik modne agencije je odgovorio da je to apsolutna laž, jer u celom gradu Prokuplju, a kamoli u istoj ulici, ne nalazi tj ne postoji nijedna druga modna agencija.

Brojevi sa kojih su pozivali se nalaze na zvaničnom sajtu gradar.rs

Da ne bi i drugi imali problema sa ovakvim firmama, modna Agencija SNOB je rešila da objavi dokumenta koja su poslali iz firme Gradar, kako ne bi drugi građani i firme naseli, a ako ima još ovakvih slučaja, neka se jave agenciji.

P.S. Zamislite da imate firmu sa 20 ili više radnika, i ogroman finansijski godišnjih promet , i da svako ima svoje zaduženje, a naravno i svog knjigovođu, koji zbog silnih obaveza i ne zna da li su kupljena neka tamo vrata ili slično! Očigledno da neki misle da se može lako obogatiti u Srbiji, a možda im i uspe.

Inače, firma Gradar postoji od 1992 godine. http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseBusinessName/1072435?code=8C19C3646DC3A5C4BC2774EA1DEE776611BE429D